Co se stalo Lence Zlámalové příchodem do ECHO24?

 

Lenka Zlámalová
Lenka Zlámalová

 

Ne, vůbec to není o změně kurzu, o kritice Putina skoro nenávistné. Ale o tom, že dřív její analytické vývody byly založeny na prokazatelných číslech, z nichž vycházela.

 

 

Tento text není sponzorován Putinem a Ruskem

I když jsem s ní nemusel souhlasit, nebál jsem se vycházet z faktů, které pani Zlámalová dříve předkládala. Je to snad zadání ECHO24 a autocenzura? Těžko by se dalo věřit tomu, že se zbláznila…

 

A nyní fakta - část textu, který napsala 15.1.2015

 Lenka Zlámalová
analytička ECHO24.cz

Řízený pád ropy bez konce. Dva důvody, jeden poražený

Na éru levné ropy je po anexi Krymu a akcích na východní Ukrajině připravena nejhůř ze všech. Spojené státy a kartel OPEC vedený Saúdskou Arábií nedělají nic, aby ho zastavili. Naopak ho ještě prohlubují. Tato taktika je jednoznačně namířena proti Rusku, Íránu a Venezuele. Ti těží dráž než šejkové z OPEC. OPEC vyčkává samovolný pád a nic konkrétního pro něj nedělá. Američané se naopak navzdory padajícím cenám rozhodli těžbu ještě zvýšit. Tím cenu dál snižují. Americké ministerstvo energetiky ve středu oznámilo, že břidliční těžaři zvednou produkci o 600 tisíc barelů denně. V roce 2016 počítají s dalším navýšením o 200 barelů. Celkově budou těžit 9,5 milionu barelů za den. Američtí břidliční producenti podle Mezinárodní energetické agentury vydělávají, pokud stojí barel alespoň 42 dolarů. Ratingová agentura Fitch už varovala investory, že Rusko se nedostane z těžké hospodářské krize dřív než v roce 2017. To ovšem za předpokladu, že ropa bude stát 70 dolarů za barel. Při současných 45 dolarech je státní bankrot a krach současného modelu putinomiky nevyhnutelný.

 

Kde vzala Zlámalová tato data 15.ledna 2015 , když je jednoznačně prokazatelné 

20. 12. 2014

Kanadská centrální banka v říjnu 2014 představila svou prognózu, která byla  postavena nad cenou ropy kolem 85 USD za barel. Ropa se nyní pohybuje pod 47 USD za barel.... Spouštěčem jsou rekordní prosincové dodávky z Ruska odkud proudilo 10,58 miliónu barelů denně. Ano,čtete správně, rekordy těžby Ruska!

Počet těžebních souprav na ropných a plynových polích v USA v posledním týdnu klesl o dalších 18 na 1 875. Data zveřejnila společnost Baker Hughes. V předchozím týdnu se zastavilo hned 27 těžebních souprav (z 1 920 na 1 893), což byl největší pokles za téměř dva roky. Největší pokles aktivity je patrný v Kanadě. Ropných zařízení v chodu ubylo hned 25 (z 215 na 190), na nalezištích plynu klesl počet činných souprav o 15 na 201. Tím pádem celkový počet aktivních těžebních strojů v Kanadě meziročně klesl z 398 na 391. (Doposud se odhadovala míra defaultů v sektoru mezi 5-6%, analytici UBS tento poměr posunují až k 10%, pokud se cena ropy bude delší dobu ohybovat blízko hranice 50 USD. Objem vydaných dluhopisů v sektoru dosahuje kolem 203 mld. USD, což představuje cca 15% amerického rizikového dluhopisového trhu. Podle agentury Bloomberg dluhopisoví investoři v sektoru přišli již o cca 40 mld. USD.

 

A tak jsem si zjišťoval, na co je výše text naroubován a zde je překvapení - originál:

Kdy?    16. 12. 2013   Stačí porovnat:      

                      Těžba ropy ve Spojených státech poroste v příštích letech mnohem rychleji, než se ještě před rokem čekalo. Díky prudkému rozvoji břidlicových ložisek dosáhne v roce 2016 americká produkce takřka historického maxima 9,5 milionu barelů denně a proti loňsku vzroste o téměř 50 %. Předpověděl to Úřad pro energetické informace (EIA) při ministerstvu energetiky USA ve svém výročním výhledu….

 Těžba ropy v USA dosáhne v roce 2016 takřka ...  Autor: ČTK   

     
 Nad analytičkou Zlámalovou jsem zlomil hůl, stejně tak nad ECHO 24! Propaganda nepatří do otevřené společnosti. Takže její poslední nadpis ani nepřekvapí...

Rusko se hroutí a vyhrožuje. Rusové budou za Putina hladovět

 Petr Pokorný

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 2 roky

Dneska na NP diskutující napsal o Jiřím Suchým lež. Tak takovéhle metody nesnáším:

http://www.hoax.cz/hoax/vyroky-jiriho-su...

