Přebytek rozpočtu 81 miliard: Babišův zázrak, nebo komedie?

 

Přebytek státního rozpočtu stoupl ke konci srpna na 81,2 miliardy korun z červencových 75,6 miliardy Kč. Jde o nejlepší srpnový výsledek od vzniku České republiky, uvedlo dnes ministerstvo financí. Za výsledkem rozpočtu stojí podle úřadu růst daňových příjmů.

 

Při přečtení této zprávy bychom měli jásat. Jenomže něco v tom nesedí...

Celkové příjmy rozpočtu stouply meziročně o 43 miliard na 859,3 miliardy korun a celkové výdaje klesly o 19,2 miliardy na 778,1 miliardy korun. „Vzhledem k pozvolnějšímu růstu ekonomiky už nemůže být pochyb, že za rostoucím výběrem všech daní stojí na prvním místě lépe fungující Finanční správa,“ uvedl ministr financí Andrej Babiš (ANO).

No, pane Babiši, nemohu si pomoci, ale nejdříve vidím pokles výdajů o cca 20 miliard. Bylo by to krásné, opět kdyby... Kdyby výdaje na projídání tudíž na mzdy ve státní správě raketově nestoupaly, takže pokles na investice musí být ohromný, což se projeví až za určitou dobu.

A jak je to s těmi příjmy a excelentním výběrem? Výsledky jsou podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) také důkazem vládní politiky. A tak se podívejme na další číslo a poklesne nejen brada, ale následně si každý, kdo absolvoval ZŠ,  musí poklepat nad slovy Babiše a Sobotky na hlavu -  zde je důkaz:

 

Dluh obyvatel ČR dosáhl koncem druhého čtvrtletí 1,89 bilionu korun. To je meziročně o 134 miliard více!

Ano, čtete dobře, dluh obyvatel se zvýšil o 134 miliard, ze kterých jdou následně daně (od bydlení k průmyslovému zboží) do kapes Babišovi a Sobotkovi a ti jásají, jak úžasně vedou tuto zem!

Výdaje státu se totiž částečně začínají sniživat, protože žádný strom neroste do nebe a plýtvání vždy jednou skončí.

Spíše je smutné pro občany, že zde není žádná skupina lidí, které by se dalo věřit. Že ani jedna strana není schopná poctivě vyložit karty na stůl. Že třeba Kalousek vypíchne to skutečně zlé, ale lidé mu nevěří, protože to dobré zamlčí. To samé všechny strany.

Všimněte si, co je na tom absurdního: skvěle se daří, hlásá náš hlavní proud zvaný maistream. Marksová zvedá minimální mzdu a lidé jsou šťastní. Nálada občanů je 1+. A pak se podíváte podrobněji, razantně se nám prý zvedají příjmy, i medián se úžasně zvedá, takže už se nepátrá, kde je zakopaný pes, že řidiči v autobusů bojují za mzdu 76 korun na hodinu a prý 100 korun je už moc. Že mzdy při nástupu vám slíbí slůvkem (AŽ), ale to jen v případě, že odpracujete polovinu sobot a nedělí s počtem 300 hodin měsíčně. Že na mnohých místech (mimo několika profesí) i v Praze nabízejí nástupní mzdu 11 000 hrubého s možností zvýšení platu až...

Stačí si vynásobit, kolik skutečně berou ti, co dělají nebezpečné a zodpovědné zaměstnání: i kdyby dostali řidiči autobusů 100 Kč na hodinu, v delším měsíci dostanou hrubého 17200 Kč a po daních cca14500 Kč měsíčně. Zatímco kecy Jourové, která stejně nikoho nezajímá, jsou ohodnoceny 500 000Kč měsíčně.

Pro tuhle komunisticko-kapitalistickou frašku jsme vážně necinkali klíči. K čemu je divadlo jakési zvednuté minimální mzdy, ze kterou nikdo nemůže žít, pokud nedostává od státu doplatky. Že u nás s lidmi na černo dělá milión migrantů za podhodnocenou cenu a našinec si může vybrat: buď pracovat za peníze, za které dělají migranti u nás, nebo jít na pracák. Hádejte, co si vybírají v řetězcích, babišových firmách či ve službách se zahraničním majitelem?

 

 

 

 

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

*antibuzna*
před 2 měsíci

Když někdo zaplatí splátku do banky, tak už si za ty peníze nemůže nic jiného koupit a tím pádem má stát nižší daně.

Co na tom nechápeš Jelimane? :))

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...