Královna ze Sáby by v dnešním Jemenu zaplakala. A zase poradci z USA!

 

Je vůbec někdo, kdo se vyzná ve všech konfliktech, za kterými jsou USA? Vyznají se vůbec samotné USA v tom, kde všude na jejich "mírové běsnění"  umírají tisíce, někde miliony lidí?

 

Autor: Giovanni Demin (1789-1859) – http://www.artrenewal.org/pages/artwork.php?artworkid=10389, Volné dílo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3520809
Královna ze Sáby u Šalamouna
Autor: Giovanni Demin (1789-1859) Volné dílo

Kusé zprávy: Spojené státy stáhly většinu svých vojáků ze Saúdské Arábie, kde Američané působili jako poradci pro operace v Jemenu. V konfliktu zemřelo za 16 měsíců 6500 lidí a asi polovina z nich byli civilisté. Válka přivedla Jemen na pokraj hladomoru a materiální škody způsobené boji se odhadují na 14 miliard dolarů (334 miliard korun). V konfliktu proti sobě stojí šíitští povstalci a jemenská vláda.
Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/usa-stahly-ze-saudske-arabie-poradce-zapojene-do-operaci-v-jemenu-20160820.html

Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/usa-stahly-ze-saudske-arabie-poradce-zapojene-do-operaci-v-jemenu-20160820.html

Stejná píseň jako v Sýrii, Libyi a nemá cenu jmenovat dál. I na Ukrajině byli a jsou Sorosovi židovští (oficiálně) poradci a současně vojenští poradci z USA. A samozřejmě tečou potoky krve. Pouze je to svalováno tu na Rusko a Putina, pak na nějaké rebely, a Obama s Clintonovou zoufale hledají mír...

 

Saná – Stovky tisíc lidí včera vyšly do jemenské metropole, aby podpořily vládu šíitských povstalců, za nimiž stojí Írán a také bývalý jemenský prezident Alí Abdalláh Sálih. Podle agentury Reuters byla dnešní demonstrace v Saná jednou z největších demonstrací od začátku občanské války v Jemenu.

Jemen: okolo 65 % obyvatel jsou sunnité a 35 % tvoří šíité. Sunnité jsou soustředěni převážně na jihu a jihovýchodě země. Západní státy tvrdí, že lid podporuje Abd Rabu Mansur Hadiho, přesto jsou obrovské demonstrace na podporu svrženého Abdalláha Saliho. Koalice se snažila získat zpět moc pro prezidenta Abdara Rabbúa Mansúra Hádího, který před povstalci prchl do Rijádu.

 

Ve světě i v USA se v posledních dnech stále častěji úmrtí jemenských civilistů připisuje útokům arabské koalice. Podle OSN má její letectvo na svědomí životy 60 procent dětí, které v bojích zemřely. V úterý byla při jednom náletu zasažena nemocnice, kterou provozovala organizace Lékaři bez hranic (MSF). O život přišlo 19 lidí a MSF evakuovala své lidi ze šesti nemocnic. A nejdříve USA tvrdily (včetně SOHR), že za úmrtím stojí Rusko, ale pak se museli omluvit, protože to prý popletly, protože se domnívaly, že se jedná o Sýrii a údajně začalo vyšetřování.

A další: Při útoku na svatbu v Jemenu zemřelo 130 lidí, OSN žádá vyšetřování

28. září 2015 
 
Počet obětí z pondělního útoku na svatbu v Jemenu vzrostl na více než 130. Původní odhady přitom mluvily o 27 mrtvých. Z náletu je obviněná koalice vedená Saúdskou Arábií, ta to však popírá. Mezi zabitými svatebčany bylo mnoho žen a dětí. Koalice vedená Saúdskou Arábií odpovědnost za útok odmítá. Podle jejich mluvčího generála Ahmeda Al-Asseriho nebyla v oblasti tři dny vedena žádná letecká operace, a tak je celý incident podle něj „kompletně falešná zpráva“. Nebyla, již dnes víme!

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/arabove-v-jemenu-zautocili-na-svatebni-hostinu-flw-/zahranicni.aspx?c=A150928_162638_zahranicni_san


Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/usa-stahly-ze-saudske-arabie-poradce-zapojene-do-operaci-v-jemenu-20160820.html

Z výše popsaného je vidět, jak propaganda masmédií plní své úkoly. A kde je pravda?

Tentokrát si nikdo z nás nedělá právo na posouzení. Nikdo z nás to neví. Ale děláme si plné právo ukázat, kdo za tím stojí a díky komu je opět konflikt v tomto měřítku: Saudská Arábie a USA. Nezpochybnitelně! A mystická Královna ze Sáby by musela zaplakat, jak se její poddaní dostali do hladomoru a bídy.

red

 

Doslov: Královna ze Sáby byla vládkyní starověkého království zmiňovaného ve Starém zákoně. Poloha její říše je historickou rozepří mezi Jemenem a Etiopií. Etiopané pojmenovali královnu Makeda. V různých zemích a v různých dobách bylo její jméno jiné. Islám ji znal jako Bilkis a král Šalamoun jako Královnu ze Sáby.

Královnu ze Sáby můžeme zařadit někdy do 10. století př.n.l. Jestli žila, nebo ne, se můžeme jen domnívat. Nebyly nalezeny žádné nápisy svědčící o její existenci.

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

+++
před 3 měsíci

26.08.2016 16:44 Ropa WTI připisuje 1,7 % na 48,1 USD/barel. (Reuters)

Ropa zdražila po zprávě o útoku na ropné zařízení v Saúdské Arábii
Obchodníci s odvoláním na zprávy íránských a jemenských médií uvedli, že jemenské ozbrojené síly vystřelily rakety na obří saúdskoarabský ropný komplex Saudi Aramco.
http://www.finance.cz/473400-ropa-zdrazi...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...