Krym a Rusko: kdyby Putin nevrátil Krym Rusku, prohrál by ruskou zem!

 

 

Krym ruský byl, je a bude!
Krym ruský byl, je a bude!

Krym patří Rusku a není o tom pochyb. Historikové, kteří nejsou předpojatí a dávají vše do souvislostí, mají na to stejný názor. Ale důvod, proč Rusko bez Krymu nemůže existovat, je jiný.

 

Když přepadl Hitler Sovětský svaz, Rusové se ubránili, ale za cenu strašných ztrát a šílených útrap. Pokud dnes chce Obama z Moskvy udělat Hirošimu a Nagasaki, jedinou možností vlády Ruska, jak ochránit obyvatele před americkou agresí, bylo nastavení obranného štíhu - tudíž strategická poloha antiraketového systému.

A kdo je agresor a vrah stejně jako v Libyi, Iráku či Sýrii a dnes chce totéž udělat s Evropou, je z poslední mapky jednoznačně jasné!

Podívejte se nejdříve na první mapku, která ukazuje, kde jsou "americké mírové rakety". Už z prvního pohledu vidíme, jak se USA údajně zoufale "brání" ruské agresi. Na toto spojení jako na humanitární bombardování či mírové teroristy bychom měli pohlížet mozkem, nikoliv fanatickým obdivem k USA. A že se zrovinka USA brání v Evropě? Někteří tvrdí, že prý americké základny ochrání Evropu. Možná západní, to studie připouští, ale pás od Estonska po Bulharsko určitě ne. Ta rychlost je obrovská.

Z východu nic nepřiletí! Strategie je jasná. Obranná!
Z východu nic nepřiletí! Strategie je jasná. Obranná!

Ten, kdo tvrdí, že útočí Rusko a nikoliv USA, možná teprve z mapek pochopí strategii USA, jak vojensky rozvrátit a rozparcelovat ruskou zem a rozdělit si její bohatství!

 

Mnozí se ptají, jak může zachránit maličký Krym velkou ruskou zemi

Je do očí bijící, kdo je útočník a kdo obránce, kdo agresor a kdo opevněný, bránící se.

Kruhová obrana Moskvy a diagnostika na opěrných bodech znemožní raketám překonat hranici Ruska. Pukud by Rusko ztratilo Krym, Moskva by byla nechráněna z jihozápadu a zpustosena radioaktivitou. Takže onen pomyslný trojúhelník - Kaliningradská oblast, Krym a moskevská část přecházející v obdélník - by raketám měl zabránit průniku.

Hnědé značení ukazuje, kde nyní Američané provokují Rusko a kde jsou hlášeny střety. A opět start letadel kolem svého území je psáno jako ruská provokace, zatímco nalétávání na ruskou hranici je prý zoufalá ostražitost USA...

Agresor a vrah bude kopat do dveří domu a vy budete nařčeni, že mu sprostě nadáváte? Vážně si Pentagon myslí, že lidé v Evropě jsou dementní?

 

Možná se zeptáte, proč je první mapka jako pomyslný trojúhelník. Jednoduchá odpověď: omyl se musí jednoznačně vyloučit a takto vznikne "pomyslný" trojrozměrný obraz, takže se lépe vyhodnotí, co je to za střelu a jak ji, a především pod jakým úhlem, zlikvidovat.

 

Jasný trojůhelník, kterýchrání sever, západ a jih od přepadení USA (NATO)
Jasný trojúhelník, který chrání sever, západ a jih od přepadení USA (NATO)

I z tohoto pohledu je tedy jasné, proč Rusko nezajímají další oblasti, jako například střed a západ Ukrajiny, ale bezpodmínečně nutně potřebovalo Krym a propojit logisticky pomyslný trojúhelník.

My kolem Pařátu dnes nejsme klasičtí přátelé Ruska. V okamžiku kdy by začala být pravda, že by se z Ruska stal agresor, okamžitě bychom byli na straně NATO. My, malé státy, avšak ve velkém počtu, musíme být kyvadlem, aby ani jedna velmoc nemohla zneužít své dočasné převahy. A Rusko velmocí je, i když dnes "jenom" vojenskou a z prachu se zvedá valice těžko.

 

Další obrázek, který pochopí i ti, co nikdy na vojně nebyli, včetně žen. Zde už je naprosto jasný důvod, proč osobně velel Putin akci "Krym", aby strategickou základnu neztratil. To je tak do očí bijící, že jenom největší gauner oznámí, že toto je útočná formace! Co dělal Jan Žižka z Trocnova? Nic se nezměnilo, pouze technika se zlepšila.

 

Pro úplnost: zkuste pohledem zapasovat americké základny NATO do "údajné útočné" ruské formace. Jenom hlupák uvěří propagandě, že Rusko útočí a americké NATO se brání!

Co řekl Stoltenberg? Posílení NATO není provokace proti Rusku. Je to ale přiměřeně "obranné" opatření. Neboli Putin drze říká, že zem a nerostné bohatství Ruska patří Rusům a nikoliv vojsku USA pod hlavičkou NATO! A my Rusy přesvědčíme, i kdyby všechny jaderné zbraně pozabíjely obyvatele celé Evropy a části Ruska!

 

 

 A poslední - učebnicový důkaz!

Už je jasné, na co potřebovalo Rusko Krym?
Vážně nám budou poroučet zvrácení generálové
amerického NATO
a rozhodovat o našich životech?

Může se pak někdo divit, když američtí generálové včetně našeho Petra Pavla lidi rozzuří do běla, pokud vidí občané americkou "obrannou formaci" před sebou jak na dlani? Vážně jsme se nepoučili Hitlerem, kdy "dobrovolně" vstoupil na naše území stejně jako vojska USA pod hlavičkou NATO? Vážně začneme protestovat, až když polovina našich dětí a vnoučat zemře na radioaktivní záření?

Psali jsme


Proč vede Obama (USA) lokajskou EU do války s Putinem (Ruskem)?


Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
opus111
před 3 měsíci

Žádné satelitní snímky, o letu MH17 RF nefalšovala, to je naprostý výmysl.

Źe je lež proti Bibli a také proti zákonům Ukrajiny, to řekla paní Bondarenko a je to pravda.

Tvrdil jste, že RT a Sputnik manipuluje, tak čekám ty důkazy.

Na Ukrajině jsou fašisti přímo ve vládě a ten kdo s tím nic nedělá, ač by ze své pozice mohl, jako například Porošenko, tak je také fašista.

Na Ukrajině se prohánějí ozbrojené bandy, které jsou nelegální a zločinné, příslušníci těchto band byli usvědčeni, že znásilňují malé děti, loupí, vraždí, vydírají a mnoho jiných zločinů a přesto není síla, která by je poslala do vězení nebo na popraviště.

Ukrajinská společnost je nyní tímto fašistickým násilím zcela ovládaná. A z USA to všechno řídí Kerry, Biden, Nuland, Pyten a podobná sebranka.

Korsuňský pogrom je jasné svědctví tohoto bezprecedentního násilí a informace je také součástí dokumentu Krym cesta domů, ale je na internetu i samostatný dokument.

Snad neočekáváte, že ČT vám tyto dokumenty pustí ve vysílání? To byste byl hodně naivní.

Tady se podívejte, co fašisti na Ukrajině provádějí nevinným lidem:

https://www.youtube.com/watch?v=0a-nLnTp...

Putin
před 2 měsíci

Ani Ja bych lepe nepopsal ! Dostanete pridano aspon 20 rublu!

