Odkazy a připomínky mimo téma 

Mnozí sem přidáváte do diskuze velmi zajímavé odkazy mimo téma, které však vzápětí zapadnou a je to škoda.

Proto je do lišty vložen stálý odkaz, kde se bude moci cokoliv ukládat a případně se k tomu vrátit.

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Janda Fuckeri
před 5 měsíci

Ty parchante,Ty dojdes

Deutsche Bank bude obří Lehman Brothers?
před 7 měsíci

Deutsche Bank byla dána 21. března 2016 ratingovou společností Moody's do revize pro další potenciální downgrade s odkazem na "exekuční rizika" jejího nového strategického plánu. Znepokojující na tom podle serveru Zero Hedge, který miluje konspirační teorie, je shodné načasování s událostmi kolem Lehman Brothers. Deutsche Bank je ovšem úplně něco jiného než mrňavá Lehman Brothers.

http://www.kurzy.cz/zpravy/396854-kdo-se...

DEUTSCHE BANK JE TOTIŽ NEJVĚTŠÍ DERIVÁTOVÝ GIGANT NA SVĚTĚ.

Deutsche Bank drží v derivátech více jak 75 BILIONŮ DOLARŮ, tj. 54,7 bilionů eur. Je to mnohem (dvacetkrát) více, než vůbec činí hrubý domácí produkt Německa (3,9 bilionu dolarů) či hrubý domácí produkt eurozóny (13,2 bilionu dolarů). Viz graf:

http://www.zerohedge.com/news/2016-02-03...

Dalšími světovými derivátovými giganty za Deutsche Bank jsou americké investiční banky...

Michael Snyder - Šest „too big to fail“ bank v USA má 278 bilionů dolarů v derivátech

"Ti samí lidé, kteří způsobili poslední ekonomickou krizi, vytvořili časovanou derivátovou bombu ve výši 278 BILIONŮ USD, která může každou chvíli vybuchnout. Pokud tato kolosální bublina praskne, bude to znamenat nejhorší ekonomický kolaps v historii Spojených států. Naši politici během nedávné finanční krize slibovali, že zajistí, aby „too big to fail“ (příliš velké na bankrot) banky už nikdy nemohly být problém. Místo toho se tyto banky od té doby pořádně nafoukly. Takž teď už si doopravdy nemůžeme dovolit nechat je zbankrotovat. Hovořím teď o šesti bankách – JPMorgan Chase, Citibank, Goldman Sachs, Bank of America, Morgan Stanley a Wells Fargo. Pokud se sečtou všechny deriváty, v nichž jsou zapojeny, dojdeme k závratné sumě více než 278 bilionů dolarů. Když se však sečtou všechna aktiva těchto bank, dopočítáme se asi 9,8 bilionů dolarů. Jinými slovy, tyto “too big to fail” banky se angažovaly v derivátech sumou, která je více než osmadvacetkrát větší než součet všech jejich aktiv. To je naprosté a čiré šílenství, přesto to nevypadá, že by se tím vůbec někdo znepokojoval. Tyto banky současně stále vydělávají spousty peněz a financují kampaně těch největších politických prominentů.

Co to přesně jsou ty „deriváty“? Mohou být nesmírně komplikované, ale já rád věci zjednodušuji. „Deriváty“ ve své podstatě nejsou žádnou investicí. Když si koupíte akcie, získáváte vlastnický podíl ve společnosti. Když si kupujete dluhopis, stáváte se věřitelem společnosti. Derivát je ale něco úplně jiného. V podstatě je většina derivátů sázka na něco, co se buď stane, nebo nestane v budoucnosti. Tyto velké banky přeměnily Wall Street v největší kasino v historii planety, a pokud věci běží hladce, vydělávají obvykle spoustu peněz."

http://outsidermedia.cz/sest-too-big-to-...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 8 měsíci

Klaus v Německu agituje za AfD, vystoupí na jejím mítinku:

...Klaus podle něj považuje vzestup této strany za mimořádný fenomén. "Názory a postoje strany jsou podle něj klíčové k tomu, že Evropa nespáchá sebevraždu," říká Macinka. "Samozřejmě to neznamená, že by kandidoval nebo něco podobného," dodal. http://zpravy.idnes.cz/klaus-afd-nemecko...

Před lety jsem četl programové body AfD, líbily se mi. /Blíží se doba, kdy se VK stane v EU moderátorem/koordinátorem protibruselského hnutí?/

Westinghouse zase leze do Temelína
před 8 měsíci

Temelín bude UŽ ZASE testovat jaderné palivo americko-japonské společnosti Westinghouse, oznámil nám milý polostátní ČEZ 29. února 2016??? To snad ne?!

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-live-e...

Nestačil desetiletý nebezpečný experiment s nekvalitním americkým palivem 2001 - 2010??? To byl zlý sen jak z ekonomického, tak i bezpečnostního hlediska! Neustále docházelo k deformacím paliva - trpělo častým ohýbáním, kroucením a netěsnostmi. Americké tyče se ohýbaly jak banány!

Mnoho odstávek a předčasných výměn paliva tak způsobilo ČEZu mnohamiliardové ztráty.

Např. 2. 6. 2006 byl 1. blok JE Temelín náhle odstaven. Z celkového počtu 61 řídících tyčí nedosedlo 51 (tzn. 84%!) do koncové polohy, dvě z nich dokonce zcela selhaly. Následné vynucené odstavení reaktoru v důsledku degradace aktivní zóny bylo označeno jako „několikadenní urychlení plánované odstávky k výměně paliva“. Veřejnost se již nedozvěděla, že ve skutečnosti měla výměna paliva proběhnout až na podzim. Jednalo se tedy o předčasnou výměnu paliva s posunem o 3 až 4 měsíce vůči původnímu harmonogramu.

http://temelin.biz/wordpress/?cat=5

V létě 2010 přešly oba reaktory JE Temelín výhradně na palivo ruského dodavatele TVEL (vlastněný státem přes ruský státní koncern Rosatom), který je v současnosti jediným dodavatelem.

ČEZ má s ruským TVEL smlouvu až do roku 2020 s opcí na pět let, zřejmě ale vypíše nové výběrové řízení. "Hodláme otestovat trh a vybrat si nejlepší nabídku. Letos předpokládáme vyhotovení zadávací dokumentace a vlastní tendr by mohl být zahájen nejpozději počátkem 2017," řekl mluvčí ČEZ Kříž. Výsledek chce firma vyhlásit v roce 2019, dodal.

JENŽE MY NEJSME PŘIBLBLÁ KOLONIE UKRAJINA!!!

Firmě Westinghouse se už podařilo vnutit své nechvalně známé palivo Ukrajině, báječný výsledek Majdanu a ukrofašistického převratu! Od roku 2015 tak Kyjev nakupuje palivo jen od Westinghouse, samozřejmě četné poruchy a odstávky ukrajinských reaktorů mají každou chvíli.

Middle East Apocalypse News
před 8 měsíci

Ve středu 2. března Gulf Cooperation Council GCC - Rada pro spolupráci arabských států v Zálivu (Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty, Bahrajn, Katar, Kuvajt, Omán) prohlásila libanonské šíitské hnutí Hizballáh za teroristickou organizaci. Generální tajemník GCC Abdullatif al-Zayani (z Bahrajnu, inženýr logistiky v americké armádě) řekl, důvodem byly "nepřátelské aktivity" Hizballáhu v Sýrii a Jemenu, kde Hizballáh bojuje proti Islámskému státu, pomáhá Asadovi a šíitským Húthiům. Už v únoru Saúdská Arábie stáhla finanční pomoc 4 mld. USD libanonské armádě, omezila diplomatické styky a ruší povolení k pobytu Libanoncům. Čímž spojili příjemné s užitečným, protože saúdské finanční zdroje na pokračování vojenské intervence v Jemenu vysychají.

Třetí frontu v Libanonu tedy Saúdská Arábie z ekonomických důvodů otevírat nebude.

V pátek 4. března při státní návštěvě Paříže dostal saúdskoarabský korunní princ a ministr vnitra Muhammad bin Nayef bin Abdulaziz Al Saud Řád čestné legie za "úsilí v boji proti terorismu a extremismu" od francouzského prezidenta (židovského původu) Françoise Hollanda. "Je to jen formalita," odvětil francouzský ministr zahraničí Jean-Marc Ayrault, když se strhla ostrá kritika francouzské vlády.

Generální tajemník Hizballáhu Nasrallah v neděli 6. března kontroval výsměchem, že Saúdská Arábie selhává v Jemenu, Sýrii, Libanonu a Bahrajnu a řekl: "Rozumím saúdskému vzteku. Když někdo selhává, tak se zlobí. To poslední, co může dělat, je vztekat se."

V obklíčeném syrském Rakká, hlavním městě Islámského státu, 6. března vypuklo povstání buď civilistů, nebo přeběhlíků z Islámského státu, to se přesně neví.

Josef Hlinomaz
před 8 měsíci

Jste bohužel banda proruských agentů KGB,ta pravá podstruktura STb.Stydím se za vás a upřímně Vás lituji.

Embargo na prodej zbraní Saúdské Arábii
před 8 měsíci

Ve čtvrtek 25. února požadoval Evropský parlament, aby EU uvalila na Saúdskou Arábii zbrojní embargo. Británie, Francie a další vlády EU by už neměly Saúdské Arábii prodávat zbraně, protože je obviňována, že v Jemenu útočí na civilisty. Rezoluce byla schválena 359 hlasy, proti 212.

Poslanci Evropského parlamentu konstatovali, že Británie prodala Saúdské Arábii od začátku jejích vojenských operací v Jemenu loni v březnu zbraně v hodnotě více než 3 miliard dolarů.

Podle OSN bylo od počátku konfliktu usmrceno téměř 6000 lidí, z toho polovina civilistů, a Evropský parlament konstatoval, že jedná z humanitárních důvodů.

Apel Evropského parlamentu není právně závazný, ale europoslanci doufají, že vyvine tlak na vlády EU, poté, co petici požadující zákaz prodeje zbraní Saúdské Arábii podepsalo 750 000 evropských občanů.

http://blisty.cz/art/81267.html

http://www.independent.co.uk/news/uk/pol...

Saudi mají nukleární bombu
před 9 měsíci

Saúdský politický analytik Dahham Al-'Anzi toto pondělí 15. února v rozhovoru pro Russia Today Arabic TV channel vyhrožoval, že Saúdská Arábie má už dva roky atomové zbraně, supervelmoci o tom vědí a Saúdská Arábie provede v nejbližší době pokusný jaderný výbuch!

Není sice oficiálním představitelem Saúdské Arábie, ale i tak je to skandální.

https://www.youtube.com/watch?v=e-LMwVoQ...

Už v roce 2014 předvedli Saúdové na vojenské přehlídce své balistické rakety Dongfeng-3 s doletem 3 300 kilometrů, které nakoupili od Číny v roce 2007 zjevně se souhlasem administrativy George W. Bushe.

Nosiče tedy mají, teď ještě jaderné hlavice...

Zatímco šílení Saúdové teď mohou vesele ohrožovat celý svět, Írán byl donedávna 35 let pod sankcemi, aby nezískal jaderné zbraně...

http://www.jpost.com/Defense/Saudi-rocke...

"Ukazuje sa, že cynizmus americkej elity a dvojitý meter, ktorý v mene propagandy desaťročia kladú na všetky krajiny sveta, nás privádza na okraj priepasti jadrového konfliktu. Ak sa doteraz mohli krajiny jadrového klubu chlácholiť, že atómové zbrane majú len zodpovedné krajiny a zodpovední politici, neplatí to v prípade Saudskej Arábie, kde o možnom údere môže rozhodnúť opitý a kokaínom naspeedovaný degenerovaný princ z kráľovskej rodiny, ktorému nedala za…ť nejaká ľahká deva v Paríži a popritom sa nevhodne vyjadrila o jeho islame.

Saudská Arábia je kvôli svojej podpore teroristov po celom svete najnebezpečnejší teroristický štát v súčasnosti a dnes sa už môže vyhrážať aj atómovými bombami. USA, ktoré rozbilo celý Blízky východ v mene udržania svojej globálnej hegemónie, stojí jednoznačne na strane Saudskej Arábie a umožnilo získať Saudom atómovú bombu, je vinné minimálne rovnako. Mimochodom, aj USA tvrdí, že Saudi majú atómovú zbraň. Hovorí sa o 4-7 hlaviciach."

http://www.czechfreepress.cz/blizky-vych...

Sokoli osvobození Kurdistánu
před 9 měsíci

To je super název.

Pro islamisty navrhuji Brigáda mučedníků u Rakka (Brigades of Martyrs by Al-Raqqah). Syrské město Rakka bylo dosud baštou Islámského státu, už není.

K atentátu v Ankaře se přihlásili Sokoli osvobození Kurdistánu

http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-...

Saúdskoarabští vůdci kondolují na twitteru tureckému prezidentovi Erdoganovi

https://twitter.com/kingsalmanen?lang=en

Saúdská agrese v Yemenu 2015 - 2016
před 9 měsíci

Co nového? Saúdské letectvo bombarduje v Yemenu nejen nemocnice Lékařů bez hranic a obytné zóny, ale i cementárnu:

https://www.youtube.com/watch?v=HgNWEvaS...

Už troubějí, už troubějí, na horách jééélééé nííí
před 9 měsíci

DJIA -2.23%, S&P 500 -1.82%

17:08 Yellen (Fed): Nelze vyloučit zavedení negativních sazeb. (Bloomberg)

17:08 Yellen: FED se znovu dívá na negativní sazby. Ještě nejsou pryč ze stolu. (Bloomberg)

:-DDDDDDDDD

Medvěd je tu, Pařáte, topíme se v krvi!
před 9 měsíci

Akciový výprodej dnes pokračoval Dow -1.10 %, Nasdaq -1.82 % a S&P 500 - 1.42 %. Index německé burzy DAX -3.30 %, pražská burza PX -3.57 %, dokonce akcie Erste Bank v Praze ztratily -9.00%, rakouská burza ATX -4.86 %.

Celosvětově padal hlavně zombie bankovní sektor: Deutsche Bank -10 %, GS (The Goldman Sachs Group) -4.61 %, BAC (Bank of America Corporation) -5.25 %, Citigroup -5.14 %, třetí největší řecká banka Eurobank Ergasias dokonce -29.2 %.

Co bude dělat baba Yellenová, obdoba Angely Merkelové ve FED, skoupí celou NYSE?

"Guvernérka Yellenová bude tuto středu a čtvrtek podávat půlroční zprávu Kongresu. Fed čelí už nyní kritice za stahující se mračna nad světovou i americkou ekonomikou a výrazně nestabilnímu trhu jen pár týdnů po prvním zvýšení sazeb za více než devět let."

http://finance.yahoo.com/

Maskovaní policisté - provokatéři s kabelkami
před 9 měsíci

Předseda Unie bezpečnostních složek Jiří Vítek dnes vyzval ministra vnitra Chovance (ČSSD) k odstoupení, a to kvůli zneužívaní policistů pro politické úkoly na sobotní provokační akci přestrojených příslušníků ministerstva vnitra za nácky v provokačním schématu, který měl zdiskreditovat demonstranty proti islámu v očích veřejnosti.

Zneužití policistů pro účely provokace, poskytnutí zázemí, pozemku a budovy, koordinace provokatérů s policií ČR, spolupráce s Českou televizí a mainstreamovými médii. Je zjevné, že státní elity se snaží za každou cenu prosadit islamizaci České republiky, v souladu s přáním Evropské komise a Berlína.

VŠIMNĚTE SI LEGRAČNÍCH PÁNSKÝCH KABELEK PŘES RAMENA VŠECH ÚDAJNÝCH NEONACISTŮ, TO BY SI SKUTEČNÝ NEONACISTA NA SEBE NIKDY NEVZAL, ABY NEVYPADAL JAK BUZNA:

http://aeronet.cz/news/wp-content/upload...

Více na

http://aeronet.cz/news/video-dustojnik-m...

TITÍŽ POLICISTÉ SKPV PRAHA, ODBOR ODHALOVÁNÍ ZÁVAŽNÉ OBECNÉ KRIMINALITY (OOZOK), PROTIEXTRÉMISTICKÉ ODDĚLENÍ V ČELE S PLUKOVNÍKEM DAVIDEM JANDOU se baví v kasínu na letišti v Praze v roce 2011 - polonazí, potetovaní, opilí, obtěžují a rozbíjejí křesla:

Plukovník OOZOK David Janda a jeho podřízení v akci

https://www.youtube.com/watch?v=0G0d-fNw...

TITÍŽ POLICISTÉ JELI V ROCE 2015 PROVOKOVAT I DO VÍDNĚ.
Vídeňská policie se pochlubila, že před tradičním plesem akademiků, který 30. ledna 2015 pořádala Svobodná strana Rakouska (FPÖ), na dálnici A4 východně od Vídně zadržela šest "těžce" ozbrojených osob z českého autobusu. Na Twitteru na důkaz umístila fotografii s vystřelovacím nožem i takzvanými boxery. Policejní mluvčí Roman Hahslinger v létě potvrdil, že mezi zadrženými byli i dva utajení vyšetřovatelé z České republiky. Zatčení se prokazovali jako "v převlečení jednající tajná policie" průkazy zaměstnanců Policie ČR s tím, že chtějí pomoci té rakouské proti tzv. "levicovým chaotům" jako tajní agenti.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/...

http://blisty.cz/art/78603.html

U Vídně zadržení policisté byli opět titíž, kteří byli v Česku nasazeni na skupinu Voice of anarchopacifism a zbraně patřily právě jim, vypadají jak Mimikry z Majora Zemana:

https://antifenix.noblogs.org/post/2015/...

OTŘESNÉ! DAŇOVÍ POPLATNÍCI URČITĚ NEPLATÍ DANĚ PROTO, ABY SE SOUHLASEM MINISTRA VNITRA V RÁMCI POLICIE ČR PŮSOBILA BANDA ZLOČINCŮ S LUXUSNÍMI PLATY, STŘÍDAVĚ SE PŘEVLÉKAJÍCÍ ZA NEONACISTY A ANARCHISTY A PROVOKATIVNĚ ZAPALUJÍCÍ SOCIÁLNÍ CENTRA?

Včerejší Wiener Opernball 2016
před 9 měsíci

https://youtu.be/S2Vq3Dl-30M

Délka 3 hodiny, kdo jste propásli.

Saúdská Arábie
před 9 měsíci

je připravena k pozemní operaci proti Islámskému státu

K vítězství nad Islámským státem, který ovládá části Sýrie a Iráku, je zapotřebí KOMBINOVANÉ LETECKÉ A POZEMNÍ OPERACE. Prohlásil to ve čtvrtek saúdskoarabský brigádní generál Ahmad Asírí, podle kterého je jeho země také připravená se na takovéto operaci podílet, pokud ji povede koalice vedená Spojenými státy.

"Království je připraveno se podílet na jakýchkoliv pozemních operacích v Sýrii, na nichž by se koalice (proti islámskému státu) dohodla," řekl televizi Al-Arabíja generál. Ten je zároveň mluvčím koalice vedené Saúdskou Arábií, která provádí intervenci v Jemenu.

Saúdská Arábie se účastní koaličních leteckých útoků proti Islámskému státu. Podle Asírího již saúdskoarabské letectvo podniklo více než 190 leteckých misí.

"Kdyby došlo ke konsensu ve vedení koalice, království je ochotné se podílet na tomto úsilí, protože jsme přesvědčeni, že letecké operace nejsou ideálním řešením, a musí existovat kombinace vzdušných a pozemních operací," řekl Asírí.

http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-...

Tak šup šup, generále, ale k čemu vedení Spojenými státy?!

David Rockefelller - budovatel NWO
před 9 měsíci

“Some even believe we are part of a secret cabal working against the best interests of the United States, characterizing my family and me as ‘internationalists’ and of conspiring with others around the world to build a more integrated global political and economic structure — one world, if you will. If that is the charge, I stand guilty, and I am proud of it.” – David Rockefeller, “Memoirs”

Více na

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/po...

Pozor, Rockefellerův virus Zika!
před 9 měsíci

Patent na Zika virus (ATCC® VR-84™) vlastní od roku 1947 Rockefeller Foundation. Rockefellerova nadace.

Zika virus (ATCC® VR-84™)
Classification: Flaviviridae, Flavivirus / Product Format: freeze-dried
Name of Depositor J. Casals, Rockefeller Foundation
Source Blood from experimental forest sentinel rhesus monkey, Uganda, 1947
Year of Origin 1947
References
Dick GW. Trans. R. Soc. Trop. Med. Hyg. 46: 509, 1952.

Pusťte si na to cookies:
http://www.lgcstandards-atcc.org/product...

Pokud nechcete, tak tady je kopie stránky History:
http://newsrescue.com/no-surprise-rockef...

Globální prediktor, 100letý zlomyslný David Rockefeller (narozen 12. června 1915), už ztrácí všechny zábrany, chce nás vzít do hrobu s sebou! Migranti, viry, chemtrails na nás!

Ždímají z nás peníze za nic!
před 9 měsíci

Slováci platí za plyn o tisíce korun méně! A teď jim ještě vláda rozešle 1,27 miliardy korun zpátky!

Slováci mají mnohem nižší cenu za spotřebovaný plyn, poplatek za odběrné místo si tam dodavatelé neúčtují a ještě jim na plyn dodatečně přispívá stát! Regulované ceny plynu pro domácnosti se loni díky rozhodnutí energetického regulačního úřadu na Slovensku snížily dvakrát.

Nejprve v lednu klesly o více než 1 procento, v září pak o téměř 4 procenta. Na začátku letošního roku plyn zlevnil v průměru o dalších 3,6 procenta. To ale není všechno! Premiér Robert Fico rozhodl, že lidem vrátí peníze – dalších 6 procent. Ty v těchto dnech hodlá rozeslat poštovní poukázkou.

Jde o 47 milionů eur (1,27 miliardy korun), které si rozdělí 1,41 milionu domácností! Zatímco tam se snaží pro odběratele skutečně zajistit dodávku plynu za rozumnou cenu, a za poslední dva roky klesla cena asi o téměř 15 procent, největší čeští dodavatelé na klesající cenu plynu na burze nijak nereagují.

Slováci odebírají plyn obvykle od státní společnosti SPP. Je to jediný původní dodavatel a dnes je stále zdaleka největší na Slovensku. Pod svými křídly má přibližně 75 procent celého trhu. Dá se říci, že jde o podobného dodavatele, jako je v Česku Pražská plynárenská, která patří městu Praha.

Plyn na burze už léta padá, poslední dva roky je to dokonce poměrně prudký pád. Jenže co udělali velcí dodavatelé jako Pražská plynárenská, RWE, E.ON, ČEZ, Bohemia Energy a Centropol? Nic! Cenu ve svých základních cenících drží stále stejnou!

A tím se zvyšuje rozdíl mezi nákupní cenou a tou, za kterou to lidem dodávají. A marže v základních cenících, které jsou nejčetnější, šplhají klidně ke 140 %! To je nehoráznost! Místo, aby cena pro koncové zákazníky kopírovala dění na trhu (jako třeba na Slovensku), dodavatelé si zvyšují zisky!

Více na BLESK

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalos...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 9 měsíci

Když budou USA světovým četníkem, vykrvácí

Následující dotaz zmínil názor, že je Miloš Zeman označován za příliš horlivého příznivce Moskvy a Pekingu, a co očekává v nejbližší dekádě ve světovém vývoji. „Za příliš horlivého příznivce Pekingu jsem býval označován zhruba do doby, než se britská královna projela ve zlatém kočáře s čínským prezidentem. Od té doby novinářští šmokové zmlkli a teď už jsem jen Putinův agent. A tím patrně přestanu být v okamžiku, kdy budou zrušeny zmíněné sankce a naši podnikatelé budou sklízet plody toho, že český prezident nebyl antiruský. A zdůrazňuji – nebýt antiruský ještě neznamená být proruský,“ uvedl Miloš Zeman, který pak nastínil pohled na světový vývoj.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

KDO JE VÁCLAV HAVEL
před 9 měsíci

"Herečka Lída Baarová podala po válce svědectví o tom, jak oba Havlové zachraňovali kapitál vložený do filmových ateliérů. Podle plánu hitlerovského filmového a kulturního přidělence v protektorátu Glesgena měla je za 300 000 korun převzít říše. Lída Baarová přivedla Miloši Havlovi tehdejšího šéfa pražské bezpečností služby – sicherheitsdienstu (SD) – Horsta Böhmeho. Dohodli se: místo 300 000 korun dostali Havlové šest milionů a 49 procent akcií. (Podle výpovědi L. Baarové z 26. 2. 1948.) Jaké ústupky však bylo třeba udělat? Otto Štancl, pracovník pražské úřadovny SD, ve své výpovědi při znal, že gestapo mělo v Lucerně krycí kancelář pod názvem Glawa. Docházeli sem mj. kriminální rada Schulze, jeho zástupce Abendschön, úředník gestapa Nachtmann. „Majitel paláce Lucerna – a podniků na Barrandově... byl velmi dobře obeznámen s provozem Glawy a byl častým hostem při pitkách pořádaných Schulzem a Abendschönem v místnostech konspirační gestapácké kanceláře,“ vypovídal Štancl. I do tzv. Film klubu v této budově chodili nacisté. Podle téhož svědka občas dokonce i K. H. Frank. Herečka L. Baarová vypovídala i o dalších stycích Miloše Havla s některými konkrétními úředníky gestapa a SD.
(...)
Východisko ze socialistické současnosti vidí Havel ve vlastnických změnách. Napsal: „Jedinou smysluplnou cestou pro hospodářství je reálná pluralita subjektů hospodářského podnikání a jedinou smysluplnou alternativou současného politického systému je pluralita politická, bez níž je ostatně ta hospodářská nemyslitelná“ (článek Důvody ke skepsi a zdroje naděje, únor 1988).
(...)
Ve svém pozdravu mnichovskému shromáždění emigrantů k 70. výročí Československé republiky Havel napsal: „Hodnoty, z nichž první republika vyrostla, a zkušenosti, které našim národům dala, budou podle mého názoru důležitým inspiračním pramenem, i pokud jde o představy společenského uspořádání.“
To je tedy jeho konkrétní „model budoucnosti“ – první republika, předmnichovský politický režim. Tedy program, který můžeme nazvat odvetou za únorové události roku 1948. Se všemi návraty, které jsou s tím v Havlových politických plánech spjaty.
Chceme-li objektivně charakterizovat politické krédo Václava Havla, nesmíme se bát nazývat věci pravými jmény. A to je třeba otevřeně říci všem, kdo chtějí slyšet pravdu."

