Tak skončil další summit či vášnivé kecy o  euru a dluzích. Jinak se to nazvat nedá. Co se skutečně dohodlo a nepodepsal to premiér Nečas správně? Přeložme to pro nás, obyčejné občany.

Hrubý domácí produkt USA se v posledním loňském čtvrtletí zvýšil o 5,7 %, zatímco většina analytiků očekávala přírůstek o procentní bod slabší. Byl to nejvyšší čtvrtletní přírůstek za uplynulých 6 let.

Praha - Firma Diag Human se odvolala proti listopadovému rozhodnutí ustavit prezidenta Hospodářské komory Petra Kužela členem senátu, který by měl přezkoumávat rozhodčí nález z roku 2008. Sporem České republiky a společnosti Diag Human se tak bude zabývat pražský vrchní soud. Rozhodčí nález přiřkl Diagu odškodnění přes osm miliard korun za překažený obchod s krevní plazmou.

To není vtip, ale katastrofický scénář klimatologické party. Ještě měsíc nazpět byly u většiny klimatologů vztyčeny varovné ukazováčky:

Asi hodně lidí zarazilo, jak je možné, že bankovní rada České národní banky (ČNB) ve čtvrtek schválila půjčku Mezinárodnímu měnovému fondu. Když předtím guvernér dal jasné, záporné stanovisko. Ale....

Ministr vnitra Jan Kubice a biskupka Církve československé husitské Jana Šilerová v baru u Michala Prokopa

Knihu Johna Laughlanda Znečištěný pramen – Nedemokratické počátky evropské ideje /1997/ jsem si vypůjčil v knihovně po třetí. Zásadním způsobem ovlivnila můj názor na EU. Kvalitu prověřil čas – 15 let uběhlo od anglického vydání. Z obsahu vybírám názvy  kapitol, kterými chci nalákat čtenáře:

TAKY VÁM PŘI SLEDOVÁNÍ TELEVIZE VADÍ VYŠŠÍ HLASITOST REKLAMY oproti filmům a ostatním pořadům? Taky saháte po ovladači, aby jste ztlumil zvuk, jakmile začne reklama?

Mistr Jan Hus
Mistr Jan Hus

Hon na čarodějnice jde opět do módy , jakémukoliv hledání pravdy se vyhlašuje válka a za zpochybňování čehokoliv opět začínají plát hranice a vyhrožuje se smrtí. Nastává Los Caprichos  inkvizicí a Goyových leptů "Hrůzy války" v čele s Napoleonem a Bonapartem? Budou židé a Francouzi upalovat opět kacíře jako byl upálen Mistr Jan Hus?

Další aféra vylezla na povrch podle iDNES.cz. Řidič dostával na ministerstvu 60 tisíc. Prý se staral o projekty EU. Neuvěřitelné...

Jan Kubice (Wikipedie)
Jan Kubice (Wikipedie)

 

Řecký ministr financí zveřejnil dlouho očekávaný seznam osob, které na daních dluží více než 150 tisíc eur. Přes čtyři tisíce Řeků nezaplatily téměř 15 miliard eur. Rekordmanem je účetní, jenž má nedoplatek ve výši v přepočtu 24 miliard korun.

Češi chtějí říci jasné "ne" dohodě EU v referendu a odmítají i vstup ČR do eurozóny. Nadpoloviční většina domácí populace sdílí názor, že by o osudu smlouvy EU o fiskální odpovědnosti měli občané ČR rozhodnout ve všelidovém referendu.

Mottem protestu bylo, že Chorvatsko se vstupem do EU ztratí těžce vybojovanou suverenitu a bude se muset podřídit zájmům velkého kapitálu a politických elit.

že Orbána Maďaři nenávidí? A i já se vzdáleně k protestům připojuji!

Viktor Orbán
Viktor Orbán

Kde se stala další chyba, soudruzi?

A já se ptám, kdo je inteligentnější? Nenechám vás příliš napínat:

mimozemšťan Alf
mimozemšťan Alf

Tomáš Fránek Aktuálně.cz  Brno - Neúspěšný pokus najít zájemce o práci mezi Čechy a časová tíseň nejsou důvodem pro to, aby firma najala rychle a bez povolení desítky cizinců.

