Blíží se soumrak Evropy? I Německo padá! A co dál?


Německo se otřásá v základech, a i když nás naše vláda oblažuje úžasnou budoucností, Evropa začíná být vystrašená. A ani ECB si není jistá, co bude dál!

 

Soumrak, nebo selský rozum?
Soumrak nebo selský rozum?

Pozor: po migrantech v Německu další rána! A my jsme jejich vazaly!

Export se v červenci podle sezonně upravených údajů snížil ve srovnání s předchozím měsícem o 2,6 procenta na 97,1 miliardy eur (2,6 bilionu Kč). Politici se to snaží zlehčovat, že jsou prázdniny. Jenomže...

 

Stále běží v Evropě tisk peněz jak "záchodových papírků" (indikovaný konec QE v březnu 2017), ale přitom jsou obavy z opačné trajektorie. ECB stále nakupuje vládní dluhopisy jako spásná záchrana, Řecku se vyhrožuje už po tisící, že naposledy a konec, a přitom se nahlas mlčí o hlavních problémech: výsměch Velké Británii, že libra oslabila (mimochodem stejně trapně se smáli politici a zarytí prounijní ekonomové Rusku a rublu), i zde nese své ovoce:

Německý vývoz do tzv. třetích zemí, kam patří Čína, Rusko, Japonsko a USA, se propadl o 13,8 procenta. Vývoz do zemí EU mimo eurozónu, kam spadá Británie, klesl o 8,8 procenta.

Přitom každému trochu zdatnějšímu obchodníkovi se selským rozumem muselo být jasné, že devalvace rublu a libry s německou, potažmo evropskou ekonomikou zamává. Takže slabší euro je jakási pohádka, která ničemu nepomáhá. Že slepá poslušnost Merkelové podřídit se USA, i když část firem v Německu rebeluje, nese své ovoce. Slepota a hluchota, či merkelovská poníženost? Zlé jazyky tvrdí, že je Merkelová vydíraná a spekuluje se čím. Dozvíme se pravdu?

Ať tak či onak, fakta jsou jasná. Navíc, i když americké zbrojení trhá opět rekordy, Janet Yellenová (FED) zahajuje boj proti inflaci, aby současně zabránila recesi. Najednou ukvapené zvednutí sazeb prý udusí ekonomické oživení v USA, a tak prý to tvrdí pouze proto, aby vyprovokovala americkou ekonomiku. „Ekonomický výhled je nejistý a monetární politika není předem pevně daná“, vysvětluje zmateně. (Když si to porovnáme s fantastickými výkony "A guvernérem roku se stává... Elvira Sachipzadovna Nabiullinová - Rusko!"), tak člověk žasne, co se v USA dostává do čela za karikatury ekonomiky. I tehdejší údajný guru americké a světové ekonomiky Greenspan žasnul, když bublina praskla a americká ekonomika klekla a nevzpamatovala se dodnes. A "Yellena vyvádí další psí kusy".

Co nás čeká?

Tak přes silácká vyhlášení nikdo neví nic. Ani já (ani mé okolí) si nedovolíme, chceme-li být narozdíl od politiků slušní, predikovat nic. Ale: ruská ekonomika je na začátku prosperity dlouhodobé (zda pomalé a slabé či silné nevíme, ale určitě je). Čína vývojem předbíhá USA, např. "Čína přebírá vesmírné otěže. Na oběžnou dráhu vyslala přelomový..." a spolupracuje s Ruskem. Přitom Rusko nemá skoro žádný dluh, takže souběh všech těchto faktorů snad vyvolává v USA duševní depresi a není se co divit vojenskému vyhrožování a následným pomateným prohlášením prezidenta Obamy. Pokud se nenecháme vydírat vládou USA a Bruselem, nemusíme mít pokles žádný, dokonce můžeme paradoxně ještě více akcelerovat, i přes pád západních států v EU v čele s Německem. 