Rudé právo 69, 1989, č. 46, 23. 2., s. 4
https://www.ucl.cas.cz/edicee/data/antol...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 9 měsíci

Patrick Buchanan: Řekneme volbami NE?
Do stranických primárek v Iowě zbývá jen týden. V závodě o nominaci do prezidentského úřadu i ve všech průzkumech veřejného mínění vede Donald Trump.

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/po...
==================
Být Američanem, Donald Trump by dostal můj hlas. Dá na prdel užvaněným profesionálním politikům?

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 9 měsíci

A Hilary Clintonovou - kandidátku, na niž prozatím zjevně sázely elity Demokratické strany - najednou zahnal do defenzívy jakýsi Bernie Sanders, socialista z Vermontu, který v rámci svého programu nabízí alespoň provedení pogromu na Wall Street. Clintonová se musela přizpůsobit. Ještě nedávno brala za každé vystoupení 225.000 dolarů od banky Goldman Sachs. Teď se najednou tváří jako klon slavného demokratického politika a nepřítele bank Williama Jenningse Bryana.

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 9 měsíci

Počátek nové epochy?

Kompletní přehodnocení zahraniční politiky se zdá být na dosah. Jak Trump, tak Sanders se vychloubají odporem proti válce v Iráku a Cruz jim s opozicí proti dalšímu “budování iráckého státu” zdatně sekunduje. Vše se jeví tak, že Američané další velkou vojenskou intervenci v nejbližší době podporovat nebudou. A vést do války rozdělený národ si může každý zkusit - normálně je to recept na politické nepokoje a sebevraždu vládnoucí strany. Je jasné, že tohle se nelíbí neokonzervativním komentátorům z National Review, Commentary nebo Weekly Standard - zdá se, že pro ně nová vládnoucí garnitura moc tučný vývar mít nebude.

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 9 měsíci

Trump už dokonce ukázal prstem na hlavního podezřelého - obchodní dohody, ze kterých bohatnou nadnárodní společnosti na úkor americké prosperity, státní suverenity a nezávislosti. Zdá se, že se v každém případě blíží soumrak současné podoby globalizace.

Je možné, že se nacházíme na začátku nové epochy národovectví ve Spojených státech, ne nepodobné té z konce 19. století.

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 9 měsíci

Jan Campbell: Putinova vnitřní nebezpečí

http://vasevec.parlamentnilisty.cz/vip-b...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 9 měsíci

1) Émile Zola: Bohatí muži bez zásad jsou pro moderní společnost mnohem nebezpečnější, než chudé ženy bez počestnosti. 2) Graham Greene: Bezpečí může člověku jít na nervy stejně jako nebezpečí. 3) Marcus Tullius Cicero: Být sám a bez přátel znamená vést život plný nebezpečí a strachu.

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 9 měsíci

A co prezident Miloš Zeman? Média mu často vytýkají, že je hodně proruský a proputinovský...

Mně se na Miloši Zemanovi líbí, jakou má důslednou vnitřní kontinuitu. Vždyť on byl takto „proruský“ – jak vy říkáte – posledních dvacet třicet let! Zeman – na rozdíl od hodně nezkušeného a nepříliš bystrého prezidenta Havla, který první, co udělal, bylo, že odstřihl naši ekonomiku od exportu do Ruska – vždycky říkal, že Rusko je naše přirozená ekonomická základna, kam bychom měli kromě Západu také exportovat. Tím ovšem nemyslel, že bychom se stali nějakým ruským vazalem. Miloš Zeman jen kontinuálně opakuje svůj politický postoj, který vyznával vždycky. Přece nemůžeme být až „albrightovsky“ zamilovaní pouze do Spojených států, nemůžeme se přece chovat, že vidíme jen na jednu stranu a že přitom na straně druhé je hic sunt leones!

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ka...

Bankstersteino vé se vzdávají?
před 9 měsíci

Hands over your head!

Mysleli jsme si, že to nikdy nenechají padnout, FED si přece vytvořil nelegální programy na manipulaci trhu s US státními dluhopisy (nákupy přes Karibik a Belgii) i na manipulaci NYSE a tak mohli v pohodě pokračovat donekonečna...

Výprodeje jsou už asi tak masivní, že už to neudrží...

K tomu doporučuji:

Ing. Petr Ježek, Ph.D., finanční a ekonomický analytik a stratég -
Co sděluje aktuální masivní výprodej US vládních bondů?

http://www.kurzy.cz/zpravy/393427-co-sde...

"Před 25 lety zahájila československ á armáda
před 10 měsíci

současnou tradici účasti českých vojáků v zahraničních misích. První část československé protichemické jednotky, které velel plukovník Ján Valo a která byla zapojena do operace Pouštní štít, později Pouštní bouře, odletěla do Saúdské Arábie 11. prosince 1990.

Po eskalaci napětí uplatňoval Irák vůči Kuvajtu požadavek na 10 miliard dolarů za ztrátu ropy z polí na hranicích s Kuvajtem. Kuvajt souhlasil s částkou 9 miliard dolarů, To proto, aby odvrátil nebezpečí, ale také zároveň aby iráckému diktátorovi nedal vše, co požadoval.

Navzdory dohodě, že jednání mezi Irákem a Kuvajtem o finančním vyrovnání budou dále pokračovat, nařídil Saddám Husajn 2. srpna 1990 v 01:00 hodin svým sto tisícům vojákům a s více než dvěma tisíci tanky zahájit postup do Kuvajtu. Lavina která se hnula se už nedala zastavit.

Saúdská Arábie až poté, co jí byly ukázány upravené satelitní snímky dokazující soustředění irácké armády na hranicích se Saudskou Arábií, oficiálně požádala síly Spojených států, aby vstoupily do království za účelem jeho obrany. První letky stíhačů odletěly na Blízký východ hned téhož dne. – tím také začala operace Pouštní štít.

Jejím cílem bylo zabránit Saddámovi Hussajnovi v jeho další expanzi. V tu chvíli nebylo zcela jasné, zda podaří dotáhnout do konce diplomatické či vojenské řešení krize. Přesto vše začaly západní státy přesouvat své vojenské jednotky do Saudské Arábie, a to s cílem odvrátit případný útok a zároveň vybudovat pozice pro případný zásah proti Iráku.

Federální shromáždění ČSFR vyslovilo dne 23. září 1990 souhlas s účastí česko-slovenské protichemické jednotky v řešení krize v Perském zálivu.

Protichemickou jednotku přepravilo do Království Saúdské Arábie v období od 11. do 14. prosince 1990 třináct obřích letounů C-5 Galaxy. Na Štědrý den 24. prosince 1990 zaujala československá vojenská jednotka prostor v severní části Království Saúdské Arábie v poušti poblíž města Hafr El Batin. Dne 5. února 1991 byla jednotka doplněna o 37 osob, převážně výsadkářů.

V průběhu následné bojové operace pod názvem Pouštní bouře se čs. jednotka přemístila z výchozího prostoru poblíž města Hafr-El Batin až k hranicím Kuvajtu. Postupovala s vojsky prvního sledu a překročila hranice Kuvajtu.

Na území Kuvajtu prošla československá jednotka známou Saddámovou linií minových polí a ukončila svou válečnou pouť pouze několik kilometrů jižně od hlavního města Kuvajtu nedaleko od hořících naftových polí.

Velitel kontingentu vyčlenil několik příslušníků jednotky k ochraně našeho velvyslanectví v Kuvajt-City, k očistě jeho okolí od munice a k provedení oprav vedoucích k opětovnému připojení elektřiny a dodávek vody. Velvyslanectví tak mělo možnost obnovit svoji činnost mezi prvními zastupitelskými úřady v Kuvajtu."

http://www.mise.army.cz/informacni-servi...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Petr Robejšek pro PL analyzuje šance ke svržení Putina. Navrhuje Sobotkovi způsoby ochrany českých hranic a popisuje příčiny krize světové ekonomiky
...
Kdyby dnes existoval nějaký jasnozřivý státník jako kdysi Metternich nebo Palmerstone, tak by se pravděpodobně neptal, je-li Rusko ideologický nepřítel, protože o tom není pochyb; ale přesto to nelze změnit. Někdo jako lord Palmerstone nebo von Bismarck by se dnes ptal, co se stane samotnému Západu, když Rusko zkolabuje. Opravdový státník nemyslí v ideologických kategoriích, jeho zajímá jednak proveditelnost, ale vždy a za všech okolností téma rovnováhy. Rovnováha je v každé situaci základním předpokladem pro změnu k lepšímu.

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

... Podle mého názoru roste v západních politických elitách nervozita v přímé závislosti na tom, jak se stále výrazněji projevuje, že EU není skutečně funkčním spolkem. Tato nervozita se mění v podrážděnost na straně západoevroských elit, když je vývojově a názorově „zaostalé“ východoevropské společnosti najednou odmítají slepě následovat. Je pozoruhodné, že pak se v západní Evropě ozývají hlasy zpochybňující oprávněnost demokraticky legitimizovaných rozhodnutí, jako se to stalo v případě Maďarska a Polska.

Západoevropské elity chtějí najednou zkoumat správnost některých rozhodnutí legitimní vlády a prozrazují tak nepochopení podstaty demokracie. Domnívají se zřejmě, že demokracie je nástroj k nacházení „správných“ rozhodnutí. A o tom, co je správné, rozhoduje ten, kdo je silnější. To je omyl. Demokracie je nástroj k hledání rozhodnutí, která podporuje anebo toleruje většina společnosti. Teprve v čase a v soutěži těchto rozhodnutí s rozhodnutími jiných národů se ukáže, která byla opravdu správná, to jest pro danou společnost užitečná.

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Moje laická "mazaná" předpověď:

Dojde ke zdražení ropy až nám polezou oči z důlků, ALE nevím kdy...:-)

Zlatej socialismus, kdy byl nedostatkový i toaletní papír. Jak jsou na tom nové technologie v získávání ropy a plynu z hlediska životního prostředí? Nedovedu si představit ten řev např. ze strany Greenpis, kdyby se tak nešetrným způsobem plundrovaly surovinové zdroje v Rusku. Je ticho po pěšině, ale o to hlasitěji se hovoří o tom, co způsobí GO za padesát let. Bunga bunga!

Sněhová rallye Monte-Carlo
před 10 měsíci

Rally Monte-Carlo 2016 začala tento čtvrtek (21.01.2016 - 24.01.2016), vede Sébastien Ogier:

https://www.facebook.com/sebastien.ogier...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Ukrajinský poslanec: To Porošenko osobně zahájil válku v Donbasu!
http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/z...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Tři fáze džihádu (islamizace)
http://pravdive.eu/modules.php?name=Cont...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Navíc, uprchlíci přispějí k likvidaci národních států. Proto neexistuje snaha se proti nim postavit. Strašení Ruskem je metoda, jak skutečný problém zakamuflovat. Za 25 let se toho ve světě událo tolik, že je nad slunce jasnější, kdo ohrožuje světový mír nejvíce. Můžeme jenom poděkovat, že Ćína i Rusko se chovají rozumně. Pokud dojde k dalšímu zhoršení vztahů mezi Západem a Východem, existuje mnoho potenciálních míst, kde se mohou objevovat nové Majdany a různé jiné "lahůdky". Určitě by nebyl problém dostat lidi např. v pobaltských republikách do ulic, někteří tam ani nemají volební právo... Stejně tak by asi nebyl problém "hecovat" Němce proti okupačním vojskům USA, kterým se nechce ani po 70 letech vrátit se domů. V samotných Spojených státech se před udílením Oskarů ukázalo, že ani mulat prezidentem není dostatečným důkazem o vyřešení rasových problémů. To, o čem se zmiňuji je pouhé amatérské střílení od boku. Všechny velmoci mají páky na to, jak znepříjemnit život si navzájem. Obyčejní lidé z toho zisk nemají, ocitají se v roli U.I. Nemusíme chodit daleko - Ukrajinci by si měli něco nastudovat, co to jsou PROXY války...

Můj diskusní příspěvek na NP.

Co kutí MbS
před 10 měsíci

30letý ministr obrany, korunní princ Mohammed bin Salman (MbS), navštívil 13. ledna Islamabad, kde se setkal s pákistánským premiérem Nawazem Sharifem. Pákistán je tradiční spojenec Saúdské Arábie. Pákistánci ho odpálkovali, že nikdy nevysílají vojenské jednotky bez mandátu OSN, ať už jde o jakoukoli zemi a jakoukoli koalici.

Týden předtím MbS odpověděl v rozhovoru pro The Economist na otázku, jestli je Írán největším nepřítelem jeho země: "My doufáme, že ne." a "Spojené státy si musí uvědomit, že jsou číslo jedna ve světě a musí podle toho jednat."

Šéf německé tajné služby varoval před nebezpečnými ambicemi krále Salmana (údajně trpí demencí) a jeho syna MbS, kteří podle něj aspirují na vůdce arabského světa a destabilizují arabský svět proxy válkami v Jemenu a Sýrii.

Zkušený novinář Patrick Cockburn rovnou napsal v The Independent, že MbS je nezkušený gambler, který pravděpodobně zdvojnásobí sázky, když prohrává, a že to je naprostý opak od minulých vládců Saúdské Arábie, kteří preferovali, tak říkajíc, sázky na všechny koně.

Jeho článek nese titulek:

"PRINC MOHAMMED BIN SALMAN: NAIVNÍ, AROGANTNÍ SAÚDSKÝ PRINC SI HRAJE S OHNĚM."

http://www.independent.co.uk/news/world/...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Mike Lofgren: Kde se vzal a co obnáší „hloubkový stát“
http://www.stripkyzesveta.cz/cz/media/14...

Kujme pikle pikle kujme snad se pikle s piklí ujme
před 10 měsíci

Česko neodmítlo kvóty, Německo už jedná s národními zrádci Zaorálkem a Špidlou (oba chazarští Židé)!

Strategický dialog s Německem: vznik pracovní skupiny k migraci a integraci
19.01.2016 / 17:21
Ministr zahraničních věcí ČR Lubomír Zaorálek přijal dne 19. ledna 2016 v Praze německého státního ministra pro evropské záležitosti Michaela Rotha.
V rámci Strategického dialogu se v tento den zároveň poprvé sešla pracovní skupina k migraci a integraci. Strategický dialog mezi Spolkovou republikou Německo a Českou republikou byl sjednán s cílem posílit vzájemnou důvěru a zlepšit spolupráci v nejdůležitějších oblastech společného zájmu. Dialog probíhá v řadě resortních pracovních skupin. Téma migrace se stalo natolik závažným, že se obě strany shodly na vytvoření zvláštní meziresortní pracovní skupiny.
V delegacích, které za německou stranu vedl státní ministr pro evropské záležitosti ministerstva zahraničních věcí Michael Roth a za českou stranu šéfporadce předsedy vlády Vladimír Špidla, zasedli nejen odborníci na mezinárodní politiku, ale také zástupci dalších zainteresovaných ministerstev, odborů, svazu průmyslu a nevládních organizací. Během prvního setkání si delegáti především promluvili o tom, co od dialogu očekávají a vyměnili si své dosavadní zkušenosti.
Současná zvýšená míra migračních toků do Evropy představuje velký úkol, pro jehož zvládnutí jsou třeba především kvalitní integrační programy. Partneři se v diskuzi proto soustředili v první řadě na otázky spojené s příchodem migrantů do Německa a ČR a jejich úspěšného zařazení do společnosti.
Vladimír Špidla ve shrnutí diskuze uvedl, že v jednání se ukázala shoda ve většině podstatných bodů. Například na vybudování fungující sítě tzv. hotspotů, významu jazyka pro integraci či potřebě okamžitého zapojení imigrantů do integračních programů.

http://www.mzv.cz/jnp/cz/udalosti_a_medi...

Budeme pikliti
Za královské tititi

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

„Buďme všichni kamarádi.“
Setkání Rusko-Katar na nejvyšší úrovni v Moskvě. Proč k němu došlo?
http://www.eurasia24.cz/nazory/379-setka...

Jenom se potvrzuje, že RUSKO není SSSR. Je dobré se poučit z historie a chyby neopakovat.

Opsáno z facebooku:
před 10 měsíci

Opsáno z facebooku:
„Pepíčku, copak dělá tvoje maminka?“
„Prosím, ona je prostitutka.“
O přestávce si paní učitelka zavolá Pepíčka a ptá se ho: „Opravdu je tvoje maminka prostitutka?“
„Ne, ona je ombudsmanka, ale my se za to doma hrozně stydíme a nesmíme o tom mluvit…“
Zdroj: viditelny-macek.cz

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Konec měnové diktatury? Zápas za skoncování s hegemonií US dolaru
http://www.nwoo.org/2016/01/19/konec-men...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

P.C. Roberts: Důkazy jsou po ruce – vláda USA je nejkompletnější kriminální organizací v dějinách lidstva.
http://www.nwoo.org/2016/01/19/p-c-rober...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

"Neokonzervativní Washington prohlašuje, že historie si jej vybrala za hegemona světa, v němž žádné jiné práno než právo americké neplatí. Pouze na Washingtonu záleží. Zákon sám o sobě je nepotřebný, protože Washington často nahrazuje zákon svými rozkazy."

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Aneb, jak Richard Armitage kdysi řekl pakistánskému prezidentovi: „Zbombardujeme vás do doby kamenné!“

Jo jo, to je fakt!
před 10 měsíci

Bush threatened to bomb Pakistan, says Musharraf, 22 September 2006

The Bush administration threatened to bomb Pakistan "back to the stone age" after the September 11 attacks if the country did not cooperate with America's war on Afghanistan, it emerged yesterday.

In an interview to be aired on CBS television this weekend Pakistan's president, General Pervez Musharraf, said the threat was delivered by the assistant secretary of state, Richard Armitage, in conversations with Pakistan's intelligence director.

"The intelligence director told me that (Mr Armitage) said, 'Be prepared to be bombed. Be prepared to go back to the stone age'," Gen Musharraf was quoted as saying.

Zdroj: The Guardian
http://www.theguardian.com/world/2006/se...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Čína už nechce hrát druhé housle.
Tažení Blízkým východem začíná

Zdroj: http://www.lidovky.cz/cina-uz-nechce-hra...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Exministr zahraničí Jan Kohout: Nová Hedvábná stezka má spojit Čínu s Evropou. A Česko by mělo být u toho
ROZHOVOR. Institut nové Hedvábné stezky, který byl založen vloni v září, dnes poprvé představil v Senátu jeho prezident a zakladatel, bývalý vicepremiér a ministr zahraničí České republiky, poradce prezidenta Jan Kohout. O smyslu a cílech neziskové organizace, v níž jsou mezi experty i bývalý premiér Petr Nečas nebo exposlanec a poradce předsedy Parlamentu Vladimír Laštůvka, hovořil v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz prezident institutu Jan Kohout.
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/roz...

„Balkanizace “Blízkého východu
před 10 měsíci

Uspořádání, které vzešlo přesně před sto lety z první světové války (Sykes–Picot Agreement, 16. 5. 1916) za pomoci britského důstojníka "Lawrence z Arábie" a arabského povstání proti Osmanské říši (Turecku), se dnes hroutí.

Současná situace arabského Blízkého východu tak připomíná situaci na Balkáně devadesátých let.

Neokonzervativci v USA a Izrael vždy snili o balkanizaci Sýrie a Iráku, případně i Egypta a Libanonu, do menších regionů. Zlikvidovat suverenitu těchto zemí. Rozbít do etnicky či nábožensky jednotných malých oblastí, pak již snadno ovladatelných. Divide et impera. Teď se jim to daří.

Například ve svém projevu v roce 2013 Henry Kissinger odhalil svou touhu vidět Sýrii balkanizovanou ve "více méně autonomní regiony":

"Existují tři možné výsledky. Vítězství Asada, vítězství sunnitů nebo výsledek, ve kterém různé národnosti budou souhlasit s tím, že budou společně koexistovat, ale ve více méně autonomních oblastech tak, aby se nemohli navzájem utlačovat. To je výsledek, jaký bych preferoval. Ale to není většinový názor… Také si myslím, že Asad by měl jít, ale nepovažuji to za klíčové. Klíčem je; je to jako Evropa po třicetileté válce, když různé křesťanské skupiny se navzájem zabíjely, až si nakonec uvědomily, že musejí žít společně, ale v oddělených celcích."

https://www.youtube.com/watch?v=ZVasCE1u...

Existuje i čtvrtá, spíše teoretická možnost, že by Blízký východ opět ovládlo Turecko (Osmanská říše) jako před sto lety.

Blízký východ je také bohatý na přírodní zdroje. Regionální vláda Kurdů na severu Sýrie spolupracuje s koncerny Exxon Mobil, Chevron. ISIS samozřejmě vyhlásil chalífát a právo šaría, ale zjevně největší boje vedl o ovládnutí ropných polí.

"Balkanizace" Blízkého východu a kontrola přírodních zdrojů muslimskými fanatiky tak umožní jedno – a sice uzavření podobných obchodních kontraktů, jaké ropné koncerny nyní vyjednávají s Kurdy.

http://protiproud.aplikace.net/politika/...

MILOŠ ZEMAN V DAILY MAIL
před 10 měsíci

"Integrovat muslimy do západní Evropy je prakticky nemožné," říká český prezident a obviňuje islámskou kulturu za sexuální útoky v Kolíně Diskuze 1 286 komentářů, většinou souhlas.

Pak se divím, proč v roce 1999 Zemanova jednobarevná menšinová sociálně demokratická vláda vstupovala do NATO a souhlasila s bombardováním Jugoslávie ve prospěch albánské Osvobozenecké armády Kosova. tj. albánských muslimů v srbském Kosovu.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Dneska u Anděla rozdával předseda Úsvitu Národní koalice občasník NÁRODNÍ LISTY s titulkem:
BRUSEL JE NÁM NA NIC
CHCEME OCHRANU HRANIC

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Oskar Krejčí: Nová ruská bezpečnostní doktrína
...
To máte pravdu. Musíte se ale dostat ze zajetí představ České televize, podle jejíž politiky neexistuje nic, o čem ona prostoduchý lid blahosklonně neinformuje. Informační embargo na zásadní informace je základním nástrojem manipulace. Svět je však mnohem složitější a dynamičtější, než nabízí zakomplexovaná veřejnoprávní obrazovka.
http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politik...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Bohatství USA: „Vojensko-průmyslově-teroristický" komplex!
USA odmítají připustit, že ony sami vytvořily nepřátele po celém světě, protože jejich bohatství závisí na průmyslu, pracující pro války a terorismus, uvedl tvrdě Bruce Fein na The Washington Times.
http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politik...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Víkendář: Jak najít ten správný přístup k Rusku
http://www.patria.cz/zpravodajstvi/31018...

Šedý stát Gray State
před 10 měsíci

Americká policie tento týden zveřejnila zprávu popisující vraždu a následnou sebevraždu, která se udála v Apple Valley, Minnesota v roce 2014. Armádní veterán (v Iráku, Afghánistánu, Německu a Texasu od června 2004 do srpna 2009) a nezávislý dokumentarista David Crowley (29) zabil svou ženu, která konvertovala od islámu ke křesťanství. Následně také jejich pětiletou dceru Rani. Dvě hodiny po jejich vraždě si přiložil pistoli k hlavě a spáchal sebevraždu. Na zdi nechal nápis napsaný krví Allahu Akbar. Mrtvoly byly nalezeny až s odstupem tří týdnů 17. ledna 2015.

Jako veteránovi mu příslušela měsíční penze, bezplatná lékařská péče a benefity na vzdělání, jeho manželka Komel pracovala jako výživová poradkyně, finančními problémy rozhodně netrpěli. Malá Rani byla naposled ve škole Cyprus Classical Montessori 19. prosince 2014.

http://www.nydailynews.com/news/national...

Alespoň tak zní oficiální verze vyšetřovatelů. Rodina ani kamarádi tomu nevěří a tragédii dávají do souvislosti s tím, že filmař dlouhodobě kritizoval vládu Spojených států a připravoval film Gray State, který upozorní na orwellizaci USA. Crowley se mimo jiné zabýval problematikou FEMA táborů, FEMA (Federal Emergency Management Agency) je americký úřad pro zvládání krize. FEMA údajně po celých Spojených státech nechala postavit na 800 táborů, které jsou zatím prázdné. Pro koho jsou? Pro nepohodlné občany?

Byli Crowleyovi zavražděni a dvojitá vražda a sebevražda zinscenovány?

GRAY STATE Official Concept Trailer #1

https://www.youtube.com/watch?v=Gy7FVXER...

Satanistické zednářské obelisky v Česku
před 10 měsíci

Proč v Karlových Varech postavili obelisk?!

Nedávno jsem si všiml, že na různých místech naší vlasti se stavějí v parcích nebo na jiných prostranstvích obelisky - u Kongresového centra v Praze, 13metrový modrý skleněný obelisk v kruhové kašně u Hlavní pošty v Karlových Varech (realizace 2005)...

http://socharstvi.info/realizace/sklenen...

Vždyť obelisk je symbolem Zednářů a v bibli se dočteme, že obelisk sloužil k uctívání boha Baala neboli Satana!

Baal - původně syrsko-kananejský bůh uctívaný v syrsko-palestinské oblasti, zejména jako bůh hromu, bouře a úrody. Jméno Belzebub pochází z hebrejského "Baal Sebul" (vznešený pán) a jeho posměšku "Baal Sebub" (pán much). Ve Starém zákoně je bohem filištínského města Ekron, v Novém zákoně jménem ďábla.

Asi nejznámější obelisk v Česku je obelisk na Pražském hradě z roku 1928. Nachází se na 3. nádvoří Pražského hradu. Skutečně je to památník padlým během první světové války či snad symbol úspěšné zednářské účasti na vzniku samostatného Československa? Donátorem obelisku byl osobně prezident T. G. Masaryk a vztyčen byl teprve na druhý pokus, první žulový monolit se v roce 1923 při nehodě na silnici u Telče rozlomil, což bylo docela symbolické. ;-) Na popud prezidenta Václava Havla byla na obelisk v roce 1996 doplněna špička - pyramida z pozlacených ocelových profilů, vyrobená v plzeňské Škodovce privatizéra Lubomíra Soudka. Původně měla být na obelisku vytesána místa bojišť nebo oslavné verše a na vrcholu lev s křížem od sochaře Jana Štursy, nic z toho tam ale není...