Moltres
před 3 měsíci

Tvrzení, že NATO neustále přibližuje své hranice Rusku, je zavádějící. Ono totiž NATO sousedilo s Ruskem (tehdy Sovětským svazem) "odjakživa" (zakládajícím členem NATO je Norsko, který je bezprostředním sousedem Ruska). Dalo by se tedy mluvit o délce hranice, kterou členové NATO sdílí s Ruskem. K tomuto rozšíření došlo naposledy v roce 2004 přijetím pobaltských států, takže to zas tak dramatické zřejmě není. Uvedená mapka je mimochodem zavádějící. Zvláště mě zaujala značka nakreslená v Kazachstánu, protože Kazachstán je členem NATO asi podobně, jako Rusko. Oba zmíněné státy jsou v takzvaném partnerství pro mír, což ale neznamená, že jsou členy NATO (to by pak tento článek byl o ničem). No nic, každopádně se mi furt honí hlavou otázka, co má Rusko zajímat, jestli se nějaký stát svobodně (podle vás samozřejmě v důsledku vydírání zlovolným Západem vedeným židozednáři jak káže propaganda) rozhodne připojit k NATO. Pořád se mi tato otázka honí hlavou, třebaže odpověd je, podle mého názoru, prostá. Ruská vláda je jednoduše paranoidní. Má mindrák z toho, že to se SSSR nevyšlo a má tendenci vinu za tento rozpad házet na kohokoliv jiného než na svou neschopnost. A samozřejmě univerzálním nepřítelem, tím, který schopen sjednotit Ruský národ (nebo alespoň jeho většinu) je opět zlovolný Západ. Tento fakt mi přijde velice směšný už jen v tom kontextu, co se děje v posledních několika letech na východní Ukrajině a na Krymu. Já vím, že řada podporovatelů Ruska a politiky V. V. Putina bude freneticky prskat že Putin pouze hájí zájmy svého národa, ale tento argument má hned dva zádrhely. Zaprvé Ukrajina nedrží žádného etnického Rusa na svém území, tudíž komu se tam nelíbí, může kdykoliv odejít do Ruska (přijmou-li ho v Rusku). Zadruhé Rusko nemá jakékoliv právo vstupovat na cizí území (jasně, byli to neoznačení vojáci, kteří k Rusku v řádném případě nepatřili). Navíc mi přijde směšný fakt, že mnozí zdejší podporovatelé Ruska jsou ochotni uznat jeho "ochranářskou ruku" nad etnickými Rusy všude možně po světě a sami vystupujete proti imigraci. Cožpak tohle neni ruská migrace? :) Takže nebuďte prosím pokrytci a měřte všem stejnou měrou, takhle působíte směšně.

bobo
před 3 měsíci

Dôvod prečo sa NATO potrebuje dostať čo najviac k ruským hraniciam je v zbraniach PRO, ktoré dokážu zostrelovať balistické strely vo vzletovej fáze potom už nie. Preto USA postavilo radar v Rumunsku a ďaľší bude v Polsku aby bol čo najbližšie k ruským raketám a zmerčil ich hneď po vystrelení.
K ostatnému čo si nakecal je hovadina.

Petr Pokorný
před 3 měsíci

Pane Moltresi, rád bych upozornil, že Pařát dnes není proruský, pouze se snaží být objektivní a je jakýmsi kyvadlem, kdy tlak "z východu" vytváří protitlak ze "západu" a naopak. Na druhou stranu máme dost informací a zdrojů, abychom byli schopni analyzovat, kde je větší demagogie. Což neznamená, že převzaté mapky jsou dokonalé. Na to, abychom to dokázali přesně zpracovat, bychom museli mít tým, který by byl drahý. Ale v principu si za systémovým názorem stojíme. Důkazů je hodně.

opus111
před 3 měsíci

Váš příspěvek je buď nechutná manipulace nebo jste tak zpracovaný propagandou, že vám zcela unikají souvislosti..

NATO ze všech stran obkličuje Rusko a přibližuje se k hranicím RF a nic na tom nemění, že kousek hranice s Norskem má RF dlouhodobě.

To rozšíření NATO je skutečně velmi dramatické a a je důležitý jak časový rámec, tak rozsah toho rozšíření.

Co se týče ČR tak do vstupu nás natlačil Havel, ač tvrdil, že tam nebudeme vstupovat, ale USA mu to hned vysvětlily, že se mýlí, o svobodě bych v tomto případě vůbec nehovořil. Tato rozhodnutí jsou vždy součástí politické orientace.

Vláda Ruska není paranoidní. V Rusku moc dobře ví, že jsou ekonomiocky okupování USA, okupací, která začala již za Gorbačova, kdy USA tak drancovaly Rusko, že dokonce Clinton měl přebytkový rozpočet. A pokračovali v tom dále za Jelcina.

Ty kruté časy nebyly neschopnost Ruska, ale ideologická a ekonomická diverze a okupace Ruska ze strany USA.

Putin tomu udělal přítrž a postupně zrádné elity eliminuje.

RF se postupně od této okupace dstřihává, ale jde to pomalu a obtížně, jelikož v RF je stále mnoho zaprodanců, kteří zrazují vlast a slouží pro zájmy USA.

Je nutno si uvědomit, že USA aktivně vyvíjí tuto činnost, kdy za pmocí různých neziskovek ideologicky transormují obyvatelstvo a když získají na svou stranu dostatečné množství zrádců, tak udeří nějakým převratem nebo barevnou revolucí a násldně dané úzenmí ekonomicky okupují.

Krátce k Ukrajině. Nechápu, proč by měli etničtí Rusové opuštět svou vlast? Jste vůbec normální? Fašistická vláda pod taktovkou USA nemá právo je v jejich vlasti omezovat, utlačovat a vraždit.

Na Ukrajině se děje to, že se Ukrajina dostala pod přímé strukturní řízení ze strany USA, což bezprostředně ohrožuje bezpečnost RF.

RF nikdy nevstoupila na Území Ukrajiny!

Krym se připojil k RF na základě dobrovolného a zcela objektivního referenda.

Moltres
před 3 měsíci

Pokud si dobře pamatuji, v prosinci minulého roku Putin přiznal přítomnost vojáků na Donbasu. Na pravou míru uvedeno, řekl něco takového: "Neříkali jsme, že na Donbasu nejsou lidé plnící jisté úkoly, kromě jiného ve vojenské oblasti. To však neznamená, že tam jsou pravidelné jednotky. Uvědomte si ten rozdíl." Já uznávám, že rozdíl v tom je. Tento rozdíl však nemění nic na faktu, že tam ti vojáci prostě jsou.

Co se týče toho povídání o svobodě a politické orientaci, co je na politické orientaci nesvobodného. Nevim, proč se za vstup do NATO furt lidi trefujou do Havla. Ano, Havel měl názor, že to je dobré. Můžeme s ním souhlasit nebo nesouhlasit. na druhou stranu jsme parlamentní, ne prezidentská republika. Hlavní slovo měl i v tomto případě parlament, který vstup schválil (sněmovna 15. 4. 1998, senát cca o dva týdny později), díky čemuž následně ČR vstoupila do NATO.