A přesně to je úžasné prozření pro mnoho českých občanů: nemusíme mít "Zemana a Klause" rádi, ale kopou za Českou republiku víc, než mnozí jiní, mající to v názvech neziskových... A proto si do nich kopou stále více ti, co si hřejí bruselsko-washingtonskou polívčičku za špinavé americké dolary, aniž by je zajímalo, jak se českým lidem žije. (Nezaměňovat s tím, že se dramaticky nepropouští.) Ale především: jaká je prosperita české budoucnosti? Ti poctiví a slušní vědí přesně, o které zločince se jedná! A příjde čas...!

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
*antibuzna*
před 2 měsíci

Mnoho diskutérů trápí výše minimální mzdy, že se za to nedá žít. Skutečně, minimální mzda je v ČR velmi nízká, ale podívejme se na vývoj minimální mzdy, kdo měl zájem zvyšovat a kdo naopak tvrdil, že je to špatně a minimulní mzdu nezvyšoval.

1998 leden... 2 650
1999 červenec... 3 600 ČSSD
2000 leden... 4 000 ČSSD
2000 červenec... 4 500 ČSSD
2001 leden... 5 000 ČSSD
2002 leden... 5 700 ČSSD
2003 leden... 6 200 ČSSD
2004 leden... 6 700 ČSSD
2005 leden... 7 185 ČSSD
2006 leden... 7 570 ČSSD
2006 červenec... 7 955 ČSSD

ČSSD od roku 1999 do roku 2006 zvýšila minimální mzdu celkem 10x, jak vidíme v roce 2000 a v roce 2006 dokonce 2x ročně.
Celkově se v tomto období zvýšila minimální mzda na trojnásobek, to jest o 300%.

2007 leden... 8 000 ODS

A jak se nám pochlapila ODS? Ministr Tlustý zvýšil minimální mzdu v roce 2007 o celých, to se tedy podržte, 45,-Kč.

Kalousek se už následně pro jistotu rozhodl minimální mzdu nezvedat vůbec. :)

2013 srpen... 8 500 Rusnok
V srpnu 2013 úřednická vláda Rusnoka zvýšila minimální mzdu o 500,-Kč.

2015 leden... 9 200 ČSSD
2016 leden... 9 900 ČSSD

Následně Sobotkova vláda pro roky 2015 a 2016 zvýšila minimální mzdu dvakrát po 700,-Kč.

Pokud přesto někdo tvrdí, že za nízkou minimální mzdu může ČSSD a potažmo Sobotka, pak prostě ignoruje realitu.

Idiotismus
před 2 měsíci

Všim jsi si debílku, že to nikoho netrápí a že všichni říkají, že navzdory zvýšení to k ničemu není? Nejsi z Moravy nebo ze Slovenska, že češtině nerozumíš a nechápeš ji. A dokonce mnozí píší, že Ukrajinci dělají ještě za míň a na černo dostanou na ruku další, takže je to proti lidem? Nebo jsi původem Ukrajinec a to by potom myšlení opravňovalo.

*antibuzna*
před 2 měsíci

Všchny to zajímá.

Ty co mají málo stejně jako ty co jim výrazně přidali.

Proto lidé ve volbách nechali zvítězit ČSSD, protože už jim Kalousek lezl krkem, že v době, kdy byla inflace 2-3% ročně, tak nepřidal ani korunu na minimální mzdě a lidi doslova padali na držku.

Evidentně žiješ zcela mimo realitu, když si myslíš, že lidi nezajímá kolik vydělávají.

Tak spi dál, nenech se vyrušovat. :))

n
před 2 měsíci

Pracující chudoba ...ekonomika jede...jak je to možné ...další adepti na pracák...thttps://www.novinky.cz/domaci/414070-pracujici-c... hlavně ,že jsou penízky od marksové na musulmany,,,,,

bývalý OSVČ na penzi od sociků
před 2 měsíci

Máte pravdu jakmile přestanou pracovat tak sralbotka nažene místo nich 160 000 musulmanského odpadu, ale kdo je naučí makat...Jinak do penze jdou další OSVČ a ti mají v průměru penzi 5500 až 7200 kč takže socanům se jejích průměr 10500 bude rapidně snižovat...byla to jejích volba včetně mne..A největší legrace je ,že tito penzisti nemusí socanům platit jejích probruselskou televizi a rozhlas...už se to projevuje jen za letošní rok 10 mega minus...

n
před 2 měsíci

Paraziti co neplatí pojištění, tak blbej může být jedině buzna tj. ten neví jak se podniká a co se musí platit...