S využitím
http://www.demiurg.cz/index.php?option=c...

https://cs.wikipedia.org/wiki/Obelisk_%2...

anabel
před 10 měsíci

Ashley Olsen uškrcena nelegálním Senegalcem v Itálii, ale nejde o herečky a návrhářky Mary-Kate a Ashley Olsen, jen shoda jmen.

http://www.nbcnews.com/news/world/ashley...

https://en.wikipedia.org/wiki/Ashley_Ols...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

"Bez politické korektnosti" :
byl titul veřejné debaty s Petrem Robejškem a Danou Bérovou z Institutu 2080, která se ve středu konala na brněnské fakultě sociálních studií MU. Stěžejním tématem byly změny, kterými prochází současná západní společnost. Nešlo ale jen o migrační krizi, ale o celkové posuny ve vnímání ekonomiky růstu, médií a politiky jako takové. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Denunciace jako způsob politického boje aneb Pracují na vnitru hlupáci, nebo grázlové?

http://virtually.cz/journal/?q=denunciac...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Co je BPI?
BLOK PROTI ISLÁMU je spolek, nikoliv politická strana. Proto jsme otevřeni i členům jiných politických stran, vojákům, policistům a státním úředníkům.
=======================
Petře Štěpánku, dobře jste to napsal. Právě jsem odeslal přihlášku do BPI. Bunga bunga!

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci
Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Junckerovi se nelíbí nizozemské referendum o dohodě s Kyjevem
Kvalita nizozemské demokracie je taková, že podle ústavy této země může kromě vlády či parlamentu iniciovat vyhlášení referenda i významná skupina nizozemských voličů.
http://vasevec.parlamentnilisty.cz/clank...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Jak čeští politici poníženě uspokojují ego německého vůdce
...dle tvrzení znalců mezinárodního práva článek 3 Protokolu č. 36 Lisabonské smlouvy umožňuje členským zemím vyžádat si až do konce března 2017 hlasování takzvaně „postaru“, při němž hlas České republiky by byl v otázce kvót nepřehlasovatelný. Tedy kdybychom jako země skutečně kvóty nechtěli, mohli jsme jim zabránit.

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politik...

PODEJTE DEMISI, VLÁDO!
před 10 měsíci

Premiér Sobotka si 19. 11. 2015 přeposlal do své (nezabezpečené) soukromé e-mailové schránky na serveru miliardáře Lukačoviče Seznam.cz bosobotka@seznam.cz kompletní návrh ministerstva vnitra "PROTITERORISTICKÝ BALÍČEK" z vládní e-mailové schránky premier@vlada.cz.

Dokument "PROTITERORISTICKÝ BALÍČEK" byl utajovaný ve stupni "Vyhrazené" a píše se v něm mj.: "V České republice v organizované trestné činnosti i terorismu stále důležitější roli hrají komunikační a informační technologie a mezi nejpalčivější hrozby nadcházejícího období patří počítačová a informační kriminalita. (...) Důvodem této dvojkolejnosti je to, že zatímco podnikatelé v elektronických komunikacích mají povinnost uchovávat provozní a lokalizační údaje a jsou povinni je pro vyjmenované trestné činy policii sdělit, provozovatelé internetových portálů, jako je např. seznam.cz, centrum.cz, atlas.cz, tuto povinnost nemají."

Žádám okamžitou demisi Sobotky a Babiše, táhněte a vezměte si sebou svého Big Brother kontrolní hlášení a EET! Naše firemní data o tržbách do rukou nedostanete!

http://www.white-media.info/screen/bsobo...

http://www.white-media.info/screen/bsobo...

http://www.white-media.info/screen/bsobo...

http://www.white-media.info/screen/bsobo...

http://www.white-media.info/screen/bsobo...

http://www.white-media.info/screen/bsobo...

http://www.white-media.info/screen/bsobo...

http://www.white-media.info/screen/bsobo...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Historik Vlastimil Vondruška: Pokud islám ovládne Evropu, bude to kvůli naší slabosti
http://www.novinky.cz/domaci/391360-hist...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Kdo jsou sluníčka a proč myslí, tak jak myslí. Lépe řečeno, proč vůbec nemyslí.
http://tomasbubenik2.blog.idnes.cz/c/483...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci
Leon Tuzemák
před 10 měsíci

Generál ruských výsadkářů Alexandr Šušukin, který předloni velel vojákům obsazujícím Krym, zemřel v neděli 27.12.2015 na zástavu srdce ve věku 52 let. Generálmajor Šušukin byl v posledních dvou letech zástupcem náčelníka štábu výsadkových vojsk Ruské federace. Před tím velel ruským vojskům v Jižní Osetii, která se odtrhla od Gruzie. Měl bojové zkušenosti z Afghánistánu, severního Kavkazu i bývalé Jugoslávie.

V pondělí 4.1.2016 zemřel ve věku 58 let šéf ruské vojenské tajné služby GRU Igor Sergun, architekt tzv. hybridní války. Také na srdeční záchvat. Sergun patřil mezi oblíbence prezidenta Vladimira Putina, v čele GRU stanul v roce 2011, ale sloužil v ní už od roku 1984.

Náhoda?

Nebo náhle zemřou i další blízcí spolupracovníci prezidenta Putina?

Americká konzultační agentura Stratfor tvrdí, že Sergun zemřel již 1. ledna a v Libanonu, ne v rekreačním středisku u Moskvy. "Pokud je tato zpráva pravdivá, vzniká otázka, co dělal Sergun v zemi, která je křižovatkou světových zpravodajských služeb, a proč Kreml jeho smrt v cizině tají," napsal Stratfor.

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/3793...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Václav Klaus - KOORDINÁTOR sil v EU, které si přejí radikální transformaci UNIE.

Význam slova koordinátor:
Zprostředkovatel; člověk který zajišťuje sladění více činností nebo lidí dohromady /WIKI/

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Američané za nic nemohou, jsou to andělé. Aspoň podle některých diskutujících na NP. A tak jsem si našel na mé oblíbené WIKI tento odkaz: https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1lka...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

A ještě nutno poznamenat...:
Autor: B. Volarik Datum: 7.1.2016 6:37

...když se neví kdo za co může, platí pravidlo: Za všechno může Bush.

laara
před 10 měsíci

Tedy, to je síla! Upřímně doufám, že tomu individuu, co je teď premiérem, tahle aféra zlomí vaz! I jen zběžné pročtení těch e-mailů odhalí totiž takovou míru arogance moci a manipulativních technik (v tom je zvlášť "výživný" dopis Bohoušovic poradce O. Novotného řediteli agentury STEM, kde mj. píše: "Pane řediteli, váš předvolební průzkum nedopadl tak, jak bychom si představovali, a jestli s námi ještě chcete do budoucna spolupracovat, budeme si muset vážně promluvit..."), že to musí zarazit i oddané socany.

A to nemluvím o tom, že proti našemu národu se v nejvyšších politických patrech (rukou společnou a nerozdílnou s tzv. nevládkami) chystá doslova a do písmene spiknutí ve věci arabsko-afrického přistěhovalectví: nejvíce mě v těch mailech "dojal" návrh vysílat v ČT migrační večerníček, kde by podle bafuňářů z Ministerstva vnitra měla "vystupovat nějaká vlídná tvář, třeba Zdeněk Svěrák a před zprávami vysvětlovat národu", že prostě musíme ty chudáky trpící běžence přijmout... Také mailové dohadování se o tom, která z etnobyznysových nevládek se dostane k tučnému uprchlickému lizu – tedy bude vybrána za generálního dodavatele integračních služeb – je dechberoucí!
Hnus, obludnost, špína. Jen se potvrdilo to, co tu všichni lidé, co ještě neztratili mozek a nenechali se zaslepit oficiálním mlžením a lhaním, dávno tušili.

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Díky za příspěvek i za ty, které jsou k této aféře.To je počteníčko.

Jan Král - Migrační večerníček
před 10 měsíci

Jan Král, ředitel Odboru koordinace evropských politik Úřadu vlády ČR

Jan Kral (kral.jan@vlada.cz)
Komunikační skupinka k migraci dnes
23.10.2015, 14:37:28
Komu: Tomas Prouza, Oto Novotny, onovotny58@seznam.cz
Kopie: Mariana Wernerova, Marek Soucek

Ahoj Tomáši a Oto,
níže telegraficky z dnešní komunikační skupinky. Proběhla v dělné atmosféře.
(...)

7. Migrační večerníček
Mariana informovala, že se rozběhlo regionální informování, MV potvrdilo, že zájem je, ale že by to chtělo témata strukturovat. Navrhl jsem kouskování a jako nosič TV, kde by mohl být migrační večerníček - nějaká vlídná tvář, třeba Zdeněk Svěrák by v krátkých spotech něco málo před zprávami vysvětlil národu. Kupodivu se toho všichni chytli, Mariano, kdyžtak mě oprav, ale odnesl jsem si z toho, že MV v tomto otočilo a teď by se něčemu takovému nebránilo vč. toho, že Lucie zmínila, že to ráda probere v ČT. Tak uvidíme, třeba to k něčemu bude.

JK

Zdroj:
http://www.white-media.info/cssd_hack_im...

Tomáš Prouza, státní tajemník pro evr. záležitosti
před 10 měsíci

Tomáš Prouza (prouza.tomas@vlada.cz)
přesídlení Syřanů - Nadační fond Generace 21
17.10.2015, 20:19:47
Komu: bosobotka@seznam.cz

Dobrý den,
asi to budete mít vytištěné v poště, ale raději přeposílám.

Toto je reakce MV na Váš požadavek z úterní večerní schůzky k migraci „dotáhnout“ nějak tu žádost Nadačního fondu Generace 21 na přesídlení 152 osob z Iráku do ČR (europoslanec Svoboda).

Materiál je informační a MV klade důraz na to, že jde pouze o interně vysídlené osoby a jako takové „se nepočítají do kvót“, tedy mezi těch 400 lidí, které jsme se rozhodli dobrovolně přesídlit v létě (a nedostaneme na ně příspěvek Evropské komise). I jako vnitřní vysídlenci ale mají nárok požádat o azyl a bude na nich, aby splnili požadavky českého zákona.

Otázka je tedy jednoduchá – chceme tu věc zabít jen proto, že se nezapočítají mezi těch 400? A nebo tady máme šanci na příchod skupiny, která je organizovaná a dostane velkou pomoc od lidí z toho nadačního fondu, aby se co nejrychleji integrovali a budeme tak moci ukázat, že nám systém funguje?

Předpokládám, že vnitro bude chtít od Vás jasný pokyn, jak se k tomu postavit, proto ten materiál nic nenavrhuje… Tomáš

Postoupil TomasProuza/Vlada/CZ v 17.10.2015 18:32
Od: ministr@mvcr.cz
Kopie: adela.bruknerova@mvcr.cz, dudinsky.lukas@vlada.cz
Datum: 16.10.2015 16:01
Předmět: materiály MV ČR k migraci

Zdroj:
http://www.white-media.info/screen/sobot...

* europoslanec KDU-ČSL Pavel Svoboda

"ŽE NÁM SYSTÉM FUNGUJE"?! PŘESÍDLENÍ ČMOUDŮ FUNGUJE, KOLIK ČECHŮ PŘIPRAVILI TITO POLITICI O PRÁCI, BYDLENÍ A O ŽIVOT!!!

5.1.2016 Zábřeh na Moravě Dva mrtvé bezdomovce, kterým se patrně staly osudné tuhé mrazy, našel v úterý 5. ledna dopoledne zaměstnanec Charity v Zábřehu. Těla čtyřiapadesáti­letého muže a pětašedesátileté ženy se nacházela v dřevěném přístřešku poblíž Moravské Sázavy.
Zdroj:
http://olomoucky.denik.cz/nehody/v-zabre...

ÚSVIT Národní koalice
před 10 měsíci

Sobotka musí vysvětlit, co řeší na soukromém mailu.
Premiér Sobotka na svém soukromém mailu řeší nejen státní bezpečnost, ale také jak oklamat občany ČR. Úsvit se nyní o to více obává o data občanů, které stát získá kvůli EET. Cynismus, se kterým se premiérovi poradci domlouvali dopředu s „nezávislými“ agenturami na výzkumu veřejném mínění, je odporný a dokazuje, že pro ČSSD jsou občané jen „legalizace vlády přes volební výsledky.“ První čtení zveřejněného materiálu dokazuje, že ministr Chovanec se jel nechat do Bruselu jen přehlasovat v otázce kvót a vláda hrála na české občany divadlo.
Vzhledem k tomu, že někteří aktéři komunikace již potvrdili její pravost a Úřad vlády vše vyšetřuje, je zřejmé, že se jedná o skandál podobný tomu, který měla Hillary Clintonová. Doufáme, že spřátelené agentury nepřesvědčí média, aby celou věc zametla pod koberec. Je potřeba, aby vláda šla s pravdou ven a přestala obelhávat občany. Jediný, kdo ji k tomu může donutit, jsou média.
Neuvěřitelné také je, že premiérovi poradci vidí v imigraci zejména vlastní byznys a šanci na nově vytvořená místa ve státní správě. Zájmy a bezpečnost ČR jsou jim ukradené.

http://www.parlamentnilisty.cz/politika/...

Oligarší média a Sobotkovy e-maily
před 10 měsíci

Všimněte si, milí voliči, jak média oligarchů Babiše, Bakaly, Křetínského ne-informují čtenáře o skandálních e-mailech premiéra, vždyť přece Bohuslav Sobotka a vlády ČSSD jim přihráli většinu jejich stamiliardových majetků, ruka ruku myje:

OKD a 43 tisíc bytů na Ostravsku Bakalovi, Aliachem - Synthesii, Fatru, Moravské chemické závody a Technoplast Babišovi, i Unipetrol v 2001 Babišovi, Kostelecké uzeniny Babišovi, Elektrárny Opatovice Křetínskému, MIBRAG Křetínskému od ČEZu...)

V oligarších médiích je o Sobotkovi jen jeden článeček kdesi odsunutý vzadu...

Miliardář Lukačovič vlastní Seznam.cz a novinky.cz, které otitulkovaly článek tak, že chudáček premiér je terčem neonacistů: "Neonacisté zveřejnili e-maily z údajné soukromé schránky premiéra Sobotky"

Že měl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka na Lukačovičově Seznam.cz mnoho let e-mailové schránky bosobotka@seznam.cz (pro stranickou komunikaci) a obsobotka@seznam.cz (pro soukromou komunikaci) věděla spousta lidí.

Kromě hackerů mohl číst Sobotkovu poštu taky Lukačovič, asi to Bohuslavu Sobotkovi nikdy nevadilo.

Ale stejně jako v případě Hillary Clintonové nejde o to, že je Sobotka idiot, ale jde o obsah e-mailů, jenž hraničí s velezradou.

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Tento text si nechte zarámovat. Přehledný seznam největších polistopadových kauz. Včetně Bambergu, OKD, Moravia Energo či MUS

http://eportal.parlamentnilisty.cz/Artic...

Napište premiérovi Sobotkovi chichi
před 10 měsíci

obsobotka@seznam.cz

Většinový vlastník a předseda představenstva Seznam.cz Ivo Lukačovič s majetkem 8,5 miliardy korun je 15. nejbohatším člověkem v Česku v roce 2015 dle magazínu Forbes. Za rok 2014 vykázala akciová společnost Seznam.cz, a.s. tržby 3,129 miliardy korun a zisk před zdaněním 1,136 miliard korun.

To se divím, že k organizování přílivu imigrantů do Česka používal velezrádce Sobotka e-mail u Seznam.cz a ne nějaké tajné depeše?

Sobotkovy e-maily
http://www.white-media.info/hax.html

Nejbohatší zloději v Česku roku 2015
http://www.forbes.cz/miliardari/

JDE TAM O PRACHY ZA IMIGRANTY
před 10 měsíci

Z NĚJAKÉHO FONDU A OVLIVŇOVÁNÍ VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ + AGENTUR PRO VÝZKUM VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ VE PROSPĚCH IMIGRACE.

SOBOTKA A ČSSD JSOU SCHOPNÍ ČESKOU REPUBLIKU PRODAT.

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Kongres ODS změnu tváří ve vedení nepřinese
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...
ODS-zmenu-tvari-ve-vedeni-neprinese-415793

Nejsem členy strany, ale byl jsem její dlouholetý volič s jedinou nevěrou, kdy jsem odevzdal hlas Bloku hlavu vzhůru /s předpokladem, že získají aspoň 1,5 % a s tím i finanční podporu pro volby do EP/.

Poslední manipulativní kongres jsem nemohl "spolknout". Předsedu Petra Fialu, kterého jsem na Virtually upřímně všemožně podporoval, jsem v rozčilení poslal kamsi. Jeho vztah vůči RFa politice prezidenta Putina je pro mě nepřijatelný.

Nevím koho budu na podzim volit. ODS by měla z mé strany snad šanci, kdyby si kongres odsouhlasil vytvoření platformy/frakce, jak je libo, která by prezentovala podobné názory na Rusko jako mám já.

Pokud proběhne kongres stejným způsobem jako ten minulý, dovolím si předpovědět, že senátorské a krajské volby budou pro ODS katastrofou. Lidé budou volit srdcem, nebudou brát ohledy na to, jestli jejich hlasy propadnou...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci
Hurááá
před 10 měsíci

Chystá se bitva o Mosul, sídlo Islámského státu

http://zpravy.idnes.cz/chystany-utok-na-...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Mýtus o evropské říši
Musíme zahájit otevřenou debatu o otázkách, které se Česka a zájmů jeho obyvatel dotýkají. Například zda chceme euro a zda se kvůli společné měně budeme chtít vzdát své národní měnové, ale i rozpočtové a daňové politiky. Zda budeme chtít, aby naši sociální politiku řídila Evropská komise. Zda chceme být součástí společné azylové politiky, a vzdát se tak možnosti rozhodovat o tom, kdo, na jak dlouho a za jakých podmínek bude pobývat na našem území.
http://virtually.cz/journal/?q=mytus-o-e...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Válka, kterou nevidíte

Z diskuse pod videem:
Karel Krůpa před 1 rokem
Síla no, né že bych to už nevěděl, ale i to připomenutí je vždy dost drsné. Zasraná média !!! Zkurvený válečný byznys a Stupidní lidský tvor, který si to všechno samozřejmě nechá líbit.

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Válka, kterou nevidíte https://www.youtube.com/watch?v=u6tNXk9a...

Moc děkuji za tento odkaz. Dal jsem si ho okamžitě do archivu. Budu ho rovněž postovat na NP a Virtually.

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Klaus, Robejšek?! Co se to včera, v té jejich ČT stalo?! /Blog Josefa Havránka na iDNES/
A z diskuse pod blogem:
Domnívám se, že k té změně nutné dochází díky sociálním sítím na Internetu. Chodím hlavně na Neviditelného psa, zajímavé jsou diskuse pod Astonovým Úvodníkem. Mediální "analytici" nemohou přehlédnout, jak se lidé vyslovují k politické korektnosti, kdo vlastně přispívá k chaosu ve světě a kdo chce ten svět stále ještě ovládat, atd. atd. Internet brání vymývání mozků. Je fantastický třeba možností okamžitě reagovat na dění doma i ve světě. Přál bych si do nového roku, aby diskutujících přibývalo geometrickou řadou. Rok 2016 je rokem voleb do Senátu, krajů... Nikdo by neměl zůstat doma! Jeden hlas nic neznamená, ale volební lístky se sčítají... Pro mě je tentokrát nejdůležitější, jaký politické strany, hnutí budou mít poměr k masové, ilegální migraci..
http://domaci.eurozpravy.cz/politika/141...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Co je špatného na vytvoření jednobarevného kabinetu?:

To se podařilo straně PiS bývalého premiéra Kaczyňského. Získala v říjnových volbách většinu v obou komorách parlamentu. Vláda se po dobu vládnutí už nemůže vymlouvat na jiné názory koaličních partnerů. Voliči v následujících volbách to potom PiS spočítají...

Nejsem děd vševěd a tak jsem se podíval na WIKI: "Liberální demokracie, někdy též ústavní demokracie je běžná forma zastupitelského demokratického zřízení. Mezi hlavní body liberální demokracie patří spravedlivé a SVOBODNÉ VOLBY včetně konkurenceschopnějších politických procesů. Pluralita této politiky je definována jako vláda více stran."

Jestli podmínkou liberální demokracie je vláda více stran, jsem pro DEMOKRACII. Ať si občané rozhodnou o formě vlády - nakonec co je v článku 2 Ústavy ČR: "LID je zdrojem veškeré státní moci, vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní."

Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus
před 10 měsíci

300metrový hotel The Address Downtown v Dubai hoří a je hned vedle nejvyššího mrakodrapu na světě Burj Chalífa!

Přesně to jsme si myslel, že jim provedou.

https://www.youtube.com/watch?v=RLUQKN8O...

Hotel samozřejmě nemůže takhle hořet kvůli nějaké rachejtli od silvestrovského ohňostroje.

Jj, UAE souhlasily s bombardováním sekulární Libye a nedošlo jim, that they will be the next victim.

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Na podzim Václav Klaus inicioval vznik platformy, která měla podle jeho představ dát vládě mandát odmítnout přijímání uprchlíků na základě povinných kvót. „Teď už ale není prvotní otázka přerozdělení stovek tisíců uprchlíků, o čemž se mluvilo v září. Jestli doputovalo do Evropy milion a půl lidí a předpoklady říkají, že příští rok to budou tři, vůbec nejde o bruselské moudré přerozdělování. To už bude o tom, že migranti se budou ROZLÉZAT sami – a to je ten zásadní problém,“ řekl Klaus.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/...
ROZLÉZAT - trefný popis budoucí reality. V tom je VK mistr...

Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus
před 10 měsíci

Já bych Klause předhodil berberským lvům a "uprchlíky" taky.

Salve, Zeolite, přeji Ti vše nejlepší do Nového roku. :-)))))))))))))

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Hlavní je volný obchod. Vše navíc je nadbytečné
Moderátor se pak zeptal, zda s přísnější ochranou hranic může i nadále fungovat volný pohyb osob. Podle Robejška to možné je, je to jen otázka technického provedení. „Ti, kteří se mohou prokázat platnými průkazy, se mohou volně pohybovat. … Pro mě je hlavní jediná věc. Volný obchod. To znamená EU jako zóna volného obchodu. To bylo vždy to jediné, co dávalo smysl. Všechno, co je navíc, je nadbytečné. A nezvládnutelné, jak právě teď vidíme,“ konstatoval Robejšek.
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Je prostě nutné přestat s pokračováním evropské integrace

Pospíšil připomněl, že v EP vystupuje proti snahám prosadit instituce jako jednotný evropský prokurátor, jako je změna volebních systémů, kdy by byla jedna volební kandidátka pro celou Evropu. „Jak by lidé hlasovali o politicích ze Španělska. Čech zná možná svého poslance, Plzeňák zná mě, ale jak může Plzeňák znát někoho v Portugalsku?“ uvedl Pospíšil a dodal, že na půdě EP dnes a denně vnímá ztrátu schopnosti vnímat realitu. „Pro mě je důležité zachovat základní integrační myšlenku, to jádro ekonomické spolupráce,“ prohlásil Pospíšil s tím, že by se prostě mělo přestat s pokračováním evropské integrace.

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci
Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Na iDNES jsem v diskusi postoval odkazy na Parlamentní listy s články novinářky Terezy Spencerové. Neprošly...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Všechno je jinak. Omlouvám se, odkazy na blogu iDNES vyšly. Byl jsem nedočkavý...sorry, za desinformaci!!!

Völkischer Beobachter
před 10 měsíci

ANGELA HITLER (1883 – 1949), starší nevlastní sestra Adolfa Hitlera a matka Geli Raubalové. V roce 1903 se provdala za Leo Raubala a v roce 1936 za architekta Martina Hammitzsche.

ANGELA “GELI“ RAUBAL (1908 – 1931), nevlastní neteř a údajná milenka Adolfa Hitlera. "Hitler se do neteře Geli doslova zbláznil. Svědkové se později shodovali v tom, že ji slepě miloval a Geli mu jeho lásku oplácela. Měl s ní nejspíš i milostný poměr, ale rozhodně se stala jeho citovým majetkem. Nesměla téměř opouštět Hitlerův devítipokojový mnichovský byt, kde bydlela od roku 1929, bránil jí v kontaktech s vrstevníky. Geli byla 19. září 1931 ve svém pokoji nalezena mrtvá se střelnou ránou v hrudníku. Přivolaný lékař konstatoval, že se jednalo o sebevraždu a nebyla ani nařízena soudní pitva. A to i navzdory skutečnosti, že dívka měla zlomený nos a po těle podlitiny. Střelná zbraň ležela kousek opodál. Jednalo se o pistoli značky Walther, která patřila Hitlerovi. Podezřelé také je, že když spáchala sebevraždu, nenechala žádný dopis na rozloučenou."

Čtyřicetiletý Hitler s neteřemi Angelou “Geli” Raubal a Elfriede “Friedi” Raubal:

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736...

ANGELA MERKEL (1954). Chová se jako Hitler, mluví jako Hitler. Že by Hitlerova vnučka?

KAŽDOPÁDNĚ ČTVRTÁ ŘÍŠE JE ZDE!

http://www.bundeskanzlerin.de/Webs/BKin/...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Martin Koller: Nafetovaný terorista může zabít Zemana.
Situace v Iráku a Sýrii je složitá a nepřehledná. Průměrný občan, který se musí starat o obživu své rodiny v dlouhodobé chronické hospodářské krizi a je unavený, nemá mnohdy čas a náladu vyhledávat informace na alternativních zdrojích. Proto se stává obětí psychologické války, takzvaného vymývání mozků cestou oficiálních médií. Je logicky pohodlnější se podívat na zpravodajský pořad v ČT než sedět po práci u počítače a hledat pravdu na internetu.
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/roz...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

"... takzvaná politická korektnost, která není ničím jiným než odpornou, zločinnou a zavrženíhodnou formou zatajování pravdy, tedy lži, mediální manipulace a psychologické války."

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Chtějí-li občané, aby jejich politici opravdu vládli pro národ a nikoliv pro pro sebe a cizí mocnosti, tak nesmí své politiky opustit, nýbrž jim pomoci ke správným rozhodnutím a posílit jim páteř. Reprezentativní demokracie si zaslouží svůj název a opravdu funguje pouze tehdy, když občané v klíčových otázkách dávají své vládě jasně, trvale a důrazně najevo, co si přejí. Možností k tomu je celá řada. Od psaní dopisů, přes návštěvy v kancelářích svých poslanců a rezoluce AŽ K NENÁSILNÝM , ale nepřehlédnutelným DEMONSTRACÍM.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-...