Moltres
před 3 měsíci

Co se týče ekonomické okupace Ruska, uvědomte si, jak funguje ekonomika dnešního světa. Přednost má zboží, které je rozumně levné a rozumně kvalitní. Ekonomické problémy Ruska byly od rozpadu SSSR způsobeny především dvěma faktory. Tím prvním byla nekonkurenceschopnost Ruského zboží v porovnání se zahraničním. To je důsledek otevření hranic bývalého Východního bloku zboží ze Západu. Není to překvapující, kvalita zboží z Východu byla v porovnání se zbožím ze Západu prostě horší. Tato situace je však již dávno pryč, východní země se naučili v tomto konkurenčním boji obstát a ekonomika začala růst, i ta Ruská! Takže mluvit o ekonomické okupaci je, řekl bych, prostě kravina. Přelom nastal v Ruské ekonomice jednak v roce 2008, kdy došlo k velkému propadu, a pak v posledních čtyřech letech. A proč. No v roce 2008 došlo k jistému incidentu v severní Gruzii a v posledních čtyřech letech pak samozřejmě na Ukrajině. Důvod, proč k propadu došlo, je jednoduchý: sankce, druhý faktor živící pád ruské ekonomiky. Zde se můžeme bavit o sankcích jako o ekonomické okupaci, kdyby zde nebyl jeden zádrhel: Každý stát, který vyváží, se vystavuje riziku, že země přijímající exportované zboží vypoví obchodní dohody. A teď trocha logiky: co se stane, když se začne stát A míchat vojensky do záležitostí jiného státu B s tím, že stát B je spojencem státu C, přičemž stát A vyváží do státu C. Stát C zablokuje dovoz, protože se mu nelíbí, co dělá stát A státu B. Za celou historii od pádu SSSR nedošlo k uvalení sankcí na Rusko bezdůvodně, vždy to bylo za to, že někam vlítlo. Jen tak mimochodem od pádu Sovětského svazu státy NATO nikdy neprovedly žádný podobný vpád ani na území Ruska, ani na území jakéhokoliv jeho spojence. Tudíž Rusko vs NATO - 2:0.

Abych to shrnul, Rusko si za svoje problémy prostě může samo a plamenné řeči prezidenta Putina nejsou ničím než manipulací za účelem získání si nových spojenců, kam by mohli Rusové vyvážet a kteří by mu dali pocit bezpečí ve světě, kde 5 ze 14 sousedů Ruska jsou členy NATO (opět opakuji, že výše uvedená mapa je TOTÁLNĚ BLBĚ; to, co je na východ od Turecka prostě není členem NATO), které nezajímá nic jiného, než jak sprovodit Rusko z povrchu zemského, že? :-) Timhle tak trochu střílím do vlastních řad, ale mám dojem, že paranoidní je jak Rusko, tak i NATO, protože si nemyslím, že by Putin byl takovej magor, že by se rozhodl zaútočit na člena NATO (což mu evidentně nebrání zaútočit na kohokoliv jiného). Na druhou stranu se v reakci na Rusko vedení NATO nedivím jejich strachu, protože nikdo nezaručuje, že to, co si myslíme, že si Putin myslí, si skutečně Putin myslí, a ani, i kdyby si myslel, co si my myslíme, že si myslí, mu najednou nepřeskočilo a nezačal si myslet něco jiného. Přeci jen NATO nejsou pouze USA a Obama, jak se mnozí domnívají. Mají určité závazky a omezení (kdyby neměli, vypadal by svět přeci jen 0trochu jinak). Rusko není vázáno nikým.

opus111
před 3 měsíci

Píšete naprosté nesmysly a jste zcela zmanipulovaný mainstreamem.

Do roku 1985 bylo každé třetí letadlo ve světě ruské. A po roce 1990 najednou byla ta letadla nekonkurence schopná? To je samozřejmě nesmysl. Stejně jako v ČSRm, kdy Tatrovky vyhrávaly Dakary a najednou byly nekonkurence schopné?

SSSR stejně jako ČSSR nepadly ekonomicky. Změna byl čistě ideologická a účelová, otevřít nové trhy pro Západ aby nekrachnul. Smyslem té změny, která se nastartovala v SSSR bylo zajistit, aby nezkrachovaly USA.

USA vyslaly v devadesátých letech do SSSR přes deset tisíc ekonomickýxch pradců, aby nastavili ekonomiku SSR na absolutní drancování ve prospěch USA. V té době Clintonova administrativa na základě těchto skutečností měla výrazný preficit financí.

Zbytkem vašeho nesmyslného příspěvku se ani nebudu zabývat, je to ztráta času. Jste tak fatálně neinfomovaný, že by to bylo na stovky hodin posunout vás do reality a kdoví jestli. :)

Putin
před 2 měsíci

Kazde treti letadlo na zvete RUSKE? Ani jsem nevedel ze jsme jich tolik dovedli vyrobit, navice prodat! A komu jsme to prodavali?

Moltres
před 3 měsíci

Vy se zde neustále oháníte manipulací. Zajímal by mě Váš absolutní a objektivní argument, na základě kterého byste mi dokázal, že jsem zmanipulovaný já a ne Vy. Připouštíte například možnost, že jsem se k určitému názoru přiklonil ze své vlastní vůle tak, jak Vy jste se přiklonil k tomu Vašemu. O co víc v tomto smyslu jsem pak já manipulovaný než Vy? Nebo zastáváte (dosti jednostranou) pozici, že manipulace je cokoliv, co vychází z mainsreamu. Mám totiž takový pocit, že příznivci alternativních médií dost často jdou účelově proti mainstreamu bez ohledu na to, co říká. Jdou pak proti němu jen proto, že je to mainstream. To já osobně shledávám za černobílé uvažování, které nepočítá s tím, že by mohla mít protistrana pravdu. Vyvraťte mi to prosím. :)

opus111
před 3 měsíci

Mainstream manipuluje ze své podstaty, protože je nástrojem hybridní války, která je uplatňována na všechny lidi, kteří jsou pod vlivem západních médií.

Hybridní válka má 6 úrovní

1) světonázor
2) historie
3) interpretace
4) ekonomika
5) zbraně genocidy
6) konvenční zbraně.

První tři body jsou informační. Manipuluje se v rovině světonázoru, západní občan je přesvědčován, že jeho správná orientace je na Západ nejlépe na USA.

Mění se a manipuluje se historie.

Vytvářejí se interpretace událostí šité na míru k ovládnutí mas.

Protože se již delší dobu zabývám rozplétáním informací v těchto třech rovinách, tak zjišťuji, kolik věcí je zcela jinak, než jak nám je předkládá mainstream.

Například mrkněte na toto video, to je typická ukázka: Žádné desítky nebo stovky miliónů obětí represí v SSSR, prostě Solženicyn je obyčejný lhář. https://www.youtube.com/watch?v=5GG6DAb1...

A tak to bylo i s hladomorem na Ukrajině, stejně tak je vykonstruovaný příběh o Stalinovi, že je masový vrah a mnoho jiných nesmyslů.

Proto, pokud věříte mainstreamu a jeho směrování a výkladům světonázoru a historie, pak jste zcela zákonitě zmanipulovaný a zřejmě si to vůbec neuvědomujete.

Moltres
před 3 měsíci

A co když je to obráceně. Nikdy Vás nenapadlo, že jste to naopak Vy, kdo je ovládán Ruskou propagandou a snaží se očernit cokoliv západního. Považujete-li "mainstream" za propagandu a to, co tvrdí Rusko, za pravdu čistší než Slovo Boží, sdělte mi, jak jsem Vás žádal, nějaký argument, který bude jednoznačně a objektivně hovořit ve Váš prospěch a proti mému názoru. Tvrzení, že mainstream je ze své podstaty manipulativní, je ve Vašem podání pouze nepodepřené tvrzení.

Naproti tomu já mám důvod se domnívat, že to, co předkládá Rusko, je zmanipulované. Domnívám se tak minimálně kvůli tomu, že řada ruskými a proruskými médii (mám na mysli hlavně RT a Sputnik) předkládaných "průkazných" materiálů (především fotografických a multimediálních) je mnohdy průkazně zfalšovaná. Podle mě to mnohé pak vypovídá o povaze těchto médií a v mých očích jim ubírá na důvěryhodnosti.

opus111
před 3 měsíci

Poslechněte si, co říká Jelena Bondarenko, deputat ukrajinského parlamentu.

Říká té žurnalistce, že je účastnice informační války a že je účastník informační provokace.

Aby bylo možno vyhrát v informační válce, je nutno mluvit pravdu.

Mluvit pravdu, jediný recept na to, jak zvitězit v informační válce.