*antibuzna*
před 2 měsíci

Paraziti, kteří neplatí důchodové pojištění můžou být rádi, že vůbec něco dostanou.

Paraziti samozřejmě žádají o dávky a tak nadále i v penzi parazitují na společnosti.

*antibuzna*
před 2 měsíci

To je výsledek toho, že Kalousek 6 let nezvedal minimální mzdu.

A proč by to měli být adepti na pracák ??? Na pracáku si vydělají více ???

Sobotkova vláda naopak situci velmi zlepšila, když za poslední tři roky se minimální mzda zvýšila o 25% a v roce 2017 má opět poskočit o dalších 1 000,-Kč. :)

Ten, co to cáluje
před 2 měsíci

Hele dement, na co je minimální mzda. Zkus žít v bytě za 10000 obyčejné činže s minimální mzdou 11000. Ty jsi hroznej kokot. Za to můžeś žít akorát na podlaze na nádražï. Opus, tobě hrabe dokonale. A řekni jim, že superúředníkovi se zvedne plat. Že můžou jásat. A oni ti ji rozkopou. Za Kalouska tyto funkce nebyly, šetřilo se. A tahle svinská socialistická vláda všude rozhazuje, jenom ne lidem..

*antibuzna*
před 2 měsíci

Kalousek šettřil, až se prošetřil ke kolapsu ekonomiky a dluhy státu se zdvojnásobily z 800 miliard na 1 600 miliard.

Sobotka rozhazuje a dluhy státu se snižily o 10 miliard, dluhová služba je také o 10 miliard nižší.

Kalousek nezvedal minimální mzdu, prtože by to prý zvýšilo nezaměstnanost a proto skončilo 630 000 lidí na pracáku.

Sobotka zvyšuje minimulní mzdu a na pracáku ubylo 40% nezaměstnaných.

A proto musíš opět volit Kalouska, ten to dělal správně. :))

Otázka zní: Pro koho? :))

Idiotismus
před 2 měsíci

Debílku, lidé za kalouska šetřili a tak nyní mohou utrácet. Kde se ten dement vykotil je záhadou.

*antibuzna*
před 2 měsíci

Jenže čísla hovoří něco jiného, ptačí hlavo.

Lidé nevybírají a naopak úložka v bankách se právě nyní zvyšuje.

Navíc, spotřeba domácností přesně kopíruje zvyšování vyplacenách mzdových prostředků.

Žádné naspořené money na účtech.

Vše je jasně dokladovatelné:

http://apl.czso.cz/pll/rocenka/rocenkavy...

A růst 2014 a 2015 byl tažen z 50% investicemí, nikoliv spotřebou.

Takže spi dál debílku. :))

*antibuzna*
před 2 měsíci

Kalouskova HOP09 už obrací kabáty.

"Kalousek: Nejsme žádní vítači, v odmítání kvót vládu podporujeme"

https://www.novinky.cz/domaci/414275-kal...

Není to tak dávno co Khárl a Kalousek horucně horovali pro uprchlíky a nadšeně podporvali migranty.

9. září 2015

Česká republika je podle Schwarzenberga zemí, která je schopna přijmout větší počet uprchlíků, kteří utíkají před válkou. Výhodu vidí v tom, že spolu s vlnou migrantů mohou přijít i talentovaní lidé. „Jdeme do toho odvážně a s úsměvem a vítáme lidi, kteří u nás chtějí býti,“ řekl Schwarzenberg.

https://www.novinky.cz/domaci/380132-kla...

jo jo, vítáme lidi, kteří u nás chtějí být :))

jo jo, sami doktoři a inženýři. :))

Celá pravicce je absolutně nevolitelná a nejhorší je populista Okamura.

hajnej
před 2 měsíci

je proti kvótám, ale to neznamená že nepodporuje migranty, jen sem nepůjdou na základě kvót ale dobrovolné dohodě.

Nelly
před 2 měsíci

Lidé už si to nenechají líbit, vláda půjde a rychle.