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Kritici „nebezpečných“ slov a vět chtějí každému z nás místo anebo alespoň vedle mozku nasadit do hlavy cenzora. A oni sami se vidí v roli Velkého inkvizitora správnosti, který průběžně objevuje škodlivé myšlenky a bdí dokonce i nad tím, aby nebyly vyslovovány ani ty, které byly ještě před nedávném přípustné, ale které on právě rozpoznal jako škodlivé.
http://www.novarepublika.cz/2015/12/co-n...

zvedavec.org
před 10 měsíci

Války v minulosti měly a vždy posílily moc a bohatsví chazarské mafie ovládající přes banky, korporace, celosvětově působící organizace a média Západ. Současné války (Irák, Afghanistán, Libye, Ukrajina, Sýrie a také intenzivní mediální a propagandistická válka) mají za cíl podmanit si a ovládnout především Rusko a Čínu jakožto největší překážky na jejich cestě ke světovládě a nastolit pod chazarskou světovládou fašistický NWO.

Zatím to ale vypadá, že spíše dojde ke krachu dolaru a k bankrotu nesplatitelně zadluženého Západu jakožto hlavního centra této mafie. Můžeme čekat opravdu velké stěhování chazarských zločinců do zbytku světa, především pak do Asie, protože jim nikdy nešlo o prosperitu amerického či evropského lidu, ale pouze o vlastní moc, bohatství a světovládu. A také můžeme očekávat mnoho zločinů proti lidstvu pod falešnou vlajkou. Nynější tajnými službami (frakcemi CIA, Mossadu atd.) organizované a řízené stěhování islamistů do EU, je další trik chazarských zrůd, jak vyvolat chaos a poté prostřednictvím koupených a vydíratelných politiků nastolit diktaturu. Chaos, politika rozděl a panuj, finanční vydírání zbytku světa přes ničím nekryté a stále více jen virtuální peníze, vojenské zastrašování a mediální lži goebbelsovského střihu jsou hlavní zbraně těchto zločinců. Chazarská kobyla dodělává, ale stále je velmi a velmi nebezpečná.

Zeolit
před 10 měsíci

Otevřený dopis Jozefa Banáše německé kancléřce:

Arogance Bruselu nám začíná lézt na nervy podobně jako kdysi arogance Moskvy. Vy sama jako dítě socialismu dobře víte, jak se přitom cítíme. A tento nedobrý pocit mám při sledování "vroucích" obejtí a polibků, kterými spolu s Hollandem, tuskem nebo Junckerem demonstrujete evropskou jednotu. Nevím, proč mi tako objetí připomínají upřímnost známého polibku Honeckera s Brežněvem. http://virtually.cz/journal/?q=hlody-str...
/Dopis, který jsem přečetl jedních dechem, je v diskuzi pod Hlody./

Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus
před 10 měsíci

Zeo, prosím Tě, Banáš byl agentem StB v letech 1974–1989 pod krycím jménem „Lotos“ a je Žid. Oprsklý Banáš veřejně vystupuje za Slovensko, pchááááááá.

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před 10 měsíci

Nero, my se známe a potykali jsem si? Není na mě, abych dělal Jozefovi Banášovi advokáta. Ten otevřený dopis nemá chybu, podepsal bych ho i kdyby Banáš byl držitelem propůjčeného bytu. Pro zajímavost uvádím zde odkaz: http://www.jozefbanas.sk/index.php/zauji...

Zeolit
před 10 měsíci

Petr Robejšek a Václav Cílek: Bez politické korektnosti:

https://www.youtube.com/watch?v=BlP8MExB...

K akci došlo 18. listopadu. S velkým zpožděním si to za chvíli pustím. Jsem si jistý, že názory, které tam padly, pomohou ke správnému výběru strany, hnutí ve volbách na podzim 2016.

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
před 10 měsíci

má přes 600 zaměstnanců v pracovním poměru (607 zaměstnanců ke dni 1. lednu 2015).

Do práce jich toto pondělí 28. 12. přišlo jen skandálních 183!!!!!!!!!!!!!!

Čímž se chlubí ministryně Šlechtová (hnutí ANO), cituji: "Na MMR máme přítomno dle docházky 183 zaměstnanců. Na první povánoční pracovní den chválím. Kolegové nemají příliš rádi, když i ministr občas kontroluje docházku, ale pořádek musí být."

http://www.parlamentnilisty.cz/politika/...

Odporné. Jak v Řecku. Tyto flákače ani nelze díky Sobotkově zákonu o státní službě prakticky ani propustit.

Kdypak nas*aní lidé začnou politiky věšet na kandelábry?

Počty zaměstnanců MMR ČR:

www.mmr.cz/getmedia/8fb0ad01-873e-4c11-b...

Zeolit
před 10 měsíci

Takovému Thilo Sarrazinovi šibenice nehrozí, třebaže napsal knihu Německo páchá sebevraždu, ale profesně zničen byl a šikanován je dodnes. To jen na ukázku, JAK FUNGUJE PRINCIP POLITICKÉ KOREKTNOSTI. Něco jiného si myslet, něco jiného říkat, to je ten princip. JE HNUSNÝ, pohrdání hodný, ke zhoubě vedoucí a je třeba ho zásadně a důstojně odmítnout. Naše kultura v širokém slova smyslu, tedy i ve smyslu pořád ještě aktuálního blahobytu, stojí na kritickém myšlení. Toto kritické myšlení předpokládá plnou svobodu zvažovat všechna pro a proti, všechny eventuality. Vylučuje nějaké a priori správné řešení.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/smisene...

Leon Tuzemák
před 10 měsíci

Sarrazin poučuje, no nevím. :-)))))))))
(saracén je středověký evropský název především pro Turka či Araba, především však muslima)

Zeolit
před 10 měsíci

Napsal uživatel Zeolit dne Ne, 12/27/2015 - 20:37 Virtually.

Bezejmenná dohoda podepsaná v pátek 21. února 2014 a zlikvidovaná ten samý den večer Volodymyrem Parasjukem, bude určitě v příštím roce 2016, v druhém jejím výročím, oslavována s velkými fanfárami. Revoluce důstojnosti zvítězila. K předčasným prezidentským volbám v listopadu 2015 nedošlo, ale zráta Krymu přeci za to stála. Tisíce mrtvých ukrajinských občanů - to jsou pouhé kolaterální nepodstatné ztráty. A aby to tak nevypadalo, že se jedná o těžký průser západní politiky Drang nach Osten, sankce vůči Rusku jsou prodloužený o šest měsíců. Jsem moc zvědavý, jak dlouho ten ukrajinský nacionalismus vydrží. Bude se opakovat konec oranžové revoluce? Nebyl to Janukovyč, který byl zvolený v prezidentských volbách? Ještě že ten Jaceňuk má ocelové koule... :-)

Zeolit
před 10 měsíci

Americkým těžařům z břidlic dochází dech
http://www.kurzy.cz/zpravy/392404-americ...

Jaroslav Matuška
před 11 měsíci

Občas se projevuji jako "aktivistický důchodce". Zrušení koncesionářských poplatků za televizi a rozhlas a převedení podpory médií veřejné služby na stát se už věnuji pár let. Řadě vedení politických stran a hnutí jsem to navrhoval. Marně. Jeden ze šéfů mi řekl narovinu: vyvolejte akci na FB aj. a až těch lidí se najde 100 tisíc, půjdeme do toho. Na FB se neorientuji a tak jsem napsal výzvu s názvem SPOLEČNOST SSS /http://virtually.cz/journal/?q=spolecnos... Doufal jsem, že se konečně najde ten TITÁN, který probudí pomyslného spícího tygra - akcionáře, kterých je víc jak 3 miliony.

PŘEŽIJÍ KONCESIONÁŘSKÉ POPLATKY ROK 2023? Nebyl by tohle vhodný název pro web na FB? Své "zkušenosti" rád sdělím zájemcům na jmvp@volny.cz.

Jaroslav Matuška
před 11 měsíci

Prý patnáct let od krize České televize
http://josefhavranek.blog.idnes.cz/c/488...

Zeolit
před 11 měsíci

Putin: Rusko má v plánu postavit v Indii jaderné reaktory
Ruský prezident vyjádřil velkou podporu snaze Indie o získání křesla stálého člena Rady bezpečnosti OSN. Ocenil zejména indickou „vyváženou a zodpovědnou zahraniční politiku“. Obchodní výměna mezi Indií a Ruskem se v roce 2014 pohybovala pod 10 miliardami dolarů, letos ještě o 14 procent poklesla. Podle Putina je na vině pokles ceny ropy. Obě země by podle něj měly rozvíjet ještě užší průmyslovou spolupráci.
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...
Je načase, aby složení RB OSN odpovídalo změnám ve světě. Obchodní výměna je na žalostné úrovni. Jsem moc zvědavý, jak dlouho cena ropy zůstane na současné "níži". Čína, Indie jsou státy, kde životní úroveň jde nahoru a tedy spotřeba "všeho" se zvyšuje.

Zeolit
před 11 měsíci

Největší extremista v Evropě? Merkelová. Letos s bruselskými parťáky zkazili vše, co šlo. Ekonom Kohout odhaluje rozsah evropské katastrofy

Co je to „krajní pravice“? Například Le Penová, co přesně je na ní „krajního“? Není vlastně ani pravicová, pokud pravici chápeme jako sílu prosazující nízké daně, omezenou roli státu, liberální obchod a podnikání. Švédští demokraté, další údajní extrémisté, chtějí snížit míru imigrace na úroveň z 80. let. Znamená to snad, že v 80. letech vládli Švédsku fašisté? Nikoli, sociální demokraté. Co ještě v 80. nebo v 90. letech bylo normální, dnes vypadá jako extrémismus.

Pokud jde o Alternativu pro Německo (AfD), na té už není extremistického vůbec nic. Je to strana intelektuálů, ekonomů a právníků, kteří si uvědomují katastrofální důsledky předčasného zavedení eura a bezhlavé, nepromyšlené integrace. Je to seriózní demokratická strana srovnatelná s britskými konzervativci. Nadávat AfD do extremistů je nehorázná lživá propaganda. Přál bych si, aby AfD v Německu vyhrála parlamentní volby co nejdříve. Přál bych si, abychom v Česku měli podobnou stranu.

Ve skutečnosti jsou extremisté v čele vlád a v čele EU. Skuteční extremisté jsou právě Merkelová, Juncker, Schulz, Mogheriniová, švédský premiér Löfven a další jim podobní. Extremismus je dnes normální a naopak: kdo je normální, je osočován z extremismu.
http://www.usvitnarodnikoalice.cz/z-medi...

Zeolit
před 11 měsíci

"To je také důvod, proč jsem kategoricky proti dotacím i v Česku. Každé euro čerpané z dotací je otrávená návnada. Čerpání dotací křiví ekonomiku, čím více, tím hůře. Měli bychom se ve vlastním zájmu snažit o minimalizaci dotací v rámci EU a podpořit požadavky Velké Británie, neboť ta je jediným skutečným českým spojencem."
Na 100 % souhlasím a asi nebudu sám!

Leon Tuzemák
před 11 měsíci

Veselé Vánoce, šťastný Nový rok 2016 a světový mír, pane Pokorný a pařátníci! :-)

Vykulený
před 11 měsíci

Přeji to samé a jsem rád, že není pořád slyšet stejný hlas jak za bolševika. Vydržte!!!!

Zeolit
před 11 měsíci

Karel Köcher pro PL odhaluje tajemství velké politiky: Na Ukrajině byly stovky západních poradců. NATO chtělo střet, Rusové mu vzali vítr z plachet

ParlamentníListy.cz jsou terčem kritiky jako propaganda ve službách Vladimira Putina či jako součást páté kolony Ruska. Co vy na to?

Já si ParlamentníchListů.cz vážím, čtu je a podle mě jde o správné médium, které vyvažuje většinový směr mediálního diskurzu. Nicméně s takovými obviněními jste museli počítat. Když lidem dáváte i ideje k zamyšlení z druhé strany, budete vždy trnem v oku vlajkonošům té jediné a správné pravdy. Většina českých médií je rusofobní. Rusové nicméně nehledají konfrontaci. Oni by velmi rádi kooperovali.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/roz...

Zeolit
před 11 měsíci

Hegemonistický cíl neokonzervativců zrušit suverénní státy vede místo toho ke „zrušení“ planety Země

Abych to objasnil dokonce i těm bezstarostným obyvatelům Západu, vše, pro co Reagan a Gorbačov pracovali, bylo zahozeno zešílenými do morku kosti zlými americkými neokonzervativci, jejichž touha po nadvládě nad světem tlačí svět k vyhynutí.

Jsou to stejní krvežízniví váleční zločinci, kteří zničili sedm zemí, zavraždili, zmrzačili a vyhnali z domova miliony muslimů a poslali miliony uprchlíků před válkami neokonzervativců do Evropy. Ani jeden z těchto válečných zločinců není chráněn před teroristickým útokem. Pokud by byla údajná „muslimská hrozba“ skutečná, všichni váleční zločinci by nyní již byli mrtví, a ne nevinní lidé sedící v pařížských kavárnách nebo účastnící se párty v Kalifornii.

Neokonzervativci jsou ne-lidé, kteří účelově vytvořili „válku proti terorismu“, aby získali zbraň proti Rusku a Číně. Tyto ne-lidi můžete vidět dennodenně mluvit v televizi a číst si jejich výplody ve Weekly Standard, National Review, Wall Street Journal New York Times, v britských, německých, australských, kanadských a dalších novinách Západu.

Na Západě vládnou lži a lži pohání svět k vyhynutí. Jeden expert nám připomíná, že ke zničení života na Zemi stačí jedna chyba a 30 minut. (Atomic Armageddon is just 30 minutes away – former US Navy advisor)
http://www.novarepublika.cz/2015/12/hege...

Zeolit
před 11 měsíci

Oskar Krejčí: Čína – svět jiných čísel
http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politik...

Zeolit
před 11 měsíci

Děkuji Patu Condellovi za odvážný občanský postoj!!!

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

Zeolit
před 11 měsíci

Díky České nezávislé televizi /TV Magazín, 16.12.2015/ jsem si našel více informací o poslanci Igoru Matovičovi. Je vidět, že mentalita Slováků se hodně liší od menality Čechů...
http://hn.hnonline.sk/slovensko-119/igor...

Zeolit
před 11 měsíci

Očima expertů: Jak moc Česku škodí daňové ráje?:
Autor: J. Matuška Datum: 19.12.2015 11:06

http://www.penize.cz/dan-z-prijmu-pravni...

Jedná se o supersložité problémy. Každá skupina obyvatel má na danění logicky jiný názor. Laicky tedy vybírám to, co se mi "líbí". Aleš Michl navrhuje mimo jiné: -Stabilita a vymahatelnost práva v domácí zemi je základ. -Příjmy by se měly danit tam, kde se tvoří a nikoliv tam, kde zrovna sídlí jejich tvůrce. -Pravidelně publikovat žebříčky největších firem, které daní mimo Česko - dát to do všech médií...ukázat, kdo uniká, ať to každý občan vidí.

BENEŠE DO KOŠE
před 11 měsíci

KDY BUDE ODVOLÁN ROMANŮV SPOLUŽÁK Z HAVÍŘOVA DANIEL BENEŠ Z FUNKCE GENERÁLNÍHO ŘEDITELE A PŘEDSEDY PŘEDSTAVENSTVA ČEZ! Akcionářská práva státu k 69,78 % akcií ČEZ vykonává ministerstvo financí. Pro výkon akcionářských práv státu má ministerstvo financí specializovaný odbor - odbor 43 - Strategické společnosti a investiční pobídky, ředitelem odboru je Ing. Petr Blažek, zároveň je i místopředsedou dozorčí rady ČEZ. Odbor je přímo podřízen ministrovi financí Andreji Babišovi. Blažek začínal jako asistent starosty za ODS na Praze 3, na rezort financí přišel za exministra Kalouska a zjevně o energetice neví nic, stejně jako předseda dozorčí rady ČEZ - 73letý profesor molekulární genetiky Václav Pačes. No co, když mohla být členkou dozorčí rady ČEZ Lívia Klausová (1994 - 1998), kdokoli může dělat cokoli.

http://www.egap.cz/o-spolecnosti/organy-...

Vedení ČEZ na jaderné elektrárně Dukovany dlouhodobě zanedbávalo kontroly bezpečnosti. Na kontroly svarů si ČEZ najímal externí společnost Tediko, s.r.o. z Chomutova, která např. místo potřebných tří snímků jednoho svaru jen okopírovala stejný snímek a některé vadné svary označila jako bezvadné.

Tři ze čtyř bloků Dukovan jsou tak už čtvrt roku odstavené a kontrolují se všechny svary (blok 1 - prodloužená plánovaná odstávka od 28. srpna, původně měla být odstávka dvouměsíční, bloky 2 a 3 - neplánovaná odstávka od 18. září a 19. září). Blok 4 je provozován na výkonu. Elektrárna Dukovany při plném provozu pokrývá zhruba pětinu celkové spotřeby elektrické energie celé České republiky. Ztráty kvůli neplánované odstávce Dukovan se budou pohybovat v řádech miliard.

Problémy v jaderné elektrárně Dukovany:

http://byznys.ihned.cz/c1-64996080-cez-m...

Problémy v jaderné elektrárně Temelín:

Neplánovaná odstávka 2. bloku jaderné elektrárny Temelín probíhala od 18. dubna do 30. července 2015, trvala tedy 104 dní a byla způsobena závadou na chlazení generátoru. Souběžně od 10. července do 26. srpna probíhala plánovaná odstávka 1. bloku z důvodu výměny čtvrtiny paliva, jaderná elektrárna Temelín tak nevyráběla po dobu 20 dnů žádnou elektřinu. 12. srpna 2015 až 19. srpna 2015 byla odstávka 2. bloku spojená s poruchou chlazení generátoru, elektrárna Temelín tak nevyráběla 8 dní žádnou elektřinu. 1. blok byl neplánovaně odstaven od 3. září do 13. září kvůli opravě zpětné klapky na potrubí napájecí vody, 2. blok byl znovu neplánovaně odstaven od 10. září do 22. září pro opravu břitů olejového těsnění ložiska turbogenerátoru, takže 4 dny - naštěstí přes víkend - nevyráběl Temelín opět nic a Česká republika musela dovážet elektřinu ze zahraničí kvůli souběžné poruše na hnědouhelné elektrárně Chvaletice Martina Romana (coby EPH).

https://twitter.com/daniel_benes

Zeolit
před 11 měsíci

Václav Havel navždy... ----- Váš příspěvek -----
Jméno: Jaroslav Matuška
Datum: 18.12.2015 21:40
Předmět: Re: Díky pane Doležale...

http://www.novarepublika.cz/2015/12/maha...

Škoda, že tady není p. Jílek. Ten by mi tu "záhadu" určitě vysvětlil a doložil odkazy.

Zeolit
před 11 měsíci

Schulz: Situace v Polsku má charakter státního převratu:
Autor: J. Matuška Datum: 14.12.2015 21:16 NP

http://echo24.cz/a/wcQy4/schulz-situace-...

Sednout si ke stolu s tímhle politikem musí stát hodně přemáhání... Neřekl kdysi Berlusconi, že Matin Schulz - obdoba nacistického kápa z vyhlazovacích táborů...? /http://www.stalo-se.cz/?p=27250/

Zeolit
před 11 měsíci

Kyjev má smůlu: Haag se odmítl zabývat „anexí" Krymu! :
Autor: J. Matuška Datum: 14.12.2015 13:22 NP

Mezinárodní trestní soud v Haagu nezahájí trestní řízení proti Rusku na žádost Ukrajiny kvůli "anexi" Krymu. Pro Ukrajinu je to nepříjemná zpráva. http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/...

Ano, tak to chodí: pro někoho radost, pro jiného žalost. Krym byl ruský, je ruský a bude ruský. Území s několika miliony obyvatel nelze jen tak "darovat". Navíc k takovému slepenci, jako je Ukrajina.

Zeolit
před 11 měsíci

"Jak to bude vypadat, jsme zažili u nás,:
Autor: J. Matuška Datum: 14.12.2015 10:00

když před očíma veřejnosti došlo k monumentálnímu okradení občanů České republiky schválením státní podpory fotovoltaického podfuku."

Ve volbách volíme i podle programu politických stran a hnutí. Během volebního období vláda, parlament řeší životně důležité otázky, které v programech nebyly specifikovány. Občané by měli mít možnost v obecném referendu vyjádřit svůj názor a měl by být závazný. Proč je kolem zákona o obecném referendu takové ticho?

Zeolit
před 11 měsíci

Tak kdepak se nám to zaseklo? Ticho po pěšině!:
Autor: J. Matuška Datum: 14.12.2015 10:46

Ministr Dienstbier v úterý 9. září rozeslal očekávaný návrh ústavního zákona o referendu do mezirezortního připomínkového řízení. Přippomínky musí být zaslány do 7. října. Vládě se následně návrh ústavního zákona předloží do konce října 2014. Předpokládané DATUM NABYTÍ ÚČINNOSTI ústavního zákone je 1. LEDNA 2016. http://www.vlada.cz/cz/clenove-vlady/pri...

Zeolit
před 11 měsíci

V Kyjevě skončila doba hájení.:
Autor: J. Matuška Datum: 14.12.2015 10:23

Před Majdanem bylo lépe, stěžují si lidé

"Všichni si mysleli, že po Majdanu bude lépe, ale ukázalo se, že je hůře. Za Janukovyče se žilo lépe. Tehdy byl dolar za osm hřiven a ceny v obchodech nerostly nad únosnou mez. Teď je všechno naopak. Platy se snižují a na ceny se ani podívat nechceš. Dolar je za 25 hřiven. To není život, ale přežívání," dodává jednadvacetiletý mladík. http://zpravy.idnes.cz/jacenuk-kyjev-maj...

Co na to říkáte pane Schwarzenbergu, Štětino, paní Procházková a další? Co na to říká nick Gardnes na Virtually?

Zeolit
před 11 měsíci

Zákeřnosti privátního bankovního systému ve Švýcarsku
http://aeronet.cz/news/exkluzivne-pro-ae...

Zeolit
před 11 měsíci

Ropa z Islámského státu::
Autor: J. Matuška Datum: 10.12.2015 13:42

Neuvěřitelné prohlášení. A také vysvětlení, kvůli čemu se prý v Sýrii vlastně válčí

Prashad navíc tvrdí, že do obchodu je vedle Turecka zapojen také Izrael. "Internetový server al-Araby al-Jadeed přišel na to, že celý byznys v Turecku řídí vlivný prostředník, kterému se říká strýček Fareed. Ropu od ISIS v Turecku zpracovává společnost BMZ, přičemž jedním z jejích společníků je syn prezidenta Erdogana Bilal. Z tureckého přístavu se ropa dopraví na Maltu, kde se přeloží do jiné lodi a putuje do Izraele," tvrdí Prashad. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

Ropa, plyn > banky > moc + hromady mrtvol... Follow the Money! To nikdy nezklame.

Zeolit
před 11 měsíci

Eurasia24.cz. Nejsme objektivní. Straníme dobru.
http://www.eurasia24.cz/nazory/279-migra...

Zeolit
před 11 měsíci

Nemám důvod europoslanci nevěřit. Držím mu palce.
http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politik...

Zeolit
před 11 měsíci

Mno, nevyplácí se dávat za někoho ruku do ohně. Někdy se tomu říkat, sežrat návnadu i s navijákem...
http://www.lidovky.cz/ransdorfuv-tajemny...

Zeolit
před 11 měsíci

ať všichni nenávistníci pochcípaj!!!:
Autor: J. Matuška Datum: 8.12.2015 9:14 NP

Nabízím pouze jeden obrázek, který je k zhlédnutí na tomto odkazu: http://virtually.cz/journal/?q=hlody-str...

Zeolit
před 11 měsíci

Výzva k fackování politiků

Úsměv u návštěvníků vykouzlila mladá dívenka, která se zeptala, zda ho ještě prezidentování baví a na jaké nové názory myslí. „Občas baví a občas nebaví. Když se něco povede, tak se zaraduji. Když se nepovede, tak se naštvu. A nové podněty? Dostávám je od lidí, s nimiž se potkávám – nikdy jsem nepoužil termín ‚obyčejní lidé‘, protože je to urážka těchto lidí. Já používám termín „normální lidé‘,“ reagoval a dodal: „Pokud vám v předvolební kampani bude nějaký politik říkat ‚Já podporuji obyčejné lidi‘, dejte mu pár facek.“ http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

Souhlasím s prezidentem Milošem Zemanem v tom, že na Ukrajině probíhá občanská válka. Velmi dobře to vysvětlil odkazem na občanskou válku ve Španělsku. S výzvou k fackování politiků ale nesouhlasím. Nepoužívám termín "normální lidé", ale mluvím/píši o "obyčejném člověku, obyčejných lidech". Na pomoc si beru Čtenářskou recenzi: Karel Čapek - Obyčejný život https://www.bux.cz/literarni-kavarna/cte...

Zeolit
před 11 měsíci

Tiskové prohlášení - M. Ransdorf
http://zpravy.idnes.cz/tiskove-prohlasen...

Žjůůůva
před 11 měsíci

Jsou to peníze nacistů? Rozluštil historik Ransdorf nacistické šifry jako v Majoru Zemanovi, v dílu "Poselství z neznámé země"? V seriálu rozluštili Mestreyovo konto a banku v Curychu AZHB Allgemeine Zürcher Handelsbank a Ransdorf byl taky v bance v Curychu! Ha!
"Nacisté uložili uloupené peníze, zlato a klenoty převážně v bankách ve Švýcarsku, ovšem jenom v Curychu je těch bank na stopadesát," říká kapitán Hejduk, náčelník šifrérů. Jinak většina případů majora Zemana je inspirována na základě skutečných případů.

Od 53:00

https://youtu.be/u1tF4Rn5KgU

Zeolit
před 11 měsíci
Zeolit
před 11 měsíci

Alexander Dugin - Protiproud... Enantiodromie

Zeolit
před 11 měsíci

Enantiodromie

Enantiodromie (starořecky ἐναντιοδρομία „souběh protikladů“) je teze Hérakleita z Efesu (asi 535–475 př. n. l.), která říká, že věci se vzájemným působením neustále mění, a to ve svůj protiklad (princip panta rhei, "vše plyne"). Tento stav je obdobou snahy po rovnováze (ekvilibriu) v přírodě.

Psycholog Carl Gustav Jung tuto myšlenku aplikuje na lidskou psychiku a říká, že nadbytek jakékoli síly nutně ústí ve svůj opak.

