Žít Brno má starosti o Prahu. Co kdyby nám na oplátku vysvětlili z Brna

kdo bude platit za asociály byty, protože zatím to bude hradit Dienstbier z našich daní (státního rozpočtu) a "Žít Brno" to ihned odhlasovalo jako nádherný kšeft.

Žít Brno má starosti: a je hezké, že to odůvodnili v Brně...

Jak Právu vysvětlil tajemník Brna-střed Petr Štika, pražský magistrát si mohl pozvat svolavatele shromáždění nazvaného „Obsazení Prahy – akce na podporu demokracie“ na schůzku, než o jeho osudu rozhodl. Na ní se mohl úředník dopátrat podrobností a především motivace pořadatelů. „Když byl pan Konvička v Brně, tak tu akci neoznámili pod jménem pana Konvičky, ale oznámil ji nějaký úplně neznámý člověk ze Zlína a nazvali to nějak ve smyslu "Poklidné setkání pro podporu moravských tradic a bylo to na výročí věrozvěstů,“ zdůvodnil Štika, proč se shromáždění před brněnskou mešitou odehrálo. Radní Svatopluk Bartík z hnutí Žít Brno na něj proto podal trestní oznámení, kterým se nyní začala zabývat brněnská policie.

Jenomže, píše Právo, oznámení o nedělním shromáždění v Praze, jehož součástí byl i divadelní výstup, podal Martin Vítek z Opavy, který je ve vedení Iniciativy Martina Konvičky teprve od letošního května. A to jaksi chytrým z "Žít Brno" jaksi nedochází.

Samozřejmě Právo (bývalé Rudé) okamžitě ukáže záhadnou scénku, kdy všichni lidé na Staroměstském náměstí aplaudovali, ale ta hospoda se proslavila tím, že tam lidé skákali střemhlav přes stoly.

A hned nějaký psychopat zase vysvětluje, že prý každého, kdo dělá divadlo, může kdokoliv zastřelit. Tentokrát Konvičku. Kde se berou ta stáda blbů?

Odvažuji se tvrdit, že je nikdo nemůže odsoudit, protože oni na to jednání měli úřední schválení říká Radek Ondruš, právník

Ondruš nechápe, že někdo mohl povolit podobnou akci, když z dálky nebylo patrné, že zbraně jsou atrapy a celá akce je pouze divadelní představení. Důvodů našel několik. Jedním z nich je, že účastníkům na místě konání hrozí závažné nebezpečí, protože je mohl někdo, kdo jejich legraci nepochopil, zastřelit.

 

Mnozí lidé zase nechápou, jak mohlo "Žít Brno" odhlasovat pilotní projekt, který je ve svých důsledcích daleko nebezpečnější. (Na západě by to bylo naopak). Přitom pilotní projekt, kdy ten, co vybydlí domy, či je na ulici a dostane zdarma nový byt, je přímo zrůdný. Prý když nebudou platit, tak se vystěhují, vyhrožuje silně "Žít Brno". Pokud však nemají na Moravě specifické, brněnské zákony, už neřeknou, že to dělají asi za odměnu, a každopádně je to nebude stát nic. Ale to závažnější: Předloží nám "Žít Brno" jeden příklad, kdy menšina, která vybydlela byt, skončila na ulici pod stanem? Jak skončili nepřizpůsobiví z Matiční pod záštitou Dienstbiera a Kocába? Nebylo by tedy lepší, aby si udělali pořádek nejdříve doma a občanům předložili fakta, než rýpat do ostatních?

P.S Omluva Moravákům, protože je jasné, že i senátor Čunek našel řešení. Ale "Žít Brno" je záhada, jakoby ne nepodobná neziskovým stranám se slušným ziskem.

 

Reakce na zdroj:  V Brně by to Konvičkovi tak hladce neprošlo

 

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...