Zeolit
před 2 roky

plagiator , 15.01.2015, 09:56
TAK TO VIDÍ MŮJ PŘÍTEL FRANTA : tak to vidim aj já. Nejsme hrdý národ. Jenže jsme tu furt. Přišel Němec, pobyl a zase odešel a my jsme tady furt. Přišel rus, pobyl, odešel a my jsme tady ještě pořád furt. Přišla Unie, pobude a až se rozpadne, my tu budem furt. Těžko nás porazit, když nebojujeme. A žádný vetřelec nezvládne poslouchat naše vtipy dýl jak čtyřista let, to je vyzkoušene. Nestojíme za moc, ale ještě pořád stojíme tady. 1500 roků mezi jednymi kopcami.To není špatné. Nemáme tu tsunami, sopky ani krokodýly.To není taky špatné. Všecko je drahé,lidi žijou v bídě. S bídou vyjdou v naprosté většině jen na vlastní bydlení, placatou televizi, ledničku, mikrovlnku, pračku, počítač a mobil. Hlady už tady nikdo neumřel sto let.Čtvrtina lidí má denně na cigára, polovina na benzin do auta a tři čtvrtiny na kořalku. To není špatné. Politici jsou šmejdi a kradou. Ale můžeš na ně nadávat nahlas a nejdeš do lochu. Též tu máme volby. A to taky není špatné. Zdravotnictví stojí za hovno.Ale su rád, že pro nás v nouzi vcelku rychle dojede sanitka, že nás nejdřív zachrání a až pak se ptají po průkazce pojištěnce, že v nemocnici platíme jen za karbenátek a že v rámci pojištění dostáváme velice slušné a odborné služby. To vůbec není špatné. Nejsem cestovatel, nikde jsem nebyl, nic jsem nepoznal a nemůžu nic s ničím srovnávat. I přesto si lajsnu prohlásit, že se tady máme skoro jako prasata v žitě. Nejsme bůhvíjak bohatí, aby se nám sem stěhovaly hladové hordy, a nejsme zdaleka tak chudí, abychom se ve stěhovavé hordy proměnili sami. Můžeme studovat, cestovat, podnikat, pracovat, chlastat pivo, dělat cokoli, co chceme. Líbí se mi tu, zůstanu aj příští rok...

Zeolit
před 2 roky

Editorial Dalibora Balšínka, vydavatele a šéfredaktora Echo24 vysvětluje dostatečně jasně, v jakém duchu redaktorka Lenka Zlámalová musí psát. Koho chleba jíš... Už před několika měsíci Echo24 vyletělo z lišty. Jsem moc zvědavý, za jak dlouho tištěný týdeník vypadne z trhu!

Mnohem složitější je to s Václavem Klausem, autentickým akademikem, který zosobňoval klíčové ekonomické reformy a přivedl zemi ke kapitalismu. Nikdy se však nezbavil komplexu z Václava Havla, který, byť byl levicovým intelektuálem, byl Západem a hlavně Amerikou obdivován. Nelze se zbavit podezření, že řada důležitých výstupů Václava Klause byla motivována obyčejnou ješitností. Věděl, že on miláčkem Západu nebude. Také proto se obrátil na Východ, do náruče Vladimira Putina, a ke kritice – i když často oprávněné – Evropské unie. Věděl, že nikdy nenajde teplo krbu v Bílém domě, a tak naši zemi tahá do mrazivého Kremlu. Historie mu nakonec připíše velké zásluhy za ekonomickou reformu, nikdy mu ale neodpustí podlézání nedemokratickému Rusku.
http://echo24.cz/a/iLteD/zeman-a-klaus-p...

Veronika
před 2 roky

Dobrý den, pane Pokorný, také jsem se těšila na Lenku Zlámalovou, na D. Kaisera a další, které jsem znala z Lidovek. Doufala jsem, že když odešli kvůli Babišovi, takže
budou objektivní, omyl. Na Echu 24, vychází škváry s tendenčním titulkem. Navíc, téměř 100% "diskutérů" jsou
nenávistníci ke všemu ruskému. Jiný názor nepřijímají , ani
je nezajímá. Posmívají se všemu ruskému, prezidentovi a
všemu, co řekne a hlavně brání Ukrajinu, fašisty nevidí.
Povstalci jsou teroristé. Jiný názor - posměch. Ondřeje Štindla jsem viděla na ukr. televizi, jak se smějí spolu
s moderátorem prezidentu Zemanovi při protestu s červenými kartami. Bylo tam veselo. To je Echo 24...

Petr Pokorný
před 2 roky

Děkuji paní Veroniko za upřímnou reakci. Samozřejmě tyto odezvy potěší. Za sebe musím říci, že bych si nedovolil uveřejnit text, který by byl postavený na vodě, ať už je to od kohokoliv. Natož abych si dovolil sám napsat naprosto tendenční, podpásový analytický škvár. Tam, kde se jedná o vážnou věc, musíme přečíst desítky, stovky textů a na vlastním úsudku porovnat, který je věrohodný. Jistě, může se každý splést, ale ůmyslně postavit konstrukci na nesmyslu či podvodu? Vždyť paní Zlámalová to nikdy nedělala. Tak proč nyní? A data minulá se dají dohledat, budoucí jsou odhady. Jakoby to najednou dělala okatě schválně... A slibuji, že vědomě zde nic podrazového nebude. Hezký den (večer) přeji.

Petr Pokorný
před 2 roky

Doplnění: stále opakuji, že slyším ruštinu a mám z toho kopřivku. Ale čest mám jenom jednu a tu si od nikoho nenechám vzít. A pro mě, majitele této domény je tento práh nepřekročitelný. I když bych byl raději, aby ta svoboda a demokracie se navrátila tam, kde vznikla. Ale sympatie k americkému lidu nesmí překrýt fanatismus, že si proto mohou dovolit vše!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...