Podobně tuto myšlenku pojímá teoretik komunikace a psychoterapeut Paul Watzlawick, když tvrdí, že přespříliš dobra se vždy obrací ve zlo: příliš patriotismu plodí šovinismus, přílišná potřeba jistoty plodí obsesi a příliš mnoho máslového dortu ústí v nevolnost. WIKI

Montezuma
před 11 měsíci

V Praze byla založen Vlastenecký institut, česká média šílí a už se členů dotazovali jaký je rozdíl mezi vlastenectvím a fašismem. Tuhle otázku nemohl formulovat duševně zdravý jedinec......no, ale na druhé straně se média odkopávají stále více

Zeolit
před 11 měsíci

Velký mozek ani ‚zdravý‘ rozum už
nepotřebujeme, technologie je nahradí

Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/velky-mozek-ani...

anabel
před 11 měsíci

Prezident Putin ve čtvrtek ohlásil, že chce z Ruska udělat největšího vývozce biopotravin!
„Nejen že jsme schopni nakrmit sami sebe, vezmeme-li v potaz naši zem, vodní zdroje – Rusko je schopné stát se největším světovým dodavatelem zdravého, ekologicky čistého a vysoce kvalitního jídla, o které západní výrobci již dávno přišli, obzvlášť s přihlédnutím ke skutečnosti, že poptávka po těchto produktech na světovém trhu stále roste,“ řekl Putin ve svém proslovu.
Ministr zemědělství Nikolaj Fjodorov dodal, že Rusko musí zůstat zemí bez geneticky modifikovaných potravin a dodal, že vláda „nebude trávit svoje občany“.
Bravo!!!!!!!!! Pašáci!!!!!!!!!!

HITLLARY CLINTONOVÁ
před 11 měsíci

Hillary Clintonová lhala 22. října 2015 Kongresu, dala libyjské zbraně teroristům v Sýrii a zničila své e-maily.

22. října 2015 celkem 11 hodin vypovídala bývalá americká ministryně zahraničí a favoritka demokratických prezidentských primárek Hillary Clintonová na otázky zvláštního výboru Sněmovny reprezentantů k útoku na americký konzulát v libyjském Benghází 11. září 2012. Odmítla, že by ona či její tehdejší úřad pochybil a nesl podíl na smrti čtyř Američanů včetně velvyslance Chrise Stevense.

Clintonová pod přísahou řekla Kongresu: "There was never a recommendation from any intelligence official in our government, from any official in the State Department or from any other person with knowledge of our presence in Benghazi to shut down Benghazi, even after the two attacks that the compound suffered."

https://www.washingtonpost.com/news/post...

Podle televize Fox News Kongresu zalhala, protože byla varována ze strany CIA např. 13. srpna 2012, více než tři týdny před útokem:

https://youtu.be/-iWJCOHJ-BA

Dále je tu jedna časově zajímavá věc.

V odtajněných dokumentech ministerstva obrany, přesněji ve zprávě Defense Intelligence Agency (DIA), která byla zaslána s datem 12. září 2012 ministryni zahraničí Hillary Clintonové, dále ministrovi obrany Leonu Pannettovi a dalším orgánům, tedy den po útoku na konzulát v Benghází, uvedla DIA, že útok spáchala teroristická organizace BOCAR Brigades of the Captive Omar Abdul Rahman napojená na Al Kájdu a Muslimské bratrstvo a že útok byl plánován alespoň deset dní předem:

"The attack was planned ten or more days prior on approximately 01 September 2012. The intention was to attack the consulate and to kill as many Americans as possible to seek revenge for U.S. killing of Aboyahiye ((ALALIBY)) in Pakistan and in memorial of the 11 September 2001 atacks on the World Trade Center buildings."

Jak mohla DIA útok tak rychle, přímo bleskově, vyšetřit, okamžitě do druhého dne?!

http://www.judicialwatch.org/press-room/...

HITLLARY CLINTONOVÁ POKRAČOVÁNÍ
před 11 měsíci

Ministerstvo zahraničí USA od ledna zveřejňuje tisíce e-mailů z let 2009 až 2013, kdy Clintonová vedla úřad. Nejde jen o nějakou banalitu, že soukromé emaily nejsou korektní, jak to prezentují novináři v Česku. Jde i o obsah jejích e-mailů. Letos v září ministerstvo zahraničí také zjistilo, že Clintonová nezpřístupnila všechny e-maily.

Podle Fox News krátce před 9 hodinou večer 11. září 2012 napsala Hillary Clintonová z úřadu email své dceři Chelsea Clintonové na její osobní emailovou adresu Diane Reynolds:

"Two of our officers were killed in Benghazi by an al-Qaida-like group: The Ambassador, whom I handpicked, and a young communications officer on temporary duty w(ith) a wife and two young children." "Very hard day and I fear more of the same tomorrow."

Tento e-mail považoval kongresový výbor v říjnu za důkaz, že Hillary Clintonová věděla, že se nejednalo o žádné spontánní pouliční protesty vyvolané urážlivým filmem o proroku Mohammedovi, ale o organizovaný útok.

Na e-mailu je pozoruhodný také čas. Clintonová psala dceři Chelsea o "al-Qaida-like group" již večer 11. září, přitom výše zmíněná zpráva DIA je datovaná 12. září 2012.

K útoku v Benghází došlo v 3:40 pm EST odpoledne amerického času, ve 5:41 pm Hillary Clintonová telefonovala šéfovi CIA Petraeusovi a před 9 pm psala dceři.

http://www.foxnews.com/politics/2015/12/...

Předhodili bývalá ministryně zahraničí Hillary Clintonová a bývalý generál CIA David Petraeus úmyslně kariérního diplomata a právníka, velvyslance USA v Libyi Chrise Stevense do drápů "al-Qaida-like group", protože Stevens nesouhlasil se CIA a organizováním dodávek libyjských zbraní islámským teroristům do Sýrie, po trase přístav Benghází v Libyi - malé přístavy Banias a Borj Islam v severozápadní Sýrii?

Každopádně, jak si tato osoba vůbec dovoluje kandidovat v prezidentských volbách? Měla by sedět ve vězení!

Kdo udělá poslední rozhovor s Erdoganem?
před 11 měsíci

Před jeho útěkem do USA...

Erdoganův rodinný zločinecký syndikát BMZ Group si vydělal cca miliardu dolarů rozkrádáním syrské a irácké ropy

http://www.novarepublika.cz/2015/11/erdo...

Erdoganův syn Bilal Erdogan je údajně vyšetřován v Turecku v souvislosti s se smrtí britské novinářky Jacky Suttonové (18. 10. 2015 nalezena oběšená na tkaničkách na dveřích toalet islambulského letiště) a americko-libanonské novinářky Sereny Shim, zahynula při autonehodě v Turecku 19. 10. 2014.

http://orgo-net.blogspot.cz/2015/11/bila...

Erdogan is sabotaging the West's battle to crush ISIS

http://www.dailymail.co.uk/news/article-...

Zeolit
před 11 měsíci

Věříte, že světu hrozí jaderný konflikt?:
Autor: J. Matuška Datum: 30.11.2015 14:49

Na tuto otázku odpovědělo v anketě EuroZprávy.cz 8549 čtenářů. 75% pro ANO, 25% pro ne. A tak mě celkem logicky napadlo, že členství v NATO nás nechrání před ateistickým Armagedonem. Neměli bychom mít možnost se vyjádřit v referendu: Jste pro členství v "obranné" organizaci NATO? ANO/NE. Ať si to ty jaderné mocnosti rozdají mezi sebou. Nevím, co by z Česka zbylo, ale z válkychtivých pobalťanů by to byl mastný flek...

Chtěl bych vědět, jak dlouho by trvalo rozhodování takovému McCainovi,jestli zmáčnkout ten červený knoflík. Jak to říkal ten americký historik Howard Zinn: "Naším problémem není občanská neposlušnost. Naším problémem je občanská poslušnost. To, že lidé na celém světě se podvolovali rozkazům svých vůdců a odcházeli do válek, ve kterých jich miliony byly zabity, je výsledkem právě této poslušnosti."

Zeolit
před 11 měsíci

Petr Robejšek na Hrad...:
Autor: J. Matuška Datum: 29.11.2015 10:57

Rozhovor Karla Hvížďaly s Petrem Robejškem, českým politologem, ekonomem žijícím v Německu. Kromě velmi výstižných odpovědí na zásadní otázky naší současnosti je velmi dobře patrný rozdíl mezi Karlem Hvížďalou hlasatelem stereotypů západoevropského mainstreamu a vědcem Petrem Robejškem nahlížejícím na společenské procesy BEZ PŘEDPOJATOSTI. http://www.novarepublika.cz/2015/11/rusk...

Alice
před 11 měsíci

Pana Robejška si pro názory nutno vážit, ale na Hrad NE. Je to další z řady Čechocizáků a hlavně si zjistěte kdo všechno ho financuje. Objevíte tam i jméno M,Allbrightová a další us "nadace". Takže názory ano na Hrad ne.

Zeolit
před 11 měsíci

Pro jistotu ještě jednou a s mini dodatkem:
Autor: J. Matuška Datum: 28.11.2015 14:48

Dočkám se, že se VK stane v Evropě KOORDINÁTOREM politických uskupení, které usilují o zachování historiských entit? Zaslechl jsem, že se na tom už pracuje.

Někdo přehlédl, že jsem se ani slovem nezmínil, že bych si přál , aby VK dával POUZE v Česku dohromady různá hnutí a straničky. Tady vykasané kalhoty pomocí mnohaleté intenzivní masáže epimédií byly tak úspěšné, že pro návrat VK do NAŠÍ politiky by byl "avanturismem". Doma nikdo není prorokem! Když se ale porozhlédneme po Evropské unii, šance pro tu koordinaci tady je... A VK je politik do mizerného počasí.

Zeolit
před 11 měsíci

Re: Pro jistotu ještě jednou a s mini dodatkem:
Autor: S. Netzer Datum: 28.11.2015 15:56

Jeho úsilí koordinovat odpor proti Lisabonské smlouvě mám ještě v živé paměti. :-))))

Říkají vám ještě něco jména Declan Ganley a Libertas? :-))))

Zeolit
před 11 měsíci

Re: Pro jistotu ještě jednou a s mini dodatkem:
Autor: J. Matuška Datum: 28.11.2015 21:53

Možná, že Vás i trochu překvapím: http://virtually.cz/archiv.php?art=16737

Radost mi moc dlouho nevydržela, protože Declan Ganley se potom nedostal ani do EP. Zase ale mám radost z výkonů europoslance Nigel Farage a Marine le Pen...

Zeolit
před 11 měsíci

Jméno: Milena Varadinková
Datum: 27.11.2015 13:32
Předmět: Re: Ruský server varuje

Americký prezident Dwight Eisenhower 17. ledna 1961:

„ Spojení obrovského vojenského establishmentu a rozsáhlého vojenského průmyslu je pro Ameriku novou zkušeností. Celkový ekonomický, politický, dokonce duchovní vliv je pociťován v každém městě, státě, v každém vládním úřadu. Uznáváme naléhavou potřebu pro tento vývoj. Nesmíme nicméně podcenit jeho vážné důsledky. Vláda musí bránit neoprávněnému získávání vlivu, ať už záměrnému nebo ne, vojensko-průmyslovým komplexem. Možnost zničujícího růstu této nežádoucí moci existuje a bude trvat. Nikdy nesmíme dovolit tíze tohoto spojení ohrozit naše svobody nebo demokratické procesy. Nesmíme je brát jako samozřejmost. Pouze bdělé a uvědomělé občanství může přinést spojení ohromné průmyslové a vojenské obranné mašinérie s našimi mírovými způsoby, aby bezpečnost a svoboda mohly společně prosperovat....

....Nejčastějším současným příkladem spojení vojensko-průmyslového komplexu uvádí americká válka v Iráku, vedená bývalým ropným magnátem a bývalým prezidentem Spojených států amerických George W. Bushem, bývalým ministrem obrany Donaldem Rumsfeldem, neokonzervativním expertem na vojenství, bývalým viceprezidentem Dickem Cheneym, kontroverzním bývalým ředitelem průmyslového gigantu Halliburton a dalšími lidmi, pracujícími v minulosti pro ropný průmysl.

Republikánský kongresman a kandidát na prezidenta, Ron Paul, řekl v přímém přenosu ze sněmovny: „ …V minulých desetiletích naše (zahraniční) politika byla řízena neokonzervativním imperialistickým radikalismem, profiteeringem (honbou za ziskem) ve vojensko-průmyslovém komplexu, špatně koncipovaným altruistickým internacionalismem, obchodním pojetím spjatým k potřebě ovládat přírodní zdroje a slepou oddaností k mnohým vládám na Blízkém Východě. “

https://cs.wikipedia.org/wiki/Vojensko-p...

Zeolit
před 12 měsíci

Urazíš muslima, tak půjdeš sedět.:
Autor: J. Matuška Datum: 23.11.2015 22:19

Oni si ti zbylí zbabělci dají pozor. Podle Jana Čulíka se s nenávistníky příliš pářeme

"Trestně stíháni by zjevně měli být i příslušníci Policie ČR, kteří jsou verbálních trestných činů svědky a nevyšetřují je. Například ti, jež se účastnili dne 17. listopadu Zemanovy a Konvičkovy akce na albertově, která byla zjevně trestným činem," napsal Čulík. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

Celý text Čulíka lze si najít pod "celý text zde". Stojí to za to.

Zeolit
před 12 měsíci

Staňme se suverénní demokratickou zemí
...Po přijetí Lisabonské smlouvy je naše politická reprezentace v pozici ministra Františka Chvalkovského, kterého při projednávání mnichovské dohody nechali sedět a čekat na verdikt v temné místnosti. Dnešní Sobotkové ukazují doma svaly ale rozdíl mezi nimi a Chvalkovským je jen v tom, že před přijetím příkazů dostanou dobře najíst.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-st...

Zeolit
před 12 měsíci

Ptáte-li se na demokracii, začíná to být jen pohádka pro dospívající - pro Českou republiku skončila v den, kdy urputně se bránící prezident Václav Klaus byl donucen podepsat Lisabonskou smlouvu. Doufám, že ti příčetnější, kteří tehdy Klause uráželi, žádali, aby byl stíhán pro vlastizradu, si alespoň v noci pod peřinou dnes přiznávají, že v tomhle měl Klaus rozhodně pravdu.

Zeolit
před 12 měsíci

Podle Bloomberg Business řekl Viktor Orbán: „Sorosovo jméno je možná nejsilnějším příkladem těch, kdo podporují vše, co oslabuje národní státy, podporují vše, co mění tradiční evropský životní styl (...) Sorosem placené aktivistické organizace, které podporují přistěhovalce, se bezděčně stávají součástí mezinárodní sítě pašování lidí.“

Zeolit
před 12 měsíci

PL: Které politické garnitury, které vlády, kteří prezidenti za dobu od listopadu 89 naší zemi spíše prospěli a kteří ji spíše poškodili a čím?

Úspěšná byla podle mne Klausova transformační vláda až do Sarajevského atentátu. Málokdo dnes umí plně docenit rozměr institucionální i ekonomické tranzice, který tato vláda musela plnit, a to za sociálně přijatelných poměrů.

Zeolit
před 12 měsíci

Klaus jako prezident byl vizionář, který viděl daleko za hranice svého mandátu.

Zeolit
před 12 měsíci

Proč máme v Evropě s islámem problém?
23.11. 2015
Jiří Weigl

Napsal uživatel Zeolit dne Po, 11/23/2015 - 09:18. Virtually
Překvapuje mě, že v textu nelze nalézt slovo džihád.
Džihád (arabsky جهاد‎‎) je termín označující náboženskou povinnost muslimů usilovat o obranu a rozšiřování islámu ve vlastním srdci i ve světě.
https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C5%BEih%...

Zeolit
před 12 měsíci

Tak se nám to pomalu polarizuje:
Autor: J. Matuška Datum: 22.11.2015 18:34 NP

Pražská kavárna a příznivci mohou slavit, na Albertově účast velmi slušná. Viděl jsem tam neoficiální vlajky EU, vlajky Tibetu a UA. Chlapíka s červenými sepranými trenýrkami jsem potkal na zpáteční cestě. Zajímalo by mě, kolik studentů bylo z těch vysokých škol, kde se vyučují potřebné znalosti ke stavbě mostů, dálnic, domů atp.

V Praze zvítězila v přímých prezidentských volbách TOP 09 a tak za těch pár měsíců se logicky voliči KS nemohli vypařit. Ti postarší "studenti" snad i převažovali, ale jsem zaujatý a tedy neobjektivní. Chvíli jsem tam postál. Dáma důchodovém věku, stojící za mnou s manželem, dávala hlasitě najevo svou podporu při vyjmenovávání přítomných akademiků. Vášeň kvete v každém věku.

Opožděná oslava výročí 17. listopadu, Boje za svobodu a demokracii, nebyla změněna na politickou demonstraci proti zvolení Miloše Zemana prezidentem a jeho současnými jeho názory. Šlo přeci o uctění památky popravených studentů v roce 1939. To, co nebylo umožněno před týdnem.

Zeolit
před 12 měsíci

Re: Držte si klobouky, jedeme s kopečka:
Autor: J. Matuška Datum: 22.11.2015 14:06

Ten guberniální pořádek nakonec přežil víc jak tisíc let. Jak dlouho trvala Nová Evropa pod německou kuratelou? A Hitlera o pár let přežila říše na východu. Schválně, jestli tam najdete věcou chybu: http://virtually.cz/archiv.php?art=17396

Zeolit
před 12 měsíci

Toto bude i naše budoucnost...:
Autor: R. Veselý 894 Datum: 22.11.2015 13:13

https://www.youtube.com/watch?v=-N9jX2OL...

Sluníčkáři za$raní, vy jste nám zadělali na pěkný průšvih!

Zeolit
před 12 měsíci

Re: Ještě k tomu vítězství důstojnosti na Majdanu...:
Autor: J. Matuška Datum: 22.11.2015 12:42

Jsme ve hře, nas... na EU. Na internet unikl telefonát diplomatů USA o děni na Ukrajině

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/...

Zeolit
před 12 měsíci

Ještě k tomu vítězství důstojnosti na Majdanu...:
Autor: J. Matuška Datum: 22.11.2015 12:39

Teď se oslavuje počátek Majdanu. Jsem zvědavý, jestli se bude připomínat 21. únor 2014 a bude se děkovat Volodymyru Parasjukovi, dnes poslanci v Nejvyšší radě, že během pár minut zlikvidoval SMLOUVU O UROVNÁNÍ KRIZE NA UKRAJINĚ http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti...

https://www.youtube.com/watch?v=C6cpyRwl...

ZNÁSILNĚNÝ A ZAVRAŽDĚNÝ VELVYSLANEC USA V LIBYI
před 12 měsíci

Proč nebyla znásilněnému a zavražděnému americkému velvyslanci v Libyi Christopheru Stevensovi (†52) při útoku na americký konzulát v libyjském Benghází 11. září 2012 poskytnuta žádná bezpečnostní pomoc a jaká byla role ministerstva zahraničí USA a ministryně zahraničí Hillary Clintonové v dodávkách zbraní z Libye do Sýrie?
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Christopher Stevens od března 2011 plnil úkol jako zástupce USA pro styk s tzv. libyjskou opozicí, což obnášelo schůzky a jednání s radikálními muslimy, mj. vůdcem místní al-Káidy, respektive Libyjské islámské bojové skupiny, Abdelhakimem Belhadžim.

7. června 2011 byl Stevens jmenován velvyslancem v Libyi. Mezi jeho nové úkoly patřilo najít a zabezpečit zbrojní sklady. Podle bývalé dlouholeté důstojnice CIA Clare M. Lopezové se velký sklad zbraní nacházel právě v Benghází.

Americký konzulát v přístavním městě Benghází na pobřeží Středozemního moře se zjevně používal hlavně k tajným operacím CIA. K misím CIA patřilo vyhledání a předprodej těžké výzbroje vyloupené z libyjských vládních vojenských skladů.

Novinář WND Aaron Klein na základě informací pocházejících z egyptských tajných služeb napsal, že konzulát v Benghází sloužil jako místo tajných schůzek se zástupci Turecka, Saudské Arábie a Kataru. Účelem schůzek byla koordinace „pomoci“ vzbouřencům v Sýrii a povstání na Blízkém východě. Podle Kleinových informací měl americký velvyslanec hrát rovněž „významnou roli v náboru džihádistů pro boj s režimem Bašár al-Asada v Sýrii“.

Stanice Fox News uvedla, že 6. září 2012 do přístavu v tureckém İskenderun připlula loď pod libyjskou vlajkou, která měla vézt humanitární pomoc. Na její palubě se nacházely přenosné protiletadlové raketové komplety SA-7.

Jiné zdroje uváděly o téže události, že libyjská loď „vezoucí ohromnou dodávku zbraní do Sýrie … přistála v Turecku.“ Náklad údajně „vážil 400 tun a patřily do něj protiletecké rakety země-vzduch SA-7 a raketové granáty.“

Je otázkou, proč velvyslanci Stevensovi, který už delší dobu vyjadřoval obavy o svou bezpečnost, nebyla poskytnuta žádná vojenská pomoc.

Někteří vrcholní američtí politici se po jeho smrti pozastavovali nad tím, proč byl konzulát v takto nebezpečné zóně tak slabě zabezpečen. Zvláště když už v červnu u něj někdo odpálil bombu. Ministryně zahraničních věcí Hillary Clinton namítla, že nebyly „žádné prokazatelné informace, že by konzulátu hrozil útok.“

Byl Christopher Stevens využit a pak obětován jako nespolehlivý právník a diplomat, který by mohl v budoucnu svědčit proti ministryni zahraničí USA Hillary Clintonové a prezidentu Obamovi?

FOTO ZAVRAŽDĚNÉHO CHRISTOPHERA STEVENSE
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalos...

Sobotko a Babiši, chcípněte!
před 12 měsíci

17. 09. 2015 - ČTK - Rumunský premiér byl obžalován ze 17 případů praní špinavých peněz a daňových úniků
Rumunská protikorupční prokuratura obžalovala premiéra Victora Pontu a čtyři další osoby ze sedmnácti případů padělání listin, daňových úniků a praní špinavých peněz. Případ se týká let 2007 a 2008, kdy se Ponta živil jako právník a později jako poslanec. Podle prokurátorů tehdy přijal částku v přepočtu 1,5 milionu Kč a pak ji zamaskoval 17 falešnými fakturami. Ponta jakékoli provinění odmítá, v červenci v reakci na vznesená obvinění odstoupil z funkce předsedy vládní Sociálnědemokratické strany. Prezident Klaus Iohannis ho vyzval, aby rezignoval i jako premiér, což Ponta odmítl s tím, že obvinění jsou politicky motivovaná. Premiér, jehož stíhání bylo zahájeno v červenci, zůstává na svobodě.

04. 11. 2015 - média na Slovensku:
Rumunský premiér, ktorý čelí mnohým obvineniam, podá demisiu

04. 11. 2015 - média v Česku:
Rumunský premiér kvůli smrtícímu požáru v hudebním klubu podal demisi
Rumunský premiér končí. Kvůli požáru
Rumunský premiér podal demisi po požáru v klubu s 32 mrtvými
Rumunský premiér po tragédii v bukurešťském klubu odstupuje
Rumunský premiér vyhověl demonstrantům, podává demisi

U nás ti dva odporní zloději, Sobotka s Babišem, kteří dvacet let rozkrádali naši zemi, se chechtají slušným lidem do obličeje!

Ta veš žido-slovenská Andrej Babiš, který si nakradl státní podniky, jako ministr financí nařizuje podnikatelům, že musejí posílat od 1. ledna 2016 měsíční kontrolní hlášení k DPH, oproti tomu je EET slabý odvar. Větší ponížení se neumím představit. Účelem je samozřejmě nikoliv výběr daně, ale likvidace drobných podnikatelů, vždyť Česko má jeden z nejnáročnějších a nejsložitějších daňových systémů na světě a teď ještě tohle.

Chcípněte!

Zeolit
před 12 měsíci

WikiLeaks:Bílý dům a skandál s financováním zbrojařů.:
Autor: J. Matuška Datum: 19.11.2015 21:19 NP

Svědek: Zastřelme ty lidi

"Většina uniklých peněz byla převáděna na vojenské účely, a to pro společnosti, jako jsou DoD, Northrop Grunnman, Lockheed Martin & Boeing, které jsou mimo jiné partnery neziskové organizace SourceAmerica."

http://www.literarky.cz/politika/svet/21...

USA rozehrává protikorupční hry po celém světě. Neříkává se, že je dobré si zamést před svým prahem? Bunga bunga!

Ropa oslabuje pod 40 USD/barel
před 12 měsíci

poprvé od srpna.

Zeolit
před 12 měsíci

https://www.youtube.com/watch?v=ljAANHPk...
Doufám, že se prezident Václav Klaus stane koordinátorem zdravých sil v současné Evropské unii. Je to státník ČINU, jak to nakonec ukázal jako ministr financí, předseda vlády a prezident. V kritické době se vždy najde člověk, který se nespokojí s politicky korektním blábolením.

Zeolit
před rokem

Tak už máte, co jste chtěli, jaká karikatura nyní bude v Charlie Hebdo, pane Hollande?
http://olser.blog.idnes.cz/c/483877/tak-...

Agalaida
před rokem

Francie sladká, tak je to tady, boží mlýny melou a tentokrát neuvěřitelně rychle cca 2 týdny.
A Charlie Hebdo se může opět angažovat

anabel
před rokem

Pařáte, ropa setrvale padá, crude oil dnes momentálně - 2,47 %, Brentík zatím - 0,6 % na 43,8 USD za barel.

Petr Pokorný
před rokem

Víme, děkujeme, o víkendu bude zapracováno víc ukazatelů, aby byl přehled. Takto samo o sobě tolik nevypovídá. A je to drama, ale úplně jinde, než si mnozí myslí.

Zeolit
před rokem

„Ten Klaus měl pravdu.“:
Autor: J. Matuška Datum: 13.11.2015 12:30 NP

http://www.klaus.cz/clanky/3837

Zeolit
před rokem
Zeolit
před rokem

Kde je ta doba, kdy jsem Walesu obdivoval? Stal se z něho abonent psychiatrické léčebny...
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

Igor
před rokem

Británie je nebezpečná ještě v něčem - oficiálně předala žezlo GP Číně a teď je otázka jak se Čína zachová, zda bude dál podporovat RF anebo bude hrát sólo

Zeolit
před rokem

Cameron:
Autor: J. Matuška Datum: 9.11.2015 21:13 NP

EU se musí reformovat, pokud chce, aby Británie zůstala

Cameron dodal, že osobně nemá k evropským institucím žádný "citový vztah". Zopakoval, že unie by měla být flexibilnější a zastavit proces dalšího sbližování. Británie chce unii ve smyslu "žít a nechat žít", dodal premiér. "Chceme být ve společném rhu, ne ve společné zemi," uvedl Cameron, jenž čelí požadavkům na opuštění unie i v rámci své vlastní strany. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

Co k tomu dodat? Souhlasím a tleskám. Bunga bunga!