My jsme ti stoprocentní muži, zpívá se v jedné písni Jana Wericha. V USA už to dávno neplatí. Alespoň podle stupidních seriálů a filmů, proudících sem z USA.

Ani Francie není pozadu

Tam je prostě bílý muž gauner, zločinec, vrah a zrůda a tak v každém seriálu udatné ženy nakopou muže do koulí, aby si potom lehli s přítelkyní - také policejní inspektorkou - do postele...

Ani Francie není pozadu

Novela mění zákon o provozování rozhlasového a televizního vysílání. "Zakazuje použít vyšší zvukovou hladinu u reklamy, teleshoppingu či sponzoringu," řekl iDNES.cz Václav Mencl (ODS)

Ústavní soud odmítl stížnost poslance a středočeského hejtmana Davida Ratha ve sporu o pokutu 10 tisíc korun, kterou mu udělil sněmovní mandátový a imunitní výbor. Důvodem pokuty byl výrok na adresu ministra financí Miroslava Kalouska. Rath jej nařkl z opilosti. Ústavní soud stížnost odmítl pro nedodržení lhůty.

Ministerstvo zahraničních věcí                                                                                                                              V Praze 16.ledna 2012

Věc: žádost o odpověď na zvláštní jednání o České republice a ostrý nesouhlas s některými výroky

Vážený pane ministře Schwarzenbergu

Jak z kopíráku: Paul Mc Cartney z Beatles se na chvíli oženil a stálo ho to 800 miliónů liber - modelka a šlapka se mu vysmála,  Kocourek "odklonil " své peníze a tvrdě narazil a naposledy Šlégr, který léta hrál hokej, musí přenechat majetek z hokejové dřiny ženský, která se válela doma.

Praha – Máte nádor, ale nebojte se. Jsem léčitel, který vám nejen pomůže ke zlepšení zdravotního stavu, ale dokáže vás zcela uzdravit. Tak několik měsíců klamal ženy 43letý muž, kterého nyní dopadli pražští policisté

A pravda o zadlužení pozvolna vychází najevo. ČSSD vypisovala dluhy a Topolánek musel platit. Nejenom různé totální navýšení porodného, tužkovného a další Škromachovného z kasy "Zdroje jsou"...

Farmář Jaroslav Třešňák možná udělal životní obchod: koupil na firmu své přítelkyně levně pole a pak je se státem vyměnil za pozemky ve známém lyžařském středisku Bedřichov v Jizerských horách. A pokud se změní v Bedřichově územní plán a stavební budou i další parcely, může Třešňák vydělat až 90 milionů.

Žádám ministra financí, aby zavedl novou daň v České republice po vzoru Merkelové a Sarkozyho.

Prezident Václav Klaus odmítá vydírání Německem a Francíí a rozpočtový zákon, nařizující z Berlína a Bruselu, co máme dělat s našimi penězi nepodepíše.

Jako občan, který nespadá pod žádnou církev, žádné náboženství, mám také cukání. Ale!!!

Feldkurát Otto Katz nebo Merkelová Sarkozy: To se nám to hoduje......Německá "zelená energie" přetěžuje české dráty. Hrozí zdražení, nebo blackout

se zvýšila nezaměstnanost, dluhy, strach a státy se hroutí. Nepřipadá vám to, že někdo z nás dělá pitomce?

iDNES.cz / Finance

Řada lidí vůbec netuší, co je u zubaře zdarma a za co se již platí. Najít v čekárnách ordinací alespoň orientační ceníky je spíše výjimka. A s vrtačkou v puse se dost těžko ptá, kolik bude ošetření stát. Někteří zubaři dokonce své pacienty mylně informují a inkasují peníze neoprávněně.

 

Řešením řeckých problémů ztrácejí podle něj politici příliš mnoho času. Jedinou další variantou je "dát Řecku masivní peníze z evropských strukturálních fondů", a k tomu se Evropa zatím nemá, dodal.

