Rusko dnes spustilo vlastní burzu SPIMEX s ropou! USA šílí a stále více řinčí zbraněmi!

 

Petersburg:  komoditní burza zahájila obchodování s ropou! Zatím pro malé velkoobchodní prodejce v St. Petersburg International Mercantile Exchange (SPIMEX). A nové kontrakty na ruskou ropu jsou již v rublech nikoliv v dolarech!


Saint-Petersburg International Mercantile Exchange
Saint-Petersburg International Mercantile Exchange

A je to rok a dva měsíce, kdy se rozjel ambiciózní plán ruské vlády a začalo americké vojenské šílenství proti Rusku!



Rubl se musí stát více univerzální prostředek pro provádění mezinárodní platby a měl by postupně rozšiřovat své zóny vlivu.
Za tímto účelem musíme organizovat trhy na ruském území, obchodovat s ropou, zemním plynem a jiným zbožím. Trhy, které provádějí své transakce v rublech. Naše výrobky jsou obchodovány na světových trzích, ale proč jsou zde a nejsou obchodovány v Rusku? "

Ruský prezident Vladimir Putin
Výročním projevu k Federálnímu shromáždění, 10.05.2006
Marble Hall, Kreml, Moskva


Putin nedávno řekl: "trh s futures je určený k vytvoření systému, v němž se bude ruská ropa oceňovat a obchodovat spravedlivým a přímým způsobem.“ Nový mechanismus umožňuje zkrácení doby dodání zboží kupujícímu od 30 do 2 dnů!!,  vysvětluje prezident nové tentokrát ruské komoditní burzy Rybnikov! (Doposud byla běžná praxe předstihu - dva měsíce. Konkrétní hodnota indexu VIX je váženým průměrem odhadů pro call a put opce s různými hodnotami strike price a se splatností do 2 měsíců.)


Říká se, že jedna vlaštovička jaro nedělá, ale pak přiletí hejno...

A Rusko jde vpřed podle nezadržitelného scénáře. Lidsky se to dá popsat: co oznámil Putin, může si ruská vláda odfajfkovat s označením - hotovo! „Tento krok je součástí dlouhodobé strategie na odpojení ruské ekonomiky a zvláště velice významných exportů ropy od US dolaru, což je dnes achilovou patou ruské ekonomiky… Je to součást de-dolarizačních postupů Ruska, Číny a rostoucího počtu dalších zemí, které s nimi potichoučku začínají,“ píše ve svém článku pro New Eastern Outlook.


A další velice moudrý krok: ruská vláda, vědoma si vždy stejných obvinění, že zasahuje do všeho, od prvního okamžiku burzu vytváří tak, aby dohled na trasakce byl mezinárodní a to nejen společně s Čínou, ale i západními zeměmi, které nejsou spokojeny, že burzy, ratingy a další ovládá jediné centrum v New Yorku a přitom z téhož obviňuje jiné!


Dnes je Saint-Petersburg International Mercantile Exchange (nebo SPIMEX)  největší komoditní burza v Rusku - a dneškem přebírá i cenu ropy!

SPIMEX využívá nejmodernější softwarové řešení, nabízí pohodlné, spolehlivé a transparentní obchodní zkušenosti. Elektronický obchodní systém dává kupujícím a prodávajícím snadno ovladatelný, vzdálený on-line přístup ke všem trhům a služebám burzy. Moderní řízení rizik a vypořádání obchodů s postupy, které byly vyvinuty v souladu s mezinárodními normami a zajištění finančního dohledu nad uzavřením smlouvy a fyzickou dodávkou.

SPIMEX registruje futures kontrakty na letní dodávky ze závodu z ropných rafinerií nacházející se v centrálním federálním okruhu.

Snad je stále více lidem jasné, že USA ztrácí svoji moc a snaží se ji nahradit válečným šílenstvím. Že Armagedon bude v Evropě, pokud skutečně USA začnou válku, protože dolar se zhroutí. A šílený Pentagon už nikdo nezastaví, protože to bude buď a nebo. A válka bude vedena nad Evropou, nikoliv v Rusku či USA. Vzpamatují se občané v USA?



Rubriky: ~ Štítky: ,

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

gogo
před 5 měsíci

To snad nemyslite vazne? Je videt, ze jste v te dobe nezila a verite lzim z CT a iDnes. I Rude pravo bylo v 80. letech ve srovani s dnesnim mainstreamem svobodny tisk.

A po nastupu Gorbacova a perestrojky bylo kritizovani pomeru v novinach i TV na dennim poradku. Zkuste dnes otevrene kritizovat imigraci, EU nebo USA ... skoncite jako Bartos.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...