Co si představit pod značkou Pařát dnes?

 

Na stále se opakující dotazy a  znevěrohodňování dávám veřejné informace.

 

Počátky Pařátu jsou v roce 1999, kdy smysl názvu byl jediný: redaktoři s klesajícím nákladem tiskovin začali vytvářet neuvěřitelné historky, aby zaujali čtenáře. I seriozní tisk se začínal měnit na polobulvární „nepravdy“. A právě Pařát měl zatínat drápy do těchto podvodů. Bohužel tento název se zalíbil mnohým hudebníkům a co víc, i lidem, kteří zrovna ne příliš dbají na zákony, demokracii a svobodu jednotlivce. A protože tenkrát se názvy moc neřešily (pouze ti největší a komerční) a název Pařát vznikal a zanikal podle různých typů lidí a tento původní byl spojován s různými nekalými, až obskurními tématy, byl jsem nucen změnit Pařát na Pařát dnes  a název zaregistrovat.

 

Co je Pařát dnes v současné době?

 

Naprosto nezávislá a nevýdělečná redakční stránka. Reklamy patří webzdarma za provozování stránky. Název je vlastní, daný registrací, tudíž nezaměnitelný.

Samozřejmě se z původního námětu hledání lží novinářů trochu změnil, svůj ustálený postoj našel v obhajobě svobody, demokracie a hledání současných cest ve směru světoznámé knihy Bohatství národů od Adama Smitha. Nyní je většina textů vkládána právě jako poukázání na deformaci trhu, na dotace, které se tváří jako pomáhání chudým, přestože z nich naopak bohatnou bohatí. Samozřejmě náměty jsou dávány od více subjektů, ale linie svobody a svobody trhu bude na Pařátu dnes zachována. A právě kvůli zachování linie byly  nabídky na spolupráci či na finanční vstup odmítnuty. Pro onu nezávislost, která začíná všude scházet a dnes nevíme, kdo lže a kdo píše pravdu. (Nezaměňovat prosím s omylem, všichni jsme omylní, ale musíme to přiznat)

A jak dál?

Nyní jsou obrovské přesuny, redaktoři utíkají z nově nakoupených médií a je možné, že budou vznikat jiné formace, nebo se zvýší význam těchto naprosto nezávislých menších médií, která (lze dohledat) se za celá léta nedala nikým ovlivnit. Osobně se domnívám, že čtenáři by už neměli hledat názvy, které komerčně vydělávají a s lidmi manipulují, ale stejně jako my nejdříve se podívat do dějin jednotlivých autorů, jak psali před deseti, dvaceti léty a dnes, aby byla jistota, komu důvěřovat. Znám desítky poctivých autorů, ale jako občan, který odmítá pozitivní diskriminaci a genderové nesmysly (nebo právě proto), zmíním jednu osobu: Lenka Zlámalová. Žena, která se nejenom nezpronevěřila svému řemeslu, dokonce umění, ale dokázala v mnoha tématech předvídat, co je a co není špatné. A která mezi prvními zahájila úprk z deníku, kde by byla vystavena nikoliv svobodě slova, ale vnitřní autocenzuře podle majitelů – oligarchů a mediálních magnátů. Berlusconi nám budiž výstrahou. A v ten okamžik nejvíce pomáhají nezávislá, či svobodná média a jejich význam roste s rostoucí nesvobodou médií, skupovaných ve velkém v zájmu impéria a jediné myšlenky: obhájit svoje konání! Chce snad někdo uvěřit, že v redakcích těchto médií zůstane někdo, kdo bude ochoten psát proti tomu, kdo jej platí, kdyby na nějakou špínu narazil? Nebo dokonce zdánlivě svého zaměstnavatele pomlouvat, aby mohl v pravý čas opačně udeřit, jak se to občas děje ve sportu? A kodexy jsou jenom pro smích. Ty neošetří manipulace se čtenáři, ale jenom vymezí prostor!

 

I Pařát dnes se změní v příštích týdnech. Jak svojí strukturou, tak trochu zaměřením, možná i kooperací, kde bude hlavní část ještě více věnována zločinu dotací a přerozdělování se vší návazností, ale linie svobody a svobody trhu bude zachována.

 Petr Pokorný

Původní stránka a významné, nadčasové odkazy - tak šly dějiny:


Úvod - proč vlastně Pařát začal

01.10.01  Je to opravdu loupež století?

2.9.01     Friedman a Klaus

www.parat.webzdarma.cz  vyjadrenikevstupudoeu.htm‎ (2002)

19.12.2004 Sobotka, Jahn a Gross (proč nemluvíme česky)N
29.11.2004 Byrokracie a protekce - Bastiat

30.11.2004 K tématu Pavla Kohouta

tlacitak:  některá ještě funkční

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
miroslav
před 9 měsíci

Líbí se.

Václav V.
před 2 roky

V anketě chybí otázka, kolik občanů by přispělo Zemanovi pouze na cestu tam, ale v žádném případě na cestu zpět. Teprve pak by měla anketa nějakou vypovídací hodnotu :-)

Petr Ježek
před 2 roky

Dále nechápu, proč odkaz na počasí nesměřuje ke zdroji, ale ke zdroj přebírajícímu webu. Opravdu je nutné podporovat parazitismus na ČHMÚ?

admin
před 2 roky

Děkujeme, podíváme se.

Petr Ježek
před 2 roky

Svoboda trhu je floskule. Proč? neb Trh tvoří minimálně dva trhu chtiví (prodejechtivý a koupěchtivý). Dejte prodejci svobodu a on vám prodá nos mězi očima (v lepším případě) a z výnosu si zaplatí advokáta a soudce, kdyby někoho snad napadlo se soudit. Trh je nezbytné regulovat podobně jako každý člověk je povinen dodržovat základní pravidla (na sebeovládání totiž nemůžeme spoléhat) Doporučuji polovzdělancům se v tomto dovzdělat a pochopit, že regulace nás, lidí, je stejnou nezbytností jako zabránění komukoli z nás regulovat ostatní podle svého. Proto nejlépe vlastní společně odsouhlasená pravidla a nestranný automatický sankční systém při jejich porušení - bez armády takto zbytečných právníků, legislativců a obecně lidí, kteří pouze rádi řídí jiné lidi a již méně sebe...

Petr Pokorný
před 2 roky

Pane Pepo, plně souhlasím. Já to beru jako orientační. A pravdou je, že se většina má mnohem lépe, ale odhaduji, že 5% -10% se má hůře. Nemyslím zrovna skuteční postižení, byť halasným voláním Krásy jsou zviditelněni. Třeba lidé z Jedličkova ústavu se mají mnohonásobně lépe. Ale lidé, kteří pracují za nejnižší mzdy a intelektuálně na víc nemají a pod.. Takže ano, souhlasím.

Pepa
před 2 roky

S tím článkem "Za komunistů bylo líp" to není tak jednoznačné.
http://potraviny-za-komunismu.webnode.cz/

Zeolit
před 3 roky

Rád se hlasím k tomu, že jsem Petra Pokorného kamarád /pravda, trochu přestárlý - jsem ročník 1936/. Občas se scházíme a nad pivem řešíme problémy "světa". V podstatě máme na řadu věcí podobný názor, ale v lecčems se lišíme. Takže výměna názorů bývá "emotivní". Držím mu palce, aby pozměněný formát našel odezvu. Vyzývám čtenáře Pařátu dnes, aby hojně diskutovali. WEB se tím jenom oživí. Bunga bunga!

Pepa
před 3 roky

No jo, já bych mu nadával, ale co mám dělat, když to vidím podobně?

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...