Mimořádná zpráva: první atak rusko-čínského tandemu na de-dolarizaci začal

 

 

To, co se děje v těchto dnech, nemá ve světové ekonomice obdoby a mnoho “elitních ekonomů“, nositelů Nobelových cen zděšeně zírá!

 

Frontální útok na dolar a euro začal?

Zatímco lidé v euro-americké zóně jsou krmeni ódami na zářnou budoucnost, trhy se otřásají v základech a komodity nemají dno!  A vyhodnocení pozice na trhu zdánlivou „elitou“ z Wall Streetu je skoro vždy falešné. Jak je možné, že Rusko a Čína dělá tahy, které západní zóna nepředpokládá? A jak komicky to vysvětluje?

Velký pokles rublu nyní je vysvětlován jako dramatické hroucení Ruska

Propady akcií na čínské burze jsou přičítány slabé (7%?) ekonomice Číny

Dramatické propady světových komodit jsou přičítány slabé výkonnosti ekonomik

Asijský blok je prý v depresi, zatímco americko-evropský už vzkvétá

 

Ale není vše úplně jinak a informace se přísně tají?

 

Rusko nechává rubl klesat podle ceny ropy a plynu a ta stále nevidí své dno. A zatímco Řecku „elita“ radí, že potřebuje devalvovat, aby zvýšila svoji sílu, u Ruska to neplatí? V USA a Kanadě zvyšují investoři a banky na těžaře z břidlic tlak a celý průmysl kolem se hroutí. Naopak Rusko zvyšuje zakládání vrtů, zvyšuje přípravy na těžbu, dokonce připravuje v Sýrii další vrty a dohody  již byly podepsány na nedávném setkání s představiteli Sýrie. A totéž bylo se Saudskou Arábií, která dohody podepisovala v Rusku. Ve Venezule Rozněft podepsal dohody na zvýšení těžby za 352,3 miliardy korun. Všichni dohromady zvedají těžbu, ale především jsou připraveni ji zvýšit v blízké budoucnosti. Tomu se říká příprava na zhroucení? Kdo dostává nejtvrdší rány?

 

Rosia (Ruská centrální banka) doplnila dolary ,Další těžká krize Ruska na obzoru? Rubl prudce oslabuje. Měl Obama pravdu? přestože „elity“ z Wall Streetu předpokládaly, že už nyní bude bez nich – embargo a rating měly Rusko popravit.. Jak je to možné?

 

Americký útok na rubl a Rusko v okamžiku, kdy bylo jasné, že Rusko má cyklický propad se sice načasoval mistrně, avšak Rusko z klinče nádherně uniklo a zakládá neuvěřitelné množství dohod na budoucnost, zatímco USA se utápějí v regionálních válkách a zběsilých zpravodajských hrách. Rusko dokonce uniklo z ratingových podvodů, provázaných s vydíráním (Ukrajina, Pobaltí, Polsko apod.) a souběžně založilo s Čínou struktury ekonomické soběstačnosti nezávislé na dolaru. A USA místo aby šly do zlevnění dolaru, kvantitativním uvolňováním a nulovou sazbou vyčerpaly veškeré možnosti, zadlužily se, nyní budou muset zvedat sazby a zhorší tím možnosti USA.

 

Co znamenají rozporuplné zprávy?

Baker Hughes z minulého pátku například tvrdí , že počet hloubených vrtů v USA minulý týden vzrostl o 21 na 659. To má u veřejnosti dodat váhu, že USA expanduje. Přitom  ropná produkce USA klesla o 46 000 barelů.  Český velvyslanec v USA Petr Gandalovič se v americkém Kongresu přimlouval za zrušení zákazu vývozu ropy ze Spojených států. Budeme tedy pomáhat USA v těžbě a kupovat dražší ropu ze zámoří?

Vpravo nahoře (na Pařátu dnes) lze dohledat pád těchto komodit. Jestliže těžba v USA je o třetinu až polovinu dražší než v Rusku a OPEC, koho tento nelítostný souboj do budoucna poškodí nejvíc? Jak je možné, že se Rusko nehroutí, pouze má větší ekonomický pokles?

Napadla někoho i záhada, proč Francii prudce stoupá nezaměstnanost, byť jsme z krize venku? (Údajně) V zemi se zhruba 66 miliony obyvatel je ve srovnání s loňským červnem počet nezaměstnaných vyšší téměř o pět procent.  Nezaměstnanost stoupla na 10,3 procenta, což je 3,5 milionu lidí. A co Řecko? To už je v pohodě? Co

 

Ale ukazujeme jinam
Ale ukazujeme jinam

Belgie a šílené zadlužení? Portugalsko? Itálie? Španělsko? A v neposlední řadě neuvěřitelný a nekontrolovatelný (zdánlivě) vzestup čínských akcií a nyní skokově řízený strmý pád, který už otřásá

Evropou a může se brzy přelít do USA?

 

Analýza či možný vývoj

Pařát dnes už několik měsíců upozorňuje, že se schyluje k velkému dramatu. V porovnání krize z roku 2007 je americká burza ještě výš. Celou americkou burzu drží pár titulů, zatímco u ostatních už je strach. A ač to bylo podobné na čínské burze, zdá se, že tento pád je řízený, (a kritizovaný), aby předběhl americkou burzu a dostal se do správných (lepších) korelací dřív, než vypukne panika na New Yorské burze. Připočtěme k tomu spěch založení všech systémových institucí do léta tohoto roku mezi Ruskem a Čínou, potažmo zeměmi BRICS. Někteří analytici jsou přesvědčeni, že spouštěčem může být zvyšování sazeb FEDu. Jenomže „hlasité mlčení o tom, co se děje za obrovské změny na polovině planety Země svědčí spíše o tom, že už to není v rukách USA a de-dolarizace, nebo spíše zkusmý balónek na de-dolarizaci byl vypuštěn a nyní se bude analyzovat, jak je ještě silná kondice USA se tomuto trendu vzepřít.

 

Vypadá to, že podzim bude horký, mimořádně horký a nebude to vinou klimatických změn.

Zde se ještě mnozí smáli. A dnes?

 Den, kdy se zhroutil americký sen – dramatický světový převrat nastal

 Petr Pokorný


Doplnění

 Břidlicoví těžaři v USA by mohli mít konečně problémy - banky přitvrzují, regulátor varoval

 

 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Jiří
před rokem

Čïm víc důkazů, že agresorem jsou USA, tím agresivněji ukazují USA, že agresorem je Rusko!

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...