Vladimír Putin: novinářství má být objektivní a nesmí být vystaveno represím.


Víte to Gabale a Langšádlová či dokonce Votápku? To vás musí Putin učit demokracii? Kam až jsme se dostali, že nás školí demokracii Rusové a jejich prezident a dokonce má pravdu? Kam jsme za dvacet pět let došli s USA za zády?


Vladimír Putin
Vladimír Putin

 

Novinářství má být objektivní a nesmí být vystaveno žádným represivním akcím, prohlásil prezident RF Vladimir Putin na mediálním fóru „Nová doba novinářství: rozloučení s mainstreamem“.

 

„Nesmí nastat situace, když se jistým úřadům líbí nějaká informace a je třeba ji proto bránit a mluvit o svobodě tisku, a když se nelíbí, pak ji hned označit za něčí propagandu, která obsluhuje jisté politické skupiny nebo zájmy konkrétních států," poznamenal Putin. Puti řekl doslova: „informace má být objektivní ze všech hledisek a nesmí být vystavena žádným represím za účelem její korekce."

Russia: Putin speaks on press freedom at Moscow journalism forum

 

Alternativní média a alternativní informace

 Ve světě vznikla poptávka po postmainstreamovém novinářství, alternativních informacích, v souvislosti s únavou z vlády jedné země a snahou k multipolárnímu světu s právem každého národa na vlastní úroveň rozvoje a vlastní tradice, domnívá se generální ředitel MIA Rossija segodňa (Rusko dnes) Dmitrij Kiseljov.

„Po 11. září Spojené státy řekly sobě i ostatním: „Stačí. Teď my budeme budovat svět, my budeme vůdci, a my, jak se to říká anglicky, "bound to lead", jsme odsouzeni k tomu, abychom stáli v čele, nemáme na vybranou. A my teď budeme dělat pořádek, protože takhle to dál nejde". A začaly se vměšovat do různých zemí. Některé státy prakticky zmizely, jako například Libye, jiné byly zničeny, jako například Irák", řekl na mezinárodním mediafóru „Nová epocha žurnalistiky: Loučení s mainstreamem" v MIA Rossija segodňa.

BBC © chiefmoamba Místo propagandy BBC sledujte raději RT a Sputnik, řekl americký novinář Kiseljov a zdůraznil, že „v Iráku nebyly, jak dnes víme, žádné důvody zasahovat, nebyly tam zbraně hromadného ničení ani kontakty s Al-Káidou". „Libyi chtěli udělat i ze Sýrie — nedaří se. Přišli do Afghánistánu — situace tam degraduje. Podpořili „bratry-muslimy" v Egyptě — moc se nedařilo… Ukrajina — také to nic dobrého nepřineslo, prostě jsou ostudné takové zásahy", řekl.

Podle Kiseljovových slov předpokládala veškerá tato politika informační doprovod. „A to je právě mainstream. Lidem ve světě se to moc nelíbí a vzniká poptávka po alternativních informacích — a to začíná být  právě postmainstream v žurnalistice", řekl americký novinář Kiseljov.

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

opus111
před 5 měsíci

Nájemní vrazi z UKrajiny a Dagestánu se činili. To se nesmí, říkat pravdu o zločinném ukrajinském režimu. UKrajinci odbouchli i Němcova.

V RF se vraždy nivinářů vyšetřují a vždy vyšetří a vinící jsou potrestáni.

Zatímco v ukrajinských vazbách sedí tisíce lidí bez obvinění bez rozsudku.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...