Jsme proti válce! Nepřátelé nejsou ruští vojáci, ale naši politici.

 

Marek Obrtel
Marek Obrtel

 

Občane Schwarzenbergu, občane Kalousku, občane Štětino a vy ostatní, co voláte po boji s Ruskou federací. Neumíte si ani představit, jakou sílu jste proti sobě postavili!

 

MAREK OBRTEL

Podplukovník, iniciátor

Vojenský lékař, velitel 11. polní nemocnice v Afghánistánu, sloužil na misích AČR v Kosovu a v Bosně a Hercegovině. Nyní ve výslužbě.

 

JSME OTCOVÉ OD RODIN

Nejsme v aktivní službě a nepodléháme armádnímu velení. Máme rodiny, máme ženy a děti, a jen postavení otců od rodin nám velí chopit se zbraní v případě, že se nám ve spolupráci se všemi lidmi dobré vůle nepodaří zastavit politiky, kteří volají po zbrojení a odvodech. Nedopustíme, aby naši nejbližší trpěli stejně, jako trpí ženy a děti v ulicích novorosijských měst. Nenecháme zabíjet bezbranné, své nepřátele známe.

 

První poradní ohně – mise splněna! Co bude dál?

 

 

Přátelé, vojáci!

Bylo deštivo a chladno, nicméně nálada byla od začátku až do konce přesně taková, jakou jsem si ji představoval dávno před uskutečněním. Ba ještě lepší. A dnes moje tělo zvítězilo nad lží a nenávistí bacilů, které mne dohnaly na zpáteční cestě, takže se můžu směle pustit do svěřeného úkolu: totiž informovat vás o závěrech tohoto prvního setkání rodící se „protivládní“ organizace.

Píšu „protivládní“, protože právě vládní kroky nás spojily k odporu. Ale to asi není třeba vysvětlovat.

Na 1. Poradních ohních ve Strachotíně se nás 1.-3. května sešlo 33. Víte, že se mohl zúčastnit každý, všech 2105 členů fb skupiny „Českoslovenští vojáci v záloze proti válce plánované velením NATO“ mělo možnost přijet a podílet se na budoucnosti nejen iniciativy, ale pravděpodobně i našich národů. Soudě podle ohlasů z prvních dnů po zveřejnění našeho videa (Velký dík, Sašo!) přisuzují mnozí – velmi mnozí – naší iniciativě zásadní a jedinečnou roli mezi všemi občanskými iniciativami, které v posledních letech usilovaly nebo usilují o změnu.

Přehánějí, když nás nazývají Blanickými rytíři, ale jedno je jisté. Nás, vojáky v záloze a ve výslužbě (nenechte se mýlit, značné procento z nás jsou vojáci v aktivní službě a policisté) spojuje – krom přátelství, lásky k vlasti a úcty k životu – jedno: PŘÍSAHA. Známe svou povinnost a hlásíme se k ní. Odměnou jsou nám zatím jen tisíce sdílení strachotínské výzvy a stovky dopisů. Tou skutečnou odměnou nám ale bude teprve pocit uspokojení, až se nám podaří dosáhnout cíle.

Tím cílem je – řekněme – změna společenské atmosféry. Havlovské „blbé nálady“ bylo dost. Je tím blbější, čím dál se vzdalujeme od původních ideí tzv. Sametové revoluce, a prakticky se v takové náladě už ani nedá žít. Cokoliv se mělo změnit k lepšímu, nakonec se jen zhoršilo. Namísto přísně proruské orientace je nám dirigována proamerická, lži komunistů nahradily lži oligarchů, pravice s levicí se kdykoliv dohodnou na koalici a v opozici zůstal občan sám. Bez možnosti cokoliv změnit.

Občanská válka na Ukrajině nám otevřela oči s konečnou platností. Naši politici dlouhodobě otevřeně podporují ukrajinskou fašistickou vládu a schvalují tím zabíjení civilistů na Donbasu. Snaha o novelizaci branného zákona a změnu přísahy, která by umožnila posílat naše sotva dospělé děti kamkoliv do světa (přesněji na ruské hranice) umírat za zájmy USA, je vrchol arogance moci. A zrůdná myšlenka, že odváděny budou i dívky, se už zcela vymyká chápání.

Jako vojáci v záloze jsme připraveni bránit vlast. Jsme připraveni položit životy za své děti. Jako rozumně uvažující lidé ale nejsme ochotni bezhlavě zabíjet na rozkaz v útočných válkách. A to vnímáme jako skutečný důvod, proč se s námi nepočítá při takzvaném posílení obranyschopnosti.

Snad každý rozumný člověk už cítí, že protestovat nestačí. Ještě žádnou demonstrací a žádnou peticí občané ničeho nedosáhli. Je tedy zřejmé, že náš tlak bude muset být poněkud razantnější. V duchu Memoranda (CZ / SK) hodláme svou vůli ke změně prosadit jen takovou silou, jakou si vyžádá situace, a ačkoliv doufáme ve smírný vývoj, nezdráháme se využít i krajních možností.

Z našeho setkání tedy vyplynulo, že:

  • nebudeme demonstrovat ani sepisovat petice, nebudeme se politicky angažovat
  • vytvoříme organizační strukturu pro případ nouze
  • poslancům a senátorům zašleme dopis a budeme vyžadovat okamžitou odpověď
  • zároveň doručíme výzvu všem bojeschopným mužům, aby se připojili

Na zmiňovaných dopisech se pracuje a jejich znění bude předloženo ke schválení či připomínkám vám všem. Než se tak stane, využijeme dalších Poradních ohňů k setkávání, pomůže nám to při vytváření „mobilizační“ struktury. Účast na plánovaných setkáních volte podle příslušného kraje a nebojte se pořadatelům sdělit kontaktní informace (e-mail a telefon). Bez nich bychom nebyli akceschopní.

Veškeré další informace se postupně dozvíte. Chcete-li se přidat, využijte našich skupin na sociálních sítích FacebookV kontaktě a Komuna nebo se zaregistrujte na tomto webu.

Díky a držte se!

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Interbulo
před rokem

Ty Debo! Veď nenávidíš vlasnú rasu, čo si ty za človeka?:

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...