Nelly
před 2 měsíci

Sobotka (ČSSD) sice nahlas migrační kvóty odmítá, ale ve vší tichosti už Chovanec (ČSSD) hledá generálního poskytovatele integračních služeb, jenž bude mít za úkol během příštích tří let za půl miliardy korun integrovat z nich vyplývajících šest tisíc uchazečů o azyl.

"Předmětem plnění této veřejné zakázky je najít generálního poskytovatele integračních služeb pro osoby s udělenou mezinárodní ochranou pro období let 2017 - 2019. Integrační služby jsou služby zaměřené na pomoc oprávněným osobám při jejich začlenění do společnosti, a to zejména v oblasti bydlení, vzdělávání a odstranění jazykové bariéry a pomoc při vstupu na trh práce.

Účelem této veřejné zakázky je výběr nejvhodnější nabídky na poskytování integračních služeb pro osoby s udělenou mezinárodní ochranou pro období 2017 - 2019."

Předpokládaná hodnota zakázky bez DPH 520 500 000,00 Kč

https://www.vestnikverejnychzakazek.cz/s...

*antibuzna*
před 2 měsíci

Šíříš tady jen nesmysly.

Sobotka jasně vysvětlil, že do ČR přichází dlouhodobě každý rok asi 1 000 azylantů a to předvším z Ukrajiny, také z Číny a z Kuby apod. Lidé ze Sýrie tvoří jen velmi malé procento.

Proto vláda nepodceňuje tuto situaci a pravidelně na toto vyčleňuje
prostředky, jelikož neustále do ČR přicházejí azylanté ze všech koutů světa a dělo se tak i dávno před uprchlickou krizí.

To je vidět, jak snadno necháš se sebou manipulovat, když si nezjišťuješ, jak se věci ve skutečnosti mají.

*antibuzna*
před 2 měsíci

Cekový objem vyplacených mzdových prostředků od roku 2008 do roku 2015 v miliónech korun.

rok
2008... 1 226 454
2009... 1 201 971
2010... 1 208 990
2011... 1 236 804
2012... 1 268 726
2013... 1 274 608

za 5 let nárust o 3,9%, ovšem při inflaci 2,7% ročně,
reálně propad přes 10%.

2014... 1 320 787
2015... 1 379 157

za dva roky nárust 8,2%, při inflaci 0,3% ročně,
reálně 7,6% nárust za pouhé dva roky.

http://apl.czso.cz/pll/rocenka/rocenkavy...

Ten, co to cáluje
před 2 měsíci

Hele dement, platy na superúředníky přibyly, ale co z toho mají lidi? Teď přijímá Babiš dalších 600 lidí na EET. Ale co z toho mají ti chudí? Jsi zaslepený blb. Tabulek se obyčejní lidi nenažerou. Nejbohatší si přidali, ale pracuje se na mnoha místech za 11000. Tak co jim pomůže demente průměr?

Mimo téma
před 2 měsíci

Věstonická venuše - "Vyráběla se sériově jelikož se jedná o historicky nejznámější podobu Oskara která se udělovala každoročně nejlepšímu lovci!:)" Petr Gold, Bílina, novinky.cz

:-DDDDDDDDDDDDDD
(patří pod Odkazy a připomínky)

n
před 2 měsíci

Jak lže sralbotka....video....http://www.vlasteneckenoviny.cz/?p=17110...

*antibuzna*
před 2 měsíci

Ale jděte, Sobotka ze žádné lži není usvědčen.

Ba je to přesně naopak. Z nesmírného populismu a lhaní je usvědčen Oka-můra.

Sobotka jasně vysvětlil, že do ČR přichází dlouhodobě každý rok asi 1 000 azylantů a to předvším z Ukrajiny, také z Číny a z Kuby apod. Lidé ze Sýrie tvoří jen velmi malé procento.

Proto vláda nepdceňuje tuto situaci a pravidelně na toto vyčleňuje
prostředky, tentokráte prostředky pro příchod 6 000 azylantů, převážně z Ukrajiny, Kuby, Číny apod na několik příštích let.

Dále Oka-můra lhal, že do Sýrie do řad IS odchází občané ČR.