Rania
před rokem

Ovšem nevím co si myslet o Cameronově inteligenci jinak neboť dnes označil Rusko za největší nebezpečí pro Británii spolu s ebolou a IS...
Kromě toho chtějí RF sportovce vyloučit z MS a Olympijských her kvůli "permanentnímu dopování"...

Zeolit
před rokem

Jaromír Petřík - bloger - šup s ním do záložky!!!:
Autor: J. Matuška Datum: 9.11.2015 12:31 NP

http://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/c/483...

Zeolit
před rokem

Oskar Krejčí: Nástup Číny může zastavit jenom válka.
Emotivní chování vůči Pekingu je projevem narůstající provinčnosti naší politiky. Před týdnem byla v Číně na své osmé návštěvě německá kancléřka, tento týden byl v Pekingu francouzský prezident. Podle zprávy čínského ministerstva obchodu stouply jenom v období od ledna do května přímé investice Číny v Evropě o 367,8 %. Mimochodem: Čína, Japonsko a Jižní Korea připravují dohodu o bezcelním obchodu. Přitom v roce 2013 byl obrat mezi těmito třemi zeměmi 681,4 miliard dolarů, což je více než obchod Číny s Evropskou unií nebo s USA.

Čína nastartovala nový typ mezinárodních vztahů, v jejichž rámci provádí obrovské investice. Ty neprovázejí jen výstavbu Nové hedvábné cesty a námořní cesty. Jedná se také o hledání efektivního umístění nadbytečných dolarů a v neposlední řadě rozmisťování vlastní čínské měny v bankovních centrech světa. Jsou to aktivity, které se zúročí až za několik let. http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politik...

Zeolit
před rokem

Tenhle rozhovor stojí za to přečíst pozorně celý. Ćísla o rozvoji Číny jsou obdivuhodná. 21. století bude stoletím Číny. Jsem vděčný prezidentu MilošiZemanovi za jeho pročínskou politiku!!!

Zeolit
před rokem

Dr. Bill Warner - Why Are People Afraid - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=Im0IisZ7...

Zeolit
před rokem

https://www.youtube.com/watch?v=1Bxj1r7B...
Něco o islámu a dřihádu...

Zeolit
před rokem

omlouvám se. ťuknul jsem vedle:...džihádu...

Zeolit
před rokem

Olga Sommerová:
Autor: J. Matuška Datum: 5.11.2015 13:52 NP

Většina migrantů chce nestydatě okupovat a zneužívat Evropu. Merkelová pozvala zdatné frajery, kteří zbaběle utíkají z boje.

Novináře Tomáše Poláčka, který rozhovor vedl, názory Sommerové překvapily. "Myslel jste, že jsem sluníčkárka? Ne, nejsem politicky korektní, mám ráda pravdu. A nesnesitelnou potřebu nalévat si čistého vína," vysvětlila mu dokumentaristka. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

Je to poučení, nelámat nad nikým hůl. Třeba se ještě dožiji, že i Karel Schwarzenberg se podobně vysloví...

Zeolit
před rokem

Všichni sráči, co své anální zájmy v politice hráli přes psychicky chorého marxistu Dalajlámu a údajně porušovaná lidská práva v Číně, dneškem skončili. Britské společenství národů dalo před světem nepokrytě a jasně najevo, kdo převzal žezlo globální ekonomiky. Přesto dál trvají fantasmagorie ČT... Podvody České televize… A permanentní lži v ČT o anexi Krymu... Krym a exprezident Francie Valery Giscard d’Estaing

Nyní si vyjasněme zásadní otázku - proč se upalují tibetští studenti? Asi proto, že v Tibetu je bezplatné školství na všech úrovních, od základního až vysokoškolské vzdělání. Zatímco ve starém Tibetu nebyly žádné školy, v současnosti má Tibet čtyři univerzity. V zájmu rozvoje tibetského školství zřídila ústřední čínská vláda v roce 1985 v 25 provinciích 67 tříd tibetštiny, poslala na 7 000 učitelů, aby vychovali 10 000 středoškoláků a vysokoškoláků. Vzdělání etnických Tibeťanů je dotováno vládou. Primární a sekundární vzdělání je povinné.
http://www.rukojmi.cz/clanky/511-pane-re...

Zeolit
před rokem

UKRPIDŠYPNYK, mno...:
Autor: J. Matuška Datum: 3.11.2015 19:47 NP

Jak vyplývá z informací ukrajinských médií, o atentátnících zatím policie nemá informace. Vojenský prokurátor Matios ale naznačil, že za útokem mohou být osoby spojené se svrženým prezidentem Viktorem Janukovyčem. "Naproti budově prokuratury stojí několik velmi zajímavých budov, jednou z nich je dům společnosti Ukrpidšypnyk. Jen se podívejte, komu ta firma patří," konstatoval Matios. http://www.lidovky.cz/tri-strely-do-tyla...

Tak v téhle zemi žít je samá radost...

Zeolit
před rokem

Spojené státy už ale finišují se založením největší zóny volného obchodu na světě (Transpacific Partnership, TPP), která zahrnuje na čtyřicet procent světové ekonomiky a to v oblasti Tichomoří. Vedle zemí amerického kontinentu (Kanada, USA, Mexiko, Chile) zahrnuje tato zóna čínského konkurenta Japonsko, ale i Vietnam, a také Austrálii a Nový Zéland. Je tedy přinejmenším zřejmě, že další vývoj globalizace v multipolárním světě nebude přes existenci BRICS nějaký jednorozměrný souboj Východu a Západu. A že návrat k časům bipolarity se nechystá.
http://denikreferendum.cz/clanek/21555-b...

Fanda
před rokem

Ale ano, protože státy jako Brazílie, Indie, Čína či Rusko mají vysoké daně a USA nutí, aby to všichni v TTP dělaly také a tím je odřízly. Proto BRICS hledá převodovou páku a vzájemné ulehčení.

Zeolit
před rokem

"Jsem Evropan, protože jsem Čech.:
Autor: J. Matuška Datum: 24.10.2015 12:55 NP

Narodil jsem se českým rodičům, vyrostl v české zemi a beru vážně bídu i slávu svého národa. Odmítám se rozplynout v bezduché uniformitě konzumní multikultury..." https://www.youtube.com/watch?v=MwRYpmWo...

Zeolit
před rokem

Václav Klaus & kolektiv I V K:
Autor: J. Matuška Datum: 24.10.2015 11:07 NP

vydal knihu s názvem Česká republika na rozcestí s podtitulem Čas rozhodnutí.

"Vnitřní obroda EU, která by odpovídala našim představám, námi pravděpodobně prosaditelná není, i když o ni usilovat musíme. Nebude-li se nám to dařit, nedospějí-li ke stejným závěrům i další země, nebude-li krize tak hluboká, aby bylo všem zcela jasné, že je změna nezbytná, budeme muste EU opustit. Byl by to nutný předpoklad pro start naší nové renesance. Už jen samotné vyslovení této myšlenky znamená porušení politického tabu. Nebojme se o ní mluvit a nezůstaňme stát se založenýma rukama. Toho, co můžeme - a musíme - udělat my sami doma, je více než dost. Co je třeba dělat, to jsme se pokoušeli naznačit v celé této knize.

Tak, jako kdysi Franice označovala zásadní změny pořadovými čísly republik, i naše země dnes potřebuje éru nové republiky. I my jsme se jako poválečná Francie propadli do období neproduktivního politikářství, ekonomického marasmu a úpadku demokracie. I my potřebujeme vytvořit svou "novou" republiku, která obnoví funkční a odpovědný stát a vrátí nás na cestu prosperity.

10. 9. 2013

Zeolit
před rokem

Putinův režim je zločinecký syndikát:
Autor: P. Hofman Datum: 23.10.2015 19:42 NP

Rusko je dle mého soudu v podstatě zločinecký syndikát hrající si na stát. To není v historii států příliš obvyklé. Viděli jsme státy, které by zkorumpované, ale těžko bychom hledali nějaký stát, kde je samotná esence státnosti založená na korupci a zločinu. Ruská politická elita, což je velmi malý kroužek lidí okolo Vladimíra Putina, dosahuje svých cílů tak, že korumpuje anebo vydírá ty, které chce ovládat. Pokud jste v Rusku členem elity v širším slova smyslu, tedy těch, kdo slouží Putinově skupince, máte „povolení“ krást. Můžete ale krást jen úměrně vašemu postavení v systému.

http://blog.aktualne.cz/blogy/jiri-pehe....

Zeolit
před rokem

Re: Putinův režim je zločinecký syndikát:
Autor: J. Matuška Datum: 23.10.2015 20:41 NP

Mno, trochu silná káva na noc. V diskusi píše Fugas5: "Belgičane, Belgičane, do roka a do dne. Ale né, ještě dřive zvíte pravdu o Ukrajině i o Sýrii. Takže pak pište, budete ale všem jen pro smích, sejně jako již dnes pan Whitmor spolu s Pehem." Sám jsem tam nabídl svoji "svodku" o Ukrajině. Bohužel je to ale kláda, a to diskutující nemilují...

Kde jsou ty doby, kdy jsem nábožně poslouchal a hltal RFE, Hlas Ameriky...

Zeolit
před rokem

IS se naučil těžit ropu, přijde si na pořádný balík.

http://zahranicni.eurozpravy.cz/blizky-v...

Zeolit
před rokem

„Valdajská debata o hrozbách současného světa: Sami jsme si hrozbou“
http://www.klaus.cz/clanky/3826

Zeolit
před rokem

Navrhuji redakci NP:
Autor: J. Matuška Datum: 21.10.2015 11:23

založení mezinárodní ceny Girolama Savonaroly. Jednalo by se o ocenění výjimečných výkonů ve veřejném životě. Mezi nominovanými by neměl chybět kromě Veřejné ochránkyně Mgr. Anny Šabatové ani VSZ JUDr. Ivan Ištvan. https://cs.wikipedia.org/wiki/Girolamo_S...

Zeolit
před rokem

P. C. Roberts: Svět jedné supervelmoci skončil:

...Nebezpečí ze strany pomatených amerických NEOKONZERVATISTŮ tím ovšem nepominulol Znám mnohé z nich. PROPADLI ŠÍLENÉ IDEOLOGII. Nehumánní zvrácenost řídila zahraniční politiku každé z amerických vlád - a to od druhého Clintonova prezidentského období. Ti lidé jsou nebezpečím pro všechen pozemský život. Jsou schopni i ochotni zorganizovat útok pod falešnou vlajkou, která vžene USA a Rusko do války. http://vasevec.parlamentnilisty.cz/clank...

Zeolit
před rokem

A opět skvělá Tereza Spencerová:
http://www.literarky.cz/politika/rozhovo...

Zeolit
před rokem

Rusko mohutně nakupuje zlato, dolar půjde ke dnu
http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/byznys/...

Zeolit
před rokem

Je to vlastně ouplně jednoduché ..........:
Autor: K. Drobková Datum: 14.10.2015 14:07

A je za tím USA a její ambasador Šapiróóó. A ne že nénéné .... !!!

http://www.paratdnes.cz/2015/10/Je-vysle...

Pařát překonal veškerá očekávání. Hlavně, že má Zeolit z čeho čerpat.

:-)) :-)) :-))

Zeolit
před rokem

Saudskou Arábii označuje za spojence USA, který se dlouhodobě snaží „o svržení syrské legitimní vlády a finančně podporuje tamější protivládní teroristy". „Na půdě OSN vyhrožovala Sýrii vojenským zákrokem, pokud prezident Bášár Al- Asad neodstoupí. Jako by nebylo dost toho, že 4 miliony lidí skončily v zahraničí," pokračuje v kritice Saúdské Arábie Ransdorf.

Vzpomíná také na doby, kdy byl v době konfliktu v Čečensku na ruském generálním štábu. „Dozvěděl jsem se, že čečenská armáda má 26 tisíc mužů a 40 tisíc rezervistů. Užasle jsem se zeptal, kdo to financuje. V odpovědi zazněly názvy několika ropných států Arabského poloostrova a v první řadě jméno Saúdská Arábie. Vzpomněl jsem si na to, když nedávno saúdští náboženští vůdci vyhlásili Rusku džihád, prý kvůli ruské angažovanosti v Sýrii," tvrdí komunista.
http://domaci.eurozpravy.cz/politika/134...

Zeolit
před rokem

Roberts: Obama prokazuje sílu:
Autor: J. Matuška Datum: 13.10.2015 14:15 NP

V závěru debaty o Sýrii Obama říká: Jestliže jediným měřítkem síly USA by pro nás mělo být vyslání dalších 100 000 nebo 200 000 vojáků do Sýrie, anebo znovu do Iráku, anebo do Libye, anebo do Jemenu, a naším čílem tedy je být nejen policajtem, ale přímo vládcem této oblasti, byla by to špatná strategie. Jestliže takovouto chybu znovu uděláme, bude to naše prohra."

Mně osobně tohle interview ukazuje Obamovu sílu v tom, že rozpoznal a nahlas konstatoval KRACH NEOKONZERVATIVNÍHO PROGRAMU, do něhož byla jeho vláda různými politickými experty vehnána. A v této jeho síle spatřuji naději, že v posledním roce svého prezidentsví prezident OD ŠÍLENÉ a CHOROBNÉ NEOKONZERVATIVNÍ PŘEDSTAVY USA COBY SVĚTOVÉHO HEGEMONA ODSTOUPÍ. http://vasevec.parlamentnilisty.cz/clank...

Roberts mně mluví z duše. Pomalu dva roky neříkám nic jiného...

Zeolit
před rokem

Viktoria Šilova, šéfka hnutí ANTIVOJNA v ČT:
Autor: J. Matuška Datum: 12.10.2015 12:10 NP

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10...

Tato statečná a talentovaná politička je Nigel Farage v sukních. Europoslanci ale nehrozí, že mu na Západě někdo prostřelí hlavu.

Zeolit
před rokem

Hlavně, že nejsme bokem a super jsme uhájili naše zájmy.:
Autor: J. Matuška Datum: 11.10.2015 15:01 NP

Nahráno 26. 5. 2009

Zuzana Roithová raguje na argumenty euroskeptiků proti Lisabonské smlouvě. Nepřijetí Lisabonské smlouvy vytvoří tlak na vícerychlostní Evropu a my zůstaneme bokem Součástí videa Lisabonská smlouva proč podepsat? je animované video. https://www.youtube.com/watch?v=ukmWf_wH...

Martin Chovan před 2 týdny: Hlavně, že nejsme bokem a super jsme uhájili naše zájmy. Doufám, že si pí. Zuzana po včerejšku pořádně nafackovala. Nenechte se strašit...

Ocenil bych, kdyby Zuzana Roithová zhodnotila svoje tehdejší animované video...

Zeolit
před rokem

Jsme kolaboranti, kterří za funkci hajlují.:
Autor: J. Matuška Datum: 7.10.2015 10:25 NP

Zachraňujeme psy, uprchlíky ne. Ustrašené tetky a strejdové půjdou k volbám. Děkuji za pozvání, na Slovensku mě už nezvou http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

Kde jsou ty časy, kdy jsem měl Magdu Vašáryovou v úctě. Co se všechno muselo odehrát, abych změnil názor na tzv. havlisty? Přispívá k tomu posun těchto lidí do elitářské, moralistní sféry? "Obyčejní" lidé jsou pro paní Vašáryovou ustrašené tetky a strejdové?

Přiznám se i k tomu, že utrpení zvířete mně není lhostejné. Za mého života, od Protektorátu do dneška jsem ve filmu, v televizi viděl tolik lidské hrůzy, že jsem už skoro otupěl. Lidé si za utrpení mohou mnohdy sami, protože jsou k věcem kolem nich lhostejní, stávají se z nich poslušné ovce. Navíc ochotně dávají s vymytými mozky všanc své životy, ne na obranu své vlasti, ale za bůhvíjaké zájmy "jednoprocentní elity". Bunga bunga.

Zeolit
před rokem

„Když přes 95% našich potenciálních klientů žije mimo naše hranice, NEMŮŽEME DOVOLIT takovým zemím, jako třeba Čína, aby psaly pravidla globální politiky. Psát tato pravidla musíme my a my musíme nacházet nové trhy pro americké výrobky a určovat vysoké normy k ochraně zaměstnanců a zachování životního prostředí. Dohoda, která dnes byla uzavřena v Atlantě, to zajistí", prohlásil Obama.

Více: http://cz.sputniknews.com/byznys/2015100...

Zeolit
před rokem

Západ musí pochopit, že i ostatní státy mají své zájmy. Írán není žádná malá "kotlinka". Zájem ČR je pokračovat v budování společného evropského domu!

Václav Havel na posledním zasedání Politického poradního výboru Varšavské smlouvy 1. července 1991: Jaká je tedy ona nová perspektiva? Lze ji zajisté vyjádřit a je vyjadřovaná různými způsoby, které jsou vždy tak či onak inspirativní. Pokud se to podaří - a já věřím, že dříve či později se to skutečně podaří - přesněji definovat obsah takových koncepcí jako je IDEA SPOLEČNÉHO DOMU prezidenta Gorbačova, myšlenka nového světového řádu prezidenta Bushe anebo podnět prezidenta Mitteranda k vytvoření evropské konfederace, bud to vždy znamenat další krok kupředu.

Proč asi dostal prezident Obama Nobelovy cenu za mír? Za mírové řešení současných výbušných problémů si to ocenění může dodatečně skutečně zasloužit! Válka je vůl!!!

Zeolit
před rokem

PZ: Generální ředitelka Mezinárodního měnového fondu paní Christine Lagardeová tento týden prohlásila, že se musíme připravit na „novou průměrnost“, dlouhodobý menší růst. To je mnohem opatrnější vyjádření nedůvěry k předchozím prognózám. Stále si myslíte, že Čína dokáže udržet stanovené tempo růstu?

Především menší růst není žádné velké neštěstí – neštěstím je nespravedlivé a nehumánní rozdělení světového bohatství. Pokud jde o Čínu, prezident Si Ťin-pching se při cestě za americkým prezidentem a na Valné shromáždění OSN zastavil v Seattlu. Přiletěl Boeingem a za jeho účasti dvě čínské firmy podepsaly kontrakt na nákup tří set nových Boeingů. Kdo může udělat takový nákup? Prezident Si pak v OSN mimo jiné řekl, že Čína dá dvě miliardy dolarů na spolupráci Jih-Jih, pro mírové operace OSN poskytne osm tisíc vojáků, 100 milionů dolarů věnuje na vojenskou pomoc Africké unii, v příštích deseti letech poskytne fondu míru a rozvoje OSN miliardu dolarů, do roku 2030 dá 12 miliard dolarů na pomoc nejchudším zemím. V New Yorku také oznámil zahájení programu „Šestkrát 100“, to je nových projektů pro boj proti chudobě na příštích pět let: 100 programů omezení chudoby, 100 zemědělských projektů mezinárodní spolupráce, 100 programů pro obchod a pomoc, 100 environmentálních programů, 100 nemocnic a 100 škol a tréninkových zařízení. Plus 120 tisíc stáží, 150 tisíc stipendií pro studenty a pomoc pro 500 tisíc techniků z rozvojových zemí.

Takto nemůže v současné době mluvit nikdo jiný než čínský prezident. Není to jazyk státníka ze země s ekonomickou krizí. Spíše jde o řeč odpovědného globálního hospodáře hledajícího novou podobu mezinárodních vztahů. Je to snaha řešit chudobu Jihu, čelit sobectví některých mocných ze Západu a vzdorovat narůstajícímu chaosu.
http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politik...

Leon Tuzemák
před rokem

Obamovi dali starý projev. Prostě ho přečetl. "democratic-principles-humans-rights-together-we-want-to-fight-for-peace-against-terrorism-blablablablaaaaaaaaaaaaaa"
Jako Mugabe. :-))))))))
(u článku není diskuze)

Hwa Jurong
před rokem
Příspěvek byl smazán administrátorem.
Důvod:

SPAM

Zeolit
před rokem

Českou televizi je třeba zrušit
Petr Štěpánek na NP

z diskuse:

Koncesionářské poplatky a veřejnost:
Autor: J. Matuška Datum: 25.9.2015 10:01

...Názory veřejnosti na zrušení koncesionářských poplatků se v zásadě dají rozdělit do tří skupin. První skupina - zdaleka největší - s nahrazením televizních a rozhlasových poplatků penězi ze státního rozpočtu souhlasí...Druhá a třetí skupina jsou naopak proti, i když každá z jiných důvodů. Jejich argumenty jsou spíše politické či ideologické, přičemž při troše zjednodušení se dá konstatovat, že jedni argumentují jakoby zleva a druzí jakoby zprava....Třetí skupina... Ano, hovoříme o všech těch nekomprosních hlasatelích privatizace České televize či propagátorech veřejnorpávní "pay-TV". Otázku, kde pro své představy v poslanecké sněmovně seženou hlasy 101 poslanců a jak se vypořádají s EVROPSKOU LEGISLATIVOU, JEŽ EXISTENCI VEŘEJNOPRÁVNÍCH MÉDIÍ DE FACTO GARANTUJE, si prostě nekladou. /Efektivní média veřejné služby, Argumenty pro zrušení České televize, Českého rozhlasu a ČTK - autoři Edvard Kožušník a Petr Štěpánek/

Není problém si ve vyhledávači najít text citované brožury. Lze tam najít vše od A do Z. Jediný "možný" krok je zrušení poplatků a převedení podpory médií veřejné služby na stát. Uvozovky zdůrazňují, že i to je zřejmě nadlidský úkol. Zatím se žádný "titán" nenašel, který by se v současné době dal do boje... V minulosti v Senátu chyběl při hlasování o návrhu 1 hlas. Škoda.

Zeolit
před rokem

"Nikdo nikomu nenalhává, že veřejnoprávní média financovaná ze státního rozpočtu budou pro daňové poplatníky úplně zadarmo. Státní rozpočet jsou naše peníze, potažmo naše daně. Sociální kouzlo je ale v tom, že prostřednictvím státního rozopočtu se bude každý na financování televize a rozhlasu veřejné služby poodílet mírou svého zdanění. BOHATÍ PŘISPĚJÍ HODNĚ, SOCIÁLNĚ SLABŠÍ PŘISYPOU TROCHU A TI NEJPOTŘEBNĚJŠÍ NEZAPLATÍ PRAKTICKY NIC." Z brožury.

Zeolit
před rokem

"Ztrušení koncesionářských poplatků je akt zdravého rozumu, nikoli nějaký levicový či pravicový populistický nápad. Z JEDNÉ KAPSY BERE STÁT LIDEM PŘÍMÉ DANĚ, Z DRUHÉ KAPSY NEPŘÍMÉ. Nic proti tomu, tak to na světě chodí, daně se platit musí. ALE NEOTRAVUJME LIDI NAVÍC JEŠTĚ TELEVIZNÍMI a ROZHLASOVÝMI POPLATKY, VE SKUTEČNOSTI DALŠÍ DANÍ. Zrušme je! Bude to efektivní, racionální a navíc ještě vrcholně sociální."

Petr Pokorný
před rokem

Tak ať to platí USA, stejně mají na ní 100% vliv. Jinak je potřeba otravovat lid, protože jedině tak se lidé zajímají. Ze státního krev neteče a proto padl bolševismus. To je tak těžké pochopit? Tak nebudeme platit nic, ani elektřinu, také to otravuje. A jak otravuje platba za pivo, za rum...
Štěpánek chce totální komunismus? Tam by bylo vše a nikdo nikoho by neotravoval!
Ne vážně - prostě věc veřejná je tak závažná, že toto otravování je správné. I když se ukázalo, že manipuluje, vztek lidí dokázal, že i nálada k USA se mění, protože nás vzaly jako rukojmí.
Ostatní argumenty jsou pouze obezličky, jak toto změnit. Ty poplatky lidi prostě nutí řvát. Jiná věc je poplatky za OSA, ale to je na jinou debatu.

Zeolit
před rokem

Je dobré si položit otázku, proč se tato veřejnoprávní média tak zuřivě brání této změně? Státní kontrolní úřad by měl možnost/povinnost kontrolovat hospodaření!!!

Petr Pokorný
před rokem

Hospodaření a kontrola nemá nic společného s tím, zda to platí jednotlivec, či kolektivismus. To není problém přenastavit.

Petr Pokorný
před rokem

Je to nesmysl. V tomto případě Štěpánek ujíždí. Poplatky ať už z rozpočtu, nebo od lidí jsou tragédií. Ale pokud to bude "odněkud z rozpočtu", už se nad kvalitou nepozastaví nikdo. Takhle ti naštvaní alespoň vytvářejí "jakýs takýs" tlak na veřejnoprávní média. Na druhou stranu, že by komerční televize, které platíme přes stupidní reklamy nakupovaly nějaký kvalitní zázrak? To také platíme my, pouze oklikou přes reklamy a k tomu se nám sem vnucuje nejhorší americký brak. A tam už na kvalitu vůbec žádný tlak není! Stačí se podívat. co O2 provedla s fotbalem a kdo se na to může dívat. Veřejnost ne, pouze bohatší!!!
Je nutné se na to dívat z více směrů, nikoliv selektivně z jednoho, byť mají Kožušník a Štěpánek v mnohém pravdu!

Zeolit
před rokem

Slova písně, které by si měli nechat přeložit "NEOKONI":
Autor: J. Matuška Datum: 24.9.2015 15:51 NP

http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/g...

Na tu myšlenku mě přivedl Petr Pokorný. Volal mi, aby se pochlubil. Podle mého, se mu ten článek povedl...

Zeolit
před rokem

OKNO DO SVĚTA TEREZY SPENCEROVÉ:
Autor: J. Matuška Datum: 24.9.2015 13:57 NP

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ka...

Tereza Spencerová v rozhovoru, nikterak krátkém, hovoří tak zajímavě a poučeně, že nenudí. Dovolím si vypíchnout její termín o amerických "jednoprocentních" válkách. Války, keré jsou výhodné pouze pro "jedno procento" Američanů. Obyčejní lidé, pokud nejsou něčím postiženi, jsou PROTI VÁLCE!

Co si tak myslí komentátor Jefim Fištejn, pokud se odhodlá ke čtení názorů této NOVINÁŘKY? Jo, chystají novináři pro ni Cenu?