Lhát je proti Bibli i proti zákonům.

To je klíčový dokement: https://www.youtube.com/watch?v=Z7ZD9ykb...

To mějte vždy v mysli.

Proto píšu především ty komentáře na články o ekonomice, jelikož autor těch článků tady neustále předvádí informační provokace.

A on nemůže vyhrát v té informační válce, protože nepíše pravdu.

opus111
před 3 měsíci

Uveďte mi důkazy, že Sputnik nebo RT něco falšoval.

Už jste se podíval na ten dokument o Solženicinovi? Také je to zfalšované, že údaje v archívech neodpovídají těm údajům, které on si vymýšlí?

Nebo je zfalšováno vše kolem Ukrajiny, kdy Nuland telefonicky dopředu udává posty, ten Kličko nebude premiérem, to raději toho Jaceňuka.

Že se na Ukrajině prohánějí fašistické bandy, že tam vraždí novináře, že spáchali atentát na velitel LNR, to všechno jsou výmysly? Proč v našich médiích o tom vůbec nic není?

Nebo korsuňský pogrom, je také zfalšovaný? To RT zapálila nějaké autobusy a všechno to nahráli?

Nebo Krym cesta domů. Že chtěli kyjevští fašouni zabít Janukoviče, že Krym se rozhodl svobodně v referendu, že fašouni chtěli poslat ozbrojený vlak na Krym, že mířila loď Donald Hook ke břehům Krymu. Vše je zfalšované?

Těch informací je taková spousta a z mnoha různých zdrojů, že pravda vždy vyjde najevo. Jen to musíte sledovat.

ČT manipuluje už tím, že spoustu věcí vůbec neuvede. A to co uvede, tak změní kontext.

Sputnik sleduji průběžně a vím, že v české verzi, jen přetiskuje zprávy z ruských médií. Vůbec si nemyslím, že by něco předělávali. Jak dostali, tak posílají dále.

Stejně tak RT, žádné manipuilace jsem nezanamenal.

Vím, že v ČT rádi probírají, jako důkaz manipulace, že v Rusku natočili dokument o roku 1968 a že si tam údajně vymýšleli. Jenže už neřekli, že vláda RF se od tohoto dokumentu distancuje a že to natočila nějaké mimovládka.

Tak doufám, že máte nějaký průraznější kalibr, než tuto stokrát omílanou trapnost.

Moltres
před 3 měsíci

Ano, lež je proti Bibli. Na tom se shodnem. Bohužel, ačkoliv je to krásně poetické tvrzení, že pravda nakonec zvítězí, neexistuje nástroj, jak spolehlivě prokázat, že je něco pravdivé a že se nejedná jen o další stupeň informační války či něčeho takového. Jinak řečeno, tento svět není dokonalý, vedle pravdy má v něm místo i lež a její vliv nejde absolutně eliminovat. (Sám jako křesťan věřím, že to bude možné až po posledním soudu).

Co se týče falšování fotek, zde bych se chtěl omluvit za to, že jsem označil nesprávného viníka. Mám na mysli případ průkazně falšovaného satelitního snímku útoku na let MH17, který do světa vypustilo ruské ministerstvo obrany a který převzala řada médií v čele s Prvním kanálem. O RT ani Sputnik zde nešlo, to se omlouvám.

Co se týče Vámi zmíněného pogromu, je zvláštní, že se o tom dozvídám teprve od Vás. Zprávu jsem se pokusil dohledat v alternativním médiích a příliš mnoho jsem toho nenalezl. Zrovna u takové události bych čekal, že Putin bude mít plamenné řeči o nenávistných Ukrajincích a že toho bude plné RT. Něco mi na tom nesedí, řekl bych, že ani Rusové to nepovažují za příliš důvěryhodné informace.

A nakonec bych si dovolil pár poznámek k ukrajinským fašistům. Mám takové dojem, že za fašisty se na Ukrajině považuje kdokoliv, kdo se nachází v politickém spektru napravo od komunistů, což je, myslím si, dost černobílé. Ačkoliv mi nacionalismus není sympatický, i považovat každého nacionalistu za fašistu je také nesmysl. To už bychom mohli totéž říct o ruských nacionalistech, kterých je požehnaně. Shlédl jsem řadu videí z protestů ukrajinských nacionalistů. Jak říkám, nacionalismus mi není sympatický, ale až na občasné excesy, které se objevují i na demonstracích pana Konvičky (samozřejmě u nás namířených ne proti Rusům, ale muslimům) mě nepřijdou nikterak nebezpečné. Shlédl jsem i pár videí s hajlujícími Ukrajinci nesoucími vlajky s hákovými kříži. Zde jsem se musel zamyslet nad tím, zda-li nejsou tato videa falšovaná. Německý nacismus není to samé, co fašismus. Nacismus je čistě německá ideologie, s fašismem má společný pouze rasismus a nacionalismus. Proto bych se divil, kdyby ukrajinští fašisté použili vlajku s hákovým křížem jako symbol Německa, které Ukrajinu za druhé světové okupovalo. Ačkoliv Bandera byl pravičák vystupující proti Sovětům, nebyl to nácek a okupace Německem mu byla rovněž proti srsti. Označit za fašistu Porošenka kvůli tomu, že ocenil Banderu, je podle mě podobný nesmysl, jako z toho samého obvinit Nečase, protože ocenil bratry Mašíny.

Hedvega Vekedalová
před 3 měsíci

Rusákům se nikdy nedalo věřit: ROZPÍNAVOST, LHANÍ, PODVÁDĚNÍ... to jsou jejich základní hodnoty!

opus111
před 3 měsíci

Ano máte pravdu, Ruská Federace se neustále blíží k hranicím NATO. :)

Sven Rehulka
před 5 měsíci

Jděte do prdele bolševici !
Když se vrátili Čsl. Legionáři z Ruska, málokdo věřil.
Když Rudá armáda porazila nacisty, lidé věřili, že SSSR je přítel. Ale více než 40 let komunistů a Sovětů, otevřelo lidem oči. Ted to Putin zkouší znovu, pod falešnou (carskou) vlajkou. Ale KGBák je imperialista, jako ti před ním !

Bob
před 4 měsíci

Sven Rehulka-Do prdele můžeš jít ty zaprodanče, ty šmejde pod americkou vlajkou,

Karel Ryba
před 5 měsíci

Co ty jsi za debila, nejsi náhodou PRAŽÁK.

Doga Malor
před 5 měsíci

Ktéré bolševiky máte na mysli současné nebo minulé ?

opus111
před 5 měsíci

Většině lidí hlavně otevřelo oči 26 let kapitalismu v ČR.

Vám pro změnu zavřela oči antiruská propaganda a nemoc zvaná rusofobie.

Nedávno u Jílkové řakl pan Bašta větu: "Rusko bude takové, jak mu to Západ dovolí":

To jste měl vidět, jak ti rusofobové hned začali hlaholit, že ano, a že se má jít postavit mězi ně.

Ale oni vůbec nepochopili, že tím demaskovali jejich rusofobii.

Vůbec nepochopili, že kdyby Západ ukázal Rusku vlídnou tvář a pochopení a spolupráci, že by se od Ruska stejného dočkal dvojnásobně.

Jenže jak by potom Západ řešil své obrovské ekonomické problémy, USA 19,1 biliónu USD dluhu například.

