Německo a USA prosí Václava Klause za odpuštění: je prostě nejlepší...


Německo obrací! Už skoro nebude dotovat nové obnovitelné zdroje energie a zásadně pro ně omezí finanční podporu. A podle Trumpa má pro USA Obamova ekologická politika ničivé důsledky na pracovní místa ve Spojených státech.

Václav Klaus exprezident ČR
Václav Klaus exprezident ČR

 

A je to! Svět se z hlavy vrací zpět na nohy!

Kolik osočování, nadávek a špíny musel unést Václav Klaus, aby se nakonec svět před ním sklonil a uznal, že toto psal dávno v předstihu a knihy budiž důkazem?

Německo


Pro nové elektrárny už nebudou vypisovány garantované výkupní ceny elektřiny na 20 let, ale přejde se na systém tržních aukcí. Kdo bude po státu požadovat nejmenší podporu na provoz svého zařízení, ten dostane povolení k jeho uvedení do provozu. (Což má konečně logiku)

 

Najednou chápají?
Najednou chápají?

Omezení podpory se netýká malých zdrojů energie s instalovaným výkonem do 750 kilowattů, což jsou především solární panely na střechách rodinných domů. Ministr hospodářství Sigmar Gabriel uvedl, že pro tyto zdroje bude podpora i v budoucnu vypisována podle dosavadních pravidel.

Velkorysá podpora zelených zdrojů vedla k prudké expanzi větrných a solárních zařízení. To ale v největší evropské ekonomice prudce zvýšilo náklady na energii, protože nové zdroje stlačily dolů burzovní cenu proudu. Tím vzrostl i rozdíl mezi reálnou a garantovanou cenou elektřiny, který doplácejí spotřebitelé.

Ti nyní platí v rámci koncové ceny elektřiny 6,35 eurocentu (cca 1,70 Kč) za kilowatthodinu na podporu obnovitelných zdrojů, v roce 2010 to ještě bylo 2,05 eurocentu (cca 55 haléřů) za kilowatthodinu. 

 

USA

"Zrušíme pařížskou dohodu o klimatu a přestaneme platit americké peníze na programy OSN ohledně globálního oteplování," řekl Donald Trump - kandidát na prezidenta USA na konferenci o energetice v Severní Dakotě.  Trump hodlá také odstoupit od Obamova plánu na snížení amerických emisí oxidu uhličitého skoro o třetinu během příštích 15 let.

Co na to  Bursík, Kuchtová či další Zelení experti?


Předešlé

Pravda, proč bude drahá elektřina a kdo skutečně za to může

 

Rubriky: , ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Pepa z depa
před 5 měsíci

Dědek tunel je bůh...p.Pokorný má i jeho podpisy.

Dočkám se?
před 5 měsíci

Stále čekám, že Václav Klaus se stane koordinátorem/moderátorem politických sil/seskupení v "Evropě". Je to politik, který se nebál jít do rizik. Pokud jeho služeb "Evropané" nevyužijí, nebude to ke "škodě" prezidenta Václava Klause. Bunga bunga!

Doga Malor
před 5 měsíci

Jaká rizika ? Tento student v Americe 1972 žádná nenesl. to je zoufalství.

Dogo, nespletl jste se?
před 5 měsíci

Vysokoškolské vzdělání získal na Vysoké škole ekonomické (obor ekonomika zahraničního obchodu, rok absolvování 1963) a ekonomie se stala jeho oborem na celý život. Relativního uvolnění poměrů v tehdejším Československu využil k příležitosti studovat v Itálii (1966) a v USA (1969). Jako vědecký pracovník Ekonomického ústavu ČSAV absolvoval vědeckou aspiranturu a v roce 1968 dosáhl hodnosti kandidáta ekonomických věd.

V roce 1970 byl v rámci tehdejších čistek z Akademie věd vyhozen a z politických důvodů na dlouhá léta pracoval na podřadných místech ve Státní bance československé. Odtud se koncem roku 1987 vrátil k akademické činnosti do Prognostického ústavu ČSAV. Do roku 1989 nikdy nebyl členem žádné politické strany a nikdy o to neusiloval.

http://www.klaus.cz/clanky/2470

Doga Malor
před 5 měsíci

Tento genialní ekonom kopírak baby Tečerové věděl co dělá ? Stačí se trochu dozvědět o soc politice Anglie 1945 až 1994 je všechno jasné co bylo a co nás čeká a nemine jestli si někdo myslí že to bude jinak tak je Betlémák. Když montovaly babu Tečerovou na tento prima flek tak bylo řečeno je sice hloupá ale bude dělat a mluvit co chceme.Jak to funguje v UK je zjevné tady to je v běhu v běhu,.

Chce to změnu!
před 5 měsíci

Barack Obama ji sliboval. Do vínku dostal i Nobelovu cenu za mír. Spojené státy jsou stále ještě supervelmoc, hýbou světem. Výsledek? Chaos, ozývají se hlasy, že je plánovaný.
Zázraky se občas dějí. Tím superzázrakem by bylo vítězství Donalda Trumpa v podzimních prezidentských volbách. Bude pokračovat ve stejné "politice" jako Obama? S heslem Yes, we can?

Vykulený
před 5 měsíci

Uvěřit tomu, že by se Klausovi omluvili? To by se radši do země propadli!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...