Obama a Pentagon z vítězného osvobození Sýrie Syřany a Ruskem šílí? USA bombardují ze zálohy?

Syrské ministerstvo zahraničních věcí zaslalo Radě bezpečnosti OSN protestní nótu v souvislosti s útokem vojenského letectva mezinárodní koalice v čele s USA na objekt syrské armády v Dajr az-Zauru, informuje oficiální syrská agentura SANA.

 
Čtři syrští vojáci byli zabiti a 13 dalších bylo zraněno při náletu koalice vedené Spojenými státy v syrské provincii Dajr az-Zaur. Syrská vláda oznámila, že se jedná o nepřátelský čin, uvedl server BBC.
 
Jak potvrdilo nyní syrské ministerstvo zahraničních věcí, čtyři letadla koalice odpálila v neděli večer devět raket na zmíněný objekt. Podle údajů syrského MZV se obětí stali tři lidé, dalších 13 bylo zraněno.
 

„Sýrie ostře odsuzuje agresívní čin koalice v čele s USA, který je v rozporu s cíli a tezemi Charty OSN. Ministerstvo zahraničních věcí zaslalo dopisy generálnímu tajemníkovi a Radě bezpečnosti OSN", cituje agentura prohlášení syrského MZV.

Koalice v čele s USA útočí na pozice IS v Sýrii od září roku 2014 bez souhlasu RB OSN. Od 30. září začalo Rusko na žádost prezidenta Bašára Asada zasazovat bodové údery objektům Islámského státu (v arabské variantě Daiš) a Fronty an-Nusrá v Sýrii. 2. prosince večer schválil účast ve vojenské operaci v Sýrii i britský parlament.

Teče USA do bot, že kryjí Turecko, zabíjení a nyní bombardují přímo vojska Sýrie?

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Vůdce Islámského státu Obama
před 11 měsíci

Máme to považovat za otevřené vyhlášení Obamovy invaze do Sýrie po boku teroristů Islámského státu?

Prodejna oděvů z Londýna (SOHR) a Bílý dům o útoku na syrská vládní vojska v v Dajr az-Zauru mlčí. Mluvčí koaličních jednotek Steve Warren řekl, že koalice ví o informacích, které se objevily ve sdělovacích prostředcích. "Neútočili jsme v té oblasti, ale asi 55 kilometrů od ní. Útočili jsme na ropné vrty a nebyli tam žádní lidé. To je jediný útok, který jsme v neděli v Dajr az-Zauru vedli," řekl.

Goro
před 11 měsíci

Samozrejme že je to otvorene priznanie podpory banditov zo strany západu a hlavne USA. Zvláštny je fakt, že doteraz šlo všetko celkom hladko, utocilo sa na banditov bez nejakých vážnejších chýb. A pozrime, zapojili sa diabli z USA a hneď je problém, omyl a podobne blbosti.... Aj dementnemu už musí byť jasné o čo tu ide len vyspelé európske krajiny to nevidia a tým pádom podporujú, sú to zbabelci :).... Ešte nezdovodnili vybombardovanie nemocnice v Afganistane a teraz toto... Hmmmm... OSN dokedy chceš mlčať?, nevysielaju sa vojská OSN tam kde sa porušuje medzinárodné právo? A nie je porusovane tým že niekto niekoho napadne bez mandátu OSN???... A LEBO JE OSN USA??? DOSTANEM ODPOVED?

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...