Filipe Renči, v jednom se my dva neshodneme.

 

Myslím, že bych souhlasil s většinou, co jste vyslovil o Samkové, Zemanovi a o Gottovi. S těmi komunisty je to dnes nevyjasněné a možná bychom si měli tehdejší dobu znovu rozebrat.

 

Kateřina Konečná
Kateřina Konečná

V čem je problém?

Já samozřejmě velmi dobře vím, co tam bylo za zrůdy. Já samozřejmě velmi dobře vím, jak s námi nakládali. Ale pak také vím, kolik komunistů bylo z tohoto běsnění zoufalých a nešťastných a i je máme odsoudit? Já prostě tvrdím, že by neomezenou moc zneužila každá strana, Vážně věříte, že kdyby se z Evropských hodnot stala státostrana, že by nás Gabalové, pornoherci Jakubové Jandové, Langšádlové či Štětinové nesejmuli, jako tenkrát Slánského, Horákovou atd., atd.?

Myslíte, že by nás nenechal viset totální evropský demokrat, křesťan Pavel Svoboda (KDU-ČSL), kdybychom mu dali tu moc, jakou měli komunisti? Stačí dnes, kdy máme ještě zdánlivou demokracii, jaké temné výhrůžky si dovolí a jak nám i ministerstvo vnitra vyhrožuje. Jak nás lustruje, odposlouchává a připravuje odvetu. Jistě, tytéž totalitní osoby jsou i jinde, ale výše uvedení už to bezostyšně dávají najevo! 

Filipe Renči,  říkáte, že už je vám padesát let, že už jste něco zažil. Já jsem ještě starší a vůbec by mně nenapadlo v době normalizace po vstupu vojsk Varšavské smlouvy, že budu americká vojska za šílené zabíjení nenávidět v roce 2016 víc, než sovětská. Vůbec by mě nenapadlo, že po písni Marty Kubišové o tom, jak vláda lidu zpět se navrátí bude o nás opět rozhodovat pár stovek grázlů a nutit nás, abychom žmoulali čepice a abychom opět držely huby! To jsme vážně chtěli?

Já prostě po těch létech rekapituluji a vidím, že jakýsi anglický miliardář Richard Branson z nudy kupuje pozemky na Měsíci, zatímco mnoho tisíc lidí tam nemá na nájemné, ač by pracovat chtělo a práce (stačí se rozhlédnout po celé přírodě Evropy) je. Vidím desítky takovýchto šmejdů u nás, kteří potřebují zahraniční dělníky, pracující šest dní v týdnu bez nároku na dovolenou, což samozřejmě žádný živitel rodiny - Čech - nemůže přijmout. Nájemné se rovná měsíční dělnické mzdě, která je dobrá v okamžiku, kdy se odešle do Afriky, ale česká rodina se má jít napást? To jsme vážně chtěli?

Jistě Filipe že vám rozumím, ale přesto bych raději trochu slevil. Ukažte mi někoho, kdo lépe pracuje než Kateřina Konečná v Evropském Parlamentu z našich europoslanců. Spáč Falbr? Nebo slavná Jourová, která odkýve, co se jí bude hodit?

Co mě podnítilo k napsání?

Samozřejmě vaše podpora oné trojici v odkazu níže. Ale současně několikerá vystoupení komunistky Konečné, která se poctivě věnuje TTIP, když nám bruselská totalita odepřela nahlédnout do připravované smlouvy, co Evropa bude žádat a co je nepřekročitelné. Stejně jako s Lisabonskou smlouvou, kdy teprve nyní občané s hrůzou zjišťují, jak s námi Evropské hodnoty vyběhly. A já prostě odmítám být nespravedlivý ke skupině lidí, která už s vraždami a běsněním padesátých let nemá nic společného.

Ale na jednom se shodneme určitě. Gauneři z Evropských hodnot si našli obezličku: každá kritika EU, USA a prezidenta USA je rozvracení státu Evropská unie za pomoci ruských přátel napojených na Putina a ty je třeba za každou cenu umlčet. Když mohla viset Horáková, proč by se to nemohlo zopakovat?