Co může vycházet z vysokých škol, když prorektoři jsou na takové úrovni? Tedy, asi diplomy mají, ale jestli jim myšlení zůstalo na úrovni žáků pátých tříd, stačí nabiflování ke kariéře?

Freckleton - Čtyři děti zahynuly při požáru, který propukl během narozeninové oslavy jejich matky na severu Anglie. Informuje o tom v neděli portál deníku Daily Mail

Míra nezaměstnanosti ve Spojených státech v prosinci klesla na 8,5 procenta z revidovaných 8,7 procenta v předchozím měsíci. Dostala se tak na nejnižší úroveň za téměř tři roky. Americká ekonomika minulý měsíc vytvořila 200.000 nových pracovních míst. Oznámilo to dnes americké ministerstvo práce.

Patnáctiletého chlapce původem z Paříže umučila o Vánocích roku 2010 v Londýně jeho sestra společně se svým druhem, u nichž byl na prázdninách. Podle obžaloby ho obvinili z čarodějnictví, kterým údajně uhranul jejich tříleté dítě. Případ, ve kterém je pár původem z Konga obviněn z mučení a vraždy, projednává v těchto dnech londýnský soud.

Podnikatel Martin Kobrle měl prý jen štěstí: od státu levně koupil velký pozemek u pražského obchvatu, naopak sousední bezcennou parcelu státu prodal za 1,7 milionu. Přesto může čekat návštěvu policistů. Jak HN zjistily, ŘSD na tento případ podalo trestní oznámení.

Slovo moloch má několik významů, nejčastěji se však používá jako symbol krutosti či něčeho, vyžadujícího velké oběti, všeho co ničí člověka. Tak nějak se po dvaceti letech demokratické společnosti jeví Česká televize.

Brno - Evropský soud bude průlomově řešit spor o placení peněz za autorská práva, které jménem českých umělců vymáhá po majitelích restaurací a hospod společnost Intergram.

Navzdory předpovědím o špatném roce průmysl roste a Česko je stále atraktivní pro investory. Podle Lidových novin nemusí být tak zle, jak se neustále všude prorokuje.

Více než bilion dolarů přistál tajně na účtech předních soukromých bank. Úrok, za který americký Fed navíc tyto prostředky půjčil, byl prakticky nulový. Státy přitom musí platit až devět procent, upozorňuje v článku pro Le Monde francouzský premiér Michel Rocard.

Transakce evropských finančních institucí by nás mohly bavit jako fraška potulných komediantů, kdyby na jejich konci nehrozil ekonomický krach celého kontinentu. Nám daně platícím Evropanům před nosem žonglují miliardami eur, aniž bychom si k nim mohli přičichnout, tím méně si za ně něco koupit. Vyzkoušejme si jen tak pro legaci, zda se tomu dá rozumět.

Proč z nás dělají někteří politikové blbce, se snažím zeptat premiéra a jednoho z opozice - slavného Tejce z ČSSD. Co na to asi odpoví?

Už se z toho stal takový pěkný český evergreen.

Hynek Fajmon

Jednou za čas se v médiích objeví zpráva o tom, že Česko špatně čerpá peníze z evropských fondů a začne šarvátka vzájemného obviňování a následného veřejného znechucení.

Že snižování nesmyslné administrativy bude řídit také EU by mě ani ve snu nenapadlo,Ministr školství Josef Dobeš. aneb když logika pláče a občan se diví: kdo vlastně může za to, že naše peníze, posílané do Bruselu, těžko do školství dostáváme zpět?

Patříte mezi masožravce, kteří by nejraději svůj jídelníček měli ze sta procent složen z masa? Těm ve Švédsku se i to zdá málo, na trhu proto jsou uzeniny s až 150 procenty masa. Zákon na to nic nenamítá.

 Jmenuje se Charta 77 a Václav Havel. Stále a stále znovu vítězí Charta 77 nad komunisty, stále a znovu tvrdě Václav Havel poráží celý komunistický svět. Nechcete už nám s tím vším šílenstvím vlézt na hrb?

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...