Družba národů proti propagandě NATO: jízda aut z Berlína do Moskvy a zpět

 

Úplně v tichosti masmédií proběhla jízda aut - ve stopách motorkářů - Nočních vlků. V Berlíně od Braniborské brány startovala 7. srpna mezinárodní automobilová jízda Berlín - Moskva, které se účastnilo na 250 lidí z různých zemí.

Noční vlci

Konvoj z několika desítek aut nejdříve dorazil do Litvy, kde vyvolal značný ohlas v řadách obyvatelstva a obrovskou nespokojenost vedoucích představitelů země.
Litevská média uváděla, že mezinárodní automobilový pochod se koná pod heslem "Družba národů proti propagandě NATO". Samozřejmě, podobné hesla jsou v drtivé většině evropských zemí nepřijatelné...

Automobilovou sportovně-memoriální akci zorganizovali němečtí občanští aktivisté - bývalý profesor univerzity ve městě Tübingen (působil tam v r. 2009 - 2015) a nyní novinář, publicista Rainer Rothfuss a Owe Schattauer. Na svých stránkách uvádějí, že "tato akce je projevem občanské iniciativy za účelem rozvoje vzájemného porozumění mezi obyvateli Německa a Ruska".



"Věříme v úspěch našeho automobilového pochodu - a to nehledě ke zjevnému geopolitickému protiprogramu různých zemí a organizací, které se snaží prezentovat našeho evropského souseda jako nepřítele. Namísto sankcí, vojenských hrozeb nebo dokonce i válečných akcí podáváme přátelskou ruku, navrhujeme spolupráci mezi národy obou zemí, aby se nám podařilo zachránit mír - skutečně největší světový poklad. Tímto automobilovým pochodem vysíláme signál a sjednocujeme lidi, občanské organizace, města, podniky, společnosti - obecně oba národy, "uvádí se v prohlášení organizátorů pochodu Berlín - Moskva na jejich webu.

"Máme velký konvoj, čímž dokazujeme, že Rusko a Německo mají být kamarádi," uvedl pro média jeden z dalších organizátorů akce známý pod přezdívkou "Rozhněvaný Němec".

"Chceme, aby mezi našimi stranami panoval mír. Zorganizujeme různé akce a koncerty a ukážeme tak, že ne všichni v Německu mají negativní vztah k Rusku. Naopak mnozí mají rádi Rusy. V automobilové koloně máme nejen Němce, ale i Švýcary, Rakušany, Bělorusy, dokonce i Ukrajince či zástupce dalších států," prozradil.

"Mír je to velmi důležitá věc. Jsem Ukrajinec a rozhodl jsem se, že svou dovolenou strávím takto. Investuji můj čas a peníze na smysluplnou věc: budu cestovat v této koloně míru a přátelství společně s Němci. Věřím, že se k nám připojí i moji kamarádi z Kyjeva. A přesně tak, jak to bylo v Moskvě, zase se setká mnoho lidí, kteří si budou navzájem rozumět, chtějí být přátelé a hodlají zachránit mír," zdůraznil Maxim Gorkovyj.

V Litvě byli účastníci automobilového pochodu přijati jako nevítaní hosté. Litevský ministr zahraničí Linas Linkiavicius sice poznamenal, že v Litvě si váží názorů různých lidí a skupin, avšak zdůraznil, že dané automobilové show uspořádala Moskva a využívá ho ve své propagandě.


Představitel Služby ochrany státních hranic Litvy Rokas Pukinskas pro média uvedl, že v úterý večer do Litvy přijela kolona složená ze 70 vozidel - osobních aut, autobusů a motocyklů, na kterých se vezlo více než 200 lidí, většinou občanů Německa. Část účastníků autopochodu byli ruští občané německé národnosti a přijeli do Litvy z Kaliningradské oblasti Ruska.

Litevská média zveřejnila početné komentáře domácích politiků, analytiků a občanských aktivistů. Mnozí tuto akci odsuzují, jako "Kremelské propagandistické show", avšak někteří jsou přesvědčeni, že je to skutečně mírová akce a proto ji podporují.

11.8. se účastníci automobilového pochodu zastavili v ruském Pskově, 12.8. přijeli do severní ruské metropole - St. Petěrburgu,
16.8. je přivítali v Moskvě.

  Návrat 21. srpna zpět v Berlíně.

  Převzato srspol.sk, (-r)

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Přišlo mi to mailem.
před 3 měsíci

Účast potvrdili a vystoupí:

https://mail.google.com/mail/u/0/?shva=1...

Tak tenhle e-mail rozhodl. V 16 hodin jsem tam jako na koni. Tu-ááá!

Patří pod Odkazy a připomínky.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...