Pane Putine děkujeme, vracíte nám mládí

 





Kde jsou ty "krásné" doby, kdy u nás nebylo mnoho věcí k sehnání a pokud se někdo dostal na západ, první otázky po návratu zněly: co jsi si přivezl?

 

Pokud si někdo nepřivezl nic, jenom zážitky, z pohledu socialistického člověka na pozadí prázdných regálů za zády byl brán jakoby tam nebyl.

 

Pak přišla devadesátá léta, rozzářené tváře, nadšení a ano, přiznejme si, i rozkrádání. Ale nadšení lidí, rychlý vzestup, města měnila vzhled ze dne na den, možnost srovnání mezi léty 1989 po rok 1999 od prázdných po plné regály a lidé nejen že nadšeně kupovali zboží v načinčaných prodejnách už i u nás, ale ještě jim zbylo na cestování.

 

Pak přišel vstup do bolševické Evropské unie a prudký návrat zpět!

Směrnice, zákazy příkazy, bumážky, komise, podkomise, subkomise, Moskvu po patnácti létech vystřídal Brusel a svoboda šla do….

Některé jsou přitom fantasmagorické.

Již dva roky například úředníci Evropské komise tvrdě pracují na takzvané „záchodové studii“. Stačí se podívat na tuto stránku. Zde najdete desítky textů o stovkách stránek a dozvíte se i to, co jste o záchodech a splachování nikdy neslyšeli.

www.reflex.cz/

 

Pak nadešla léta evropského socialismu v plné formě, mizí z obchodů žárovky, vysavače, kvalitní potraviny podléhající zkáze nahradí umělé potraviny, které vydrží až sto let, máslo, cukr, jablka, mléko  a další komodity se vyvezou, abychom je následně s přirážkou kupovali zpět…

 

Pak přichází rok 2014 a najednou lidé, přijíždějící z Ruska říkají, že zakázané výrobky v Evropské unii budeme moci přivážet z východu, neboť výroba i zásluhou sankcí se rozjíždí tam.

 

Někomu hrabe na majáku, hádejte komu? Ale nám starším to připadá krásné. Vrací se nám mládí. Pouze se změnil směr, zvracet se nám nechce nad východem, ale nad západem. Jistě, je to jenom začátek, ale už dnes se nám Rusko směje, byť novináři píší seč mohou o strašném zoufalství Rusů a obrovské prosperitě západu od Řecka, přes Francii, Itálii až k Portugalsku…

 

Skutečně se svět zbláznil? Nebo jenom ten západní….

 

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Petr Pokorný
před 2 roky

Milá Veroniko, pokud se tak jmenujete. Nevím, zda je to od Vás psáno ironicky, nebo vesele. Pokud si totiž přečtete text, zjistíte, že na tu šílenou dobu nevzpomínám rád. Byla to pakáž. Jenomže to, co nám sem cpou z EU, začíná RVHP silně připomínat. Kdybych mohl, tak bych západ vrátil do dob Reagana a Thatcherové a Ukrajina by se nestala. Byl bych rád, kdybyste odkaz vysvětlila blíže, ale moc tomu nevěřím. I já měl pro Rusky, co nosily křusky, pouhé pohrdání. Na druhou stranu nám nechtějí občané Ruska ubližovat. Rusko nemá právo nám poroučet, ale to samé odmítám z USA a Bruselu. Stejně přeji hezký den

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...