Ostravské perpetuum mobile OKD: nezisková (ztrátová) OKD sponzoruje neziskové organizace...

 

 

Zdař Bůh - Zbůch
Zdař Bůh - Zbůch

Tak to vážně nemá chybu. Na dnešní západní systém už nemá žádný bolševik z dob normalizačních "hej rup". Nemít peníze a sponzorovat neziskovky je systém hodný Nobelových cen...

 

16. dubna 2016

OKD je ztrátová i přes úsporná opatření. Ve firmě nyní pracuje zhruba 9800 kmenových zaměstnanců, 2500 dodavatelských a 200 agenturních. Ohrožena jsou i místa tisíců lidí v navazujících profesích. NWR loni meziročně prohloubila ztrátu na zhruba šest miliard korun z asi 567 milionů korun o rok dříve. Spolu s poklesem cen uhlí jsou za tím podle analytiků dopady vysokého zadlužení firmy.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/ahg-stat-by-se-na-reorganizaci-okd-mohl-podilet-4-miliardami-pai-/ekoakcie.aspx?c=A160416_175152_ekoakcie_rts#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ekonomikah&utm_content=main

 


Není co dodat: zisk neziskovek z neziskových firem nikdo nepřekoná...

skenovskenov

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Konec dobrý – všechno dobré
před 7 měsíci

Podle ministra průmyslu Mládka (ČSSD) většinový vlastník NWR skupina Ad Hoc Group žádá záruky za budoucí výdaje ve výši 15-19 mld. Kč a vyplacení 200 mil. EUR (cca 5,4 mld. Kč).

Stále je také ve hře nabídka na provozování dolů OKD po očištění od dluhů insolvencí od trojice ve složení miliardář a obchodník s uhlím a elektřinou Petr Paukner + miliardář dědic, akcionář NWR a do roku 2011 obchodní ředitel OKD Petr Otava junior + bývalý předseda Svazu socialistické mládeže, posléze spoluvlastník OKD Martin Ulčák. Otava a Paukner jsou vlastníci firem Metalimex a Carbounion Bohemia.

Podle ministra Mládka jsou nyní všechny možnosti na stejné úrovni. NWR má čas se s vládou domluvit do 22. dubna.

Co si hloupí voliči zvolili, to mají, že.

Kdo je rodinný klan Otavů v OKD (generální ředitel koncernu OKD Rudolf Otava - děd, privatizér Petr Otava - syn, oba byli členy předsednictva Krajského výboru KSČ, Petr Otava junior - vnuk)?
http://www.montyrich.cz/novinky/byznys/2...
Kdo je Martin Ulčák?
http://zpravy.idnes.cz/kdysi-vedl-svazak...
Kdo je Petr Paukner?
http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-en...

Gilotina čeká
před 7 měsíci

Že ani nenapíšete, jak občanům České republiky ukradli manažeři OKD Viktor Koláček a Petr Otava majoritní podíl akcií OKD, když jejich soukromá společnost Karbon Invest nakupovala akcie OKD za peníze, které vytunelovali z OKD, a za úvěr 2,5 miliardy korun od polostátní banky IPB, úvěr nikdy nesplatili (IPB pak krachla a vše zatáhli daňoví poplatníci, resp. státní dluh).

Pak v září 2004 prodali premiér Gross a ministr financí Bohuslav Sobotka i zbývající 46procentní státní podíl v OKD za 4,1 miliardy korun firmě Karbon Invest ředitelů OKD Koláčka a Otavy. Za pár dnů, začátkem listopadu 2004, se ohlásil jako nový vlastník OKD firma RPG Industries, za niž jednal Zdeněk Bakala.

V roce 2014 se multimiliardář Zdeněk Bakala pro MF DNES vyjádřil ke sporné privatizaci OKD: "Přišel za mnou Otava (spoluvlastník Karbon Investu, zemřel 7. června 2015 ve věku 65 let, majetek 8,6 miliardy korun, pozn.) a řekl mi, že vykupují od státu minoritní podíl akcií a potřebují na to financování. Zeptal se mě: Můžeš nám pomoci? A já jsem začal pracovat na financování," vzpomínal Bakala. V průběhu jednání se podle něj ukázalo, že majitelé by rádi Karbon Invest prodali. "Takže jsem jim zprostředkoval financování a oni s jeho využitím vykoupili státní podíl," popsal Bakala. Původ Bakalova kapitálu je nejasný, Bakala z prodeje Patria Finance nezískal cca 10 miliard korun, kterými disponoval při koupi OKD, a žádná česká ani renomovaná zahraniční banka Bakalovi oficiálně nepůjčila.

OKD nebyla jen těžební společnost, ale vlastnila největší tuzemský bytový fond (40 tisíc bytů na Ostravsku a tisíc bytů na Kladně), ve kterém bydlelo a stále bydlí více než 100 tisíc lidí, a další stovky nemovitostí. Do ceny byly zahrnuty byty OKD v ceně jen 40 tisíc Kč (!) za jeden. Z celkem 32 dceřiných firem OKD byly oceněny jen tři (!). OKD vlastnila mimo jiné nemocnici, druhého největšího železničního přepravce v zemi, dceřinou společnost OKD Podnikatelská, ta v době Sobotkovy privatizace měla na kontech v zahraničních bankách uložené 3 miliardy korun, tatranský velkokapacitní hotel Permon, určený pro rekonvalescenci horníků, další hotely, hornické ubytovny a zámek Sobotín.

Tržní hodnota zásob černého uhlí v OKD v roce 2004 se blížila k půl bilionu korun (tržby OKD, a.s.: 2004 32 mld. Kč, 2005 58 mld. Kč, 2006 39 mld. Kč, 2007 38 mld. Kč, 2008 50 mld. Kč atd.)

Čistý zisk OKD po zdanění:
2004 5,1 mld. Kč (v září 2004 prodává Sobotka 46 % akcií OKD tunelářům-manažerům Koláčkovi a Otavovi a ti prodávají několik dní poté celé OKD za 10 miliard korun Zdeňkovi Bakalovi)
2005 5,3 mld. Kč
2006 3,6 mld. Kč
2007 5,5 mld. Kč
2008 9,3 mld. Kč (finanční krize)
2009 1,5 mld. Kč
2010 6,3 mld. Kč
2011 6,1 mld. Kč
2012 1,2 mld. Kč
Celkem tedy od roku 2004 do roku 2012 z OKD čistý zisk 43,9 mld. Kč.

Gilotina čeká
před 7 měsíci

V Českozlodějsku se tomu říká privatizace, v civilizovaných zemích podvody a krádeže. Nový vlastník společnosti NWR, skupina Ad Hoc Group, za kterou se opět skrývá Bakala s Rothschildy (Ashmore Investment Management Limited), navíc nyní navrhuje vládě Bohuslava "Kufříka" Sobotky, který byl od začátku u všeho (!), aby záchranu OKD spolufinancoval stát, neskutečná drzost, absurdní!

Gilotina čeká.

Dagmar
před 7 měsíci

I v tom Kocourkově měli asi všechno líp spočítané...Kde se na naše potentáty hrabou!!!!!!!!!!!!!!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...