Vyštípala feministická loby po Dobešovi i Chládka?

Záhadná obvinění by se měla prokázat a především: zjistit, odkud vzešla. Jsou li pravdivá, pád je jasný, šikana prokázaná a hotovo. Co když ale...?

 

 

Pokud však intriky iniciovala feministická loby, která změnám nepřeje, pokud toto hnutí zasahuje i do školství jako v USA, pak už bude jedno, kdo ministrem školství bude.

A proč feministky a co je podkladem: ministr Chládek pro resort školství vybojoval již z kraje svého působení ze státního rozpočtu čtyři miliardy navíc a navýšil platy učitelů. Zároveň po nich vyžadoval, aby si doplnili pedagogické vzdělání a plánoval zavedení registru učitelů. Kromě toho prosadil novelu školského zákona a  dokončil přípravu vysokoškolského zákona, v čemž několik jeho předchůdců selhalo. Povinnou maturitou chtěl ministr děti motivovat, aby se v matematice více snažily. Odborníci však namítali, že tato „hrozba“ nemá smysl, jelikož výuka počtů na českých školách je bídná.

Příznivce domácího vzdělávání Chládek nahněval tím, že odmítl povolit domácí vzdělávání dětí na druhém stupni základních škol, ačkoli v pokusném režimu již bez problémů probíhá několik let.

Devětačtyřicetiletý bývalý tělocvikář a otec tří dcer si zakládal na tom, aby děti měly dostatek pohybu a zdravou stravu. Pro žáky na základních školách proto zavedl od příštího školního roku třetí hodinu tělocviku navíc. Prosadil zákaz prodeje nezdravých potravin ve školách a omezení automatů na sladkosti, za což od opozice sklízel poznámky o „dobroprůjmu“.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/profil-marcela-chladka-06v-/domaci.aspx?c=A150529_093814_domaci_zt

Co dámy slyšely: Chládkova sekretářka denně brečela, říká ministrova podřízená,

Kristýna Karetová pracovala na ministerstvu školství jako referentka personálního odboru pět let. Za tu dobu byla svědkem Chládkova chování, které označila sama za šikanu. „Například jsem na chodbě slyšela, jak křičel na vrchního ředitele, že je tlusté prase. Vrchní ředitel o tom se mnou pak mluvil, byl z toho úplně špatný.

Upřímně jsem byla svědkem toho, jak lidi brečeli, každý den jsem viděla jednu jeho sekretářku ubrečenou.

Od nástupu Chládka do úřadu opustilo ministerstvo devět žen. Desátá si pak vzala neplacené volno. Chládkovo nevybíravé chování potvrdila pro Blesk.cz jedna ze zaměstnankyň. Prý nutil podřízené ženy, aby s ním chodily na plavání v době volna, prý nutil ženy v době volna, aby s ním běhaly...

Ministr školství Marcel Chládek byl dámami nařčen z bossingu: píše MF Dnes.

Redaktor poslal ministrovi dotazy, zda docházelo k některým až absurdním situacím - např. zda musely ženy z protokolu chodit oslavovat Chládkova mediální vystoupení v televizi do restaurace, či zda s ním musely chodit běhat a plavat. V Mladé frontě se Chládek bránil, byť velmi stručně: "Jedná se o nesmysly, pomluvy a nepodložené drby."

Normální člověk by si řekl, že tak důležitá funkce - ministr - nelze vyhodit za klepy a feministické hnutí, ale za komkrétní činy. Chyba, už u Nečase víme, že kila zlata a stamiliony hledá Ištvan se Šlachtou dodnes. Tak proč by premiér Sobotka měl zjišťovat, zda jsou to klevety feministického hnutí jako v USA, nebo je Chládek s prominutím blázen?

Prý už dámy zase žádají, aby v čele byl chlap, který je bude milovat, nebo žena...

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Leon Tuzemák
před rokem

Ministr odchází, sekretářky zůstávají. :-)))

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=...

Nadřízeným zmíněné pracovnice kabinetu Renaty Osičkové nebyl Marcel Chládek, ale vrchní ředitelka kabinetu ministra školství (to je vlastně vrchní sekretářka, jako Nagyová) Lucie Orgoníková, bývalá tisková mluvčí předsedy ČSSD Grosse a Paroubkovy vlády. Její matkou byla také politička ČSSD Hana Orgoníková. Chládek ji jmenoval 15. 3. 2014 a na ministerstvu školství Lucie Orgoníková inkasovala za rok 2014 nejvyšší odměny. S odměnou 188 tisíc korun si Lucie Orgoníková přišla na stejné prémie jako ministerský náměstek a její plat včetně odměn tak činil 755 985 Kč.

Leon Tuzemák
před rokem

Ačkoliv byl Chládek Sobotkou odvolán, premiér nemá prokazatelné důkazy, které by šikanu potvrzovaly. Po Chládkově odvolání ale nastal v kabinetu ministra klid – počet výpovědí se snížil. „Výpověď skutečně stahuji, když ministr odchází,“ řekla serveru iDNES.cz pracovnice kabinetu Renata O.

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-polit...

Zeolit
před rokem

Omluva panu Ivu Rittigovi

„V časopise Respekt, číslo vydání 25/2013, v článku nazvaném Umělý pes ve Strakovce (...) jsme zveřejnili tvrzení, dle něhož 150 milionů korun českých a desítky kilogramů zlata, které byly zajištěny při policejních prohlídkách při rozsáhlém zásahu Policie ČR v červnu 2013, mají patřit panu Ivu Rittigovi. Toto sdělení je nepravdivé a za jeho uveřejnění se panu Ivu Rittigovi omlouváme.“

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...