P.S. Prosím, nedělejte ze mě komunistu. Nikdy jsem nebyl a nebudu. Jenomže dnešní systém není kapitalismus, který lidem pomáhá, ale v mnohém už je horší, než minulý socialismus, byť se za demokracii a svobodu schovává!

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
novota
před 5 měsíci
opus111
před 5 měsíci

Neskutečné, jak si dovolí na pravém prostoru manipulovat se čtenářem. To vám nedošlo, že v tom příkladu o převodu nemovitosti a placení daně mají hrubý manipulativní nesoulad v ceně na straně prodávajícího a na straně kupujícího?

Skutečnost je taková, že je úplně jedno, kdo bude platit daň. Důležité je, na jaké se dohodnou ceně. A že teď bude břemeno daně na straně kupujícího? Až bude prodávat, rak bude v klidu a navýší si to o tu částku, kterou zaplatil na dani a to břemeno se posune na někoho jinoho.

Žádná čistá tržní cena neexistuje. Copak, když si koupíte rohlík za dvě koruny, tak uvažujete jakou má čistou tržní cenu bez DPH? To je nesmysl.

Jestliže koupím byt za milión a zaplatím daň 4%, tak pak až budu ten byt prodávat, tak budu chtít zaplatit 1 040 000 ať nejsem ztrátný.

A ten co si jej koupí, tak už zaplatí daň z 1 040 000 a nikoliv z 1 000 000 nějaké pomyslné čisté tržní ceny.

opus111
před 5 měsíci

"Volf Gang
No, on pan Pokorný píše o ZÁKLADNÍ mzdě, nikoliv o celkové hrubé mzdě, která může být, nebo je vyhnána různými příplatky na nějakou výši a zde bych byl opatrný."

Přečtěte si článek ještě jednou!

Pan Pokorný píše: "Nájemné se rovná měsíční dělnické mzdě".

Nikde tam nevidím nic o základním platu!

Prostě, dělnická mzda dnes obecně rozhodně není ve výši měsíčního nájemného. Dělník, která maká si dnes slušně vydělává.

Samozřejmě, pokud se neučil a jen zametá dílnu soustružníkům, kteří mají plat 30 000Kč, tak to už není chyba společnosti. :)

Volf Gang
před 5 měsíci

Nevím co mám dřív číst :-) ale v jednom z příspěvků p. Pokorný píše: "platy většiny lidí jsou v základu od 10 000 - po 12 000 a nadstavba dělá pouze množství přesčasů + dva tři tisíce pohyblivých prémií."

S tou většinou lidí nesouhlasím, ale je nemálo těch, kteří tento základní plat okořeněný prémiemi a přesčasy, pokud je ovšem firmy vyplácejí, skutečně mají (nebo mají "černé" peníze "na ruku"). Pokud by tedy tito lidé dostali jen základní plat (na ostatní není nárok a přesčasy mít nemusí), tak by se v čisté mzdě k nájemnému rovnajícímu se jejich měsíční dělnické mzdě dostali. Pravda, on není dělník jako dělník... Třeba dělník u Bosche v Česku - 23 tisíc hrubého viz inzeráty.

opus111
před 5 měsíci

Odměny a prémie jsou samozřejmě součást mzdy a nemá vůbec smysl bavit se o nějaké základní mzdě.

Dále jste se naprosto správně dotknul známého faktu, že mnoho lidí s oficiálně minimuální mzdou ve skutečnosti bere násobky tohoto příjmu. Například tisíce číšníků po celé ČR mají ofiko minimíální mzdu a přitom mají příjmy dvacet až čtyřicet tisíc měsíčně, to je prostě holý fakt.

Je to samozřejmě neskutečná lumpárna, protože tímto zaměstnavatelé nejenom okrádají své zaměstnance například na nemocenské nebo v budoucnu na důchodu, ale především okrádají stát na odvodech.