Zeolit
před rokem

Držím "nepolitikovi" Trampovi palce!:
Autor: J. Matuška Datum: 24.9.2015 9:06 NP

"...kritizovaný bratr George dokázal zajistit bezpečnost země lépe než jeho předchůdce a nástupce..." Po konci Říše zla žádný z prezidentů neměl v zahraniční politice /díky lobby neokonzervativců/ šťastnou ruku. Začalo to válkou proti Srbsku, Afghanistánu, Iráku, arabským jarem s rozpadem Libye, podrážením nohou řádně zvoleného prezidenta Asada, likvidací Bezejmenné dohody v Kyjevě z 21.února 2014 /Nulandová a Fuck EU/. Díky prezidentu Obamovi aspoň došlo k uzavření dohody s Íránem, snad se dočkáme i posunu ke spolupráci v Sýrii.

Konečně i Jefim Fištejn popsal realitu, že lidé v USA i v Evopě mají plné zuby standardních politiků s přehnanou politickou korektností, "která politikům neumožňuje vyjádřit své pravé názory..." Už i v Německu si povšimli, že existuje osobnost, která vyjadřuje názory, které jsou právě oproštěny od "ochrnující" korektní politiky - "nepříjemné" problémy musí být jasně pojmenovány a s předstihem řešeny.

Zeolit
před rokem

https://www.youtube.com/watch?v=MYf1HRp8...
Zajímavý je názor Sarkozyho...

Zeolit
před rokem

Tomuhle říká p. Hlosta novinařina a já se přidávám:
Autor: J. Matuška Datum: 22.9.2015 10:14

https://www.youtube.com/watch?v=CuZDFYoK...

http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spe...

Přiznám se, že video jsem nedokoukal. Bezelstná, upřímná slova oněch mladíků s německými pasy mě iritovala. Přiznat se k tomu, že neuznávám ústavu země, která mně poskytuje životní úroveň o které millardy lidí pouze mohou snít? Kam se za těch pár desetiletí EU dostala a jak to bude pokračovat? Do brusele s multikulty a korektní politikou, která všechny problémy přikrývá bláboly o toleranci, solidaritě, humanitě, evropských hodnotách atd.

Článek NOVINÁŘKY Terezy Spencerové je tak zvaná "kláda". Pět minut nestačí na prostudování nejen článku, ale i hojných odkazů. Chápu, že pro lidi, kteří chodí do práce a chtějí se spíše na NP pobavit, to není to vhodné čtení. Je možné ale použít záložky a postupně se s pohledem NOVINÁŘKY seznámit. Dostane Tereza Spencerová nějakou novinářskou cenu?

Zeolit
před rokem

Novinářka Tereza Spencerova - gr8!!!
http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spe...

Zeolit
před rokem

BÉMOVA BLANKA

Do Blanky vjeli první řidiči. Bém na otevření nepřišel
http://echo24.cz/a/wuq2X/do-blanky-vjeli...
Z diskuse:
Hlava22 • před 2 dny

Až pominou stupidní urážky, tak to začnou nazývat BÉMOVA BLANKA. Praha a Letná si nic lepšího nemohla přát. Dnes už by to postavit nešlo. A cena? Nakonec se zjistí porovnáním, že je přiměřená.

Zeolit
před rokem

Do pádu Říše zla US vojenské základny měly opodstatnění!:
Autor: J. Matuška Datum: 21.9.2015 13:25 NP

A co kdyby u nás v USA byla cizí vojenská základna? Takový komentář z Ameriky běžně nečtete

Profesor vyučující na American University ve Washingtonu antropologii a autor celé řady publikací David Vine se pozastavuje nad obrovským množství amerických vojenských základen rozesetých po celém světě. Tvrdí, že jejich existence nenapomáhá bezpečnosti USA ani hostitelských zemí, ale je tomu spíš naopak. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

V Německu je 174 amerických základen, v Japonsku 113 - 70 let po válce? Jak by se obyčejní Američané mohli mít, kdyby nedopláceli tak obrovské sumy na jejich udržování? Stejnou politiku dělal Sovětský svaz a jak nakonec dopadl? Jsem zvědavý, s čím přijdou Obama a Putin na zasedání OSN a jaký bude mít jejich projev ohlas po světě!!!

Zeolit
před rokem

Novinářka Tereza Spencerová by měla požádat syrského prezidenta Asada o rozhovor. První se ji povedl, dokonce i světové agentury o rozhovoru informovaly. Rád bych se totiž dozvěděl něco relevantního. Od Jefima Fisteina mohu očekávat pouze neokonzervativní válečnický názor a kritiku prezidenta Obamy, který si snad Nobelovu cenu za mír následně odpracuje. K uzavření dohody s Íránem by bez Ruska nedošlo.
Rovněž se ukazuje, která lobby v USA nemá zájem porazit Daeš a proč. To ale trvalo, než mi začalo svítat. Šalom!

Z diskuze na Virtually pod článkem Jefima Fisteina.

Zeolit
před rokem

Přijde Břetislav Rychlík s výzvou, aby tři umělci ze skupiny Ztohoven obdrželi v říjnu na Hradě vyznamenání Řád Bílého lva za statečnost?

Jaroslav Matuška
před rokem

Robejšek pravil::
Autor: P. Vandas Datum: 20.9.2015 14:33 NP

„Já bych prosil vládu, aby vytrvala ve svém odmítání kvót v jakékoli podobě. Napřed je třeba ochránit vnější hranice EU a pak lze diskutovat o všem,“ zdůrazňoval. Následně v temných barvách vykreslil, jak vlastně vypadá tzv evropská solidarita. „Solidarita znamená to, že velcí hráči v EU špatně rozhodnou, ale důsledky svého rozhodnutí přesunou i na jiné státy,“ podotkl zamračeně. Ukázalo se to v řecké krizi i teď. Pokud nám budou kvóty z Bruselu nařízeny, máme je odmítnout i tak. EU s námi sice může zahájit nějaké kárné řízení, ale to může trvat roky a mezitím se může situace výrazně změnit.

A já to vidím stejně.:-):-):-)

Zeolit
před rokem

I já to vidím stejně. Petr Robejšek je 1*

Zeolit
před rokem

Měli jsme rádi USA, obdivovali jsme Německo:
Autor: J. Matuška Datum: 19.9.2015 21:26 NP

http://martinkonvicka.blog.idnes.cz/c/47...

Důvěru ztratit během několika let není problém, ale zpět ji získat, to je na hodně dlouho, pokud vůbec. Co se to děje se Západem?

Zeolit
před rokem

JE TO VLASTNĚ JEDNODUCHÉ:
Autor: J. Matuška Datum: 19.9.2015 11:14 NP

Jeslitže vláda do tohoto ohavného podvodu půjde, musí přijít na řadu různé druhy občanského odpporu, které ji k referendu nebo volbám nakonec přinutí. A pokud žádný občanský odpor nebude? Pak je to, jako by volby proběhly.

Pak máme, co nám patří.

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/po...

Zeolit
před rokem

USA velvyslanec "zajímavě" o naší histori???i:
Autor: J. Matuška Datum: 17.9.2015 14:49 NP

...Jako první odpověděl hejtman Martin Půta, který připomenul sobotní návštěvu amerického velvyslance Andrewa Schapira: "Když jsme byli na obědě na Ještědu, rozebírali jsme i otázky imigrace. Pro mě bylo ZAJÍMAVÉ, že americký pohled je úplně jiný než evropský. Říkal, že oni jsou NÁROD, který vznikl imigrací. Přesto, když přijde nějaká imigrační vlna, tak jsou nejdříve Američané znejistělí. Ale protože ví, že ty předchozí dopadly dobře, tak se s ní nějak smíří. A že Češi mají problém, že NEJDŘÍVE NECHALI NĚMCE, ABY ODVEZLI ŽIDY, POTOM VYHNALI NĚMCE A ROZDĚLILI SE SE SLOVÁKY. Takže jsme možná nejvíce homogenní společnost a MÁME PROBLÉM S ČÍMKOLI CIZÍM," prozradil hejtman osobní poznámku velvyslance, která nebyla žádným oficiálním vyhlášením ambasády. http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ka...

Dříve působil jako právník a fundraiser v předvolební kampani prezidenta Baracka Obamy. Za odměnu se stal velvyslancem v ČR. Jak kvalifikované informace posílá do Washingtonu? Jaké informace posílají ostatní US velvyslanci "domů"? To zřejmě vůbec není podstatné. Rozhodující je, jak plní v současné době pokyny neokonzervatistů k posilování míru po celém světě. Nejlépe to vystihuje Brzezinski: Amerika nemá přátele, Amerika má pouze své zájmy!

Podivuji se, že se hejtman hned na místě proti nehoráznostem velvyslance neohradil. Svou upovídaností Schapirovi, který není až tak u nás populární, asi moc "nepomohl".

Arnošt
před rokem

Nevim jakym pravem tento 'diplomat' jež je tu pouze dočasným tranzitujícím visitorem hodnoti českou společnost. My nemáme problémy s čímkoliv, my jsme tradiční bílá( a to není rasismus to je genetický fakt) křestanská vzdělaná kultura a spolu se Slováky, částí Ruska, Poláky Srby..poslední svého rodu v multikulti blázinci tohoto světa. A také máme jako Slované velmi velmi špatné historické zkušenosti ze západem. A že jsme nechali odtáhnout židy??? Ne , my jsme je nenechali odtáhnout, byli jsme díky zradě sladké Francie a hrdého Albiony obsazeni a i naši lidé byli odtahováni do nenávratna. Odsun Němců - no byla to jaksi patá kolona za daných okolností a jak se zachovali k ČR když nastoupil Adolf byla vlastizrada. Nikdo jim tu neubližoval. Podle nich jsme měli všichni kolektivni vinu za to, že jsme Čechoslováci a na konci války se ta kolektivní vina zase vrátila k nim. Američané jsou národ velmi nevzdělaný a hloupý, právě díky tomu, že se nikdy žádnému multikulti kultu nebránili, snížilo se jim neuvěřitelně IQ. Důsledky jsou katastrofální pro celý svět.

Zeolit
před rokem

Smrt shůry: Svět se nemění, je měněn

„Politický jazyk… je určen k tomu, aby lži vyznívaly jako pravda a vražda jako úctyhodný čin, a aby čistému vzduchu daly zdání pevnosti.“ – George Orwell

...Nebezpečím, jak napsal Orwell, je jazyk. Sterilizace slov. Významy jsou odstraňovány a uhlazovány a obrušovány. Mučení provádí ostatní, mu používáme „vyspělé vyslýchací techniky“. Propagandu provádí ostatní, my „prosazujeme demokracii“. Válku vedou ostatní, my „se preventivně bráníme“. Vraždy provádí ostatní… my „provádíme cílené útoky na vzdálené hrozby“. Když nakonec vyhlásíme válku Sýrii, když začnou padat bomby NATO i na ty aspoň vzdáleně stabilní oblasti, které v zemi zbyly, nepůjde o nálety, ale o „humanitární mise“.

Dvojaké myšlení je všude, prakticky v každém článku v tisku. Sýrie vede občanskou válku proti fanatikům a vzbouřencům, ale Assadův režim je „brutální“. Izrael ostřeluje obezděné ghetto kvůli pár hozeným kamenům… ale to je „sebeobrana“. Zcela nekrvavé referendum na Krymu je „invazí“, ale války v Afghánistánu a Iráku jsou „šířením demokracie“. Lidé jako Huey Long, Castro, Chavez a Putin – kteří redistribuují bohatství chudším vrstvám společnosti – jsou „zkorumpovaní“. Kdežto politici na naší straně, s neustálými skandály a beroucí funkce v představenstvech bank, farmaceutických firem a výrobců zbraní – ti se vždy pokouší učinit svět lepším místem, svobodným místem.

http://www.novarepublika.cz/2015/09/smrt...

Zeolit
před rokem

Inu, Pavel Bém se NÁHODOU potkal s naštvaným občanem. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...
A NOVA NÁHODOU natočila toto video. Být na místě MUDr. Béma, zajímal bych se o tu NÁHODU!!! Bude to mít ještě dohru? Zná někdo toho výřečného pána? Nebylo to potřebné divadlo, aby se exprimátor "nemohl" objevit při slavnostním otevíráním tunelu Blanka?

Josef
před rokem

Vypadalo to na agenta...Ten člověk určitě nikdy rukama nepracoval.

Zeolit
před rokem

Neshoda ohledně uprchlíků. Ministři vnitra kvóty smetli:
Autor: J. Matuška Datum: 15.9.2015 10:23 NP

...Atmosféru jednání slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák popsal jako dusnou a s velkým tlakem. K větším střetům nedošlo, PRO ZÁSTUPCE Z NĚKTERÝCH ZEMÍ VŠAK BYLO OBTÍŽNÉ POSLOUCHAT JINÉ NÁZORY, dodal. http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/ev...

Robert Kaliňák mě uklidnil: Profesionální politici dávají najevo, že poslouchat jiné názory jim nedělá dobře. Lze se divit zdejším diskutujícím amatérům, že se posílají do pr.ele atp.? Svobodě projevu každý tleská, horší je to v praxi

Zeolit
před rokem

Někdo ty Parlamentní listy kontrolovat musí:
Autor: J. Matuška Datum: 15.9.2015 10:47 NP

"Parlamentní listy normálně publikují většinou jen bezobsažné a nevěcné bláboly s gramatickými chybami, které se ani nedají věcně shrnout, protože nemají kromě sprostoty vyvolávání paranoidních emocí insinuacemi a patologickými konspiračními teoriemi vůbec žádný věcný obsah. Nicméně mě zaujalo, že nyní Parlamentní listy publikovaly opravdu rekordně sprostý článek." http://virtually.cz/journal/?q=node/1030...

Co se přihodilo Janu Čulíkovi, který dlouhodobě působí ve Velké Británii, že může něco podobného napsat? Jazykem běžným v 50. letech?

A zase, zdejší malá škola života. Přicházet s protiagumenty může být náročně. Stačí tedy autora článku a následně i diskutujícího nazvat agentem stb, komoušem, debilem, atp. a to nejlépe ve smečce. U Marioly oponenti přišli s názorem, že INSTINKT jim říká, co je správné...

Zeolit
před rokem

Konec willkommen!!! Díky Astone!:
Autor: J. Matuška Datum: 13.9.2015 20:20 NP

http://neviditelnypes.lidovky.cz/konec-w...

Jaroslav Matuška
před rokem

Tady to vypadá!:
Autor: I. Mertl Datum: 13.9.2015 9:31 NP

Je nedělní slunné jitro s tady jen strach a hrůza! Vážení odpůrci, i když trochu chápu váš neklid z budoucnosti, nechápu, co vlastně očekáváte. Pomoc mimo EU přijít nemůže (i když tradiční východní pomocník by jistě rád), odejít z EU je sebevražedné (nemáme ani švýcarské bohatství, tradici a hory, ani norský plyn a ten pomocník čeká). A tak musíme doufat, že EU konečně začne konat, protože to je její problém, její úkol. Podaří-li se úprk do Evropy zastavit na nějakých 2-3 miliónech, určitě se s tím Evropa i Česko vypořádá. Zamyslete se, kde končí vaše možnosti, a jděte na nedělní procházku. Nebo chcete pomocníka? Bureš, Zeman s Putinem za zády není moje alternativa. Třetí nevidím.

Jaroslav Matuška
před rokem

Re: Tady to vypadá!:
Autor: J. Matuška Datum: 13.9.2015 10:42 NP

Václav Klaus & kolektiv IVK: ČESKÁ REPUBLIKA NA ROZCESTÍ - ČAS ROZHODNUTÍ /2013/

...Vypadá to tak, že se současným stavem i výše popsanými negativními trendy ve společnosti a v politickém systému se nedá nic dělat, neboť jsou součástí údajného "společenského pokroku". Česká repblika jako relativně malá země, součást EU a dalších západních struktur, je podle těchto - u nás převažujících - představ povinna imitovat vývoj v západní Evropě a všechny tamější společenské, ekonomické i politické trendy. Jakýkoliv pokus o změnu je v tomto vidění chápán jako snaha vyřadit zemi z dlouhá desetiletí idealizovaného geopolitického směřování. Aletrnativou je v této intepretaci pouze něco jako znovu spuštění železné opony, náš příklon k démonizovanému Východu a návrat totality. To jsou samozřejmě představy zcela nesmyslné a jejich autoři mají zlý úmysl. Takové dilema neexistuje. Jejich záměrem je namluvit veřejnosti, aby negativní stránky současného směřování přijímala ze strachu, že alternativou je cosi ještě mnohem horšího.

Zeolit
před rokem

Joseph Goebbels českým umělcům a intelektuálům:

...O tom se musíte vy i český národ rozhodnout. Neříkejte: český národ chce to, nebo chce ono. Myslím, že si mohu činit nárok na jisté zkušenosti v oblasti VEDENÍ LIDU. LID MYSLÍ TAK, JAK HO UČÍ JEHO VRSTVA INTELIGENCE MYSLET, má vždycky takové představy, jaké má jeho DUCHOVNÍ VEDENÍ. Nemělo by vaše duchovní vedení nyní naprosto vážně vystoupit před český národ a ujasnit mu, že se nyní musí rozhodnout? Nemělo by mu říci, že si tento český národ možná přece jen vybral ten nejlepší úděl? http://protiproud.parlamentnilisty.cz/po...

Už jsem zapomněl, na tuto svou glosu. Našel jsem náhodou odkaz: http://www.paratdnes.cz/2012/01/Zneciste...

Zeolit
před rokem

Rozhodne se v pondělí?:

Jean-Claude Juncker vyzval členské státy EU, aby schválily nouzové přemístění 120 tisíc uprchlíků už na pondělní schůzce ministrů vnitra a spravedlnosti. Pokud by to tak bylo, je velmi pravděpodobné, že by návrh komise prošel. NA TÉTO ÚROVNI TOTIŽ STAĆÍ HLASY TAKZVANÉ KVALIFIKOVANÉ VĚTŠINY ČLENSKÝCH STÁTŮ.

Vláda klidně mohla rozhodnout, že ministr vnitra Chovanec má říct NE. Díky kvalifikované většině projde návrh EK, a SUVERÉNNÍ Česká republika sklapne lokajsky podpatky a bude vymalováno. Kdo všechno bránil podpisu a ratifikaci "ZLOČINNÉ" LISABONSKÉ SMLOUVÉ? Václav Klaus a Jana Bobošíková. http://euportal.parlamentnilisty.cz/Arti...

Zeolit
před rokem

Demostrace za Islámský stát v Dánsku + komentář Tomia Okamury http://www.czechfreepress.cz/evropa/demo...

Shlédl jsem video o demonstraci za Islámský stát v Dánsku. Komentář Tomia Okamury mě nezajímá. Je to video autentické, nebo je to podvrh? Chybí mi tam rovněž zdroj a datum. Zkoušel jsem zadat heslo o demonstraci v Dánsku na Googlu, ale nic jsem nenašel. Může mi někdo k tomu říct víc? Děkuji.

Zeolit
před rokem

‚Co s uprchlíky? Mladé poslat na islamisty, příbuzným dát azyl‘
http://echo24.cz/a/wxadQ/co-s-uprchliky-...

Řešení:
1. Okamžitě pozastavit Schengen. 2. Řídit se podle australského systému při zachování mezinárodního práva na poskytnutí azylu. 3. Pronajmout od Řecka vhodný ostrov /údajně jich je 1500-3000/. 4. PROVÁDĚT NÁBOR IMIGRANTŮ DO JEDNOTEK VE VÁLCE PROTI IS.

Z diskuse pod článkem J. Bartoně Hraniční kontroly místo Schengenu? na NP.
======================
Nikdo mě nepochválí, tak se musím "vyrtáhnout" sám. :-)

Zeolit
před rokem

Výzva občanů České republiky vládě a Parlamentu ČR:
http://www.klaus.cz/clanky/3792

Zeolit
před rokem

Václav Klaus: Krizi vyvolaly Spojené státy a západní Evropa
Autor Klausova životopisu: „Míra zrady Evropy sama na sobě nemá nyní obdoby.“
Bývalý prezident se podivoval nad liknavostí EU i české vlády
Klaus: „Privatizaci hodnotím jako úspěšnou.“
„Zásah České národní banky je zbytečný a mylný.“
Klaus má stále dost příznivců

Perun
před rokem

Pokud by se návrat E-Mumie jak ji tedy říkají nekonal tak pak už by stačilo jen demontovat USA přesně podle jejich vlastního návodu. Možná lépe řečeno rozbít podle hesla : Střepy přinášejí štěstí

Zeolit
před rokem

Čím jsou ve skutečnosti "dotace"?:

...Brzy je začneme ve velkém přijímat i u nás. Prý musíme, chceme zůstat v hlavním proudu a západ se na nás již mračí. Mohli by nám vzít dotace, říkají. To je skutečně nový argument, který dokazuje, že dotace nejsou tím, co nám Brusel říkal, nejsou ani pomocí, ani vyrovnáváním rozdílů. Když jde do tuhého a OPADNE KAMUFLÁŽ, ukáže se, že jsou politickým nástrojem, DOKONCE POLITICKOU ZBRANÍ.

...EU se stává nástrojem některých velkých evropských vlád a otevřeným nepřítelem evropských národů.

Tomáš Haas, Pomáháme? Virtually, 4.9.2015

Zeolit
před rokem

EVROPSKÁ MUMIE?

A navíc, jak teď může jakýkoliv politik, jenž bude obhajovat nutnost zachovat především společný unijní postup, získat důvěru voličů? Vždyť se mu lidé vysmějí. Pokud například Petr Gazdík, tedy přední činitel hnutí STAN, jež je stále „přifařené“ k výrazně proevropské TOP 09, použije v České televizi výrazu „evropská mumie“, znamená to, že na zdejší politické scéně už Brusel začíná ztrácet poslední přesvědčené obhájce.

V roce 2003 nazval takto svůj příspěvek do jednoho euroskeptického sborníku Michal Simkanič, proslulý hlavně jako „spalovač směnky“ Stanislava Grosse, nyní se tento a podobné výrazy stávají součástí mainstreamu.

http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-...

Zeolit
před rokem

Má pravdu prof. Oskar Krejčí na PL?

...Tlak některých zemí Unie na rozdělování běženců a přijímání kvót sílí. Podle Krejčího by si ale měly nejdříve zamést před vlastním prahem. „Velmi ošklivá byla prohlášení z Paříže. Nejdříve pan prezident napadl Asada, čímž vyzval ozbrojené bojovníky, aby dál útočili. Vzápětí na to se ministr zahraničních věcí hrubě ohradil vůči východoevropským státům, které se brání přívalové vlně. To znamená, že Francouzi budou vyrábět svým bombardováním a podporou ozbrojenců přívalovou vlnu a my je máme přijímat? Oni něco rozbijí a my to máme opravovat? Jak si tu politiku představují?“ pokládá ráznou řečnickou otázku politolog. „Základní problém uprchlické vlny je destabilizace severní Afriky a Středního východu, na čemž má lví podíl Francie. Francie začala bombardovat Libyi, Francie dodává zbraně a informace do Sýrie. Jak chceme řešit problém uprchlíků, když je zároveň budeme vyrábět?“ dodal.

Petra
před rokem

Současná francouzská vláda je v koncích a pokud nevyřeší hodně rychle imigrační téma zvítězí v dalších volbách Madame LePen a to na celé čáře....proto tak zuří a byl nás tady pan ministr poučovat. Jde o to, že tzv. západní staří členové EU se dohodli se, že to hodí na tzv. nové východoevropské členy EU, neboť oni jsou již multikulti obohaceny. Svým způsobem je geniální tah, tam odkud ty lidi sem jdou stojí Arab proti Arabovi, Ukrajinou se měl postavit Slovan proti Slovanovi a to ňáko nevyšlo. Takže donutí Slovany vzít si Araby a postavit se tady za pár let jeden proti druhému. Jenže ouha Evropo zvaná západní abych tak řekla z lásky k Česku - tato slovanská země Naše je a naše zůstane, přesně tak jak to vytesali do patníku kdesi na Šumavě ustupující čeští pohraničníci po Mnichovské zradě sladké Francie a hrdého Albionu. Zkrátka Naše je a naše zůstane.

Zeolit
před rokem

„Dohoda platící od 1. září je spíše projevem aktuální dobré vůle na obou stranách, kterou narušují další věci. Například ode dneška v Luhanské (samozvané) republice začíná platit jako hlavní měna ruský rubl – je to signál, jak si vzbouřenci představují další vývoj.“
Miroslav Karas, zpravodaj ČT
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/15...

Zeolit
před rokem

Tenhle komentář Terezy Spencerové podepisuji:
http://literarky.cz/blogy/tereza-spencer...

Zeolit
před rokem

Při poslechu premiéra Fica je dobré se posadit...:

...Podle Fica absolutné selhává migračíní politika Evropy. Sám navrhl vytvoření vojenských bezpečnostních zón přímo vproblémových zemích. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

Závidím Slovákům takového ministerského předsedu!!!

Rita
před rokem

Slováci mají Fica, my máme Zemana - Bůh mu žehnej a národ si začíná uvědomovat co pro naše národní obrození, které jednou přijde znamená

Zeolit
před rokem

Temné stíny Andreje Babiše

http://pravyprostor.cz/temne-stiny-andre...

Ferro
před rokem

Vážená redakce Pařátu. Je evidentní, že diskuse není moderována, protože jinak by snad nebylo možné, aby se v diskusi pod článkem o exekutorské mafii a lichvářských půjčkách z. r. 2011 (http://www.paratdnes.cz/2011/10/Skutecne... objevovala obchodní inzerce nabízející pranýřované půkjčky. Prostě si z vás někdo dělá bezplatnou inzertní plochu. Toto je obchodní cynismus a výsměch redakci a tak vám navrhuji - SMAŽTE TO. Nehledě na to, že tím autoři zaplevelují rubriku "poslední komentáře" a tak jim zvyšujete sledovanost inzerce. ZDARMA?!?!
Děkuji.

admin
před rokem

Děkujeme, i když předpokládáme, že z výše článku bylo jasné, že je to podvod.

Zeolit
před rokem

Řešení:
1. Okamžitě pozastavit Schengen. 2. Řídit se podle australského systému při zachování mezinárodního práva na poskytnutí azylu. 3. Pronajmout od Řecka vhodný ostrov /údajně jich je 1500-3000/. 4. Provádět nábor imigrantů do jednotek ve válce proti IS.

Z diskuse pod článkem J. Bartoně Hraniční kontroly místo Schengenu? na NP.

