Kdo sestřelil ukrajinské letadlo a že na Donbasu střílí Rusové? Nezaměstnaný to odhalil!

 

CIA bude propoustět. Nezaměstnaný superexpert  na mateřské dovolené Eliot Higgins totiž zkoumá s pomocí nových technologií válku na Ukrajině. Krom toho se na Twitteru utkává s prokremelskými blogery.

 

 

A proti Higginsům nikdo nemá šanci. Svět totiž o nich ví. To on zjistil, že Putin je gauner, to on zjistil, že Bašár Háfiz al-Asad je gauner. Že Putin sestřelil ukrajinské letadlo, že Rusové zabíjejí Ukrajince. Proto ho v USA berou vážně. Jako rychloexpert na mateřské má totiž nejlepší předpoklady rozšifrovat celý systém kolem Ruska... A CIA si ho váží....

Co je na tom šílené? Že to není vtip! Že toto je osoba, která obvinila Asada, Putina podobně jako experti CIA, co dodnes hledají chemické zbraně v Iráku, zatímco USA armáda zabila statisíce civilistů za prezidenta Bushe!

 

Eliot Higgins - Wikipedia, the free encyclopedia

Nezaměstnaní jsou většinou největší experti...

Higgins je na mateřské dovolené. Kromě toho píše často komentáře o válce na Ukrajině...


"Snažil jsem se nějak zabít čas, zatímco jsem uspával svého dvouměsíčního syna… zpravidla je zapotřebí počkat půl hodiny, než si člověk může být jistý, že skutečně usnul," vysvětluje Eliot Higgins. "Tímhle způsobem se čas zabíjí nádherně."

Higginse si svět poprvé všiml, když pod pseudonymem "Brown Moses" psal blog o občanské válce v Sýrii. Začal s ním v roce 2012, když přišel o práci. Zpočátku to pro něj byl jen koníček.

 

Po útoku chemickými zbraněmi poblíž Damašku v srpnu 2013 se mu během několika hodin podařilo analyzovat trajektorii granátů a určit přibližné místo, odkud byly vypáleny. (Kam se na něj hrabou vojenští experti - armády je zruší)

Pak se jeho Bellingcat, sdružující "sedm až osm" dobrovolníků a řadu dalších přispěvatelů, začal věnovat vyšetřování některých ožehavých epizod války na východě Ukrajiny. I proto, že Moskva odmítá tvrzení NATO, že Rusko dodává separatistům tanky i vojenské jednotky.


Sestřelené letadlo

Když bylo 17. července loňského roku sestřeleno nad východní Ukrajinou malajsijské dopravní letadlo s 298 lidmi na palubě, Bellingcat použil zdroje z internetu, aby identifikoval raketový systém BUK, který - podle názoru blogerů - povstalcům dodalo Rusko.

Bellingcat také zjistil, že odpalovací systém se po útoku vrátil na ruské území, jedna raketa ale chyběla.

Moskva tvrdí, že letoun sestřelila nejspíš ukrajinská armáda.

Minulý týden pak Bellingcat uveřejnil zprávu, v níž analyzuje tři dělostřelecké útoky a více než 1300 stop po dopadu granátů na území východní Ukrajiny. A dospívá k závěru, že ukrajinské jednotky někdo ostřeloval z ruského území.

"Pokaždé když jsme provedli analýzu dopadu granátu, ukázalo se, že byl vypálen z ruského území, rozptyl byl minimální," říká Eliot Higgins.

Averze a posměch z Ruska

 Higginsovy metody a zjištění vyvolaly mezi proruskými komentátory velkou averzi a posměch. Vasilij Kašin, který sídlí v Moskvě a zabývá se obranou, pak tvrdí, že Higgins nebere v úvahu kazetové bomby, uvolňující velké množství drobné munice se značně rozdílnými trajektoriemi dopadu.

Higgins je přesto přesvědčen, že jeho metoda je bezchybná. A chce ji i nadále používat k analýzám událostí na Ukrajině. Doufá také, že jeho práce jednoho dne poslouží jako základ pro vyšetřování válečných zločinů.

"K prozkoumání tu je obrovské množství materiálu," tvrdí. A my nezaměstnaní máme čas...

autoři: Thomas Grove, Reuters, Zahraničí

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 2 roky

Reuters Breakingviews upozorňují, že výraz ekonomická prosperita je v Německu stále více vyslovován s rumunským, polským nebo italským akcentem. Největší evropská ekonomika se stává stále silnějším magnetem pro vzdělanější pracovní sílu z jiných zemí EU. Imigrace dosahuje dvacetiletého vrcholu, je dvakrát větší než v roce 2008. Německo to potřebuje, protože jinak se nevyrovná s důsledky stárnoucí populace. Země se stala po USA druhou nejoblíbenější destinací pro migranty na světě. 85 procent nově příchozích pochází z Bulharska, Polska, Rumunska a Itálie.

Bez imigrantů by německá „ekonomická lokomotiva“ dávno havarovala. 60 procent z 1,7 milionu pracovních příležitostí vytvořených v Německu po roce 2010 bylo převzato cizinci. Každý imigrant platí na daních a sociálních odvodech o 3300 eur více, než ze systému dostává.

Do roku 2050 se počet německých zaměstnanců sníží o 14 milionů. Kdyby Německo ztratilo celou třetinu pracovní síly, zhroutil by se tamější důchodový i sociální systém. Proto Německo do roku 2050 potřebuje 400 000 nových migrantů ročně. Větší mobilita pracovní síly uvnitř EU je životně důležitá také pro přežití eurozóny, na tom se ekonomové shodnou dávno. Pokud Angela Merkelová odmítá politiku Davida Camerona, který žádá omezení svobodného pohybu uvnitř EU, činí tak nejen na základě principů a ideálů, ale také v bytostném německém ekonomickém zájmu.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/machacek-francie-n...

Zeolit
před 2 roky

Němci budou mít proti Rusku nový tankový prapor - ???:
Autor: J. Matuška Datum: 2.3.2015 13:17

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/ev...

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...