Poslední data z USA jsou přímo hrozivá! Kam až Washington zajde?

 

Už se vezou
Už se vezou

 

Další důkazy!

25.října 2015

Zisk z průzkumu a těžby ropy Exxonu se ve třetím kvartále snížil téměř o 80 procent a Chevron bude muset kvůli slabým výsledkům propouštět. Jeho zisk klesl o 64 procent.

Ještě nedávno zprávy o břidlicích z úst amerických propagandistů vypouštěly bubliny, jak drtí ruské těžební společnosti. Jak se zdá, z břidlice se stále sice neúnavně těží, i když dluhy se zvyšují a nové vrty neotvírají. Zisk Chevronu klesl o 64 procent na 2,04 miliardy dolarů (50,2 miliardy korun). Chevron současně oznámil, že propustí 6 000 až 7 000 zaměstnanců. Zisk divize průzkumu a těžby ropy v Exxonu se snížil o 78 procent na 1,4 miliardy dolarů.

A současně je další zpráva

  • Americký Kongres schválil zákon, který odvrací platební neschopnost.
  • Pokud ho podepíše i prezident Barack Obama, bude si vláda moct půjčovat peníze až do roku 2017.

 V příštích dvou letech může Washington vydat o 80 miliard dolarů (téměř dva biliony korun) více na armádu a vnitřní programy. Obama zákonodárce pochválil za "odpovědné, dlouhodobé rozpočtové ujednání, které odráží naše hodnoty, posílí naši ekonomiku a vytvoří pracovní místa".

Někteří republikáni se mohou pokusit zrušit zákon, který po finanční krizi z let 2008 a 2009 umožňuje trestat banky za nezodpovědné chování, nebo zabránit novým regulacím emisí uhlíkatých sloučenin.

Zákon, jenž odstraňuje bezprostřední hrozbu platební neschopnosti vlády, by nyní měl podepsat prezident Barack Obama. Americké ministerstvo financí varovalo, že pokud by Kongres opatření neschválil, vyčerpalo by do 3. listopadu veškeré své kapacity pro půjčky..

V této souvilsoti jsou úžasné

USA mají rating Aaa či AA+ na šílené zadlužení....

Rusové, protože musí sáhnout do peněz, které v době vyrovnaného rozpočtu našetřili mají Baa2, BBB- či BBB... Spekulativní!

 Vyjádření USA: ratingové agentury, mající své sídlo v New Yorku jsou naprosto nezávislé a splňují všechny předpoklady tak činiti nadále.

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Zpětné odkupy akcií na NYSE
před rokem

"ExxonMobil za tři měsíce v 3Q15 koupil 6,5 milionu vlastních akcií celkem za 500 mil. dolarů. V posledním čtvrtletí firma plánuje výdaje v rámci programu zpětnému odkupu také ve výši půl miliardy dolarů." Obdobně činí například Apple, Microsoft, Intel, Dow Chemical, Caterpillar, 3M, Biogen, Wells Fargo atd.

Zpětným odkupem firma sníží počet akcií v oběhu, tím pádem se zisk na akcii zvýší. Opticky takové akcie hned vypadají lépe.

Rich Barry, viceprezident burzy New York Stock Exchange: „Zpětné odkupy vlastních akcií provádí zhruba 20 % společností, které jsou součástí indexu S&P 500.“ Jen za letošní rok se tzv. share buybacks meziročně zvýšily už o 50 %.

Tím se Američané zjevně snaží zabránit pádu svých akciových trhů a příchodu další finanční krize, ale tentokrát už američtí daňoví poplatníci nebudou zachraňovat chamtivé banky a bankéře. Ani nemůžou, není totiž z čeho vzhledem ke gigantickému státnímu dluhu USA, který narostl z 10 bilionů v roce 2008 na 18 bilionů dolarů v roce 2015. Teď už se můžou jen radovat, že kongres schválil Obamovi zvýšení zadlužení o zmíněných 80 miliard.

Obama je stejně utratí na vojenské výdaje. :-P

Grafy
www.yardeni.com/Pub/buybackdiv.pdf

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...