Sobotka na základě zpráv BIS tuto informaci vyvrátil, v řadách IS není žádný občan s českým občanstvím.

Takže další velká bublina splaskla, prostě Oka-můra jen sprostě lže a šíří prolhaný populismus.

Nelly
před 2 měsíci

Ukrofašisté dostávají azyl v Česku?! Nechutné!

*antibuzna*
před 2 měsíci

Velmi nechutný komentář, jelikož z Ukrajiny odcházejí právě lidé, kteří jsou ukrfašistickým režimem nějak pronásledováni a omezováni.

Nelly
před 2 měsíci

Moc Vám nevěřím, když vozili ukrofašisty vládními letadly léčit se do Česka.

*antibuzna*
před 2 měsíci

Jo, to si pamatují, to byli nějací zranění z majdanu. To se tenkrát angažoval především "člověk v plísni". :))

Všehovšudy se jednalo asi o 30 lidí a to už dávno skončilo.

Ten, co to cáluje
před 2 měsíci

Připiš si magore nějakou nulu. U nás je legálních a nelegálních běženců milion a vychází to na tisíc ročně? Kde jste chodili se Sobotkou do základní školy?

n
před 2 měsíci

Pro musulmany eu socani peníze mají ,ale pro vlastní nic....http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/z... ani se nedivím....vrtulníky z nekrytými eurama budou opět lítat...a deutsche bank je tak zadlužená, že je prakticky před krachem...a prý už ani neprodavá zlato, protože už žádné nemá...

*antibuzna*
před 2 měsíci

Německý pracující nemá s půjčkou problém, protože německá ekonomika je ve výborné kondici a neustále zvyšuje výkon, HDP neustále roste kolem 2%.

Stejně jako český občan si dnes může dovolit půjčku, protože nezaměstnanost klesla o 40% , mzdy vyrostly o 2 700,-Kč a česká ekonomika neustále zvyšuje výkonnost, HDP pro rok 2016 poroste o dalších 2,6%.

*antibuzna*
před 2 měsíci

Oka-můra je nevolitelný populista, který lže kam se podívá.

2 miliónům důchodcům by chtěl přidat 20Kč měsíčně a tvrdí, že je to posune z bídy do slušné společnosti? :))

Vláda ve skutečnosti chtěla přijmout dobrovolně jen 80 uprchlíků, ale z toho doposud 40 neprošlo bezpečnostní prověrkou. :))

Takže nějaké poplašné zprávy o přijetí 29 tisícíh uprchlíků jsu naprosto nesmylsné informace.

cloud
před 2 měsíci

Chovanec navrhuje integrovat 6000 imigrantů. Sobotka i Babiš nemají problém
30.08.2016 19:00

Vláda bude ve středu schvalovat veřejnou zakázku pod názvem „Generální poskytovatel integračních služeb pro osoby s udělenou mezinárodní ochranou pro období let 2017 – 2019“.

Předmětem zakázky je integrace 6000 islámských imigrantů. Premiér Sobotka, vicepremiér Babiš i ministři napříč vládou opakují, že odmítají přijímat imigranty. Přesto všichni tito členové vlády s touto veřejnou zakázkou souhlasí a v připomínkovém řízení se proti ní žádný nepostavil. Cena za zakázku je 520 milionů korun.

*antibuzna*
před 2 měsíci

Ale jděte, o žádné islamisty se nejedná. Do ČR přichází ročně a dlouhodobě kolem 1000 azylantů, především z Ukrajiny, Číny, Kuby apod. Islamisté jsou naprosto zanedbatelné procento.

Jen šíříte bláboly, kterým absolutně nerozumíte.

n
před 2 měsíci

Socanští zrádci v akci....včele sed sralbotkou...O tom snad nikdo nepochybuje, že už jsme prodaní...
Naše země má v nejbližší době přijmout 29 000 (ano, čtete dobře - DVACETDEVĚT TISÍC)
uprchlíků a vláda dostane 6 000 Euro za každého! Proto to ti parchanti schválili!! Žádná
mezinárodní pomoc! Žádná posranost z Bruselu! Prach sprostá nenažranost! Jen si ta dvě
čísla spolu vynásobte - to zas bude co rozkrádat!! To se těm hajzlíkům jejich kontíčka
nafouknou. A do občanů tohoto státu, do těch je jim h...o, co na tom, že je mají chránit -
však oni si poradí! A média mlčí.... je to 4,700 000 000 Kč. Jak dlouho ještě budeme držet
huby?! Domnívám se, že vana již přetekla. Vyhlásíme občanskou neposlušnost.
Je třeba tento e-mail poslat co nejvíce lidem! Brzo vyrazíme do ulic !