Great Moderation
před rokem

Akciové společnosti jako podniku (výrobnímu podniku) je v podstatě lhostejné, jaký je kurz jejich akcií na burze. ČEZu je fuk, jestli se jejich akcie obchodují za 1 300 Kč (v červenci 2008 před Lehman Brothers) nebo za 554 Kč (dnes). Jedině to má význam pro novou emisi akcií, že se emisní kurz odvozuje od tržního, nebo pro manažery s opčním programem. Reálná ekonomika by správně měla být oddělená od trhů s cennými papíry a nezávislá na tom, jestli jsou na burze zrovna býci, medvědi, bublina...

Problém je, že loni v listopadu čínská vláda vyzývala obyvatelstvo Číny, aby investovali na burze a za vypůjčené peníze (asi už se obávali nastupující recese), čínské indexy se tak od loňského listopadu do letošního června více než zdvojnásobily, teď ale čínská bublina definitivně praskla. No a ve "zlatých 20. letech" také obyčejní Američané masivně vrhali své úspory do nákupu akcií.

Po krachu na newyorské burze od 24. října 1929 do roku 1932 ale vlastně poklesl index Dow Jones jen o polovinu a nyní se očekává korekce o 20 až 40 %.

Krachem burzy sice část investorů přijde o své finanční prostředky, ale spíš jde o všeobecnou paniku, že důvěra všech spotřebitelů je otřesena. Je to blbé říkat, ale skutečně tragická Velká deprese byla jen hloupá panika, kdy se spotřebitelé lekli a přestali nakupovat, nedostatek poptávky a peněz na nové investice pak zatloukl hřebík do rakve mnoha podnikům. Průmyslová výroba prudce klesala, tisíce firem krachovaly, zaměstnanci přicházeli o práci a roztočila se sestupná spirála Velké hospodářské krize.

CEB INTERVENCE AKCIOVÉHO TRHU
před rokem

Čínská centrální banka intervenuje od července na akciovém trhu (!!!), stejně jim to nepomohlo, dnes ale možná i evropské centrální banky a FED (???), Wall Street byl přes den v +, ale nakonec uzavřel poklesem S&P 500 -1,35 % a DJIA -1,29%. Ale to je přece nelegální a dosud nevídané! K tomu centrální banky vůbec nejsou zákonem oprávněné.

§ 32 zákona č. 6/1993 Sb., o České národní bance se zmiňuje pouze o "usměrnění peněžního trhu", ne akciových trhů, a v jiných zemí EU a USA to bude určitě podobně.

"Česká národní banka může k usměrnění peněžního trhu kupovat a prodávat cenné papíry, pokud tento zákon nestanoví jinak."

:-(((
před rokem

"Momentálně si vyřizují mezi sebou účty USA a Čína prostřednictvím výbuchů. Tohle už není náhoda. Jeden výbuch střídá výbuch na druhé straně, prý to souvisí s devalvací čínské měny." komentuje Libor D. ze Zlína na novinky.cz

DALŠÍ ČÍNSKÁ CHEMIČKA EXPLODOVALA
před rokem

Další výbuch v chemičce v Číně, tentokrát ve východní provincii Shandong. The explosion at the Runxing chemical factory occurred just before 21:00 local (12:00 GMT) on Saturday, triggering a fire.
http://www.bbc.com/news/world-asia-china...

Adam
před rokem

Slováci psali, že včera bouchl sklad s municí na americké základně v Japonsku. Říše Středu promluvila a tohle bude zřejmě další pokus zastavis čínský kolos

Adam
před rokem

Tam to neskončí dokud Ukrajinci nepůjdou do ulic a nevymetou tu jejich současnou juntu, tam musí dojít k revoluci sezdola. Západ už jich má plné zuby a část us vlády také

Eva
před rokem

Jste zbytečně pesimistický. Pod tlakem například autonomistických požadavků ze západní Ukrajiny se může jejich parlament dohodnout na tom, že všechno je Porošenkova chyba. Porošenko odstoupí a odletí do emigrace, a pak už všechno půjde podle vyzkoušeného scénáře.

Bude to mít Porošenko v Londýně těžké, přesvědčit tamní plutokraty, že je zástupcem Ukrajiny. Kdoví, jestli třeba nezačne verbovat vrahy pro nějaké parašutistické akce, jen aby se londýnským pánům zavděčil.

Adam
před rokem

Tam to neskončí dokud Ukrajinci nepůjdou do ulic a nevymetou tu jejich současnou juntu, tam musí dojít k revoluci sezdola. Západ už jich má pné zuby a část us vlády také

Zeolit
před rokem

„Věřím, že všichni ti, kteří těží z války a přispívají k jejímu vzniku, by měli být zastřeleni hned první den občany své země.“ - Ernest Hemingway

Zeolit
před rokem

Plnocenná válka na prahu Ruska.:

Rozsáhlá vojenská operace Kyjevských sil proti Donbasu http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/6492-...

Po přečtení toho článku mně moc do smíchu není. Soustředěné vojenské síly Ukrajinské armády vypadají hrozivě. Připustí Putin masakrování občanů? Bude nucen nakonec sáhnout ke kroku, kterému se zuby nehty bránil, a dá rozkaz regulérní armádě? Byla by to prohra Merkelové a Hollanda, vítězství "neokonů". Válka je vůl...

Adam
před rokem

Já měl pocit, že Merkelová, Hollande i USA jim domlouvali, aby to nedělali. To znamená, že jedou na vlastní pěst. Ted je otázka jakou mají ty soustředěné síly morálku, aby za chvíli soustředěně nepřebíhali čáru. Což by bylo nejlepší pro všechny kdyby to raději zabalili.

Eva
před rokem

Nejlepší pro všechny by bylo, kdyby to ukrajinci zabalili, Porošenko odletěl aeroplánem ke svým chlebodárcům do Londýna, a jeho nástupce potom může při osobní návštěvě Kremlu požádat vůdce o ochranu. Plutokracie by ostrouhala a historický omyl oddělení Ukrajiny od říše by byl napraven.

Co by si ovšem počali majitelé židovských fabrik na smrt v zámoří, přijda o zisky?

Zeolit
před rokem

Největší válečné hry v dějinách. Rusko
a Čína tuží vztahy mohutným cvičením

Zdroj: http://www.lidovky.cz/nejvetsi-valecne-h...

v. čajka 22.8.2015 11:19

Je to tak. Někdejší vítězný hegemon je dnes jen nemocný, vyčerpaný, nervózní obr, který aby zakryl stále zjevnější slabost, jen šlape kolem sebe a paranoidně sleduje, jestli ho má celý svět stále povinně rád. ZE VŠEHO, ČÍM USA DŘÍV OKOUZLOVALY, ZBYLA DNES JEN HRUBÁ SÍLA. Místo svobody zabrala despocie, místo inspirace kýč, místo demokracie řeč peněz, místo autority jen násilí, poštěkávání a fízlování. Není tedy divu, že se země, kde velký bratr již nenachází odezvu, chystají, že jako stará velká a kdysi silná kobyla bude před svým odchodem ze scény hodně kopat a dělat brajgl. Snad bude mít svět tolik štěstí a konec USA coby světového šampiona se obejde bez apokalyptického ničení a vraždění.

Zeolit
před rokem

SVĚT: Princip náboženské svobody přestává fungovat
zpět na článek..

Řazeno podle času sestupně, seřadit podle času vzestupně
počet příspěvků: 17, poslední: 22.8.2015 9:12, přehled diskusí
Vtip je v tom,:
Autor: M. Koutný Datum: 22.8.2015 7:54

že islám NENÍ náboženství - alespoň ne v tom smyslu, jak ho chápe civilizovaný svět, tedy jako intimní záležitost člověka, která do praktického života vstupuje pouze jako morální imperativ.

Korán je detailním návodem ke každodennímu životu, jakýmsi "manuálem k použití muslima", který závazně stanovuje nejen pravidla náboženských rituálů, ale i to co v křsťanském světě řeší světské zákony nebo dokonce jen zvyk a svobodná vůle.

V koránu je bez nadsázky zakotveno i to, jak si utírat zadek, a dobrý muslim je povinnen se tím řídit.

Následkem toho islám přerostl z náboženství v politický systém, a to systém nesmírně totalitní. Vpouštět do země muslimy je tudíž stejně "moudré", jako bychom chlebem a solí vítali Hitlerovské jednotky.

Zeolit
před rokem

Petr Hájek v knize Smrt v sametu uvedl: „Slovo KORUPCE se stalo tímtéž základním pojmem jako v minulém režimu TŘÍDNÍ BOJ. Má také podobné důsledky.“ Hájek upozorňuje: „Ty, kdo se radují, že konečně se „zkorumpovaná třída politiků“ začíná bát, je nutno upozornit, že brzy se budou bát všichni a každý. Rozkrádání veřejných peněz je bezpochyby zločin.……Politicky se však využívá jen tehdy, je-li třeba převzít moc.“
http://protiproud.parlamentnilisty.cz/po...

UNIPETROL HOŘÍ
před rokem

Strategický petrochemický obr UNIPETROL HOŘÍ!!! Nehoda, nebo teroristický útok? CIA? Kellnerovo poslední varování pro Poláky, prodejte Unipetrol?

Před měsícem, v úterý 14. července 2015 brzy ráno 03:00 SELČ, postihly petrochemický podnik LyondellBassel na jihu Francie dvě exploze a následný požár. „Zasaženy byly dvě velké nádrže, které jsou plné chemikálií a vzdálené od sebe 500 metrů,“ citovala agentura AFP zdroj blízký vyšetřování.
VIDEO
http://www.novinky.cz/zahranicni/374967-...

Z diskuze: "Jinak ČT nezklamala v neobjektivnosti a ptala se na budoucí vliv v Unipetrolu na cenu akcie J&T. Aspoň je jasno, na které straně J&T stojí. Analytik J&T zdůraznil, jak tato událost klíčově zablokuje Unipetrol na několik měsíců a jak velké finanční dopady to bude mít na hospodaření a na cenu akcie ..."
"Konec vysokých marží pro tento rok. Etylenka už letos nepojede (otázkou je zda vůbec), polyetylén a polypropylén budou vyrábět tak max. an 30%, rafinérky pojedou tak max. na 70%, dopady do obchodních vztahů kolosální. Mimochodem to bude poslední hřebík do rakve jménem Spolana."
http://www.kurzy.cz/akcie-cr/nazory/A-V-...

HNUS!!!
před rokem

EPH zlodějmiliardáře Křetínského (právník Křetínský = bílý kůň bývalého ředitele ČEZ Martina Romana) + PPF zlodějmiliardáře Kellnera + banka J&T slovenských zlodějmiliardářů Tkáče a Jakaboviče se momentálně snaží koupit STRATEGICKÝ PETROCHEMICKÝ PODNIK UNIPETROL od polského státního koncernu PKN Orlen.
V roce 2004 zprivatizovali premiér Špidla a ministr financí Bohuslav Sobotka státní podíl 63 % akcií UNIPETROLU za 13 miliard korun (proč vlastně privatizovali, že?) polskému státnímu koncernu PKN Orlen (státnímu!), nyní tyto tři zlodějské party nabízejí PKN Orlen za UNIPETROL 30 miliard korun.
UNIPETROL by měl být z bezpečnostně strategických důvodů odkoupen zpět českým státem, ale další zlodějmiliardář, ministr financí Babiš, se k ničemu nemá, proč by, určitě je s nimi dohodnutý, přece sám Babiš v roce 2001 zprivatizoval UNIPETROL, ale nezaplatil, a kvůli jakýmsi kriminálním tajným korupčním dohodám se Babiš s PKN Orlen roky soudil o 20 miliard korun v arbitrážích!
Slovenské elektronické mýto (SkyToll) ovládá rovněž Kellner (Kellner 90 % akcií SkyToll s bílým koněm Syrovátkou, 10 % akcií banka J&T) a v Česku by měly být nyní mýtné brány Kapsch nahrazeny Kellnerovým SkyToll CZ, s tím že je to výhodnější. To jistě, ale ne s Kellnerem.
JE NAPROSTO PŘÍŠERNÉ, KAM DESET MILIONŮ TUPÝCH ČECHŮ PŘIVEDLO ČESKOU REPUBLIKU, DO ÚPLNÉHO FEUDALISMU, KDE SI VELKOZLODĚJI ROZEBÍRAJÍ STÁT A PODDANÍ ČEŠI TUPĚ PŘIHLÍŽEJÍ!!! TO UŽ JE ÚPLNÝ KONEC!!! BYLO BY TO K SMÍCHU, KDYBY TO BYLO K PLÁČI!!!
NEMLUVĚ O NÁRODNOSTI TĚCHTO ZLODĚJSKÝCH OSOB - KELLNER, BABIŠ, TYKAČ, BAKALA, KOMÁREK, KŘETÍNSKÝ, CHRENEK, ŠMEJC, DOSPIVA ATD. (TZV. CHAZARŠTÍ ŽIDÉ, TURKICKÝ NÁROD ZE STŘEDNÍ ASIE)!!!

Křetínský s PPF nabízí za Unipetrol 30 miliard korun. Polský majitel se rozhodne do konce léta

http://archiv.ihned.cz/c1-64386560-kreti...

Jaroslav Matuška
před rokem

Ve slepé uličce není kapitalismus ani trh, ale nezodpovědná politika západních vlád

...A s myšlenkou na válku si, moc prosím, nehrajme. Ani teoreticky. Válku není možné vést bez podpory lidí. Pokud budeme všichni považovat válku za nepřijatelnou, žádnou nikdo nerozpoutá. Pokud nás někdo přesvědčí, že za jistých okolností je válka dobrá věc (třeba na zadupání konkurenta, ze kterého předtím propaganda udělala nepřítele), pak válka zcela jistě bude.
http://virtually.cz/journal/?q=ve-slepe-...

Jaroslav Matuška
před rokem

Musíme se postavit ruské propagandě

Europoslanec Jaromír Štěina navštívil tento týden Ukrajinu a její východní části rozvrácené ruskou agresí. Během své cesty se setkal s představiteli tří dobrovolnických ukrajinských praporů /Donbas, Azov, Pravý sektor", bojujících s ruskými separatisty. http://zahranicni.eurozpravy.cz/evropa/1...

Mgr. Jiřímu Klinderovi, asistentu europoslance Jaromíra Štětiny jsem poslal několik e-mailů, v kterých jsem ho žádal, aby seznámil svého šéfa o hrůzném videu o mučení a upalování ruského separtisty na kříži. "I já mám vážné popchybnosti o pravosti videa. Uvítal bych, kdyby eruposlanec pan Štětina si dal tu práci a zjistil pravdu, padni komu padni. Pokud to není "fake" jedná se ne o politickou záležitost, ale KRIMINÁLNÍ. Pokud to je podvrh, z kterékoliv strany, jedná se o hnusnou POLITICKOU dezinformaci. Stejně tak by se pravda měla zjistit - pokud je to vůbec v lidských silách..." V e-mailu jsem citoval Václava Dvořáka /25.4.2015/: Pro Anonyma 5,11 co neumí nic než urážet. Video natočil a dal na internet fašistický prapor AZOV, který ložíruje ve starém ruském přístavním městě Mariupolu a v jeho okolí. Má vystrašit odpůrce dnešního kyjevského režimu. Sami "azovci" to na svých stránkách uvádějí..." Jako přílohu jsem uvedl odkaz http://www.novarepublika.cz/2015/04/schw...

Po krátké době ono hrůzné video zmizelo, není tedy k dispozici. Zajímalo by mě, jestli europoslanec se velitele praporu Azov na ono hrůzné video zeptal... V opačném případě by to mohl ještě napravit v Bruselu...

Kanceláře europoslanci za TOP 09 mají v domě U Glaubiců. Byly v ten den zavřené, tak jsem si aspoň dal plzeňské...

Jaroslav Matuška
před rokem

...Jaromír Štětina

Jaroslav Matuška
před rokem

POLOPRAVDY a LŽI?:

"Váleční štváči" z Washingotnu chtějí další války, píše novinář. A ukazuje prstem

Podle Roberta Parryho se snaží NEOKONZERVATIVCI z Washingtonu rozpoutat další konflikty. Jde jim podle jeho názoru o návrat amerických vojáků do Iráku, svržení syrské vlády a rozšíření ukrajinské krize do Ruska s cílem svrhnout také Putinův režim.Jmenovitě zmiňuje Roberta Kagana a jeho manželku Victorii Nulandovou...."Ani po tolika zbytečných válkách nejsou NEOKONZERVATIVCI schopni převzít odpovědnost za svá zásadní pochybení a lži, jako byla např. ta o existenci zbraní hromadného ničení v Iráku. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

Jaroslav Matuška
před rokem

Co způsobilo, že jsem některé názory otočil o 180°?:

Američané uznali Majdanem odstranění prezidenta Janukovyče, který byl zvolený ve svobodných volbách. V zemích, kde existuje možnost ve volbách vybrat si své zastupitele, není možné, aby "ulice" a pár ozbrojenců rozhodovalo o vládě. Dříve Američané čekali na výsledky voleb, které následovaly po převratu a až poté "změnu" potvrdili. Technologie Majdanu pozná Západ na své kůži v budoucnosti.

Jsem vděčný Američanům za jejich zapojení do obou světových válek, za chování vůči poraženým, za zadržování snahy komunistické ideologie ovládnout svět a nakonec za její pád. Zpětně jsem si vyhodnotil US politiku za posledního čvrt století. Jeden kopanec za druhým. Válka se Srbskem, Afghánistánem, Irákem, Sýrií. Arabské jaro. A aby to nebylo málo, občanská válka na Ukrajině. Všude hekatomby mrtvých, zraněných, zmrzačených, neskutečné hmotné škody. Statisíce lidí v roli uprchlíků...

A proč se Amerika změnila? Rozhodující slovo získali "neokonzervativci". Došlo k výměně rolí. USA touží po ovládnutí celého světa. SSSR skončil, oslabené Rusko nestálo už v cestě. Vždyť se to nabízí samo. Stát se ŘÍŠÍ, kerá vládne světu... Historie ukazuje, jak všechny říše končily. Ano, nebylo to ale bez obětí obyčejných "normálních" lidí.

Získat potravu pro děla je tak snadné. Stačí se podívat na diskuse, jaké emoce mezi různými tábory vládnou...

A k tématu: každý stát by měl mít právo svobodně rozhodnout, koho do své země "pozve". Občané každého státu, by se měli starat o "svou" životní úroveň. Dnes, díky SSSR a USA, neexistují kolonie, ať se tedy "nezávislí" starají sami o sebe...
Z diskuse na NP pod úvodníkem JAGa.

Jaroslav Matuška
před rokem

Dočkáme se konečně odpovědi? ČR také nedostala "požehnání" od USA a tak se k AIIB nepřipojíme?

AIIB je regionální organizací jen formálně, její vliv už sahá daleko za hranice asijsko-pacifického regionu. Po jejím vytvoření 20. dubna 2015 se k „Memorandu o vzájemném pochopení“ připojilo 57 států – 37 regionálních členů (včetně Austrálie) a 20 členů neregionálních. Schválený kapitál banky je 100 miliard dolarů. Mezi neregionálními členy je Velká Británie, Německo, Francie, Itálie (členové G-7), země BRICS – Brazílie a Jihoafrická republika. Japonsko nedostalo od USA „požehnání“, a tak se k AIIB nepřipojilo.

Leon Tuzemák
před rokem

Klid, zeo. :-) Sobotka (Úřad vlády) je povinen odpovědět do 30 dnů a pan Pokorný mu poslal dopis 1. července.

Jaroslav Matuška
před rokem

Mukačevo - druhá fronta války o Ukrajinu

...Zvláštní přitom je, že na záběrech mají některá vozidla Pravého sektoru české SPZ. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/naz...

Vidím-li profesionalitu našich ukrajinských bratrů, nebojím se už ničeho... Jsem zvědavý, jestli MV a MZV vysvětlí, jak se to má s těmi českými EUSPZkami. Do této chvíle se musím spokojit pouze z "polopravdou" z pochybných zdrojů, od pochybné komentátorky.

Jaroslav Matuška
před rokem

Podívejte se, koho zabíjíte!
http://outsidermedia.cz/ukrajina-videopr...

Jaroslav Matuška
před rokem

Najde se někdo, kdo pozve Viktorii Šilovou do ČR?

Jaroslav Matuška
před rokem

Když nejsou argumenty, tak diskuse na NP vypadá třeba takto:
Běžte do (_._).
postavte se před zrcadlo a nafackujte si.

Netzer
před rokem

Tak proč tam lezete?

Jaroslav Matuška
před rokem

Nové reformy? Řecko ještě letos podraží:

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomi...

Tsiprasi, Tsiprasi, do roka a do dne...

Jaroslav Matuška
před rokem

Napsal uživatel Zeolit dne Pá, 07/10/2015 - 09:09.

Tak tohle napsal Ondřej Neff ve svém úvodníku na NP. Jsem mu za to vděčný.
=====================================
Všichni mají za samozřejmé, že náš stát musí mít bojeschopnou, kvalitně vyzbrojenou a dobře vycvičenou armádu. Proto se do ní neustále dávají peníze, proto vojáci pořád kupují nějakou novou techniku (a proto tady máme každou chvíli nějaký ten korupční skandál). Zajímavé tedy na včerejší debatě bylo, že se nikdo nezeptal, proti komu se vlastně ta armáda buduje, s kým má bojovat.

V Evropě, tedy přinejmenším v Evropské unii, jsme přece všichni kamarádi, my si po krku nepůjdeme. Že by Putinovi vážně přeskočilo a zaútočil by na blok států Severoatlantické aliance? Jakkoliv nás tím někteří politici straší, je to v podstatě vyloučené, on má svých starostí dost. Nebo snad nasedneme do svých pandurů my a pod velením US Army potáhneme jak Napoleon přes ukrajinské pláně na Moskvu? Soudě podle včerejšího vyjádření generála Dunforda by to asi možné bylo, ale doufejme, že ostatní američtí generálové tak šílení nejsou.
=====================================
Washington – Rusko představuje největší ohrožení národní bezpečnosti Spojených států. PROHLÁSIL TO PŘI DNEŠNÍM SLYŠENÍ V AMERICKÉM SENÁTU GENERÁL JOSEPH DUNFORD, NAVRŽENÝ PREZIDENTEM BARACKEM OBAMOU NA NOVÉHO PŘEDSEDU AMERICKÉHO SBORU NÁČELNÍKŮ ŠTÁBŮ.
Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/nejvetsi-hr...

Jaroslav Matuška
před rokem

Napsal uživatel Zeolit dne Pá, 07/10/2015 - 10:08.

Omlouvám se za nepozornost, napsal to JAG, bylo mi to divné...

Jaroslav Matuška
před rokem

Tsipras se bude vracet domů jako Dubček v roce 1968.

Jaroslav Matuška
před rokem

Netzer syndrom se na Pařát rozlobil:

Investigativec pařát:
Autor: S. Netzer Datum: 9.7.2015 12:56
učinil opět senzační objev.
US ekonomie se hroutí, "Vražedné tempo investic rusko-čínského tandemu už nikdo nezachytí!" :-)))))
http://www.paratdnes.cz/2015/07/Vrazedne...

Jaroslav Matuška
před rokem

Mýlí se prezident Václav Klaus?:
http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_z...

Jaroslav Matuška
před rokem
Jaroslav Matuška
před rokem

NSA špehovala německou knacléřku 10 let...:

Uveřejněné odposlechy rozhovorů mezi Kolibříkem a Mazánkem zničily politickou kariéru Pavla Béma... Sikorski po aféře s odposlechy rezignoval... Lze vyloučit vydírání Angely Merkelové? Může skutečně rozhodovat "svobodně"? Mno,...

"Tři nové úniky naznačují, že USA cílily na 125 telefonních čísel špičkových německých úředníků." Jsou to zkrátka šikulové, že.

Jaroslav Matuška
před rokem

Leone Tuzemáku, máte ještě nějaký "inteligentní" dotaz? Zdravím!

Jaroslav Matuška
před rokem

Takhle vypadá poltická mrtvola? Mno...
http://tn.nova.cz/clanek/ma-recka-krize-...

Jaroslav Matuška
před rokem

Z diskuse na NP:
Česká republika na rozcestí. Čas rozhodnutí.:

To je název knihy Václava Klause & kolektivu IVK. Z rádia jsem slyšel, že v neděli rozhodne celá osmadvacítka o Řecku. Z knihovny jsem si vytáhl onu zmiňovanou knihu. Cituji:

Evropská unie - přes veškerou na první pohled eufemistickou rétoriku - je rigidní byrokratickou konstrukcí, jejímž faktickým smyslem je sjednotit Evropu pod vedením tradičních evropských velmocí, především Německa a Francie, a tím jim navrátit jejích ztracenou pozici prvořadých světových velmocí. Evropská pravidla a institucionální a právní rámec nikoli náhodou odpovídají tradici a potřebám těchto určujících hybatelů evropské integrace.

Aston píše, že "... celý ten unifikační plán by spadl jak domeček z karet." Před lety jsem osobně děkoval Josefu Mlejnkovi za slova, že dům/EU nelze budovat od střechy.

Leon Tuzemák
před rokem

Zeolit neděkuje? :-)))

Jaroslav Matuška
před rokem

Leone, je to jednoduché: Zeolit = Matuška. Ahoj!

Jaroslav Matuška
před rokem

Dávám inormaci o vzniku této rubriky na NP a Virtually.

Jaroslav Matuška
před rokem

...informaci... Pořád si říkám, abych po sobě pozorně přečetl, co píši.

Jaroslav Matuška
před rokem

Jméno: Milan Prokop
Datum: 7.7.2015 8:35
Předmět: Re: Mimo téma, omlouvám se...
Alespoň bude Chocholoušek vědět, kam vysílat asistenty.
================
A takhle vypadá první reakce na oznámení o vzniku nové rubriky na NP. V diskusi pod úvodníky Astona je takových kvalitních "příspěvků" spousta. Není od věci se tam podívat. Vyniká např. Sartori/Slavík - vynálezce sugestivního troubení tu-ááá. Kouzelná je Sybille Netzer, díky níž jsem "objevil" tzv. Netzer syndrom. Nečtu, neposlouchám, nevidím to, co odporuje mým názorům. Chodí tam ale řada lidí, kteří toho hodně vědí a ty si rád poslechnu - a jsou to většinou názory opačné k těm mým.

Netzer
před rokem

Od někoho, kdo se přiznal že mu stačí "informovat se" z článků toho odporného Spencer/ové, to tedy sedí.

Jaroslav Matuška
před rokem

Petru Pokornému děkuji za zřízení této rubriky ODKAZY A PŘIPOMÍNKY MIMO TÉMA: Věřím, že se bude mít k světu. Dostali jsme možnost vyjadřovat své názory bez nějakého omezení. Je na nás, abychom toho nezneuživali. A Leona Tuzemáka zdravím jako prvního!

test
před rokem

test

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...