Dva druhy zemědělských škod a nepřetržitý pláč Veleby

Zatímco u obecních škod se dá výše poškození docela dobře vypočítat a vyjádřit, u zemědělské produkce je to skoro neřešitelné. A na tom plakající Veleba získává nepřetržitě body.

První druh zemědělské škody ze záplav je jasný. Smetena ornice, byť se tam dodržela všechna pravidla, která jsou známa. Tam náhrada škod ve výši 100% je logická a předpokládajícící. Teda náhrada 100% škod předem definující včetně pojištění.

Daleko větší objem peněz bývá žádán na druhý druh škod. Je neprokazatelný, nemonitoruje se každý týden, tudíž zdokumentovat skutečné ztráty od podvodů a nadnesených ztrát je tak složité, že většina podvodníků to zkouší zde. Dokonce při minulých povodních byly zpětně náhodně nalezeny žádosti a vyplaceny peníze na druhý příspěvek ztrát ze zisku, byť tito zemědělci půdu pouze ze zákona sekali a odplevevovali.

Takže tito podvodníci dostali peníze na "udržování krajiny" a v okamžiku, kdy se tam dostala vysoká voda, žádali další. Stejně tak jako vyplácení peněz na 100% škod ve chmelnicích, byť se nakonec jenom znova narovnala popadaná konstrukce a chmel rostl dál.

Povodně dokáží dohnat mnoho lidí k zoufalství, ale také se vždy vyrojí neuvěřitelné množství podvodníků a zlodějů. Asi by se nemělo zveřejňovat, kolik kdo dostal, protože závist a následná nenávist je právě ukryta zde. Ale naopak by se mělo totálně zveřejnit, kdo a na jaké škody žádá peníze, abychom se mohli přesvědčit, že se nejedná o podvody. Jako u přítelkyně Standy Grosse a bordelmamá Libuše Barkové, která dostala peníze na záplavy, aniž by její dům byl namočen...

 

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...