Nejtěžší zločin ČSSD na občanech České republiky s přispěním Babiše a Singera!

 

Po nás potopa!
Po nás potopa!

 

Než se dostaneme k faktickým statistikám, je třeba vše ukázat v dalších souvislostech a nikoliv vytrhnout z kontextu, jak je dnes módní říkat. Od rána do večera slyšíme, jak feministka a ministryně Marksová dělá pro občany zázraky, jak úžasně Sobotka coby předseda vlády rozeběhl ekonomiku a jak se mají lidé najednou báječně.

 

Ano, na číslech statistiky HDP to vypadá hezky a tak s tím den co den tyto komické postavičky defilují v médiích. Ale to si mohou dovolit, protože se tam nepustí nikdo, kdo by k bodu A přiřadil i B. A toto B si dnes trošičku ukážeme. Prostě je to podvod.

Položme si pár otázek:

víte o tom, že dle ekonomických serverů mzda v Číně stoupla za poslední období přibližně 20x?

Všimli jste si, že se u nás stále píše, jak platy rostou do nebeských výšin, ale nikdo z vlády se nechlubí, jak je to skutečně očištěné o přesčasy a směny o svátcích či víkendech?

Všimli jste si, že se minimální mzda zvedá u nás i v USA, přestože to mzdám nepomáhá, zato poškodí nemocné a další na "jiný" úvazek?

Ano, někteří rádoby experti většinou z řad mladých ekonomů ukazují na zázračné zvedání platů v průměrných, či mediáních mzdách. Jenomže je to vypovídající asi tak jako když mají dva lidé kuře, jeden sní celé, ale v průměru sní každý půlku. Neboli zatímco vyšší a vysoké platy stoupaly zázračně, dvěma třetinám skoro vůbec. Na závěr ony profese budou vyjmenovány. A není jich v počtu zaměstnaných málo. Takto nám to předkládá i ČSSD.

 

 

Níže údaje vydalo ministerstvo práce a sociálních věcí, data zpracovává společnost Trexima

Jedná se o nejpřesnější statistiku výdělků v České republice, protože do ní povinně přispívají přímo vybraní zaměstnavatelé v rámci statistického šetření. Medián mezd za všechny obory v Česku loni dosáhl 22 971 korun hrubého, tedy před zdaněním a povinnými odvody. Oproti předchozímu roku stoupl o čtyři procenta.

Medián ukazuje, kolik si vydělá zaměstnanec uprostřed řady, pokud bychom všechny pracovníky seřadili podle výdělku.

Průměrná mzda loni podle zmíněného informačního systému vzrostla na 27 777 korun. Toto číslo je ale méně vypovídající než medián, protože průměr táhnou nahoru výdělky nejlépe placených zaměstnanců. (Manažerů, ředitelů apod.)
Průměrná mzda je když... Má-li Bakala na Modravě plat milionů měsíčně, Jourová 500 000 měsíčně a dělník 7000 měsíčně, v průměru bere dělník hrubou mzdu 753 500 Kč měsíčně a v mediánu bere dělník 253 000 měsíčně. (Není na korunu přesné - pro hnidopichy) A asi takto nám ČSSD předhazuje, jak dobře se máme - v průměru. Samozřejmě je to nesmysl a tyto ukazatele jsou pouze pro státní rozpočet s uváděním mzdových nákladů vůči důchodům atd., atd.. Nás občany musí zajímat pouze mzda oborová napříč jednotlivými profesemi a porovnat proti ostatním. A najednou jsme samozřejmě někde jinde.
 
 
 

Nejnižší hrubá měsíční mzda v mediánu: pozor, takže je to i s prémiemi, přesčasy, svátky a vším ostatním!