Jak chcete potom vysvětlit partnerovi, že jste sice přátelé, ale že mu chcete ukrást Krym a udělat si v Sevastopolu americké základny? To by pak nedávalo smysl. Tedy alespoň normálním lidem by to nedávalo smysl. :)

Megatron
před 3 měsíci

Hmm, s těmi fóbiemi se poslední dobou nějak roztrhl pytel. Hlavně jak alternativci otravujou s tim, že je nemáme nazývat xenofoby, že je to nálepka. Ale když vy někoho onálepkujete jako rusofoba, je to v pořádku, že? :)

Taky je srandovní, jak pořád strašíte národním dluhem. Zkuste si něco prosimvás přečíst o ekonomice. Dneska všichni otravujou národním dluhem, přičemž mu ho*no rozuměj.

opus111
před 3 měsíci

Rusofob nebo xenofob je objektivní termín.

Otázka je v tom, jestli jsou ty termíny správně přiřazovány.

Pokud někdo nestále bez jakýchkoliv důvodů vykřikuje, že Rusko je hrozba, tak je to rusofob jak vyšitý.

Pokud někdo poukazuje na reálné nebezpečí migrantů a těch teroristických útoků už bylo více než dost, tak nejde o xenofobii, ale o upozorňování na reálné nebezpečí.

Rusko reálně pro nikoho naní žádnou hrozbou, Rusko chce spolupráci a mír ve Světě.

Reálnou hrozbou jsou USA, které rozdmýchávají konflikty po celém světě a snaží se do nich zatáhnout RF, nejlépe aby vznikl světový konflikt.

Xenofob se projevuje nepřátelským chováním ke všemu cizímu bez důvodu, jen proto že je to cizí.

Pokud by se imigranti chovali slušně a nevraždili by lidi na západě, tak by jim nikdo nic nevyčítal.

Nejde tedy o nálepkování, ale pojmenování stavu věci.

Bašta to vystihl přesně. Ti lidé vůbec nepřemýšleli nad tím, co on říká a ihned zaujali nepřítelský rusofobní postoj. Rusofobie jim zabránila pochopit smysl Baštova sdělení.

JVS
před 5 měsíci

Strategickym cilem USA je Rusko rozparcelovat a zmocnit se jeho prirodniho bohatstvi. Pomahaji jim k tomu jeho vasalove EU a NATO. Budou to zkouset zavlecenim Evropy do konvencne vedene valky v Evrope. K tomu slouzi jejich pripravna propaganda vsude v evropskych mediich. Ze vsech stran slysime, jak jsou Rusove pro nas nebezpecni, Rusko se ocernuje, oslabuje sankcemi EU proti nemu, demonizuje. Pritom je uz obklopene raketovymi zakladnami USA se vsech stran. Na jeho vychodni hranici probihaji nejmohutnejsi manevry USA a NATO s nejmodernejsi vyzbroji. A rika se, ze USA si nechteji uvedomit, ze valka se muze prenest i na jejich uzemi a ze je Rusko muze zpopelnit. Zatim zazehli beztrestne valecne pozary vsude ve svete mimo sve uzemi. Je snadne zabijet miliony lidi vsude ve svete a sam si zit za velkou louzi v pokoji...

JVS
před 5 měsíci

Rusove vybojovali pobrezi Cerneho more ve valkach s Osmanskou risi. Nejprve Peter Veliky ziskal Azov a pak Katerina Velika cele pobrezi i s Krymem. Mezi jejimi vojevudci byl i tolik vysmivany knize Potemkin. Pote co Ukrajinci zacali v parlamentu diskutovat o vypovezeni smlouvy tykajici se ruske zakladny na Krymu a Americane zacali planovat nove stavby (nakupni centra, ktera se snadno mohla premenit na vojenske objekty, nemel Putin na vybranou. Musel Krym obsadit. Jeho chybou bylo, ze to co zde pisu mel zverejnit, svuj postup ospravedlnit a nezapirat, ze tam jsou jeho vojaci. Rusko si tak vzalo zpet co mu uz davno patrilo. Jinak tam uz dnes vlala vlajka USA a NATO a Rusove by byli odriznuti na jihu od more! Byla to strategicka nutnost.

Juraj Slabý
před 5 měsíci

Aj keď Krym voľakedy patril Rusku Ukrajina ho dostala ako dar a dar sa nazad nežiada násím, na to sú iné spôsoby právne upravené

Bob
před 4 měsíci

Pokud se dárce dozví, že obdarovaný chce dar zneužit /ma právo dárce mu tento dar odebrat/, ,,,

Ďurko
před 5 měsíci

Někde jsem četl, že v době, kdy Chruščov připojil Krym k Ukrajině to podle tehdejší ústavy SSSR podléhalo všelidovému hlasování - referendu. Toto samozřejmě neproběhlo, takže tento akt byl nezákonný.

frantisek
před 5 měsíci

Naprosto súhlasím.
Ale bývali komunistický prebehlíci a hrajkovia na demokraciu,aby si zachránili zadky robia vtom zámerne zmätky.
Potom sú 40níci až 50tníci to sú amerikanofili ´,tí čo mali čo do úst,všetko mali zadarmo žili si ako prasata v žite no chýbal im mobil a drogy a auto,hamburger no a tak si dokazujú ako je nutné ptresviedčať mládež ,že jedine zlo sú rusi. Ale koľko lokárnych vojen od druhej sv.vojny rozpútali amíci/ 120/ a koľko rusi /5 /
No a najhoršie peklo zohrávajú masmédia tzv.stoličkový alebo váľandový novinári opisujúci z iných masmédií a rýchlo kvasní politológovia.
Já mi ľúto 20 mil červenoarmejcov počas druh.sv.vojny, lebo oni za politiku svojej vlády nemohli.
Já si myslím,že správne to chápe J.Čarnogurský i keď by mal právo mať iný názor.

Jozef Varga
před 5 měsíci

Putin dal debakel ŽidoFašistom Bruselu a Washingtonu v roku 2014, ked mali chuť cez židov z Kyjeva sa dostať k vojenským ruským základniam na Kryme, ktoré mali slúžiť špinavým fašistom Američanom a ich NATO.

Cieľom špinavých fašistických židov Ukrajiny, Európy a USA je ovládnuť Rusko, ktoré im stoji v ceste k diktátu USA v novom svetovom poriadku židov oligarchov a monarchov, fašistickej špine sveta -!!

Skolastikus25
před 5 měsíci

Nezlobte se na mne ale žádný USSA rektální alpinista z žádné mapky nic nepochopí a to jen a pouze z toho důvodu že je rektální alpinista, USSA stále žije v letech druhé světové a krátce po ni. Dnes už je jiná doba zaplať pánbůh takže začnou li si něco třeba pomocí vazalů NATO a pod. tak je to stejně i jejich konec a mohou si stavět protiatomové kryty kde chtějí a jak chtějí. A to je jen a jen dobře.

novota
před 5 měsíci

Krym jako zástavu za půjčky od bank předal UV KSSS ukrajině. Měl zde vzniknout na těchto územích měl vzniknout původně židovský stát...

šišo
před 5 měsíci

Kazachstan nema nato zakladnu ?

Michal Pruška
před 5 měsíci

Môj osobný názor je ten že sme v 21 storočí, a územná celistvosť štátu musí byť zachovaná za akýchkoľvek okolností. Vzhľadom na aktivity NATO v danom regione čo je asi tak prípustné ako keby amíci chceli rozdeliť Čechov a Slovákov ... čo sa im podarilo na príklade Ukrajiny a Rusov.... jednoducho krym je Ukrajinský či sa to niekomu páči alebo nie. Avšak do doby kedy sa vzťahy znova nezmenia a Ukrajina sa zase neuvedomí vo svojej politike kam patrí a hlavne ku komu, pretože v *EU ju nečaká nič pozitívne len krach... tak dovtedy musí byť krym z vojenských a politických dôvodov pod ruskou patriarchov, avšak stále to bude ukrajinské výsostné územie. Pretože to tak bolo dané. Ak by si každú robil čo chcel tak v Eu máme 100 štátov prípadne pár obovských štátov a nič iné... jednoducho pravidlá sa musia rešpektovať, a krym je jednoducho Ukrajiny. a nezdôvodní to žiadna historická väzba pretože napr Slovensko bolo kedysi od srbska po hranicu Bohemie cez Rumunsko a kus polska pokiaľ neprišli mongoli a potom Avari ( madari ) ... avšak pokiaľ je NATO agresor taký aký je tak Krym musí vyslovene musí byť pod Ruskom aj ked je to a bude Ukrajinské územime. Pretože nie je možné aby sa niekto 7000 km daleko kvôli svoje politike miešal do štátnosti suveréneho štátu.

gogo
před 5 měsíci

Krym bylo ruske uzemi od roku 1783. Po rijnove revoluci v roce 1917 se z Krymu stala republika v ramci Ruske Sovetske federativni republiky a behem 2. svetove valky byl Krym administrativne veden jako Krymska oblast.

