Pan Blafoun, aneb vítězství ducha nad hmotou: Kalousek versus Babiš.

 

Otázky Václava Moravce se nesly v duchu vtipnější vyhrává. Jak jinak nazvat mimoběžky, které se střetly v této masochistické diskuzi v pravé poledne...

 

Říkali jsme tomu kameňák: "Babičko, nevíte, kolik je hodin?"  "Já nekouřím" a skočila do kanálu....

Ale k věci: dnešní diskuze se nesla v duchu, že Kalousek žádal snížení deficitu, Babiš tvrdil, že sníží deficit tím, že více vybere. Předtím ale tvrdil, že nezvyšuje dluh, neboť používá rezervy, které vytvořila Nečasova vláda na nečekané výdaje, pokud by se světová krize ještě zhoršila. A Státní pokladna, neboli sledování peněz on-line, umožnila snížení těchto rezerv, které si Babiš a Sobotka náležitě užívá.

Takže nakonec udělá Babiš sekeru přes 100 miliard, rozpustí rezervy a říká tomu snižování zadlužení. Pak oznámil, že investuje do výstavby školek a tím zvýší investice. Jenom mu nikdo neřekl, že děti už v tu dobu budou ve školách, takže zbourá školky a postaví školy.

Pro posluchače OVM tento rozhovor byl, jak kdyby se obnovilo právo útrpné. Také jsme tak trpěli. Už dávno předtím běžel podobný rozhovor. Stejně inteligentní, stejně geniální.

ANO, bude líp...

 

 

Pointa? Na Kalouskovi bylo vidět, jak si to náležitě užívá. Cílenými otázkami deptal a provokoval Babiše o vyrovnaném rozpočtu, až to pan Blafoun Babiš nevydržel a vyjel, že v roce 2017 vybere tolik, že bude vyrovnaný rozpočet. Kalousek to okamžitě využil a zdůraznil natolik, že to  ČT hned zařadila jako hlavní zprávu a samozřejmě Kalousek si nenechal ujít nabodnutí Babiše na vidle, kdy hned z kraje druhé hodiny poukázal na zpravodajství o dluhu 95 miliard v roce 2017 a přitom Babiš tvrdí, že je to rok vyrovnaného rozpočtu.

Pokračování diskuse z 1. hodiny pořadu


Domnívám se, že se Kalousek směje ještě teď, jak Babiše doběhl a Babiš přiznal nechtěně barvu. Babišovi už nikdo vyrovnaný rozpočet na rok 2017 neodpáře. A bude líp...

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

xx
před 2 roky

Jiný příklad ze seriálu Jistě pane ministře - nemocnice ve které nejsou lékaři ani pacienti, ale pilně tam pracuje 500 úředníků.

Ale co tam dělají, když tam nesou pacienti ?

Ale pane ministře, tam funguje celá řada nesmírně zaneprázdněných oddělení.
Především krizové oddělení, pro požáry, stávky, nálety, jaderné války, epidemie, otravy z potravin a vody, v podobných krizích je místní nemocnice jedinou naději k přežití.
Dále je tam oddělení pro správu dat a výzkum, které v tuto chvíli provádí rozsáhlý demografický průzkum spádové oblasti. Musíme totiž předvídat řadu budoucích požadavků na porodnictví, geriatrii, pediatrii i na poměr mužů a žen. Dál, za třetí je tam finanční oddělení, které dělá účetní rozvahy, roční rozpočty, plánuje peněžní toky. Potom je tam nákupní oddělení jež má za úkol objednávat lékařské a jiné vybavení, hledá nové přístupy, studuje ceníky, katalogy.

Nakupuje co ?!

Přece vše pane ministře, od elektroencefalografu po lyzol. Mohu pokračovat ?

Buďte stručný !

Byl bych, kdyby to jen šlo. Myslím že tohle musíte i Vy pochopit.
Za páté je tam technické oddělení, které vyhodnocuje to vybavení. Dále stavební odbor, který se zabývá plány výstavby třetí etapy, náklady a tak dále, pro poslední část nemocnice, jež má být dokončena ve třetím tisíciletí.
Dále je tam údržba, úklid, stravování, personální odbor kvůli dovoleným, zdravotnímu pojištění, mzdám. A dále úředníci starající se o zaměstnance, ti mají momentálně v péči více než pětset lidí. A konečně administrativa.

A, ouřadové. Úředníci kteří mají zúřadovat ostatní úředníky.

Ta práce je velmi důležitá, pane ministře. Papírnické zboží, psací stoly, kancelářský nábytek, vybavení, vztahy mezi odděleními

He he, já nevím jestli mluvíte vážně.

Nerozumím.

Humphrey, tam nejsou žádní pacienti ! Těm to má doufám sloužit ? Pacientům ! Nemocným !

Ovšem. Všechny ty úkony jež jsem vyjmenoval se musejí vykonávat, ať už s pacienty nebo bez nich.

Proč ?!

Proč ?

Proč ?!

Bože, já, já nerozumím.

Tak to řeknu jasněji. Proč ?!

Zbavil byste se armády jenom proto že není válka ?

To je něco úplně jiného. Nemocnice musí mít výsledky!

He, pane ministře, svůj úspěch neměříme výsledky, nýbrž činností, a tam je činnost rozsáhlá a hlavně produktivní. Těch pětset lidí tam trpí skutečnou přepracovaností. Plný stav zaměstnanců má činit 650.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...