Proč odchází Hard disky? Může za to EU?

 

Hard disk
Hard disk

Ta ztráta dat je k zoufalství, občas k vzteku. Staré počítače se vyhazují funkční, nové nevydrží ani tři roky. Na jejich hraně odcházejí. Většinou po záruce. Ale proč?

 

Kdo to ví, ať odpoví....

Že tyto komponenty nevyrábí nikdo v "garáži", ale vysoce kvalitní technologické firmy jsme přesvědčeni všichni uživatelé i značkových počítačů. Ale jaké je vysvětlení od zástupců značkových počítačů, když na rozhraní tří let odchází mnoho Hard disků od zástupců značkových firem?

Na otázku, proč se tedy nyní u nových dává záruka tří let a nikoliv životnost tří let a zda jsou tam nějaké "omezovače", odpovědi zní:

Nikdo by ho prý nedokázal vytvořit na dobu životnosti. Ale prý EU vydala nařízení, že spoje a různé komponenty nesmí být z materiálů škodící životnímu prostředí a tak se to prý dělá z ekologických náhražek, které při záruce tří let vydrží právě ony tři léta plus - mínus...

Že to rozum nebere není důležité, ale kdo a kdy toto nařízení vydal a jak je možné, že to při koupi nevíme? Nebo je to fáma a ty omezovače i u hardisků existují?

 

Kdo to ví, ať odpoví....

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Není třeba
před rokem

Chtěl jsem odeslat podrobný popis na mail, ale žádný mail jsem tu nenašel, takže smolenka pro vás. Napíši teda zlomeček informací, zbytek si dohledejte.

V rámci evropské směrnice RoHS ze dne 8.6.2011 se nesmí používat olovo pro pájky při letování spojů na deskách tištěných spojů v elektronických zařízeních.

Normálně se letuje směsí 60 % cínu a 40 % olova. Olovo je pružné a dává letovanému spoji schopnost přežít při otřesech, vibracích a všemu, čemu je vystaven běžně každý elektronický přístroj.

Nyní kvůli této elektronické směrnice se letuje bez olova, a takové spoje nemají pružnost a postupně se vydrolí na prášek. To nastane většinou za 2–3 roky. A elektornické spoje se rozpojí a zařízení přestává fungovat.

Napsal bych více, ale když vy se neobtěžujete s uváděním mailu, nebudu se obtěžovat ani já s příspěvkem.

Petr Pokorný
před rokem

Dole je "poslat vzkaz". Takže prosím, trochu jste se unáhlil. Přesto děkujeme. Pokud bude napsáno celé, zveřejníme.

Není důležité
před rokem

Nechci poslat vzkaz přes malinkaté okénko, nechci řešit žádnou CAPTCHu ani jiné blbosti. Chtěl jsem posílat mail. Neunáhlil jsem se, mailový kontakt na vás jsem nenašel. Takže toto byl poslední můj příspěvek na tento web.

Petr Pokorný
před rokem

Webzdarma neumožňuje přímý odkaz na klasický mail. Ten je paratdnes@seznam.cz . Ale stačilo upozornit a není problém ho vložit. Omlouvám se, ale ta otázka byla myšlena pro všechny čtenáře.

Goro
před rokem

Hm... Zrejme je to celkom šikovný tah na europanov, že vraj ekologicky orientovanych, aby drzali huby a priplatili si v mene ekologie, to by celkom mohlo fungovat :) ale keď už som u toho, tiež mám otazku, na ktorú by som rad poznal odpoveď a sice, kto a prečo dáva a platí reklamne soty na Eu.... Všetci vieme že reklama v TV, nie je lacny spas.... Tak sa pýtam, nevie europarlament čo s prachami? Alebo si myslia, že europania nevedia, že sú v Eu?.... Alebo zase dotacie pre medik, za peniaze danovnikov, aby práve týchto danovnikov manipulovali? Priznávam, mam v tom chaos.... :) ak niekto vie, ako to funguje bol by som rád keby to sem napisal:)

Petr Pokorný
před rokem

Dobrý den, není nic snažšího. Pokud se podíváte do lišty nahoře, je tam odkaz na "Evropské dotace" v nichž je kolonka OP Technická pomoc. Tento operační program je přímo na tyto "fantasmagorie" vytvořen. A to samé má přímo (teď nevím, zda komisaři či parlament v Bruselu) Brusel, který zadává reklamní zakázky na "světlé zítřky Bruselu". Jistě, je to zlodějna, ale rozkrýt to nejde, protože to prý nikdo neeviduje. A část je obsažena v otázce vedle vpravo "Ministře Kalousku..." A odpověď nelze dohledat. Prostě kdo si na reklamu řekne, tomu Brusel dá a to se nesmí dohledat. Pouze tam je cena za finální výrobek. Neověřitelná. Stejně jako v socialismu.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...