Teprve v roce 1954 se Krym stal autonomni republikou v ramci Ukrajiny diky Nikitu Chruscovovi. I po rozpadu Sovetskeho svazu v roce 1991 zustal Krym stale autonomni republikou. V roce 2014 se Krym vratil pod Rusko na zaklade vysledku svobodneho referenda, ktere bylo kontrolovano mnoha zahranicnimi pozorovateli vcetne Ceske republiky.

Vot tak.

Michal Pruška
před 5 měsíci

Ja viem že u Vás v ČR je to nepochopiteľné, ale ak by SR odsúhlasila ako Krym pre Rusov, Tak by musela aj Kosovo pre NATO a tým by odsúhlasila že Slovenské dolniaky teda 30% územia sa môže odtrhnúť od SR a pripojiť ku madarom.... ale toto Vy neberiete a nevidíte...treba sa dívať na súvislosti. Ja som rád že Krym je Ruský aktuálne, ale nemôžem to s uhla pohľadu pripustit že Krym je Ruský. Štáty sa musia naučiť spolu vychádzať tak, aby hranice neboli to čo určuje náš vplyv ale morálne hodnoty a úcta....

Zelbo
před 5 měsíci

Pruško ty nechceš rouzumět.Krym byl a chce být Ruský nechtějí UKrajinskou nadvládu - genocidu jako Donbas. Když celistvost států tak celistvost navíc bylo dáno poválečné uspořádání Evropy v tom případě Jugoslavie - Československo - Sovětský svaz a pokud nedělitelnost zemí pak je jen přípustná míra volnosti kterou v rámci společenství je přípustná jako například federace . Rozpuštění VS obranného společenství - přechod k nepříteli - spolupráce s agresorem je vlastizrada které jsme se mi - Polsko - Pobaltí - Bulharsko Rumunsko dopustili proti národu jež nás zachránil před Fašistickým Německem a imperialismem .Nějaké křivdy toto osvobození neopravňují aby zradit Polsko ČSR a další státy zradili a postavili se proti osvoboditeli který po boku úhlavního nepřítele před nímž nás SSSR zachránil . R.68 nás na 30 let ochránil před rozkradením a zdaleka nebyl tak krvavý jako 2 hodinový USSA nálet na Prahu nebo jakýkoli zásah USSA. Kvůli r-68 pomoci spojeneckých vojsk dočasně umístěných nemáme právo zradit a útočit po boku okupanta světa který neokupuje Německo Japonsko Evropu dočasně ale 70 let nepřetržitě a trvale . Jen díky SSSR jsme tu měli 55 let míru který končil rozbitím Humanitárním vražděním Jugoslavie - UKrajiny a dalších neevropských států. Zradili jsme Osvoboditele -spojence - přitele který nevraždil neokupoval - nerozkradl - neISlamizoval nezatahoval do svých agresí jako USSA.. Nemáme důvod - právo zradit - postavit se proti Rusku.

Michal Pruška
před 5 měsíci

Ja tomu rozumiem až moc dobre a chápem súvislosti. Veď Krym sa vyčlenil len preto aby tam nevznikla základňa NATO..to bol jediný dôvod...tak ako teraz je na Ukrajine officiálne armáda USA ktorá tam nemá čo robiť....pretože Ukrajina nebola nikdy v NATO... ..teda nieže Krym je Ruský...Krym je Ukrajinský, problém ale je že Ukrajina nie je Ukrajinská ale Americká ... to je skutočný problém ..na ktorý sa treba dívať..... a prečo budem zastávať názor že Krym bude vždy Ukrajinské uzemie som už vysvetlil pred tým. ..

Lex
před 5 měsíci

Pane Pruško,
Vaše srovnání Krymu, Kosova a slovenských (dříve maďarských a třeba polských) území není validní.
Kosovo bylo nedílnou součástí Srbska a k jeho odtržení došlo ozbrojeným násilím - jak ze strany UČK, tak ze strany USA a EU. Samostatnost vyhlásila Kosovská republika v roce 2008 aniž uvnitř proběhlo referendum.
Krym byl od konce 18. století součástí Ruska. Administrativně byl přičleněn k Ukrajině v roce 1954 rozhodnutím (dohodou) Nejvyšších sovětů R(uské)SFSR a U(krajinské)SFR. Bylo to v době "vlády" prvního tajemníka ÚV KSSS Nikity Chruščova, který o tom rozhodl fakticky, takže nikdo si nedovolil protestovat, že šlo o rozhodnutí v rozporu s Ústavou SSSR. Nikoho tehdy ale také nenapadlo, že někdy v budoucnu dojde k emancipaci bývalých sovětských federativních republik a že administrativní (formální) stav se stane stavem právním v prostředí zcela jiné úrovně mezinárodně právních vztahů, neboť za doby existence SSSR šlo jen a jen o vnitrosovětskou záležitost, která nikdy neměla jiný rozměr (zastoupení Ukrajiny a několika dalších sovětských federativních republik v OSN mělo zcela jiný důvod i jiný význam).
O tom, že by se v roce 1954 někdo ptal na názor (referendum) občanů Krymu snad nemůže být ani řeči.
Jinými slovy - Krym se stal součástí Ukrajiny nejen nelegitimně, ale také nelegálně. Totéž platí i pro stav po "osamostatnění" Ukrajiny, kdy sice referenda existovala, ale sledovala zcela jiné cíle, než úplnou nezávislost Ukrajiny (jestli se nepletu).
Otázka slovenských území, o kterých píšete, je zcela jiná "báseň".
Současné hranice Slovenska nejsou stanoveny "vnitřními" rozhodnutími Slovenska či Československa (a "posvěcené" válečnými akcemi ze strany Československa či jiných zemí) jako je tomu v případě Kosova, ale jsou určeny Trianonskou smlouvou vítězných mocností ze 7.6.1920 jako důsledek porážky Rakousko-Uherska v 1. světové válce. Jde tedy o důsledek aktu mezinárodního práva, který byl jen a jen "posvěcen" porážkou Maďarska i ve 2. světové válce, v níž se Maďarsko spojilo s fašistickou Itálií a nacistickým Německem, aby dosáhlo změny trianonského stavu. Nedosáhlo. Vykoledovalo si jen další porážku. Má tedy nárok tak akorát "držet hubu a krok", stejně jako Německo ohledně svých východních hranic včetně dnešní Kaliningradské oblasti, která dříve byla "Východním Pruskem".

Když dva dělají totéž, není to totéž.

JVS
před 5 měsíci

Tak pomalu v te vasi oslavne ode na Rusko. Diky ruske zastite provedli komousi 1948 puc, ktery nas vehnal do naruce CCCP, nesvobody a totality, znicil nase tradice, ozebracil nejen bohate, ale zivnostniky, zemedelce, ve menove reforme 1953 pak i cely narod. Prosazovani ideologie a pravdy jedne strany melo i tezky moralni dopad. Dodnes je zem rozdelena na kolaboranty a zbytek naroda. Po invazi 1968, kdy zabili stovky lidi, nas rudi bratri okupovali az do sametu. Rusko bylo vzdy imperialnim statem jako USA. Je ale dobre, ze zde je a ze ma atomove zbrane, jinak by uz davno neexistovalo a my mozna take ne.

