Magna charta a Janečkův protikorupční volební systém

 

15.června 1215
15.června 1215

 

Matematik a protikorupčník Karel Janeček byl u zrodu továrny na geniální nesmysly z pohledu člověka (mě), který mu sice matematicky nesahá ani po kotníky v pochopení matematického vzorce na burzy derivátů, ale…

 

Rozeberme si to, co Janeček a jeho zlojedi vymysleli nejen z pohledu Magny charty, ale dokonce i z lidského vědění. Pro čtenáře sarkasticky, ironicky, ale i přehnaně polopaticky.

Nejdříve si položme otázky. Jak může matematický volební model nesporně nadaného matematika Janečka nahradit informační deficit? Jak tento model rozliší hlupáka od inteligentního, notabene jak rozliší citovou příklonnost kohokoliv ke komukoliv?

Kdo četl Lidové noviny ze dne 15.června 2015, narazil na dva články, které vytvořily kouzlo nechtěného - dokreslující absurditu geniálního mozku Karla Janečka. Ten do volebního projektu vložil 40 milionů…

Nadčasovost Magny charty (vznikla přesně před osmi sty léty) a Janečkova Demokracie 2.1 míří do světa

A nyní již k věci

Volby

 Jak budou volit čtyři primitivní lidé dle onoho Janečkova modelu?

Jak budou volit čtyři vysoce inteligentní(ale neinformovaní) lidé dle onoho modelu?

Samozřejmě úplně stejně. Bez informací prostě nelze do modelu nic dosadit.

 

Jeden názorový  příklad: prezidenta Zemana zvolí cca 3 miliony občanů. Jaké měli informace? Relativně dobré. Politika Zemana znali. Po půl roce se od něj jedna třetina voličů odvrátila, protože o Putinovi neříkal, že je vrah. Ale naopak další třetina, která ho nevolila, by ho v pozdějším období volila. Co na to říká geniální model 2.1 Karla Janečka? Samozřejmě nic, protože když i sebedokonalejší superpočítač nenakrmíte daty, tak je superpočítač na dvě věci

 

Takže pro část voličů byl onen volený prezident zlojedem, aby byl následně po půl roce uznávaným, kdežto ti, co ho volili, udělali vlastně chybu a měli ho vykřížkovat a dát mu minusový bod. Ale od druhé množiny voličů by zase dostal plusový bod. Nula od nuly pojde, nebo jako v počítači, kdy se pracuje s nulami a jedničkami?

Volební guláš jak vyšitý – ještě se v tom vyznáte?

V geniálním systému Janečka 2.1 má volič hlasy dokonce čtyři. (Představte si ty plachty, které už dnes jsou neúnosné. Dejme tomu, že by se zredukovaly. Ale stále pracujme s modelem jednoho, tudíž dnešního prezidenta). Co bychom zatím zjistili? Jak praví klasik: víme, že nic nevíme. Vyloučili jsme tím ty, co prahnou po vlivu, či jsou zlojedi – korupčníci? Samozřejmě ne, protože matematický model nic takového neřeší. Maximálně policie a to ještě potom, co se skutek skutečně stane.

 

Revoluční myšlenka, tvrdí Janeček

Prý aktivní lidé mají výhodu. Skutečně? A jakou? Byli aktivní ti, co volili prezidentem Zemana, nebo ti, co volili jiného?  Jsou aktivní ti, co volili Okamuru, nebo jsou aktivní ti, co nevolili Okamuru? A dokonce hypoteticky budou aktivní ti, co mají čtyři hlasy, volili by Okamuru, ale už nechtějí Okamuru, nebo ti, co by nechtěli Okamuru a následně by Okamuru chtěli?

 

A přidejme do toho politiku -  Krym a separatisté - vliv na naše politiky

Máme čtyři hlasy a jeden záporný. Porošenko tvrdí, že separatisté zabíjejí Ukrajince. Byť je to absurdní a vojska Ukrajiny obléhají nyní separatisty za pomoci poradců USA, část lidí uvěří. Komu dá čtyři hlasy? Těm, co fandí Porošenkovi? Podle jakého klíče a modelu? Z důvodu, že média mají v rukách ti, co fandí Porošenkovi? A co Krym? Když dle těch, co fandí Porošenkovi tvrdí, že Krym příklonem Ukrajiny k západu už patří NATO, tudíž je americký a mají tam být základny USA? Jak pozná model, že lidé, co fandí Porošenkovi, nelžou? Pouze proto, že to ČT24 od rána do večera opakuje a jiný názor je nepřípustný ve veřejném prostoru? Tudíž mám dát hlas tomu, kdo fandí Porošenkovi a válce, protože to geniální model 2.1 Karla Janečka vypočítal?

Skutečně velký matematický génius Karel Janeček, co odhalí každého zlojeda  - korupčníka, zná odpověď na "Vzpomínky na budoucnost", neboli matematický model předvídavosti, co je nekonečná pravděpodobnost budoucnosti ve zlomku sekundy, jako je derivátový model na burze?

 

 Magna charta libertatum

Velká listina práv a svobod

Co píše Luděk Sekyra, který je členem akademického sboru Oxfordské univerzity o dnešních svobodách z pohledu listiny "Magna charta libertatum"?

Žijeme ve věku kouřové clony, kdy politici v reálně i virtuálně otevřeném veřejném prostoru často skrývají skutečné názory i cíle za moralizující rétoriku a diskreditují tak slavnou tradici politického moralismu. Dříve to byla cenzura, před kterou se člověk musel mít na pozoru, dnes se mnozí aktéři společenského diskurzu spíše smiřují s autocenzurou.

Sir Tim Berners-Lee apeluje na přijetí Magny charty pro internet, která bude garantovat, že nás žádná vláda ani korporace nezbaví svobodné sítě.

Ano, naprosto souhlasím, pouze to neříkám anglicky, francouzsky či latinsky, ale obyčejně česky:

Dejte lidem víc informací, nezkreslených a svobodných. Pak vězte, že i volby dopadnou ku prospěchu národa svého.

P.S. Jakoby 800 let po podpisu Magny charty svět zešílel. Občanské svobody mizí, poslední šílený rozsudek Evropského soudu pro lidská práva ze Štrasburku o internetu a rozhodnutí Bruselu a Bílého domu o nutnosti "správně vysvětlovat západní myšlenky" jakoby to  "vyfutroval"...

Petr Pokorný

(bude-li se text zdát někomu zajímavý či důležitý, lze volně kopírovat)

 

skenovskenov

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...