STRUČNÁ NEOBJEKTIVNÍ CHRONOLOGIE UDÁLOSTÍ NA UKRAJINĚ

 
Jaroslav Matuška
Humanitární bombardování, mírové nukleární zbraně: kdo má být magor?
Humanitární bombardování, mírové nukleární zbraně: kdo má být magor?
 
 
 
 
 
 
 
 
To, co je rozhodující v politice, se odehrává za zavřenými dveřmi. Veřejnosti bývají události v médiích předkládány podle toho, odkud vítr vane. Západ ale k dění na Ukrajině vedl tak hrubou manipulativní propagandu, že řada lidí, a nebyli to komunisté, začali vyhledávat informace z Hlasu Ruska, BL, Střípků ze světa, Nové republiky apod. A postupně se jim otevíraly oči. Kdo by si dříve zjišťoval informace o US vojenské základně Camp Bondsteel v Kosově?
 
Zájem našich občanů o "Ukrajinu" trvá od podzimu 2013. To dokazuje, že se nejedná jenom o záležitost regionálního významu. Stačilo, aby onen neznámý mladík vzal Kličkovi mikrofon z ruky... A scénář se začal odvíjet podle scénáristky Victorie Nulandové /před lety např. Paul Wolfowitz napsal ideový námět.../. Samozřejmě, že na seriál s názvem NWO síly jednoho člověka nestačí. Producenti nešetří, protože jsou si jisti kasovním úspěchem.
Popisovat i stručně, co se všechno od "vzlétnutí" Volodymyra Parasjuka - Černé labutě na MAJDANU, odehrálo kolem "Ukrajiny"? Čtenář pod množstvím odkazů na YouTube, článků, publikací atd. by mohl ztratit tu červenou nit, která se nabízí v závěrečném VI. bodu...
Proto zde nejsou odkazy na občanskou válku, na likvidaci odporu Doněcka, Luhanska pomocí armády a těžké vojenské techniky, tragédii letadla MH-17, nešťastné sankce, křehké příměří, začátek studené války...
 
I. UKRAJINA ODMÍTLA ASOCIAČNÍ DOHODU, ABY ZÍSKALA OD EU VÍCE

Rozhodnutí Kyjeva zastavit jednání o přidružení k Evropské unii je taktickou záležitostí, která sleduje výhradně ekonomické zájmy, řekl v pátek v ukrajinském parlamentu premiér Mykola Azarov. Jeho vláda ve čtvrtek oznámila, že zastavuje přípravy podpisu asociační dohody s Bruselem. Podle eurokomisaře Štefana Füleho ale má Ukrajina dveře do EU otevřené.
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/320067-ukrajina-odmitla-asociacni-dohodu-aby-ziskala-od-eu-vice.html


II. NÁZOR: NÁSILÍ NA MAJDANU NENÍ POKOJNÝ PROTEST. AKCE VYVOLÁVÁ REAKCI.

Již několik měsíců sužují ukrajinskou metropoli Kyjev nepokoje. Násilí eskaluje, bohužel, z většiny médií vše vyznívá, jako kdyby vlk snědl Karkulku. Tím vlkem je policie a Karkulkou demonstranti. Je tomu tak? Vídáme čísla zraněných demonstrantů, počty mrtvých. O policii zmínky jen minimální... Česká televize a další naše média se předhání v podání informace, aby každý demonstrant vyzněl jako největší chudák a trpitel a ten zlý polda (z BERKUTu například) jako ten vrah. Podívejme se na věc tak, jak jí mohou vidět zasahující policisté v Kyjevě.

http://www.policejninoviny.cz/nazor-nasili-na-majdanu-neni-pokojny-protest-akce-vyvolava-reakci-.html


III. ONLINE: JANUKOVYČ USTOUPIL. PŘIŠEL O PRAVOMOCI A TYMOŠENKOVÁ MÍŘÍ NA SVOBODU

Naděje na konec krveprolití se zrodila během jednání Janukovyče s opozičními vůdci Vitalijem Kličkem, Arsenijem Jaceňukem a Olehem Ťahnybokem, které zprostředkovali ministři zahraničí Německa a Polska Frank-Walter Steinmeier a Radoslaw Sikorski a ruský ombudsman Vladimir Lukin.

Obsahem dohody je příslib prosincových mimořádných prezidentských voleb, návrat k ústavě z roku 2004 a vytvoření nové vlády národního porozumění. Na okamžitou demisi, kterou žádala radikální část opozice, Janukovyč nepřistoupil.

http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti/online-janukovyc-ustoupil-prisel-o-pravomoci-a-tymosenkova-miri-na-svobodu-1062866


IV. VOLODYMYR PARASJUK (26), vystudovaný ekonom ze Lvova, tak otevřeně vyzval k porušení dohody, kterou předtím pracně vyjednávalo trio unijních ministrů zahraničí. Majdan jeho slova bouřlivě podpořil a krátce poté už Janukovyč letěl z Kyjeva na východ.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/328688-ukrajina-ma-noveho-hrdinu-vyhnal-prezidenta.html

https://www.youtube.com/watch?v=C6cpyRwl-ZU


V. PUTIN: KRYM VŽDY BYL A ZŮSTANE NEDĚLITELNOU SOUČÁSTÍ RUSKA

Moskva - Krym dnes za nedělitelnou součást Ruska označil ruský prezident Vladimir Putin. V projevu k oběma komorám ruského parlamentu v kremelském Georgijevském sále zároveň vyzval poslance, aby ratifikovali návrh zákona, jímž se do Ruské federace začlení dva nové subjekty: Krymská republika a město Sevastopol. "Krym vždy byl a navždy zůstane nedělitelnou součástí Ruska. Toto vědomí jsme si předávali z generace na generaci," řekl prezident a naznačil, že Rusko už nemá zájem o další ukrajinské území. Následně podepsal v Kremlu s představiteli Krymské republiky a Sevastopolu smlouvu o vstupu obou subjektů do Ruské federace.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/266659-putin-krym-vzdy-byl-a-zustane-nedelitelnou-soucasti-ruska/


VI. JSME VE HŘE, NAS... NA EU. Na internet unikl telefonát diplomatů USA o dění na Ukrajině

Na internetových stránkách YouTube se ve čtvrtek večer objevil audiozáznam telefonátu mezi náměstkyní ministra zahraničí USA Victorií Nulandovou a velvyslancem na Ukrajině Geoffreyem Pyattem. Probírají spolu, jak postupovat při jednáních s ukrajinskou vládou a opozicí, přičemž se shodují, že by opoziční předák Vitalij Kličko neměl sedět ve vládě a Američanům by při prosazování jejich zájmů mohla pomoct přítomnost diplomata OSN na Ukrajině.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/326955-jsme-ve-hre-nas-na-eu-na-internet-unikl-telefonat-diplomatu-usa-o-deni-na-ukrajine.html

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...