Krize v Rusku ke dni 7.3.2016: propaganda a fakta Čt24, Reuters a dalších.

 

 Moody's Investors Service 5.3.2016 oznamuje: umístili jsme rating Ruska do režimu pozorování s možností jeho dalšího snížení.

Jako důvod uvádí

rozsah dopadu dalšího prudkého poklesu cen ropy na výkon ruské ekonomiky a rozpočet, včetně možností financování deficitu v nadcházejících letech. (Poznatek red. Rusko má prakticky nejmenší dluh na světě, nezaměstnanost velice nízká a propad se už skoro zastavil)  Ze tří hlavních ratingových agentur, kterými jsou Moody's, Standard & Poor's a Fitch Ratings, má Rusko známku v investičním pásmu jen u agentury Fitch.

 

 Ruská krize se prohlubuje, přesto tupí Rusové Putinovi věří!

7.3.2016  hlásí Čt24: Propad ruské ekonomiky došel už i do kasáren.

Škrty v obraně mohou být také reakcí na sobotní varování mezinárodní ratingové agentury Moody's Investors Services, která upozornila na to, že se Rusko může propadnout hlouběji do spekulativního pásma.

7.3.2016  hlásí londýnský  The Globe and Mail -  Mark MacKinnon

že prázdné ledničky svědčí o něčem jiném, než tvrdí Putin. Kdo chce, může si najít další vyjádření ke strašné krizi v Rusku, kterou jsme popsali nejenom my zde:  Ruské devizové a zlaté rezervy ROSTOU! Jako jedny z mála! Fascinující! A Andrej Kolesnikov z think-tanku Carnegie Moscow Center tvrdí, že náklonnost ruského obyvatelstva k Putinovu režimu i přes zjevné potíže, se kterými se země potýká, připomíná stockholmský syndrom.

 

Protože další slova jsou už jen mlácením prázdné slámy, ukažme si, co ke stejnému dni ukazují grafy světových agentur včetně Bloombergu. Ty snad ještě "Putin nezmanipuloval"...

 

"Putin" nakupoval zlato. Všichni se smáli. A...?

Najednou slyšíme, že Deutsche Bank má ve zlatě velkou dlouhou pozici na vysoké ceně. Že kromě pojistky je zlato považováno za klasickou ochranu proti inflaci. Určitě pak lze zlato považovat za pojistku proti nepředvídatelným událostem (černým labutím), které mohou mít na finanční svět devastující vliv. Rizika a  nejistota vládnou ve financích i geopolitice stále, takže zlato je vhodné pro ty, kteří se chtějí připravit na neočekávatelné.

A zde je tabulka ke dni 7.3.2016.     Zdroj: ValueValk, The Irrelevant Investor

 

A Více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/ekonomika/agentura-moody-s-varovala-ze-muze-rusku-opet-snizit-rating-1276930#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Rubl se proti dolaru hroutí:  kurz   rubl - dolar.

Ukažme graf - poslední měsíc z agentury Bloomberg. Zde je důkaz, že rubl posiluje, ale newyorská americká agentura Moody's Investors tvrdí opak. A od ní to přebírají jiní. Smějí toto dělat renomované (údajně) servry a média?


agentura Bloomberg
agentura Bloomberg

 A o víkendu byla jednání o ropě mezi Ruskem, Ázerbájdžánem. Ruský ministr energetiky Alexandr Novak v pátek uvedl, že bývalé sovětské republiky Ázerbájdžán a Kazachstán se připojí k rozhovorům s OPEC o stabilizaci trhu s ropou. Více na: http://zpravy.e15.cz/burzy-a-trhy/komodity/zmrazeni-tezby-ropy-ziskalo-podporu-azerbajdzanske-statni-firmy-socar-1277088#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink Výsledek?

