ECHO 24: Spanilá jízda Nočních vlků? Nebezpečně chytrá propaganda


Maciej Ruczaj
Maciej Ruczaj


Kdo že to napsal? Jak jednoduché odlišit zrno od plev a pitomce od inteligence, či propagandu od pravdy! Autor je polský politolog a publicista

 

Nejdříve sem vložme "úderky" mladého polského autora pro ECHO 24

Odpověď na americký konvoj na sebe nenechala dlouho čekat. Ruský motorkářský gang Noční vlci vyráží na spanilou jízdu po stopách tažení Rudé armády. A Polsko řeší, co s tímto problémem udělat…

Nelze pochybovat, že i z propagandistického hlediska jde o předem prohranou bitvu. Pokud bude průjezd povolen, dočkáme se masivní – a bezpochyby široce reklamované – demonstrace imperiální síly a ruské interpretace moderních dějin. Navíc spojené s obrovským bezpečnostním rizikem.

Tentokrát je však věc o mnohém riskantnější. Noční vlci vyráží uctít památku vojáků Rudé armády padlých v boji proti nacismu. A stále „globálně platná“ verze historického příběhu druhé světové války říká, že byla Střední Evropa osvobozena.

Vůdce Nočních vlků, Alexandr Zaldostanov, sovětskou interpretaci dějin ovládá do dokonalosti. V reakci na zprávu, že se jejich průjezd řadě lidi v Polsku nelíbí, prohlásil, že se není čemu divit, protože v Polsku bylo spoustu kolaborantů, kteří pomáhali nacistům a pak také ti, kteří „společně s Rudou armádou šli na Berlín“. Vystihl tak přesně představu, že v roce 1944 bylo možné být pouze sovětský spojenec, nebo nacistický kolaborant.

Mladý muži a ECHO 24

http://www.motorkari.cz/

Noční Vlci: spanilá jízda nebo mediální bublina?

 

Politika a motorkářské gangy, to nikdy nešlo moc dohromady. V případě Nočních Vlků má tento neobvyklý jev jednoduché vysvětlení: vzájemné sympatie mezi prezidentem Putinem a šéfem klubu Alexandrem Zaldostanovem nejsou žádným tajemstvím.

Více na: http://www.motorkari.cz/clanky/moto-novinky/nocni-vlci-spanila-jizda-nebo-medialni-bublina-31118.html
Copyright © Motorkari.cz

Politika a motorkářské gangy, to nikdy nešlo moc dohromady. V případě Nočních Vlků má tento neobvyklý jev jednoduché vysvětlení: vzájemné  sympatie mezi prezidentem Putinem a šéfem klubu Alexandrem Zaldostanovem nejsou žádným tajemstvím. Takový mediální obraz tedy předchází průjezdu Nočních Vlků přes Polsko a naší republiku do Berlína, plánovanému na oslavu 70. výročí ruského vítězství ve druhé světové válce. A není divu, že na "osvoboditele" nečeká tak vřelé uvítání jako v roce 1945. Silné protestní hlasy jsou slyšet hlavně z Polska, kde se dokonce uvažuje o tom, jak vjezdu ruských motorkářů zabránit. Otázkou je, jestli veřejnosti vadí přítomnost "divokých" motorkářů, nebo za průjezdem Nočních Vlků vidí demonstraci Putinovy síly. Jako správná odpověď se nabízí druhá možnost, i když podobný humbuk jsme zažili před příjezdem Hells Angels na sraz do Prahy v roce 2010. Tentokrát ale není pošramocená pověst motorkářských gangů hlavním tématem.

A pro úplnost dodejme komentář od partičky "jakéhosi Šafra"...

Pokud máme rádi ruského prezidenta, jsou to normální kluci, pak ale nemáme rádi ruského prezidenta, tak jsou to gauneři, kterým musíme vše zakázat, možná pak zase budeme mít rádi ruského prezidenta..

