Obama a Pentagon z vítězného osvobození Sýrie Syřany a Ruskem šílí? USA bombardují ze zálohy?

Syrské ministerstvo zahraničních věcí zaslalo Radě bezpečnosti OSN protestní nótu v souvislosti s útokem vojenského letectva mezinárodní koalice v čele s USA na objekt syrské armády v Dajr az-Zauru, informuje oficiální syrská agentura SANA.

 
Čtři syrští vojáci byli zabiti a 13 dalších bylo zraněno při náletu koalice vedené Spojenými státy v syrské provincii Dajr az-Zaur. Syrská vláda oznámila, že se jedná o nepřátelský čin, uvedl server BBC.
 
Jak potvrdilo nyní syrské ministerstvo zahraničních věcí, čtyři letadla koalice odpálila v neděli večer devět raket na zmíněný objekt. Podle údajů syrského MZV se obětí stali tři lidé, dalších 13 bylo zraněno.
 

„Sýrie ostře odsuzuje agresívní čin koalice v čele s USA, který je v rozporu s cíli a tezemi Charty OSN. Ministerstvo zahraničních věcí zaslalo dopisy generálnímu tajemníkovi a Radě bezpečnosti OSN", cituje agentura prohlášení syrského MZV.

Koalice v čele s USA útočí na pozice IS v Sýrii od září roku 2014 bez souhlasu RB OSN. Od 30. září začalo Rusko na žádost prezidenta Bašára Asada zasazovat bodové údery objektům Islámského státu (v arabské variantě Daiš) a Fronty an-Nusrá v Sýrii. 2. prosince večer schválil účast ve vojenské operaci v Sýrii i britský parlament.

Teče USA do bot, že kryjí Turecko, zabíjení a nyní bombardují přímo vojska Sýrie?

 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Vůdce Islámského státu Obama
před 11 měsíci

Máme to považovat za otevřené vyhlášení Obamovy invaze do Sýrie po boku teroristů Islámského státu?

Prodejna oděvů z Londýna (SOHR) a Bílý dům o útoku na syrská vládní vojska v v Dajr az-Zauru mlčí. Mluvčí koaličních jednotek Steve Warren řekl, že koalice ví o informacích, které se objevily ve sdělovacích prostředcích. "Neútočili jsme v té oblasti, ale asi 55 kilometrů od ní. Útočili jsme na ropné vrty a nebyli tam žádní lidé. To je jediný útok, který jsme v neděli v Dajr az-Zauru vedli," řekl.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...