Opět 7.3.2016

 

 

Všechny tyto ukazatele za poslední měsíc rozhoupaly americké agentury k oznámení, jak se Rusko hroutí. Ale agentury a média přece musely vědět, že opak je pravdou! A včera přišel plný zásah. Ve stručnosti, co se stalo: jak výše je napsáno, dohoda iniciovaná Ruskem začíná nabývat jistoty. Protože je ruská měna  přímo navázaná na ropu, zdánlivě zoufalý propad rublu nijak občanům Ruska neublížil. Odnesly to dramaticky Saudové a Venezuela, zatímco Rusko místo aby snížilo těžbu, zvyšovalo pro USA a Saudskou Arábii v rekordním množství a částečně nahrazovalo cenový výpadek. A současně s tím padala těžba v USA už jedenáctý týden za sebou a bylo jasné, že Rusko je král.

A pozor, dohoda je na slovíčku!

Když Saudové zjistili v prosinci, že na Rusko nemají, najednou se s ním začali paktovat. (To bylo to překvapení, o kterém nikdo z nás nevěděl, napsáno poctivě). PROČ? Protože rubl byl připraven strategicky na devalvaci, ale Saudi nikoliv. Aby se tam lidé nebouřili, dotují vše a ještě od USA nakupovali zbraně. Ale cesta do Moskvy ministra Saudské Arábie byla prvním šokem. A ač strategie Ruska byla málem průzračná, nadutí Američané odmítali uvěřit, že je Rusko začíná porážet. Podrobný rozbor necháme na jindy, ale nyní je důležité:

 Rusko nesníží těžbu, ale zmrazí na lednové produkci!

 Slovíčkaření má tentokrát fatální význam: zatímco pseudoexperti s těmito termíny žonglují (a možná ani nechápou rozdíl),cenová mapa je jasná. Kdyby Rusko snížilo produkci a ropa by vyskočila, nadechli by se těžaři z břidlic (USA + Kanada) a tento kolotoč by se opakoval. Avšak zmražením na lednové produkci bodou krachovat další americké a kanadské těžařské firmy sice pomalu, ale jistě, jak jim budou docházet vrty a nové nezakládají. Nemají na to. Analytici se předhánějí, co za tím vězí. Nic, prostě lidé v Rusku pracují za míň peněz a to je celé. A že je ropy na trhu stále přebytek? Samozřejmě, zoufalé USA napěchovaly všechny díry, co se do nich vešlo. Tak levná ropa dlouho nebude. A USA opět dováží stále víc.

 

Není to náhodou tak, že experti z USA už nevědí kudy kam, žádají naše slouhy (jako jsou Langšádlová, Kalenský, Gabal, Štětina, ale i zkorumpované velvyslance jako je Schapiro a další ), aby zde uzavřeli všechny informační kanály a kdo toto zveřejní, má být nazván vlastizrádcem USA? A v době, kdy evidentně několik týdnů Rusko nabírá dech, předlužené USA vyhrožují a snaží se srazit Rusko stůj co stůj? Tato zločinná hra končí a co je fascinující: morálně vítězí Rusko, ne USA, bývalá výspa demokracie a svobody!

P.S. Vůbec to neznamená, že pokles ještě nemůže být, ale trend je jasný a nezpochybnitelný. USA už mají v záloze pouze přepadení Ruska. Nic víc!

 

Předešlé z listopadu

Rusko drtí těžbou ropy USA, i když samo těžce krvácí a struny jsou napnuty k prasknutí!

 

Po dokončení tohoto textu byla vydána data, která vše potvrzují (nebyla k dispozici, nejsou zapracována, ale nevadí)

BH Securities a.s. 7.3 ve 21:18

Nízké ceny ropy stlačily počet vrtů na 14letá minima

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
benda
před 8 měsíci

Židovská štvavá média opět v dojemném unisonu pomlouvají tisíciletou kremelskou říši. Daleko to ale nedotáhnou! Každý český vlastenec dobře ví, kde jsou kořeny takové agentury Reuters, a podle toho nahlíží na její "zprávy".

vostok
před 8 měsíci

Dobrý Bendžo dobrý a myslíš to vážně?

benda
před 8 měsíci

správná otázka snad zní jestli to pokorný myslí vážně. A odpověď zní, ano myslí, taky má jistě řadu nacistických soudruhů kteří mu to nadšeně odkývají