Zde originál:

Souznění s Putinem trvá šest let

Při prvním setkání Putina s Vlky v roce 2009 se v médiích jeho krok rozebíral jen jako další „macho“ póza...Kromě Západu vadí vůdci Vlků a jeho přívržencům i homosexuálové nebo feministky. Výrazně se podíleli i na akcích proti skupině Pussy Riot a podporovali pravoslavnou církev.

Jde o klub, nebo gang?

Manifest „Nočních vlků“, který odmítá všechny zákony a místo toho dává důvěru v sílu Bratrstva, však dokládá, že spíše než o motorkářský klub se jedná o gang. Jeho vůdci byl proto jeden čas zakázán vstup na území Finska. Omezení však bylo později zrušeno, zřejmě i kvůli klidným mezinárodním vztahům s Ruskem.

No a dnes jsme zase na kordy s Ruskem, tak zákaz aneb stupidita jak z pohádky "odvolávám, co jsem odvolal...

 

Takže na závěr opět stačí jenom doplnit mladému muži z Polska fakta:

Takový mediální obraz tedy předchází průjezdu Nočních Vlků přes Polsko a naší republiku do Berlína, plánovanému na oslavu 70. výročí ruského vítězství ve druhé světové válce. A není divu, že na "osvoboditele" nečeká tak vřelé uvítání jako v roce 1945. Silné protestní hlasy jsou slyšet hlavně z Polska, kde se dokonce uvažuje o tom, jak vjezdu ruských motorkářů zabránit. Otázkou je, jestli veřejnosti vadí přítomnost "divokých" motorkářů, nebo za průjezdem Nočních Vlků vidí demonstraci Putinovy síly. Jako správná odpověď se nabízí druhá možnost, i když podobný humbuk jsme zažili před příjezdem Hells Angels na sraz do Prahy v roce 2010. Tentokrát ale není pošramocená pověst motorkářských gangů hlavním tématem.

Více na: http://www.motorkari.cz/clanky/moto-novinky/nocni-vlci-spanila-jizda-nebo-medialni-bublina-31118.html
Copyright © Motorkari.cz
Politika a motorkářské gangy, to nikdy nešlo moc dohromady. V případě Nočních Vlků má tento neobvyklý jev jednoduché vysvětlení: vzájemné sympatie mezi prezidentem Putinem a šéfem klubu Alexandrem Zaldostanovem nejsou žádným tajemstvím.

Více na: http://www.motorkari.cz/clanky/moto-novinky/nocni-vlci-spanila-jizda-nebo-medialni-bublina-31118.html
Copyright © Motorkari.cz
Noční vlci svou jízdu z Moskvy do Berlína nepořádají poprvé, předloni však stála za zmínku jen málokomu.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/nocni-vlci-putinovi-motorkari-de9-/zahranicni.aspx?c=A150416_102054_zahranicni_vez

Také byste někoho poblili, jak včera řekl ministr Babiš?

Reakce na:

Spanilá jízda Nočních vlků? Nebezpečně chytrá propaganda

Kdo jsou Putinovi „Noční vlci“, motorkáři odmítající zákony

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Lux
před 2 roky

Pan Babiš asi v něčem odporoval.....ještě před nedávnem by byl v zemi za velkou louží nejlepší kandidát na českého presidenta... a proč Američané uvažuli o jinem českém presidentovi, vždyt my presidenta máme, to je také divné, že bychom kandidovali na post na jejich známém listě teroristických zemí? Protože to je první krok k tomu, že pak by to oni tady zorganizovali po svém...jako v Iráku, Libyii atd.
Amerika je sama ovládaná oligarchiíí, židovsko-bankovní a tudíž to nejde dohromady proč obviňují z oligarchismu pana Babiše.Odmítl jít na jejich výplatní pásku, to je jediné logické vysvětlení

Zeolit
před 2 roky

Babiš si nebere servítky:

...Celý článek, ve kterém je Babiš přezdíván "Babisconi" podle bývalého italského premiéra Berlusconiho, je prý jen snůška lží.

http://domaci.eurozpravy.cz/politika/118...

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...