Je šok Schapira z propuštění Libanonce Fajáda pouze divadlem? Sobotka, Pelikán, Stropnický...

 

Americké velvyslanectví v Praze je prý šokováno tím, že Česko nevydalo Alího Fajáda a Chálida Marábíhodo USA.

 

Pro takový verdikt podle americké strany neexistuje žádné ospravedlnění. Vážně tím utrpí spolupráce orgánů činných v trestním řízení obou zemí a pouze to povzbudí zločinecké skupiny a teroristy po celém světě, uvedlo velvyslanectví v tiskové zprávě.

ALE!!!

Schapiro 2.února 2016 naléhavě žádal premiéra Sobotku o setkání a sešel se s ním na úřadě vlády.

Schapiro před tím jednal s ministrem Pelikánem a je ve stálém styku se státními zástupci

A dále

Divadlo kolem propuštění Alího Fajáda a Chálida Marábího, kdy tyto osoby jsou předávány před zraky mainstreamu krok za krokem.

Už dva dny se veřejně hovoří o našich zpravodajských službách, jací jsou to lemplové, byť nikdo nikdy jejich práci nehodnotí, neboť jsou to služby tajné! Velice tajné! A zde o tom žvaní ministr Stropnický, ministr Pelikán, Randákové a další povedení specialisté, rozebírá se v denících... Je to normální?

A pak vystoupí ministr Pelikán a razantně řekne, že se rozhodl.

 

Pak vystoupí premiér Sobotka, výjimečně se pochlapí a oznámí, že jsme svéprávná republika a nenecháme si od nikoho diktovat!


Pak ostentativně vystoupí velvyslanec Schapiro s tím, že je v šoku a toto bude mít obrovské následky ve spolupráci USA - Česká republika!

 Vážně takový expert na ruský, potažmo ukrajinský vývoz zbraní, důležitější než důležitý údajně pro USA a tady plazící se premiér Sobotka už kilometr před americkou ambasádou hrdě vystoupí, že mu mohou vlézt USA na hrb, neboť velmoc Česká republika si nenechá od nikoho do ničeho "kecat"?

A proč zůstal méně důležitý ve vazbě?

Nebo si vážně máme myslet, že americké tajné služby odešly "ke Flekům" a následně vyspávaly čtrnáct dní opičku, že izraelské služby odešly na dovolenou, když Fajád byl superdůležitý navíc v dnešní době Turecka, USA, Ruska a Sýrie??

Vážně této chronologii o naprosté neznalosti velvyslance Schapira předem a s následným postupem hrdosti a emancipace české vlády máme věřit? Uvidíme příští dny! Uvidíme, ale já tomu nevěřím, byť zákulisí samozřejmě neznám! Ale pokud by to byla náhodou pravda, hluboce smekám...

Petr Pokorný

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Fajádgate
před 9 měsíci

Fajád dodával zbraně na Ukrajinu.

Takže pro Obamu, jeho spolužáka Schapira, Kerryho a Demokratickou stranu ve volebním roce rozhodně není žádoucí, aby Alí Fajád veřejně objasňoval své obchody se zbraněmi před americkým soudem.

To by bylo podobné jako Aféra Írán-Contras, obludný politický skandál v USA v roce 1987. :-D

Detektivové z ÚOOZ (Šlachta) si 5. dubna 2014 na základě žádosti Interpolu přišli do pražského hotelu Sheraton pro "tři arabské turisty" Alího Fajáda, Faouziho Jabera a Chálida Marabího, přičemž američtí agenti FBI a DEA se při několika obchodních jednáních s Fajádem vydávali za kolumbijskou narkomafii.

Skóre je tedy 0 :1 pro fotbalový zápas FBI & DEA x Schapiro & Sobotkova vláda.

..............................................................................................
Evropská unie (Rada Evropy) vyhlásila zbrojní embargo na Ukrajinu 20. února 2014 a potichu embargo ukončila 16. července 2014.

V USA embargo na leathal weapons pro Ukrajinu oficiálně stále platí. Ačkoli americký Senát v prosinci 2014 schválil zákon č. 2828 o vojenské pomoci Ukrajině, který mění zákon o zahraniční pomoci z roku 1961, a Sněmovna reprezentantů v březnu 2015 schválila usnesení vybízející prezidenta USA Baracka Obamu, aby umožnil dodávky zbraní na Ukrajinu, Obama doteď omezuje americkou podporu Ukrajině na diplomatickou pomoc a dodávky podpůrného vojenského materiálu. Bojí se Ruska a třetí světové války.

Několik českých zbrojních společností během prvního pololetí 2014 vyváželo na Ukrajinu nelegálně zbraně i přes výše zmíněné evropské embargo a přes prohlášení Sobotkovy vlády, že do Kyjeva se žádný arzenál posílat nebude. Ćeské úřady (ministerstva zahraničí a obrany) o nelegálním vývozu věděly.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...