Rád bych se omluvil, ale nejde to!

I když údaje zde nejsou pro přesné výpočty daní a bank, přesto je dobře vše uvézt na pravou míru.

Skutečně nemohu zodpovídat za tabulky vkládané ČSSZ a dalšími institucemi. Za autenticitu zodpovídá tisková mluvčí daného resortu, která(ý) má vždy veškeré doklady autentizované a přesné. Mohl jsem prostě jenom vložit odkaz a urážejícího člověka i s jeho nesmysly hodit za hlavu. Ale právě kvůli slušným čtenářům jsem požádal zdroj, zda se nemohl splést a něco špatně přepočítat, byť to nikdo na ekonomických servrech nezpochybnil - pouze zde jeden sprostý čtenář.

 

A dnes mi přišla odpověď:

Dobrý den, pane Pokorný. Údaje, které jsou v článku uvedeny, jsou letošní aktuální údaje ČSSZ, které jsem si vyžádala na tiskovém oddělení. 

Zdraví
ved, Financí iDNES.cz

 

Milí čtenáři, víc nemohu udělat a i když čekám další příval sprostot a urážek, nebudu na ně reagovat. Nemohu nařídit ministerstvům, aby předělaly tabulky, či to přepočítaly. A zda je tabulka chybná fakt nevím. Je v rukách ČSSD (Marksová) a mluvčí také.

A zde to začalo:

Tak jsou, nebo nejsou lidi, slavná pani Marksová (ČSSD)?

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

opus111
před 4 měsíci

Opět začal Pokorný argumentovat naivními pohledy na ekonomiku, přesně v jeho stylu.

I ty cyklostezky, i když těch peněz na tyto projekty jde jen pár procent, tak i ty cyklostezky jsou výdělečné. Protože, ty cyklostezky musí někdo zbudovat. A ten někdo jsou všichni v tom řetězci od výrobce materiálu přes projektanty a realizátory konče.

Všichni tito lidé dostanou zaplaceno a tyto peníze jdou dále do ekonomiky. Lidé za ně nakoupí něco jiného, tím podpoří jinou výrobu a pracovní místa a tak dále a tak dále, nastane celý řetězec ekonomických událostí. A to se bavíme jen o cyklostezce.

Co teprve taková dálnice nebo projekty z oblasti vědy a výzkumu, dále vzdělávání, podopora nových pracovních míst, ekologické projekty a mnohé další. A všechny tyto projekty na sebe umí nabalít další peníze z jiných zdrojů.

Proto jsem psal, že Sobotka tyto procesy přesně chápe a umí zhodnotit každou investovanou korunu někalikanásobně.

Zatímco Kalousek škrtil ekonomiku, neuměl čerpat EU fondy, nerorzvíjel projekty podporující zaměstnanost a ve výsledku měl 630 000 lidí na ÚP, kteří nic nevyráběli, nenatahovali na sebe peníze, jen stát krvácel a musel to dotovat obrovkými dluhy, kdy Kalousek ekonomiku téměř uškrtil jak se o něm vyjádřil Zeman.

Pokud Pokorný nechápe, že v ekonomice se investice až 6x otočí během roku (multiplikační faktory, učivo prvního ročníku na VŠE) a že do ekonomiky proudí peníze mnoha různými cestami než jen fondy alias vládní investive, tak tady je zbytečné něco vysvětlovat.

Pokud kdokoliv začne škrtit domácí spotřebu, tak je to vždy cesta do pekel.

Pokud tento stav chce někdo odvázat od zaměstnanosti, pak by musel zavést něco ve stylu nepodmíněného základního příjmu. Ale to je zcela jiný a velmi široký námět. Tím bych tento příspěvek ukončil.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...