Ex-guvernéři Singere a Kysilko, tak to je skutečně drsné!

 

Dnešní OVM svedly docela zajímavou diskuzi mezi dvěma bývalými guvernéry. A oba dva potvrdili velice závažné informace, které nesmí zapadnout.

 

Že žádná bankovní krize za Nečasovy vlády (ministr Kalousek) nebyla, ví snad každý trochu informovaný člověk, takže toto potvrzení ex-guvernérů - skutečných odborníků - nepřekvapí. Prostě jenom potvrdili, že ač se vláda i ČNB snažila uklidnit občany státu, ti začali být vystresovaní a domácí spotřeba začala chřadnout, zatímco úložky v bankách rostly (vůči poměru krize)raketovým tempem. Prostě nákup zamrzl a těží z toho nyní vláda ČSSD s ANO a KDU-ČSL. Dodejme, že dokonce všichni si mohou pamatovat, jak Nečasova vláda tenkrát pobízela lidi, ať utrácí, protože máme tak dobrý zákon, že matky našich bank vyvést kapitál do ciziny nemohou. (I proto protestovaly v Bruselu, že si zde peníze držíme)

Lze dohledat v otázkách Moravce, takže odkaz zde není. I když někteří trollové z ČSSD zaplevelují celý internet a tvrdí, že zásoba peněz a dnešní utrácení je  zásluha této vlády.

 

Ale jedna zpráva a přitom velice, velice důležitá zazněla.

Že totiž podvody Řecka nebyly výjimkou a náhodným zneužitím jednoho státu, ale že takto postupují všechny západní země, zatímco na bývalý východní blok je enormní přísnost. (I když v totmto případě občané České republiky mohou tento metr uvítat).

O co jde popsala patria.cz: Trhy tak po dvou letech dostaly do rukou další ekonomické cvičení, které mělo odpovědět na to, co se stane s velkými bankami v Evropě poté, co se ekonomika Unie propadne do recese a propadne se trh akcií i nemovitostí. Stejné pravidelně provádí i ČNB, ovšem s tím rozdílem, že stres-test pořádaný v ČR vychází z mnohem méně příznivých parametrů. Stačí si srovnat rozdíl mezi hloubkou propadu HDP, inflace, akciového a realitního trhu. Evropský test tedy nebyl až tak dramatický, jak se občas ozývá.

Přeložme si to do běžné mluvy: zatímco ČNB dělá stres-testy na propad, který je nepravděpodobný, např. až 8%, italské banky stres-test dělaly na propad 1,5%, který je cyklicky v západním světě častý. Přesto italské banky dopadly katastrofálně.

A je děsuplné, že tyto západní "úctyhodné" banky a bankéři školí naše prý nevzdělané ekonomické experty.

A co je paradoxní? I za těchto slaboučkých testů odhalila katastrofy v Portugalsku, Irsku, Řecku i Španělsku, ale i ve Francii (Société Générale), zatímco u nás tvrdé stres testy ukázaly silný bankovní systém, který předala vláda Nečase vládě ČSSD.  

Jenom pro informaci: Rusko dělalo nyní stres testy na cenu ropy na 25 $ za barel při poklesu HDP o 2,4%, a banky dopadly relativně dobře, přesto má Rusko rating americkými agenturami z New Yorku skoro nejnižší. Komedie? To nechť si každý přebere sám...

 

 

 

 

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Ježek
před 2 měsíci

Tak buzíku opusi,teď jsi dokázal,jak už tě nejednou obvinily,že neumíš číst,ale jinak,jseš blbej jak lampa,ty nemáš nic na práci,než čekat,jako uslintaný hladový pes u řeznického krámu až tento web dá nějaký rozumný článek ohledně ekonomiky,aby jsi debilně po socansku reagoval,dočkej času,brzo se budeš moci relevantně vyjádřit........

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...