Marco
před 5 měsíci

O jakém puči že je to řeč?????? Prý puč:o)))) Ach to moderní vzdělání. Vážený pane, já si tu dobu pamatuji a všichni jsme jásali, jelikož do té doby nevzdělanče neměla většina lidí ani na zubaře a lázně viděla většina po válce poprvé v životě. Víš ty vůbec, co to byla služba i tehdejších elit???? Však také nejvíce lidí v ulicích bylo ze služeb panstva, zaměstnanci fabrik a statkářů. Prostě všichni vykořisťovaní. Víte jak říkali ženě, která se postavila za rovnoprávné mzdy pro ženy v Británii v 60tých letech. Byla to stávka šiček u Forda a všichni do jednoho byli neustále nálepkováni jako komunisti. Víte co to znamená? Že naprostou většinu výhod v osobním životě využíváte jen díky komunistům. Nebýt komunistů a jejich odborů, makali by ještě dnes ve fabrikách 9leté děti. I to byl výmysl komunistů, to oni bojovali u jednotlivých kapitalistů za min. věk. Dnes si užíváte zdravotnictví, důchody, zákoník práce a další vymoženosti, které vymohli výhradně komunisti. Takže si nechte ty kecy o puči na koledu, jelikož já osobně se do feudalismu vracet nechci a po stejném postavení zaměstnance z předválečných let rovněž nestojím!

opus111
před 5 měsíci

Tak za takový komentář vás tady oslavovat nebudou.

Jo, to kdybyste napsal, že je správné, že se sedm let nezvedala minimální mzda, tak to byste tady byl ten správný pravicový frajer.

opus111
před 5 měsíci

Z makroekonomického pohledu byla měnová reforma v roce 1953 požehnáním pro tehdejší Československo.

1) Kromě výměny peněz totiž došlo také k úpravě cen zboží. Například před reformou stál 1Kg rýže 300,-Kčs a po reformě by 1Kg rýže za 28,-Kčs.

2) Současně došlo ke zrušení volného a vázaného trhu, v podstatě byl postaven mimo zákon černý trh, na kterém bohatli šmelinaří všeho druhu a byl zrušen trh vázaný, takzvaný lístkový systém. V GB trval ještě o tři roky déle.

3) Také byly přepočítány mzdy v poměru 5 : 1. To znamená, že nominálně se průměrná mzda po reformě zvýšila o 100%, tedy na dvojnásobek nominální předreformní hodnoty.

4) Z výnosů reformy byl kompletně splacen státní dluh, který zde zanechal kapitalistický režim z období před rokem 1948, kdy banky emitovaly naprosto účelově obrovská množství inflačních peněz, v podstatě stejným způsobem jako to vidíme nyní, tištění peněz z pouhého luftu, ničím nepodložené inflační peníze, které poškozovaly rodící se efektivní socialistickou ekonomiku, která není založena na fondových bublinách a kvantitativním uvolňování ECB (Evropská Centrální Banka), ale je založena na reálné hodnotě peněz a práce, bez burzovních bublin všeho druhu.

5) Po reformě už bylo možno platit skutečně jen jedním platidlem, nikoliv ten zmatek který tady zanechala nedůsledná měnová reforma kapitalistického režimu z roku 1945.

Pokud toto vše shrneme a položíme na pomyslné misky vah, kde na jedné straně mohou být i křivdy jednotlivců, kteří v daném okamžiku přišli o část svých finančních úspor, tak na druhé misce vah je nepochybně prudké zvýšení životní úrovně všech lidí v bývalém Československu.

Vydělali na tom všichni.

Marco
před 5 měsíci

Lépe bych to nepopsal, děkuji.

Petr
před 5 měsíci

Krym je území ruské, včetně celé Ukrajiny, Kyjevská Rus je začátek ruské státnosti. Lenin dal samostatnost Pobaltským státům i Ukrajině ,ale během druhé světové války se ukázalo, že tyto země velmi spolupracovali s fašistickým Německem, proto byly opět začleněny opět do SSSR,j,jako byli součástí carského Ruska.

Stribog
před 5 měsíci

Je ovšem vždy velmi diskutabilní od jakého bodu v historii to chcete počítat. Budeme-li třeba tvrdit, že Budapeštské memorandum bylo součástí Gorbačovovy zrady na lidu SSSR či, že samotný jeho rozpad byl protiústavní, budeme dostávat jiné vzorce. Mohu stejně jako kolega přispěvatel nade mnou mluvit o krymské autonomii. Mohu dokonce nacházet precedensy. Guam, Portoriko, Hawaii, Kosovo nebo britskou anexi Falkland, která je asi nejblíže případu...
Mezinárodní právo uznává dvě instituce. Jedna je o územní celistvosti, druhá o národním sebeurčení.
Je proto myslím nesmyslné generalizovat. Že Krym je a musí být ukrajinský? Stejně tak bych mohl tvrdit, že Novorusko, které bylo k Ukrajině připojeno musí být ruské.

rybář
před 5 měsíci

Krym nikdy nepatřil Ukrajině, to jen opilec Chruščov jej jako sám Ukrajinec předal Ukrajině jako dar.-

opus111
před 5 měsíci

Pokud byl Krym do té míry suverenní, že měl status Autonomní Krymské Republiky i vlastní Parlament, tak není možno hovořit o bezvýhradném ukrajinském území.

Krym přesunul Chruščov pod Ukrajinu se zvláštním statusem, nikdy nebyl plnohodnotným územím Ukrajiny!

12.února 1991 byla (po rozpadu SSSR ) vytvořena Autonmomní republika Krym, která se stala součástí nezávislé Ukrajiny, ale zachovala si část suverenity (př.svoji ústavu, hymnu, parlament).

A ještě jeden zdroj, slovnik 2006: AUTONOMNI REPUBLIKA KRYM!!! autonomní=samostatná!!! A že měla svuj Parlament a moc vykonnou!!! Jen Prezident byl stejny pro celou Ukrajinu!!! Do roku 1954 byl KRYM soucasti SSSR tak jako Ukrajina ale do spravy ji v tom roce daroval Nikita Sergejevic Chruscov!!! V roce 1991 zadal KRYMSKY Zakonodarny sbor Parlamentu o Vyhlaseni Referenda o Pripojeni k Ruske Federaci!!! Referendum bylo zazehnano tim ze AUTONOMNI REPUBLIKA KRYM je samostatny statni utvar Ukrajiny!!! V breznu 2014 se Krym Pripojil k Ruske Federaci na zaklade REFERENDA ktere sledovalo 156 pozorovatelu ze sveta a vse dle mezinarodnich konvenci v probehlo bez zavad!!! Zadne Samopaly a Zadne Tanky zadne Nasili, ale mavatka a Fronty pred Urnama!!!

Tak ať is každý udělá svůj obrázek, kde je pravda.

Marco
před 5 měsíci

Spousta lidí zde nepokrytě a zaujatě fandí Západu. Není to ale kvůli domnělé spravedlnosti ale nýbrž a výhradně kvůli západnímu stylu života i když to nikdy z těch pokrytců nikdy nepřizná. Čučí stále na západ, vidí ty německé důchodce, cestující po světě a chtějí úplně to samé. Bohužel jim ale nikdo neřekl, že tento život budou žít výhradně vyvolené národy, které navíc mají své kolonie, které mohou odírat. My prostě ani západního modelu nikdy z principu dosáhnout nemůžeme ale to těm zaslepencům nikdy nevysvětlíte. Oni i v reálu hledají vždy viníky jejich zmaru kolem sebe.

