Co se stalo Lence Zlámalové příchodem do ECHO24?

 

Lenka Zlámalová
Lenka Zlámalová

 

Ne, vůbec to není o změně kurzu, o kritice Putina skoro nenávistné. Ale o tom, že dřív její analytické vývody byly založeny na prokazatelných číslech, z nichž vycházela.

 

 

Tento text není sponzorován Putinem a Ruskem

I když jsem s ní nemusel souhlasit, nebál jsem se vycházet z faktů, které pani Zlámalová dříve předkládala. Je to snad zadání ECHO24 a autocenzura? Těžko by se dalo věřit tomu, že se zbláznila…

 

A nyní fakta - část textu, který napsala 15.1.2015

 Lenka Zlámalová
analytička ECHO24.cz

Řízený pád ropy bez konce. Dva důvody, jeden poražený

Na éru levné ropy je po anexi Krymu a akcích na východní Ukrajině připravena nejhůř ze všech. Spojené státy a kartel OPEC vedený Saúdskou Arábií nedělají nic, aby ho zastavili. Naopak ho ještě prohlubují. Tato taktika je jednoznačně namířena proti Rusku, Íránu a Venezuele. Ti těží dráž než šejkové z OPEC. OPEC vyčkává samovolný pád a nic konkrétního pro něj nedělá. Američané se naopak navzdory padajícím cenám rozhodli těžbu ještě zvýšit. Tím cenu dál snižují. Americké ministerstvo energetiky ve středu oznámilo, že břidliční těžaři zvednou produkci o 600 tisíc barelů denně. V roce 2016 počítají s dalším navýšením o 200 barelů. Celkově budou těžit 9,5 milionu barelů za den. Američtí břidliční producenti podle Mezinárodní energetické agentury vydělávají, pokud stojí barel alespoň 42 dolarů. Ratingová agentura Fitch už varovala investory, že Rusko se nedostane z těžké hospodářské krize dřív než v roce 2017. To ovšem za předpokladu, že ropa bude stát 70 dolarů za barel. Při současných 45 dolarech je státní bankrot a krach současného modelu putinomiky nevyhnutelný.

 

Kde vzala Zlámalová tato data 15.ledna 2015 , když je jednoznačně prokazatelné 

20. 12. 2014

Kanadská centrální banka v říjnu 2014 představila svou prognózu, která byla  postavena nad cenou ropy kolem 85 USD za barel. Ropa se nyní pohybuje pod 47 USD za barel.... Spouštěčem jsou rekordní prosincové dodávky z Ruska odkud proudilo 10,58 miliónu barelů denně. Ano,čtete správně, rekordy těžby Ruska!

Počet těžebních souprav na ropných a plynových polích v USA v posledním týdnu klesl o dalších 18 na 1 875. Data zveřejnila společnost Baker Hughes. V předchozím týdnu se zastavilo hned 27 těžebních souprav (z 1 920 na 1 893), což byl největší pokles za téměř dva roky. Největší pokles aktivity je patrný v Kanadě. Ropných zařízení v chodu ubylo hned 25 (z 215 na 190), na nalezištích plynu klesl počet činných souprav o 15 na 201. Tím pádem celkový počet aktivních těžebních strojů v Kanadě meziročně klesl z 398 na 391. (Doposud se odhadovala míra defaultů v sektoru mezi 5-6%, analytici UBS tento poměr posunují až k 10%, pokud se cena ropy bude delší dobu ohybovat blízko hranice 50 USD. Objem vydaných dluhopisů v sektoru dosahuje kolem 203 mld. USD, což představuje cca 15% amerického rizikového dluhopisového trhu. Podle agentury Bloomberg dluhopisoví investoři v sektoru přišli již o cca 40 mld. USD.

 

A tak jsem si zjišťoval, na co je výše text naroubován a zde je překvapení - originál:

Kdy?    16. 12. 2013   Stačí porovnat:      

                      Těžba ropy ve Spojených státech poroste v příštích letech mnohem rychleji, než se ještě před rokem čekalo. Díky prudkému rozvoji břidlicových ložisek dosáhne v roce 2016 americká produkce takřka historického maxima 9,5 milionu barelů denně a proti loňsku vzroste o téměř 50 %. Předpověděl to Úřad pro energetické informace (EIA) při ministerstvu energetiky USA ve svém výročním výhledu….

 Těžba ropy v USA dosáhne v roce 2016 takřka ...  Autor: ČTK   

     
 Nad analytičkou Zlámalovou jsem zlomil hůl, stejně tak nad ECHO 24! Propaganda nepatří do otevřené společnosti. Takže její poslední nadpis ani nepřekvapí...

Rusko se hroutí a vyhrožuje. Rusové budou za Putina hladovět

 Petr Pokorný

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Petr Pokorný
před 2 roky

Doplnění: stále opakuji, že slyším ruštinu a mám z toho kopřivku. Ale čest mám jenom jednu a tu si od nikoho nenechám vzít. A pro mě, majitele této domény je tento práh nepřekročitelný. I když bych byl raději, aby ta svoboda a demokracie se navrátila tam, kde vznikla. Ale sympatie k americkému lidu nesmí překrýt fanatismus, že si proto mohou dovolit vše!

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...