Podívejte, můžete otevřít pár ročníků protektorátních nebo říšských novin a pak budete hned vědět, co z pokorného a vůbec celé téhle nacionálně uvědomělé chasy vypadne příště. Pokorný má tu výhodu, že je téměř krystalicky čistý případ, s tím běsněním proti prolhané agentuře Reuters, americkému zbrojnímu průmyslu, plutokratu Sorosovi, proti zaprodané marxistické socdem diktatuře, s tím odhalováním protinacionálních vražedných komplotů a dalšími bonbónky ze staré nacistické kuchyně

Možná že je to lépe nevidět a prožít posledních pár let před masakrem v blažené nevědomosti. Ale on to už stejně vidí každý

antibenda
před 8 měsíci

Bendo, co takhle se přestat skrývat pod anonymní přezdívkou? Nebo jste takový srab, že jen dokážete anonymně urážet lidi na internetu? I když podle vyšich výplodů musíte být blázen uzavřen ve svém bytě nebo v nějakém ústavu, kde nemáte možnost styku s jinými lidmi. Absolutně žijete mimo realitu. Kdybyste vyšel ven a mluvil s lidmi, tak byste zjistil, že téměř každý dnes už moc dobře ví, jaké je islám zlo a jaká zvěrstva páchají Amreričané. To, že ČT lže musíte vidět už i vy. Stačí si pustit ČT a tam uslyšíte, že lidé prchají před Asadem. A co islamisté? To už se na ČT nedozvíme. Takhle hloupou propagandu nedokáže prohlédnout jen dítě, blbec a benda. Nikdy ani v jednom vašem urážlivém příspěvku není jediný argumet. Nikdy nenapíšete nic, čím byste podležil své zcestné závěry. Nikdy nenapíšete nic, co je podle vás v článku špatně. Místo toho je každý váš hloupý komentář přesycen nacionalismem a Hitlerem. Jste strašně hloupý a omezený člověk. Běžte mezi lidi. Nebo si přestaňte dělat z lidí na internetu srandu.

benda
před 8 měsíci

mimochodem, dožadovat se pod tímto pokorného výplodem aby vám někdo řekl, co přesně je v něm špatně, je jako stát před kupou hnoje a tázat se, který malý kousek to v ní tak odporně smrdí

antibenda
před 8 měsíci

Jinými slovy nevíte nic, jen máte potřebu někoho urážet na to, že není politicky korektní a nehlásá protiruskou propagandu. Jestli nic na tomto článku není pravdivé, jak tvrdíte, kdy podle vás tedy to Rusko zbankrotuje? Zítra? Za měsíc? Za rok? Řekněte kdy a pak snadno všichni posoudíme, jak jsou ta slova pravdivá. Resp. pak příjdete i sám na to, jaké nesmysly plácáte.

benda
před 8 měsíci

takže anonym mi vykládá, že bych neměl být anonymní, a k tomu si přisadí že je to prý urážlivé. Kvůli takovýmhle perlám sem chodím.

a jestlipak už jste také rozkryl jaké je judaismus zlo, abyste měl v ruce celou postupku? Nějaké ty citáty z talmudu vás jistě osvítily, a odporné židovské manipulace tady odhaluje pokorný dnes a denně.

zvěrstva britů v koloniích zabíraly v říšských novinách každý den jednu stránku, tedy o nich věděl každý dobrý Němec