Profese Medián mezd
1. Číšníci a servírky 10 776 Kč
2. Vrátní 11 298 Kč
3. Pomocní kuchaři 11 556 Kč
4. Pomocníci v kuchyni 11 708 Kč
5. Uklízeči a pomocníci ve zdravotnických a sociálních zařízeních 11 738 Kč
6. - 7. Pracovníci ostrahy, strážní 11 823 Kč
6. - 7. Uklízeči stravovacích zařízení, potravinářských nebo farmaceutických výrobních prostor 11 823 Kč
8. Uklízeči výrobních prostor (kromě potravinářské a farmaceutické výroby) a skladů 12 119 Kč
9. Uklízeči a pomocníci v ubytovacích a vzdělávacích zařízeních 12 158 Kč
10. Uklízeči a pomocníci v administrativních objektech 12 643 Kč

Zdroj: Trexima, MPSV

Nejvyšší hrubá měsíční mzda:

Profese Medián mezd
1. Řídící letového provozu 185 932 Kč
2. Nejvyšší představitelé velkých společností a institucí 121 988 Kč
3. Řídící pracovníci v oblasti finančních služeb 84 286 Kč
4. Ekonomičtí a finanční náměstci (ředitelé) 79 089 Kč
5. Obchodní náměstci (ředitelé) 72 994 Kč

Další vybraná zaměstnání: a opět je to včetně přesčasů, sobot, nedělí, prostě průměrná mzda bez top manažerů a vysokých vedoucích.

Profese medián mezd
Prodavači potravinářského zboží 13 652 Kč
Pekaři 15 504 Kč
Pomocní dělníci ve výrobě 15 826 Kč
Recepční v hotelích a dalších ubytovacích zařízeních 16 183 Kč
Doručovatelé listovních poštovních zásilek 17 228 Kč
Kosmetičky 17 475 Kč
Zedníci, kamnáři, dlaždiči 17 794 Kč
Prodavači elektrotechniky, elektroniky a domácích potřeb 17 809 Kč
Tesaři 18 077 Kč
Všeobecní administrativní pracovníci 18 400 Kč
Mechanici a opraváři osobních automobilů 19 799 Kč
Účetní 20 009 Kč
Řidiči osobních a malých dodávkových automobilů, taxikáři 20 084 Kč
Řidiči nákladních automobilů 20 678 Kč
Sekretáři a sekretářky 20 710 Kč
Praktičtí lékaři 23 041 Kč
Instalatéři, potrubáři 23 578 Kč
Kováři 27 393 Kč
Řidiči autobusů v MHD 28 298 Kč
Psychologové 30 560 Kč
Zubní lékaři 30 651 Kč
Výpravčí 33 895 Kč
Horníci v uhelných dolech 34 982 Kč
Farmaceuti 37 511 Kč
Bankovní makléři 42 435 Kč
Programátoři počítačových aplikací - specialisté 43 888 Kč
Finanční analytici a specialisté v peněžnictví a pojišťovnictví 44 491 Kč

Zdroj: Trexima, MPSV

A nyní si odpovězme, kde je ten zločin a podvod na běžných občanech.

Zvedáte-li minimální mzdu, zdánlivě to pomůže několika stovkám lidí. Z toho se vždy část propustí, nebo se zažádá o další dotace a MPSV vždy vyhoví.

Nic to však neudělá se mzdovou strukturou. A to zcela z jednoduchého důvodu. Když není práce, mzdy se nezvedají. (To bylo za poslední krize a hloupé výroky Sobotky odpovídají jeho myšlení.) Když ale práce je, tak logicky by mzda měla jít u těchto profesí nahoru. Ale nejde skoro vůbec! V České republice narozdíl například od Číny .

Ptáte se proč?

Už dnes je zde zaměstnáno kolem 500 000 cizinců, z nichž polovina dělá šest dní v týdnu bez nároku na dovolené pod hlavičkou agentur jako stálí brigádníci. A proto si např. Babiš žádá další a další Ukrajince, Bulhary či Albánce, kteří tuto zločinnou mzdu a pracovní dobu přijmou. Tím žádost o zvednutí platů padá. Nahradí je východní pendleři. A poslední dobou je to i nárůst lidí z Afriky, byť to není o obrovském počtu. V době krize se logicky platy nezvedaly, protože většina lidí i odbory pochopily, že to je riskantní. Dnes, když by mohli, tak srazí mzdy tím, že nižší profese nemohou zahraničním konkurovat. Stálý zaměstnanec nemůže dělat šest dní v týdnu bez dovolené a podnikatelé si "mlaskají".

