Mimořádná zpráva: to, co se děje poslední hodiny na trhu s ropou, zlatem a prodejem akcií musí mít příčinu!

 

 

Zdá se, že se svět dává do pohybu. Není otázkou zda, ale kdy! Ačkoliv servry informují o každém zvlášť, souběh je mimořádný!

 

 

Zdá se, že zlato líže dno, ropa raketově během dneška padá a to, co vyvolalo zdání fámy o obrovských přesunech akcií amerických bank v listopadu, burzy potvrdily! Víme, že u ropy je to po rozhodnutí OPEC, ale nevíme, kdy se totálně zhroutí těžba břidlic a další nejdražší těžba. A dokresluje to nákup zlata, aniž by se jeho cena zvedla!


Ale s naprostou jistotou to úzce souvisí s první mimořádnou zprávou, která se zdála fantasmagorická 1.dubna 2015!

 

Příliš mnoho ukazatelů spojuje přibližující se drama a nic neukazuje na to, že by to mělo něco společného s napětím v Sýrii a dalších státech. Naopak se zdá, že všechny spojuje strach z pádu dolaru, byť mnozí ukazují na euro, či dokonce na jeho totální likvidaci.

Protože toto může mít (mimo války) dramatický zvrat pro celý svět, je možné, že hledání průsečíků bude mít zde mimořádnou přednost.

Může to sice být i další z velkých otřesů, ale může to také být finální a definitivní atak na dolar!

Mimochodem, naše "skvělé výsledky" nemají nic společného s ekonomikou, ale pouhým přesunem různých položek, evropských dotací a poměru k minulému roku, kdy ještě byl rok založený na šetření. A pokud se sejdou tyto dvě souběžné rány, Bůh nás ochraňuj!

Rubriky: , ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Federmann
před 11 měsíci

Obrovský útok na Rusko "za Sýrii", Amerika míři na Rusko a přitom se střílí,nedo nohy či kolene, ale přímo dohlavy,

to bude asibolet.

blizna
před 11 měsíci

... že by už konečně vylezly ven různý nápady na auta bez ropy? hurááá!!!

Leon Tuzemák
před 11 měsíci

Loni George Soros a různí poradci dokonce veřejně v médiích nabádali, aby USA a evropští spojenci "potrestali Rusko za Krym" a Amerika by měla stlačit světové ceny ropy až na $12 za barel prodejem 500,000 barelů denně ze svých státních strategických rezerv...

"George Soros has proposed selling some now to punish Russian President Vladimir Putin -- and U.S. lawmakers are starting to listen.

As the U.S. and its European allies seek to rebuke Russia for taking over the Crimea region of Ukraine, America could push down global oil prices by as much as $12 a barrel by selling 500,000 barrels a day from its strategic reserve, said Philip Verleger, a consultant who worked in the Ford and Carter administrations. The lower prices would cost Russia about $40 billion in lost income from oil and gas sales, equivalent to 2 percent of its economy, he said."

Zdroj:
http://www.bloomberg.com/news/articles/2...

Leon Tuzemák
před 11 měsíci

Kdyby vlastně nepřišly USA s těžbou břidlicové ropy a Kanada s těžbou kanadských dehtových písků, tak by už od roku 2004 celosvětová těžba ropy klesala.

Takhle se celosvětová produkce od roku 2004 nachází na tzv. plató, + - pořád stejná.

"Ale nevíme, kdy se totálně zhroutí těžba břidlic."

Mňo. Břidlicoví těžaři jsou flexibilní, břidlicový vrt se stejně těží jen pár měsíců a s tím do toho šli, že je to jen dočasné. Saúdská Arábie neudělá bez USA ani krok, nebo přesněji bez určitých kruhů v USA, a Saúdové mají pokyn odrovnat nadprodukcí a nízkou cenou především Rusko.

Federmann
před 11 měsíci

Ropa z břidlic dočasná, následky trvalé

No nevím
před 11 měsíci

Nemají Saudové problém sami se sebou? Zdá se mi totiž, že je logičtější to, co psal autor dříve. A že dneska už každý bojuje za sebe.

Fanda
před 11 měsíci

Ta flexibilita není tak horká. Někdo musí zaplatit dluhy a rozeběhnout opět výrobu na vrty! A někdo další půjčit další peníze.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...