Neuvěřitelná protiruská masáž na ČT24 vedená antiruským fanatikem Petrem Kolářem

 

Neuvěřitelné (nelze nazvat jinak) žvásty, kterými provázela maistreamová masáž hodinu a půl trvající Hyde Park na téma "Napětí na Krymu a východní Ukrajině".




A věru to stálo za to

Válečný štváč Putin málem postřílel celý svět, zatímco mírová holubice z USA zasahuje na pomoc lidem, jakoby v podtextu hlásal Kolář a potvrzoval moderátor, které doplnil generál Šedivý. My jsme součástí západní aliance, která je nejpoctivější z poctivých, zatímco ten Putin... Už dopoledne měl Votápek monolog o věrolomnosti Ruska a jak tam lidé umírají hlady. A večer gradoval.

Prezident Porošenko nic takového přiznat nemůže, tvrdil Petr Kolář. Pro Porošenka by to byla politická sebevražda, dodal. Co na tom, že to byla autentická slova Porošenka, která obletěla celý svět. Když je na ČT24 antiruský pořad, tak se vším všudy.

Krym se hroutí pod Putinem, pod Ukrajinou bylo dobře. Bla bla bla...

V jednu chvíli Kolář nebyl sebejistý: faktem je, že na Ukrajině bojují i mnozí dobrovolníci, nad kterými Kyjev nemá kontrolu. Ti se teoreticky mohli pokusit o nějakou nepřijatelnou akci. „Něco úplně jiného by bylo, kdyby šlo o akci nařízenou přímo Kyjevem,“ konstatoval Kolář. Ruská strana sice naznačuje, že šlo o akci nařízenou Kyjevem, ale ukrajinští politici něco podobného odmítají, a my jako vnější pozorovatelé nemáme důkazy svědčící ve prospěch jedné či druhé strany.

Ale pak se opět rozjel:

Referendum na Krymu bylo falešné a zmanipulované, byly tam ozbrojené síly, tudíž bylo vynucené. Prý měl tvrdit Putin, že tam žádní vojáci z Ruska nejsou a prý pak Putin přiznal zelené mužíky. Koláře, ani moderátora nezajímalo, že tam byla a je ruská flotila. Prý to neexistuje, protože to bylo ukrajinské území a... A Putin je lhář.

Sevastopol asi ani neexistoval a v tomto duchu se nesl celý Hyde Park.


Jak je to ve skutečnosti

Ukrajina u OSN uvedla, že Rusko nasadilo 16 000 vojáků na Krymu.

Co už ale nebylo uvedeno je to, že tyto údajné „invazní síly“ tam byly po dobu posledních 15 let.

Média, kterým spousta lidí věří, se chovají hystericky ohledně dění na Krymu, popisují přítomnost ruských vojsk jako plnou invazi. „Ukrajina tvrdí, že Rusko vyslalo 16 000 vojáků na Krym,“ píše se v palcových titulcích.

 

 

Fakta, která vám média obvykle neřeknou

1) Ruská námořní přítomnost na Krymu se datuje až do roku 1783, kdy bylo založeno přístavní město Sevastopol ruským knížetem Grigorijem Potěmkinem. Krym byl součástí Ruska až do roku 1954, kdy jej Nikita Chruščov přenechal Ukrajině.

2) V roce 1997 Rusko a Ukrajina podepsaly dohodu, která určuje osud vojenských základen a lodí na Krymu. Dohoda vyvolala rozsáhlé zběhnutí důstojníků na stranu Ruska a byla ratifikována ruským a ukrajinským parlamentem v roce 1999. Rusko získalo 81,7% lodí flotily po zaplacení 526,5 milionů amerických dolarů ukrajinské vládě.

3) Dohoda o povolení přítomnosti ruské černomořské flotily na Krymu platila až do roku 2017. Byla ale rozšířena o dalších 25 let až do roku 2042.

4) Moskva každoročně odepisuje 97,75 milionů dolarů dluhu Kyjeva za právo používat ukrajinskou vodu a ukrajinské rádiové frekvence, a aby kompenzovalo vliv černomořské flotily v oblasti životního prostředí.

5) Ruské námořnictvo má povoleno mít na Krymu:
– 25 000 vojáků
– 24 dělostřeleckých systémů s ráží menší než 100 mm
– 132 obrněných vozidel
– 22 vojenských letadel

6) V Sevastopolu je umístěno pět ruských námořních jednotek zcela v souladu se smlouvou:

– 30. divize lodí tvořená 11. protiponorkovou lodní brigádou, která obsahuje strážní vlajkovou loď Moskva, plavidla Kerch, Ochakovo, Smetlivy, Ladny, a Pytlivy, a 197. brigáda výsadkových lodí skládajících se ze sedmi velkých obojživelných plavidel.

– 41. raketová brigáda lodí, která obsahuje 166. divizi pro rychlý útok skládající se ze vznášedel Bora a Samum, dále malé raketové lodě Mirazh a Shtil, a 295. divize raketových lodí.

– 247. ponorková divize skládající se ze dvou ponorek – B-871 Alrosa a B-380 Svatý kněz Georgij.

– 68. brigáda lodí pobřežní obrany tvořená 400. protiponorkových praporem se čtyřmi plavidly a 418. protiminovou lodní divizí, která se také skládá ze čtyř lodí.

– 422. samostatná hydrografická divize lodí, která se skládá z plavidel Cheleken, Stvor, Donuzlav a pozorovacího plavidla GS-402.

7) Rusko má na Krymu také dvě letecké základny, které se nacházejí ve městech Kachaa a Gvardejskij.

8) Ruské pobřežní síly na Ukrajině se skládají z 1096. samostatné protiletadlového raketového pluku v Sevastopolu a z 810. námořní brigády, která má kolem 2000 příslušníků námořní pěchoty.

Úřady ukrajinské Autonomní republiky Krym – kde je více než polovina obyvatel ruská – požádala o pomoc Moskvu poté, co samozvaná vláda v Kyjevě zrušila používání jiného než ukrajinského jazyka jako úředního jazyka.

Minulý týden Rada Ruské federace jednomyslně schválila žádost prezidenta Putina o odeslání vojenských sil na Ukrajinu s cílem zajistit mír a pořádek v této oblasti, „dokud se společensko-politická situace v zemi nestabilizuje.

Nicméně konečné slovo o nasazení vojáků náleží Putinovi, který se zatím takto nerozhodl, přičemž zdůraznil, že síly by byly nasazeny pouze v krajním případě.

Překlad článku Russia’s 25,000-troop allowance & other facts you may not know about Crimea
rt.com/news/russian-troops-crimea-ukraine-816/

Fakta, která média neuvádí: Rusko může mít 25 000 vojáků na Krymu

Zveřejněno 05 března 2014 autorem FreePub

 

Rubriky: ~ Štítky: ,

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...