Četlo to již 1 834 748 občanů. Pokud souhlasíš, klepni na přeposlat,
umaž poslední číslo odzadu, a piš o jedno vyšší a pošli to dál !

*antibuzna*
před 2 měsíci

Novináři rádi používají expresivní výrazy, jako že, ekonomika šlape na brzdu, ekonomika zpomaluje a podobné nesmysly.

Představte si, že jedete v autě a během hodiny zrychlíte z 60km/h na rychlost 90kM/h.

Další hodinu jízdy, pak budete zrychlovat z 90KM/h na 100km/h.

Zní potom logicky, že jste "snížili rychlost z 90 na 100km/h?

To je nesmysl, že.

Je ale s podivem, že podobné nesmysly používají novináři nebo různí jakoby ekonomové, třeba taková Šichtářová, která napíše, že ekonomika šlape na brzdu. Copak by auto zrychlilo z 90 na 100 kdybyste šlapali na brzdu? No určitě ne.

A tak je to i s tím snížením exportu v Německu. Množství exportu se nijak nesnížilo, jen se zpomalil nebo téměř zastavil růst exportu!

Psát tedy, že Německo se otřásá ekonomicky v základech je absolutní nesmysl. To je absolutně ničím nepodložená hysterie. Co tím pisatel článků sleduje? Platí ho někdo nebo ho někdo navádí, aby psal takto nesmyslné poplašné zprávy?

Co tedy říká na situaci Bundesbank?

Současné snížení podílu vývozců na trhu banka považuje spíše za korekci předchozího růstu. Nicméně upozorňuje, že průzkumy institutu Ifo a průmyslové a obchodní komory DIHK ukazují, že firmy letos čekají pouze mírný růst vývozu.

V přepočtu na počet pracovních dní však má být růst stabilní. To naznačuje, že základní trend je silný díky růstu příjmů a zaměstnanosti. Nižší ceny ropy a vyšší rozpočtové výdaje na pokrytí nákladů na přijímání uprchlíků rovněž podle Bundesbanky podporují růst.

V loňském roce ekonomika Německa stoupla o 1,7 procenta. Její růst tak mírně zrychlil z předloňských 1,6 procenta a dosáhl nejprudšího tempa za poslední čtyři roky. Německá vláda v dubnu potvrdila, že v letošním roce by tempo hospodářského růstu mělo zůstat na loňské úrovni. Odhad růstu pro příští rok nicméně snížila na 1,5 procenta z dříve předpokládaných 1,8 procenta.

Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-live-e...

Jak vidíme, tak ekonomika Německa výkonnost stále zvyšuje.

*antibuzna*
před 2 měsíci

Pisatel článků nic neví, ale pro jistotu vše vidí černě. :))

Německo méně exportuje, ale ČR má stále růst HDP, to znamená, že výkonnost ekonomiky ČR stále stoupá! Nezaměstnanost v ČR se opět snížila a nabídka volných prac.míst se zvýšila na 140 000.

A do toho ty ekonomické bláboly o tisku peněz ECB, opravdu se musím jen smát. :))

Vlado
před 2 měsíci

Ono ťa ten smiech asi skoro prejde! Veď to tlačenie " záchodových papierikov" ECB, ktoré nie sú podložené ničím je len nástroj na neustále zadlžovanie ekonomík štátov a len hlupák nevidí, že to skončí katastrofou.

Vostok
před 2 měsíci

Papírky nejenže nejsou podložené žádnou reálnou hodnotou, ale jsou hned od začátku zatíženy urokem. V tom je to nejvetší svinstvo. A proto taky "bankéři" s radostí tisknou další a další hajzlpapírky.

