Západním ekonomickým hvězdám se Rusko vymyká z kloubů!

 

 

Roklen 24: „Protiruské sankce ztrácejí svůj účinek“



VTB je druhou největší ruskou bankou podle aktiv.


„Jelikož sankce západních zemí začaly ztrácet svůj účinek, VTB Bank ve třetím čtvrtletí hravě překonala odhady zisku. Přežili jsme první šok sankcí, nyní jsme si na ně už zvykli. I když existují některé špatné dopady na naši banku, zejména ve smyslu mezinárodních půjček či mezinárodních akciových trhů, obdrželi jsme na druhou stranu značnou podporu ze strany vlády,“ řekl Andrey Kostin, předseda VTB Bank.

 

V červenci byla předmětem v dolarovém vyjádření pětimiliardového státního rekapitalizačního programu, který byl implementován jako součást širšího státního plánu na podporu půjček uprostřed zpomalení hospodářského růstu.

 

„Věci nejsou zas tak špatné. Začátek sankcí byl docela šok. Stále můžeme se sankcemi přežít několik let. Jak se říká,“ Přítomnost je dobrá, budoucnost je nepředvídatelná, „řekl a poznamenal, že neschopnost přitáhnout zahraniční investory zastavila plán privatizace státem kontrolovaných bank. Vláda nyní vlastní kolem 60 procent akcií VTB Bank oproti stoprocentnímu vlastnictví v roce 2007.

 VTB Bank oznámila, že ve třetím čtvrtletí vykázala čistý zisk ve výši 6,2 miliardy rublů (přibližně 2,4 miliardy korun), což je o 3,8 miliardy rublů více než předpokládal průzkum Reuters. Za prvních devět měsíců roku 2015 VTB zatím dosáhla čisté ztráty ve výši 10,9 miliard rublů.

„Naším cílem pro tento rok je bod zlomu, což není upřímně řečeno velmi vysoký cíl,“ řekl Kostin a poukázal na ruské vysoké úrokové sazby, které stlačily čistou úrokovou marži banky až na 1,7 procenta v prvním čtvrtletí. Od té doby se ale marže zvýšila na 3,2 procenta. Kostin očekává lepší poslední kvartál a také poznamenal, že banka doufá ve zvýšení zisku o zhruba 750 miliónů dolarů v příštím roce.

 

Ruský ministr financí Anton Siluanov v říjnu řekl, že výše odlivu kapitálu byla pro letošní rok odhadnuta na 65 miliard dolarů. VTB Bank ale vidí v příštích několika letech pozitiva jako například to, že Rusko může zmenšovat velikost svého bankovního sektoru.

„Centrální banka je pro vyčištění bankovního sektoru,“ řekl Kostin. „Máme příliš mnoho bank v Rusku. Takže možná desítky či stovky z nich odejdou během několika příštích let.“

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...