antibenda
před 8 měsíci

V každém vašem příspěvku je jméno Pokorný, sám se ale pod ty urážky nepodepíšete. Jste jen srab a urážíte někoho z pozice anonyma. Osobně byste mu tohle do očí nikdy neřekl. Jo, já zapomněl, v každém vašem příspěvku jsou také židi.
Jestli jste si nevšiml, v našich novinách jsou jen zvěrstva, které páchají Rusové. USA nikdy nic špatného neudělaly, nikdy nezabily jediného civilistu, jelikož by se to jinak dostalo ihned do novin nebo do ČT, že? Jakmile někdo upozorní na to, že to tak není, ihned je nacista, co píše o konspiračních teoriích. Jste úplně posedlý nějakými židy! Furt jen židi! Někdo napíše něco o Sorosovi a vy hned vyjedete na něj proto, že si někdo něco dovolil psát o židovi: Vždyť plno lidí, co o něm něco napíše, ani neví, že žid je! A většině lidem je úplně jedno, jestli je žid nebo není! Vy jste normální fanatik. Člověk nemůže napsat o židovi, že je žid? O muslimovi, že je muslim? O cikánovi, že je cikán? Když někdo napíše, že žid, muslim nebo cikán udělal něco špatného, někoho třeba zavraždil, tak mu budete nadávat, že je to nacista nebo rasista? Co si to dovolujete? Takže pokud někdo něco udělal žid, muslim, černoch, cikán a já nevím kdo ještě, nesmí o tom nikdo napsat??? Takhle si to představujete??? Může se napsat, pouze když běloch, ateista, heterosexuál udělá něco špatného? Vy budete povyšovat jedny oprati druhým???

benda
před 8 měsíci

a co víte, možná že jsem mu to do očí už řekl. Jinak v posledních pár článcích na pařátu je v titulku Reuters, Soros, Zuckerberg, Schapiro, a jinak vlastně žádné jiné příjmení...a ona je to úplná náhoda, zejména pokud uvážíme že veškerý materiál bezprostředně kopíruje starou nacistickou propagandu. Náhodička

antibenda
před 8 měsíci

Zuckerberg je taky žid? Takže když Soros financuje neziskovky, které u nás dělají protiruské kampaně, tak se o tom nesmí psát, protože je to žid? Kdyby to nebyl žid, psát se o tom může? Když denně naši politici se chodí radit k Schapirovi, tak se o tom nesmí psát, protože je to žid? Copak my v ČR můžeme za to, že sem Obama dosadil žida? Pokud vím, tahle stránka psala i o jeho předchůdci, ten byl taky žid? Píše i o Clintonové, ona je taky žid? Obama je taky žid? Nebo Babiš, je žid i on? Bělobrádek, Kalousek, oba jsou židi? To samé Palata, Procházková, Langšádlová, Krnáčová, Savčenková... Jasně, podle Bendy jsou všichni židi a proto se o nich píše. To je fakt náhoda bendo. Za každým rohem žíhá alespoň jeden žid. Za některými jich dokonce číhá hned několik! Vy jste fakt blázen. Nebo jste prostě jen žid?

benda
před 8 měsíci

tak já se to pokusím po vás zopakovat. Žid Soros rozvrací mír evropských národů za pomoci marxistických organizací štvoucích proti říši. Negr Obama dosadil do Čech žida, který se tam pikluje s protinacionálními elementy. A nějaký šílený žid vás tady natírá nahnědo, i když všechno co děláte je jenom poctivé rozkrývání zámořských úkladů proti evropským národům

jestlipak vůbec posloucháte co říkáte

antibenda
před 8 měsíci

Vy jste normální antisemita. Za tyhle komentáře o židech na vás někdo brzy podá trestní oznámení. Urážky židů vám v dnešním světě jen tak neprojdou bendo. 40. léta dávno pominula, vy jste si toho ale asi nevšiml. A o černochovi psát, že je negr už vůbec ne. Anonymně urážet autora článku vám projde vždycky, to jen ukazujete, jaký jste srab, ale urážky židů a černochů už ne hloupý bendo. To je dneska trestný čin, jestli jste si nevšiml.

benda
před 8 měsíci

vždyť jsem jenom zopakoval co jste tady sám napsal člověče

Me2d
před 8 měsíci

Chlape, vy jste vy jste úplně mimo....uplně, tohle ani nema cenu vyvracet

Jelen
před 8 měsíci

Váš příspěvek moc myšlenky nepobral. A co třeba věcnááááá.

Koumeles
před 8 měsíci

Tohle jsou tak velký ekonomicky hlouposti, že to fakt nemá smysl vyvracet

Srna
před 8 měsíci

co jsi cekal amerikanofilni ovce :D posledni dobou lide jako on jsou cim dal vice strozi na slova asi dojeb a slzy v ocich :D

Me2d
před 8 měsíci

To sedí od olizovače ruských kouli

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...