Nenávist k Maďarsku a Orbánovi už má důvod: Maďarsko přestalo být dojnou krávou!

 

Maďarsko už do EU nedojí....?
Maďarsko už do EU nedojí....?

Forintovou konverzí devizových hypotečních úvěrů maďarská vláda zachránila statisíce dlužníků před důsledky prudkého posílení švýcarské měny a předešla panice, která zachvátila Polsko, Rakousko či Chorvatsko. 

 

 

"Odborník novinář" Luboš Palata 11. 2. 2014 ironicky napsal....

Není nic trvalejšího než dočasná opatření. V Česku, kde se „dočasný pobyt sovětských vojsk“ protáhl na dvacet let a skončil jen díky rozpadu Sovětského svazu, o tom víme své. Podobně to vypadá v Maďarsku s dočasnýmmimořádným zdaněním bank, energetických monopolů a komunikací, které už před téměř čtyřmi lety zavedla maďarská vláda Viktora Orbána.

Zdroj: http://www.penize.cz/svetova-ekonomika/281207-madarsko-vytlacuje-cizaky-z-bankovnictvi

 

Není nic trvalejšího než dočasná opatření. V Česku, kde se „dočasný pobyt sovětských vojsk“ protáhl na dvacet let a skončil jen díky rozpadu Sovětského svazu, o tom víme své. Podobně to vypadá v Maďarsku s dočasným mimořádným zdaněním bank, energetických monopolů a komunikací, které už před téměř čtyřmi lety zavedla maďarská vláda Viktora Orbána.

19. 1. 2015

Problém majú v Poľsku

Za žiarivého víťaza prudkého posilnenia franku pokladajú svetové médiá maďarského premiéra Viktora Orbána.

Tomu sa vlani podarilo donútiť banky, aby zmenili hypotekárne úvery za 3,3 bilióna forintov (zhruba 10 miliárd eur), poskytnuté a úročené vo švajčiarskych frankoch na forinty.

 

Uchránil tak podľa Bloombergu maďarské domácnosti pred okamžitým nárastom zadlženosti zhruba o 700 miliárd forintov (vyše dvoch miliárd eur). Podľa odborníkov ide o dve percentá hrubého domáceho produktu krajiny.

Najväčší hlavybôľ s drahším frankom tak majú v Poľsku, kde si požičali zhruba za 30 miliárd, a v Rakúsku, kde si ľudia zobrali hypotéky približne za 25 miliárd eur vo švajčiarskej mene, dopĺňa Bloomberg.

A je to...

19. 1. 2015 Více na: http://zpravy.e15.cz/byznys/finance-a-bankovnictvi/madarske-dluzniky-pred-silnym-frankem-zachranila-vlada-1155688#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...