Vostok
před 2 měsíci

A to ze jsou dnešní peníze od začátku zatíženy úrokem se bohužel především týká elektronických peněz, kterých je řádově víc než hajzlpapirků. A vo tom to je.

*antibuzna*
před 2 měsíci

Ale přestaňte si vymýšlet hlouposti. :))

Vláda ČR jen v prvním pololetí 2016 nakoupila dluhopisy se záporným úrokem za více než 90 miliard korun.

Celkově dluhová služba (úroky) poklesla za posledních 2,5 roku o deset miliard.

Jste absolutně ekonomicky neinformovaný.

V Eurozńě je situace taková, že když si vlády půjčí, tak jim za to CB ještě zaplatí. :))

Roman
před 2 měsíci

A kdo vlastni FED a ostatní centrální banky...? Ha antibuzno

*antibuzna*
před 2 měsíci

To si nastuduj na internetu.

Vostok
před 2 měsíci

Jo jo a slevu nechci zadarmo...

Vostok
před 2 měsíci

A ten zapornej úrok, ten zaplatí kdo ty chytroline...

*antibuzna*
před 2 měsíci

To zaplatí ten, kdo ty peníze půjčuje, nikoliv ten, kdo si ty peníze půjčuje, ty ptačí hlavo.

Vostok
před 2 měsíci

A kde na to vezme ty kokote když banka nic nevyrábí. A jestlipak to neni o tom, ze i ostatni centrální banky patřej "bankéřům". Ty sobotkovo prasečí trdlo.

*antibuzna*
před 2 měsíci

A proč by banka měla něco vyrábět, banka má prachy ty opičí hlavo.

Vostok
před 2 měsíci

No právě, a kdo to teda zaplatí ty vejškrabku

ministr vnitra
před 2 měsíci

Banka, ty buzno, už ti to antibuzna jednou napsal.

vostok
před 2 měsíci

A z čeho ...

*antibuzna*
před 2 měsíci

z účtu...

Vostok
před 2 měsíci

No a teď jsi to fakt vyřešil. Bendo/Opusi/antibuzno

*antibuzna*
před 2 měsíci

"Papierky" poodložené budou, až se umístí do investic. Zatím je problém ty peníze zainvestovat. Zapuštění některých projektů trvá i přes deset let.

Například Kalousek tak zoufale podcenil přípravu projektů, že i současná vláda má teď problém urychleně rozjet nové projekty, protože i když teď začnou s příparvou, tak jejich relilzace bude třeba až za deset let. Toto je segment, kde se musí pracovat s velkým předstihem. Kalousek poškodil ekonomiku ČR na deset let dopředu.

Celá EU teď obtížně investuje, protože to neoliberální šílenství o šetření vyrobilo situaci, že nejsou projekty a je třeba s velkým úsilím opět rozjíždět ten kolos investic.

Za Kalouska byl ten stav pro ECB ideální. sIce se méně investovalo, ale protože si Kalosuek podsekl příjmy do státní kasy, tak se musel extrémně zadlužovat.

Kdežto současná vláda dokonce státní dluh snížila o deset miliard a dále snížili o deset milard dluhovou službu. ECB je z toho zoufalá, protože nemá kam v ČR umístit ty tvoje "vytlačené papierky".

Máš naprosto mylnou představu, že když ECB vytvoří nějaké pobídky na primárním trhu obligací, že se ty peníze hned dostávají do kapes spotřebitelů.

Jakal
před 2 měsíci

á pán je odporník pardon odborník na ekonomiku, může být ovšem na jakou? Nejdříve bych si přečetl více informací z různých stran, nejen ty USSA-EU a potom bych kritizoval, že se budeme divit pokud zůstaneme nečinní o tom žádná vždyť spojení USSA-EU nejde o nic jiného než ekonomicky zlikvidovat všechny malé státy což u nás nebude zas až tak velký problém neboť českého už zde moc nezůstalo snad jen ty ubohé kecy "našich" politiků.

*antibuzna*
před 2 měsíci

To absolutně nemáte pravdu, že českého zde už moc nezůstalo. Absolutně nemáte představu o ekonomické struktuře zahraničních firem na českém území.