Proto je správné, že ČSSD zvedá minimální mzdu, což se samozřejmě loutkařům v pozadí nelíbí a vytváří mohutnou egregorální matrici na odstavení ČSSD od vlády. A lidé jsou tak nemyslící, že na ty nesmysly o OKD nebo exekutorech slyší a jsou plni nenávisti proti ČSSD a přitom si neuvědomují, že si přímo podřezávají větev na které sedí.

A pak budou zase sedm let brečet a nadávat a stávkovat, až je bude dusit zase nějaký Kalousek.

novota
před 5 měsíci

A opět zrada tak jako v minulosti -1948, cirkevní restituce, sudeťaci, eu.....http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon... takže v hybernské místo kulometů bude meluzín hlásit alláh agbar a zvát co 2 hodiny na modlitby....

opus111
před 5 měsíci

Autor článku opět hrubě nepochopil podstatu.

Základní otázka totiž tkví v tom, co si kdo představuje pod pojmem NWO, to jest ten tolik alternativami proklínaný NEW WORLD ORDER.

Zkráceně řečeno, alternativy předkládají tento výraz jako snahu o zavední vlády jedné světové korporace nad celou planetou, v podstatě takový šikovný celoplanetární fašismus.

Jenže nic takového ČSSD ve svém dlouhodbém programu nepodporuje!

Už nyní vidíme, že ČSSD se jasně staví proti kvótám a také že vyžaduje dodržování našich zákonů. Současně však nebrání nikomu žít v ČR a více prosazovat jejich kulturní hodnoty.

Je to složitý a dlouhodobý proces, který nebude jednoduchý a bude vyžadovat usilí všech stran.

Rozhodně však ČSSD neprosazuje plány na zavedení jedné světové korporace, NWO, jak nám vnucuje autor článku.

Tyto člányk jsou velmi nebezpečné, neboť na egregorálně matričním základu manipulují obyvatelstvem, jelikož se předpokládá, že lidé příliš nepřemýšlí, natož aby si dlouhodobý program přečetli a byli o něm ochotni přemýšlet. Potom se šíří spousty nesmyslů o tom, že OKD prodal Sobotka Bakalovi, nebo že Sobotka poslal na lidi exekutory a podobné nesmysly a lidé tomu věří a sdílejí tyto nesmysly jako hotovu věc.

Dokud to lidé nepochopí, že se stali objekty řízení a že je s nimi manipulováno, tak jejich životy budou řízeny vyššími strukturami řízeni sociálních supersytému, a tito obyvatelé budou jen jako bioroboti, kteří vykonávají příkazy skrytých loutkovodičů.

Už nyní se schyluje k opakování roku 2006, přesně jak jsem to předpověděl.

ČSSD tenkrát roztočila ekonomiku a pod tlakem nesmyslných blábolů došlo ke střídáni Topolánkem. Pravice pak 7 let devastovala ekonomiku. Následně příšla ČSSD, opět rozjeli ekonomiku a opět jsou snahy o bláboly, které povedou ke střídání stráží.

A kdo to vše umožní? NO přeci zmanipulovaný volič.

novota
před 5 měsíci

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon... za chvíli nám budou měřit jak máme velkého...

opus111
před 5 měsíci

"Velké firmy a skupiny budou možná muset poskytovat také nefinanční informace týkající se například dodržování ochrany životního prostředí, respektování lidských práv, boje s korupcí nebo sociálních otázek."

Já myslím, že je to správně, že lidé by měli vědět, jestli daná firma dodržuje normy a neničí životní prostředí nebo jestli nezaměstnává děti apod. V důsledku může pak spotřebitel takovu firmu třeba bojkotovat.

Vy máte pane novota poněkud zjednodušený pohled na dnešní svět a mnoho podrobností vám nedochází.

Vy máte nasazené ty vaše sobecké pravicové brýle, skrze jejichž optiku vlak nejede.

A můžete tady dávat odkazů kolik chcete, jen stále více dokazujete, že jste jen sobecký pravičák.

novota
před 5 měsíci
Petr Pokorný
před 5 měsíci

opus111: nebudu se pouštět do nesmyslných tahanic. Kolik berou ve státní správě a zda je zpráva u Moravce pravdivá, si lehce můžete najít sám. A všichni čtenáři. Jak patrno, video jste raději neviděl. Dále si zjistěte, kolik berou dělníci bez přesčasů od vrátných, hlídačů, pokladních, po další dělnické či nižší profese se zaučením a najděte si ve statistice, kolik těchto lidí je oproti Bakalům a Kellerům v číslech skutečných. A vostok? Samozřejmě to má každé jiný podtext, proto je to uváděno mnou jako příklad opaku proti dnešnímu "Zvláštnímu oddělení". Nic víc tím naznačeno nebylo. Ale Horáková byla z dnešního pohledu Gabal či Langšádlová a lidé jich měli plné zuby. Vražda to byla, ale pohnutky dále nebudu rozvádět.

Vostok
před 5 měsíci

Díky za odpověď

opus111
před 5 měsíci

Jasně, chápu, s tou Horákovou to netřeba rozmazávat, cítím, že na to máme podobný názor.

Co se týče těch příjmů, to je z vaší strany skutečně jen polemika. Důležitá jsou jen tvrdá statistická data. Pokud nějaká máte, tak šup sem s nimi.

Nevím, proč bych si měl někde hledat dělníky nebo pokladní? To najděte vy a doložte to tady, kolik v ČR pracuje pokladních a vyjádřete proporcionálně k počtu pracujícíh v ČR.

Snažíte se totiž vzbudit dojm, že v ČR všechny ženy pracují jen jako pokladní. Ale rozhodně tomu není takto. Daleko více žen pracuje na kvalifiovaných pozicích, kde vydělávají velmi slušné peníze. Evidentně máte pokřivenou proporci vnímání reality.

Všimnul jsem si, že zásadně, co se týče těch příjmů, tak nic nezdrojujete relevantími odkazy na skutečná relevantní ekonomická data.

Považuji tedy vaše vyjdřování se k průměrné mzdě za pouhé subjektitní vyjádření a pocity, které mohou být dramaticky daleko od skutečnosti.

vostok
před 5 měsíci

Dobrý den pane Pokorný,
chci se Vás zeptat - Vy doopravdy považujete Slánského/Salzmanna za oběť? a kladate ji v jedné větě na stejnou úroveň s dr. Horákovou?
Děkuji za odpověď

opus111
před 5 měsíci

Horáková zcela jednoznačně a průkazně organizovala ozbrojený státní převrat. Je o tom spousta důkazů, které se však nesmí šířit v rámci maniplulace s fakty a historií národa. Je to práce na 3. a 2. prioritě hybrdní vlálky Západu.

Proto také ta žaloba na paní Semelovu byla tak rychle zametena pod koberec, protože by mohly vyjít na světlo nepříjemné skutečnosti, které Západ nechce, aby se dostaly do povědomí občanů.

vostok
před 5 měsíci

Vážený pane,
Váš názor jsem nežádal, protože mě nezajímá.

MÍR, SVOBODA, SPRAVEDLNOST.. .
před 5 měsíci

Pojmy, o kterých stojí uvažovat...

opus111
před 5 měsíci

"Nájemné se rovná měsíční dělnické mzdě"

Píšete absolutní nesmysl. Průměrné náklady na bydlení v ČR se pohybují na 7000Kč/měs.

To i ta minimální mzda, která je již 9900 je výrazně nad tímto průměrem.

Ale správné je srovnávat průměr s průměrem a průměrná mzda v průmyslu jej již 30 000,-Kč/měs.

Kdyby v ČR nevládla pravice, tak by mzdy byly už dvojnásobné, protože ať už to bylo za Klause, který devastoval ekonomiku nebo za Kalouska, který převzal po ČSSD ekonomiku v nejlepší kondici, tak pravice vždy dokázala zlikvidovat hospodářský růst, navýšit nezaměstnanost (posledně to Kalosuek dotáhl na 630 000 lidí bez práce v lednu 2014).

Přišla vláda B. Sobotky a rázem 220 000 lidí našlo práci a průměrná mzda se navýšila o 1600Kč. Minimální mzda se za poslední tři roky (Rusnok 500 + Sobotka 1400) zvýšila o 23%.

Ale je vidět, že toto se někomu moc nelíbí a zase volá po časech pravice, aby lidem opět utáhl opasky, známé to Klausovo heslo pravičáka.

Přemýšlejte lidi, abyste potom opět nenadávali na vládu Kalouska nebo jiných oligarchů pravičáků, co vás budou škrtit pod krkem..

Petr Pokorný
před 5 měsíci

Vážený, nám je jedno, co zde kdokoliv píše, pokud to není extrémně sprosté, či skutečně zločinné osočení podle lidských měřítek, nikoliv současného zvráceného přechýleného slovníku. Přesto mi dovolte, abych vás už po několikáté upozornil, že platy většiny lidí jsou v základu od 10 000 - po 12 000 a nadstavba dělá pouze množství přesčasů + dva tři tisíce pohyblivých prémií. Tento plat bere polovina dnešních občanů. Nezajímá mě průměr. A polovina občanů není průměr. A dokonce důkaz máte zde v přímém přenosu: http://www.paratdnes.cz/2016/05/Rozkradl...

Doga Malor
před 5 měsíci

Holá pravda a skutečnost co zde uvádite pracoval jsem u české firmy docela to šlo pak to koupil Fricek postbolševicke vedení nachal na místě práce naročná po všech stránkách učtařinu jsem dělal po práci doma jak funguje firma je jím jedno hlavní zájem kapsa.Mzda jak uvádíte za to by nemakala ani hajzlbaba v Dojčlant . Ot té doby jsem přestal fricky mýt rád jsou to hajzlové stálé stejní někdy jsem si tam připadal jak můj totalně nasazenej děda.Kapitalizmu zdar ale tomu v UK v 60letech to za nima pajdaly komouši pravda jak kteří.

opus111
před 5 měsíci

Zřejmě si děláte legraci? Nevím proč uvádíte odkaz na nějaký pochybný článek o neziskovkách? Nota bene, když stát bere ročně miliardy z Norských fondů, tak ať si rozdává jak chce, to mne celkem netrápí a navíc to nemá vůbec nic společného s průměrným příjmem v ČR.

Rozhodně není pravda, že polovina občanů bere 10-12 tisíc, protože medián se liší od průměrného příjmu asi o 4 tisíce korun, to znamená že medián v průmyslu je kolem 26 tisíc a medián za celou ČR je kolem 23 tisíc Kč hrubého.

A vzhledem k tomu, že statistický pokles je více méně lineární, tak spousta lidí má ještě 20 nebo 18 nebo 16 tisíc hrubého měsíčeně. Kolem 100 000 lidí bere minimální mzdu, která je vyšší než průměrné náklady na bydlení. Logicky pak, lidé s nízkými příjmy hledají a mají také nižší náklady na bydlení, zvláště ti, kteří mají vlastní bydlení, se dostávají na měsíční náklady kolem 3000Kč. Lidé kteří vydělávají teřba 80 000Kč měsíčně si pak dovolí třeba měsíční náklady na bydlení v ceně 20 000Kč. Vše je o proporcích, které vy vůbec nevnímáte!

Evidentně hrubě subjektivně zkreslujete ekonomické hodnocení výkonosti ekonomiky ČR co setýče příjmů pracujících.

Takže i já vás poněkolikáte upozorňuji, že šíříte nepravdy. Nakolik je to ve vašem případě úmysl nebo neznalost?

Spadnutý z višně
před 5 měsíci

Hele, divím se, že vám ještě ten třicetitisícový, který nemá na činži, ještě nějakou nevlepil. Za ty provokace by mě to nepřekvapilo. Nebo ty kecy jenom cpete do počítače a nechodíte ven?

Doga Malor
před 5 měsíci

Určeno pro Spadnutý z višně.
Todle podle názoru a genialních projevů vypadá že to píše snad sám Zvorálek, To vypadá na bystré a hluboké uvahy toho oranžbolševika. "Nebo ty kecy jenom cpete do počítače a nechodíte ven" to je trefa také jsem toho názoru.Jedno se mu ale upřít nedá otraví všechny takže sem nikdo raději moc neleze.

opus111
před 5 měsíci

Mohu vám napsat konkrétní situaci.

Seděl jsem v neděli odpoledne na zahrádce na pivku po projížďce na kole. Sedělo kolem pár známých i neznámých lidí a přišla samozřejmě řeč i na ekonomiku a na platy. Tak jsem hodil do placu, že se ekonomice daří a průměrný příjem se blíží 27 tisícům (pro celou ČR). Samozřejmě tak 50% lidí protestovalo, ž to ani náhodou. A řekli, že oni mají maximálně tak 18 - 20 tisíc. Tak jsem se zeptal, jestli čistého nebo hrubého? A oni řekli, že samozřejmě čistého. Tak jsem jim vysvětlil, že to tedy znamená, že v hrubém příjmu to je kolem těch 26-27 hrubého. Tak se zamysleli a nakonce uznali, že skutečně berou ten průměrný příjem a byla pohoda. Proč to hned hrotit do nějakých facek, když je to jen nedorozumění?

Samozřejmě, to jsme si o tom už tady psali, že ten průměrný příjem a více má 1/3 lidí a 2/3 mají méně. Snad byste nechtěl, aby měli všichni stejně? Přišlo by mi to velmi nespravedlivé. Jsou lidé jako například já, kteří se nustále učí něco nového, znám dva světové jazyky, jsem v profesi odborník, mám obrovský všeobecný přehled jak v ekonomii a politologii, tak i v oblasti náboženství nebo filozofie, tak proč bych měl mít za mnohem náročnější práci stejný plat jako člověk, který sotva ukončí základní školu nebo se vyučí a chtěl by plat jako lékař nebo věděc či odborník v konstrukci?

Evidentně žijete zcela mimo realitu.

Volf Gang
před 5 měsíci

To jste se zřejmě pohyboval někde v okolí Prahy. Na venkově jsou lidé rádi, že mají takový hrubý plat, který tamní diskutéři uváděli jako "čistý".

opus111
před 5 měsíci

V Praze je průměrný příjem 35 000,-Kč.

K tomu není co dodávat.

To jen pan Pokorný si myslí, že všichni dělají za minimální mzdu.

Jenže dnes je situace taková, pokud někdo něco opravdu umí, tak si vydělá. Ti co seděli se založenýma rukama a neučili se, tak si samozřejmě nevydělají.

Ti ale pak nejvíce vykřikují, že nemají ten průměrný plat. :)

Volf Gang
před 5 měsíci

Ano, za minimální mzdu dělá opravdu minimum lidí. ALE. Pracuji na venkově ve firmě, která si říká inženýrská. Před dvěma roky nastoupil nový pracovník dvaatřicetiletý inženýr se dvěma dětmi. Snaží se. Jeho plat 23 tisíc hrubého. Co k tomu dodat. Se založenýma rukama rozhodně nesedí.
Ajťák, středoškolák, šikovný hoch s pětiletou praxí, 22 hrubého a tak bych mohl pokračovat. Jasně, mnozí řeknou - to je problém těch lidí, když se jim výdělky zdají být nízké. Ale je to problém skutečně jen jejich v oblastech, kde je trochu oceňovanější práce jako šafránu?

opus111
před 5 měsíci

Jen potvrzujete, že to není tak, jak to vidí pan Pokorný.

Ty příjmy jsou ve společnosti rozložené a rozhodně neplatí, že by ty 2/3 co nemají průměrnou mzdu pracovali všichni za minimálku. TAK to prostě není, to nás pan Pokorný zavádí na scestí. :)

Volf Gang
před 5 měsíci

No, on pan Pokorný píše o ZÁKLADNÍ mzdě, nikoliv o celkové hrubé mzdě, která může být, nebo je vyhnána různými příplatky na nějakou výši a zde bych byl opatrný.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...