Zatím se neví, zda je to Trumpova rétorika, nebo to myslí doopravdy, ale on chce srazit migraci a zreálnit tím mzdy, ubrat tím bohatým a získat pro nejchudší vyšší mzdy, zatímco Sobotka a Babiš dělají pravý opak a feministka Marksová jim jde krásně na ruku. (Proč zrovna podnikatel Trump navrhuje tržní férovost, není známo.)

Další podvod ČSSD a Singera je součinnost v devalvaci koruny, kdy měkký polštář neumožňuje opět zvedání mezd lehkým konkurenčním prostředím (mimochodem právě proto se distancujeme od Číny, která je prý netržní, protože pomáhá vývozu. A my ne?) A co udělá ČNB v okamžiku, kdy západ zpomalí a my v době hojné opět utrácíme jako zběsilí? Raketové zadlužení se srovná s Řeckem, Itálií...

U nás je armáda nezaměstnaných. Více jak 400 000. Z toho čtvrtina si raději podřeže žíly, než aby šla pracovat. Ostatní však práci neseženou. Není to divné? Není, protože nebudou dělat šest dní v týdnu bez nároku na dovolenou za skoro minimální mzdu.

Ale máme i obrovské množství lidí přisátých na dotacích, na zpracování všech výpočtů, schvalování, kontrol, prostě opět armáda zbytečných lidí, kteří by šli zaměstnat. Odhad je kolem 350 000 zbytečně zaměstnaných. (Jourová měla plat 500 000 Kč měsíčně, což musela přiznat u soudu.)

Prostě vedení ČSSD lže tak krásně, že tomu stále ještě mnozí věří jak svátosti Boží...


P.S. Jak lehce mohla ČSSD zbrzdit ekonomiku. Stačila by dohoda Sobotky s Ištvanem, aby prověřil podezření třeba ROP Severozápad. Ištvan by to rok, dva vyšetřoval a v té době se musí finance státu i z Bruselu zablokovat, tudíž přes rozpočet neprojde třeba 100 miliard. A hned se to projeví na HDP. Pouze politik a státní zástupce jednají "v dobrém úmyslu". Vtip? Nikoliv, způsob dnešního politického boje! A možná je to také tím, že trh se nedá naučit z pouček a nabiflovat, ale musí se pochopit!

Předešlé

Kdonejvíce zadlužil naši zem? Už nám nelžete, zde jsou fakta!

Rozkradla Marksová 400 miliónů na pochybné školení neziskové organizace?

 

Rubriky: , ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

opus111
před 5 měsíci

To si nevyberete pana novota, o tom je demokracie. Kdyby horníkům nepomohli, tak zase druhá půlka bude řvát, že ČSSD nemá sociální cítění. Proto jsou volby a větší bere. Pokud si většina lidí ve státě přeje vládu se sociálním cítěním, tak volby vyhraje ČSSD.

Pokud bude více voličů vašeho naturelu, kteří upřednostńují vládu bezcitné parvice, tak "bohužel" pro všechny.

Jinak ČSSD OKD neprodávala a už vůbec ne za podhodnocenou cenu.

52% akcií v OKD už v roce 1997 držela firma Karbon Invest a OKD bylo defakto zprivatizováno.

Menšinový podíl 48% akcií prodala vláda v roce 2004, kdy již na působení v OKD neměla vláda vůbec žádný vliv a bylo tedy nesmylné tento podíl dále držet. Tento podíl byl prodán za nejvyšší nabídku tuším 4,2 miliardy korun. Dokonce ministr financí Bohuslav Sobotka nechal vtělit do smlouvy pasáž, kde se říká, že pokud by byla zjištěna nepovolená podpora státu, jinými slovy, kdyby tento podíl byl prodán pod cenou, tak je smlouva o prodeji neplatná.

Nikdo nic takového od roku 2004 až dodnes relevantně neprokázal. Vše je pouze v rovině nepodložených spekulací. Naopak komise EU potvrdila, že k žádné nepovolené podpoře ze strany státu nikdy nedošlo.

Tento prodej bylo rozodně správné rozhodnutí, neboť nyní by vláda nesla těžké břímě v rozsahu 48% dluhů OKD, aniž by cokoliv mohla v minulosti na rozhodování majority ovlivnit.

Opět se pan Sobotka prokázal jako předvídavý stratég, který hájí zájmy dańových poplatníků ČR.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...