Na českém trhu je přes 90 000 firem a zahraniční firmy ovládají asi 52% českých firem, takže 48% českých firem není ovládáno zahraničním kapitálem.

Co se týče podílu na celkovém základním kapitálu, tak ani tam nesou ve výrazném nepoměru, jelikož je na úrovni 52%.

Je zajímavé, že mne vybízíte, abych si studoval informace a přitom vy sám neznáte základní ekonomické parametry. :))

A potom šíříte bludy, že českého zde již moc nezbylo, což se absolutně nezakládá na pravdě.

cloud
před 2 měsíci

Je Slávek Sobotka bestiální zrůda, která nechá české lidi chcípnou u popelnic a rád bude vykrmovat přivandrovalce?
Autor článku: -piš- • 09. 09. 2016 v 08:00

PRAHA | Tomio Okamura po interpelaci na pokus o premiéra Slávka Sobotku reagoval ve věci přijetí 6 tisíc vetřelců do Česka slovy: „Radši dáte půl miliardy korun na 6 000 migrantů místo toho, abyste integroval do normální slušné společnosti dva miliony našich seniorů, kteří těžko přežívají.“
Na fotografii může být spocená zbabělá krysa nebo Slávek Sobotka. Vyberte si | foto: cs.sputnik.com

Na fotografii může být spocená zbabělá krysa nebo Slávek Sobotka. Vyberte si

„Milion zdravotně postižených lidí, kteří mají nízké příjmy. Radši to dáte na integraci cizinců! Přesně jste teď řekl vaše priority. A v tom nevidíte problém,“ pokračoval předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura ve výčtech asociálnosti duševně nemajetného šaška Slávka Sobotky, který raději na krmníku bude vyživovat šest tisíc potencionálních teroristů, než aby se staral o sociálně slabé a poctivé občany České republiky.

Je Sobotka i prolhaná krysa?

A pak Okamura obvinil Sobotku ještě z toho, že to je sprostý lhář: „Stejně tak říkáte, že nechcete omezovat občanské svobody. Vždyť jenom letos jste tady navrhli omezení držení zbraní, legálního držení zbraní. Já jsem hlasoval proti. Vždyť před nedávnem jste tady navrhl zpřísnění shromažďovacího zákona. Vždyť vy děláte přesný opak a teď přímo lžete televizním divákům České televize! Vždyť to je úplně neuvěřitelné.“

Sobotka je prostě tvor, které snad připomíná odpornou krysu z kanálu a ne premiéra. Kdo takového může volit, vždyť on svými voliči pohrdá, jelikož právě těm, které má podporovat socanská strana na náš úkor, všech jiných, nepodporuje a nechává je žít v bídě a nouzi a nějaké přivandrovalé čmoudy a mu-slimáky bude podporovat na úroč našich lidí.

Čtěte dále:
Sobotka a Babiš mají poslední šanci vysvětlit přijetí 6000 imigrantů. Jinak podáme trestní oznámení, varuje Úsvit-NK
Vláda vyhodí z oken půl miliardy z Vašich daní na import vetřelců do ČR
Tupohlav Sobotka a přivandrovalec Babiš lžou každý den národu do očí. Páchají válečnou zradu
Za krvavý červenec může multi-kulti. Musíme bránit právo občan na zbraně a svobodu slova
Německá vláda zrádců a tupých imbecilů popřála muslimům požehnaný ramadán

Slávek Sobotka se potí a rudne - Upocená krysa| foto: youtube.com Je Slávek Sobotka bestiální zrůda, která nechá české lidi chcípnou u popelnic a rád bude vykrmovat přivandrovalce?

Česká republika je zajímavá země, kde její obyvatelstvo je etnickou křižovatkou skoro celé Evropy, proto se není čemu divit, že ve vládě sedí přivandrovalci a vetřelci typu DienStBiera (Američan), Schwarzenberg (Rakušan) a Slovák Babiš, který svým projevem „zvukomalebným“ spíše…

Vlado
před 2 měsíci

No, to je mi už len výhra - 48% a podiel sa stále znižuje, pričom lukratívne sú už fuč...

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...