AntiOpus
před 5 měsíci

Trole zalez!

zemetreseni
před 5 měsíci

Souhlasim s Vami opus111

novota
před 5 měsíci

Havel a jeho rodina byli soukmenovci reichu...stačí si přečíst paměti jeho komorníka...

novota
před 5 měsíci

Jenomže socani v tom totálně pokračují a prý už fasuji v hybernské - pro ostfront schnaps a maskáče ...občas je proženou medvědi jako ve finsku...

Nelly
před 5 měsíci

Do NATO nás bez referenda zavlekl v roce 1999 tehdejší premiér Miloš Zeman.

Takže kdy bude referendum alespoň o vystoupení z této zločinecké organizace? Rakousko a Švýcarsko mají v pohodě neutralitu, tak proč ne my.

zemetreseni
před 5 měsíci

Ceska Republika by se take mela stat neu-tralnim statem.

rybář
před 5 měsíci

Protože podle mezinárodních smluv, by nás musely uznat všechny státy s kterými sousedíme, a projednat to OSN

opus111
před 5 měsíci

A všichni celou dobu ostouzejí nějakého Havla a vy jste nám konečně otevřela oči, on to byl Zeman. :)

AntiOpus
před 5 měsíci

Trole zalez!

Doga Malor
před 5 měsíci

Ona má pravdu kdo má přehled něco ví tak jako je pravda Sobotka odrbal důchodce jako ministr financí jak je vidět jeto univerzál zná všechno jako vy.

opus111
před 5 měsíci

Sobotka důchodce nikdy neodrbal. Za SObotky se důchodcům vždy valorizovaly důchody v plné výši, nyní když je Sobotka premiérem, tak dokonce nad rámec inflace.

V roce 2006 bylo vve zvláštním důchodovém fondu přes 50 miliard korun. Tento fond po svém zvolení Topolánek okamžitě zrušil a peníze neznámo kam zašantročil.

AntiOpus
před 5 měsíci

Trole zalez!

Doga Malor
před 5 měsíci

Náčelník oranž vejce coby ministr fináncí což popřít nemůže že tuto funkci tento univerzální vzdělanec vykonával mě dnes důchodci 45 let uznáno 9 měsiců odmaroděno přidal roky orval třídy odrbán ,děláte ze sebe levici a jste horší , jak Polpot 09, Kapitalizmu zdar ale né českému postbolševickému.

Neštěstí
před 5 měsíci

Vaše slepota je příkladná. Takže ten, kdo utratí peníze svých dětí, že jim koupí tretky, je skvělý a pak, když ho vyhodí z práce, tak nemá na chleba. Vaše tupost a zaslepenost je příkladná. Vysvětlují vám to tady horem dolem a vaše mozkovna to nebere. Sobotka nahlásí číslo a vy jásáte, jak maličký chlapeček. ale i ten chlapeček se ptá proč. Sobotka je prostě lump. co dělá dluh, když je hojnost a když zase příjde cyklicka kriza, bude mít opět nakradeno jak na svůj byt z náhrad a zmizí jak Standa Gross - sociální demokrat, co nejvíce krad.

opus111
před 5 měsíci

Píšete nesmysly. Sobotka nikomu nekupoval tretky. Když byla ČSSD u moci v letech 1999 -2006 tak HDP navýšili o 1 350 miliard a vyprodukovali státní dluh 600 milaird. Když započtu, že do konsolidační agentury museli zaplatit dluhy po Klausově privatizaci ve výši 700 miliard, tak hospodařili s obrovkým plusem, naprosto famózně zvýšili úrověň ekonimiky, při minimálním zadlužení.

Pak přišly na řadu pravicové vlády, za 7 let zvýšily HDP o 570 miliard a to ještě za rok 2007 270 miliard díky ČSSD, jelikož Topolánkův Batoh, který tu ekonmiku celou podělal začal platit až od roku 2008, následně při fatálním zadlužení 882 miliard a to nemuseli po nikom žádné dluhy platit.

Tak kdo vyhazuje peníze našich dětí?

Sobotkova vláda vládne 2,5 roku a již zvýšila HDP o 400 miliard při zadlužení pouhé 4 milirdy a nulové inflaci!

Tak kdo vyhazuje peníze našich dětí. O čem to vlastně píšete? Jste vůbec v realitě? A já, že jsem tupý a zaslepený?

V ČR se žádná cyklická krize nekonala. Saldo zahraničního obchodu za rok 2009 bylo o 80% vyšší než v předchozím roce 2008, to je jasný důkaz. Krizi v ČR způsobil Kalousek nadměrnou fiskální restrikcí a podvázáním kopěschopné poptávky.

Pane, vy jste skutečně Neštěstí, evidentně vůbec nerozumíte ekonomice.

Bob
před 4 měsíci

A co ti říká Sobotka, Bakala, OKD? Kdo to zařídil, že Bakala a ten jeho šklebící se rypák, vydělal miliardy?

opus111
před 4 měsíci

Za ty miliardy může Bakala poděkovat Dlouhému, Klausovi, Skalickému, Češkovi.

Sobotka OKD neprivatizoval. OKD privatizoval Klaus a Dlouhý (ministr průmyslu). Následně v 1. vlně kupónové privatizace rozdali zcela zdarma většinový podíl OKD. Soukromí majitelé tento podíl zkoupili a již v roce 1997 bylo vymalováno, kdy soukromí vlastníci drželi majoritu a stát držel jen menšinový podíl 46% akcií a neměl na konání v OKD již žádný vliv.

Většina lidí si plete zcela zásadní věc!!!
Prodeje akcií nejsou privatizací.

Privatizace je změna typu vlastnictví ze státního vlastnictví na nějaký typ soukromého vlastnictví, například vznik akciové společnosti na základě schváleného privatizačního projektu.

Evidentně o této problematice vůbec nic nevíte a jen papouškujete nesmysly z nějaké aerodrbárny.

Pokud to myslíte se vzděláním vážně, pak doporučuji k přečtení Sobotkův projev v poslanecké sněmovně 30.6. 2016, kde je vše velmi srozumitelným způsobem předloženo.

Zde je stenozáznam, bod 216:
https://www.psp.cz/eknih/2013ps/stenprot...

Nikdo z pravice následně ani nepípnul, jen Černoch, který vůbec nevěděl, která bije, tak se veřejně zesměšnil.

Sobotka dal všem pravicovým zlodějům, kteří u toho byli v letech 1990-1997 jasný vzkaz, že se může začít vyšetřovat a všechny pravicové zlodějny týkajícíse OKD z let 1990-1997 budou zdokumentovány a zveřejněny, všechny důkazy existují a jsou zadokumentovány a uloženy v archívech vlády. Vzhledem k tomu, že vrchní kápo Klaus už všechny trestně stíhané amnestoval a zbytek je promlčen, tak by alespoň bylo vhodné, aby lidíé znali pravdu, kdo je okradl o stovky miliard.

Klausova zlodějna připravila tento stát o majetek v hodotě 27 biliónů korun.

Bylo by zajímavé, kdyby nějak donutili promluvit v parlamentu ing. Jiřího Skalického nebo Romana Češku. :)

Možná právě proto se tak vzedmula vlna proti reorganizaci policie, která se zřejmě chystá vydat svědectví o těchto zlodějnách.

Proto nejvíce řve Babiš a jeho kumpáni, protože ten má máslo na hlavě zase v jiných kauzách z let divoké privatizace.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trole nelži tady!

AntiOpus
před 5 měsíci

Trole zalez!

Neštěstí
před 5 měsíci

Vlez mi na hrb, jsi pitomej jak kravský lejno! Meleš stále totéž a otravuješ každýho! