Je pravdou, že Asad s Putinem bombardovali Jugoslávii, Irák a Libyi? A pak vlastní ženy a děti?

 

Kdo volá, SOHR? Svobodná Evropa?
Kdo volá, SOHR? Svobodná Evropa?

 

Pozorně čtěte co nám předkládají:

Nejdříve si Asad vyzkoušel chemické zbraně proti svým lidem na území Islámského státu.

 

Pak, když se dohodli s Putinem, že osvobodí Sýrii, místo aby bombardovali "Mírové teroristy prezidenta Obamy a senátora McCaina", soustředili se pouze na školy a nemocnice, dokonce Asad začal bombardovat okolí svého domu, kde bydlí. A co nejhorší, ten zloduch Asad se začal kamarádit s Islámským státem a začal svými vojsky bombardovat svá vojska za potlesku Islámského státu. Takže shrnuto: nejdřív Asad spolupracuje s Islámským státem, pak bombarduje své děti a své ženy...

Pokud se vám to zdá jako trapná ironie nějakého blázna, tak vězte, že toto nám tvrdí Reuters, SOHO a SOHR, New York Times a další skvělá zpravodajská média a zpravodajské veličiny v čele s BBC a Svobodnou Evropou.

A zde jsou důkazy:

Asad spolupracuje s Islámským státem, potvrzují dokumenty od přeběhlíků

Dokumenty a rozkazy Islámského státu, které se podařilo vyfotografovat přeběhlíkům, ukazují podle britské stanice Sky News, že režim syrského prezidenta Bašára Asada čile obchodoval s Islámským státem. Navíc podle přeběhlíků se také islamisté se syrským prezidentem dohodli na stažení těžkých zbraní z Palmýry.

Jedná se o nové dokumenty, jež se podařilo získat přeběhlíkům, kteří uprchli z řad bojovníků IS a nyní se skrývají v Turecku. Většinou jde o fotografie ručně psaných rozkazů. Známá je například dohoda, která umožňovala provoz Ruskem vybudované plynárny Tuvajnan u Rakky, odkud proudil plyn do elektrárny v Halabu, kterou drží Islámský stát. Vláda odebírala 50 MW, islamisté 70 MW.  Plyne to z dopisu, který napsal Haswani, a který viděl spolupracovník londýnské organizace Chatham House. Sky News zprávy a seznamy považuje za věrohodné, ale nebylo možné je ověřit.

 

Příkaz stáhnout se z Palmýry

Jistý dokument například přináší instrukce pro velitele, aby „přemístil veškeré vybavení a zbraně na domluvený evakuační bod. Získali jsme zpravodajské informace, že Kasr a jeho okolí budou bombardovány 24. listopadu 2013.“ Nejaktuálnější dokument se týkal bojů u Palmýry, jejíž dobytí prezentovala Asadova armáda jako významný úspěch v boji proti IS. V materiálu se píše: „Stáhněte veškeré těžké dělostřelectvo a protiletadlové kulomety a kanóny z Palmýry a jejího okolí do provincie Rakka.“

Na návodný dotaz hlavního dopisovatele Sky News Stuarta Ramsaye, zda Islámský stát se syrskou armádou a ruským letectvem přímo koordinoval pohyby svých bojovníků a stahování z ovládaných oblastí, jeden z přeběhlíků uvedl: „Samozřejmě.“ Žádný důkaz pro to ale nepřinesl. Takže nelze ověřit... Ufff...

 

Nálet na uprchlický tábor byl válečný zločin, říká OSN 

Čtvrteční nálet na uprchlický tábor na severu Sýrie, při kterém zahynulo nejméně 28 lidí, včetně mnoha žen a dětí, ostře odsoudil Západ a OSN. Podle šéfa OSN Pan Ki-muna by se útok dal hodnotit jako válečný zločin. Rusko i syrský režim, který je podle nevládních organizací nejvíce podezřelý, odpovědnost za útok popřely.

Generální tajemník OSN nad incidentem, při kterém také pět desítek osob utrpělo zranění, vyjádřil velké pobouření. Znovu vyzval Radu bezpečnosti OSN, aby pověřila Mezinárodní trestní soud, aby zahájil vyšetřování páchání válečných zločinů v Sýrii. Podle jeho mluvčího Stéphanea Dujarrica ti, kdo jsou odpovědní za útok, musejí být pohnáni k zodpovědnosti. Dujarric dodal, že se zdá jen stěží uvěřit tomu, že by šlo o nešťastnou náhodu. Za naprosto neospravedlnitelný označil útok na civilisty, kteří opustili svoje domovy před násilím, americký Bílý dům. USA uvedly, že zatím nemají jistotu, kdo provedl úder.

 

Poslední pediatr v syrském Aleppu zemřel při náletu na nemocnici

Tábor leží v oblasti Sarmadá a žije v něm asi 2000 osob, které prchly před boji v Halabu a dalších částech Sýrie. Ramí Abdar Rahmán ze SOHR neupřesnil, jaká letadla nálet provedla, ale šéf místní tiskové agentury Šahbá, která stojí na straně opozice, řekl, že za náletem je syrská armáda. Nelze však ověřit.

 

Další syrská nemocnice terčem náletu. Byli to Rusové?

Syrští rebelové bojující proti režimu prezidenta Bašára Asada v pátek obsadili strategickou vesnici Chán Túmán, kterou dosud ovládaly provládní síly. V bitvě přišlo o život nejméně 43 povstalců a 30 provládních bojovníků, uvedli opoziční aktivisté ze Syrské organizace pro lidská práva (SOHR), která situaci v zemi monitoruje z Británie. (Dalekohledem, protože tam nikdo nemůže) Získání kontroly nad vesnicí potvrdilo několik povstaleckých zdrojů, syrská armáda to zatím popírá.

Podle SOHR bojovali v bitvě na straně Džajš al-Fatahu i povstalci, kteří nepatří k islamistickému křídlu. Nešlo ale o žádné zástupce Syrské svobodné armády, která podporuje diplomatické úsilí o vyřešení konfliktu. Je to asi další mírová teroristická armáda.

Násilnosti v Halabu si za poslední dva týdny vyžádaly na 300 obětí, spočítal osobně SOHR.

Pane Bože, chtělo by se zvolat. Když si to člověk poskládá k sobě, tak teprve pozná stupidní propagandu, která se na nás valí. A co je strašné? Že je ještě mnoho lidí, kteří tyto praštěné zprávy čtou odděleně, nevšimnou si kontextu, nevšimnou si slov pravděpodobně, nelze ověřit, ale rovnou jedou do Plzně nebo na Václavské náměstí a se řevem: "s USA na věčné časy a nikdy jinak" vášnivě obhajují USA a poukazují na tyto zprávy, kterou jsou zaručené, neb nejdou ověřit.

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Joska
před 6 měsíci

Bohužel touto epidemií jsou už zasaženi i tzv politici v czechii a zatím prý na to není jiný lék než likvidace postižených.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...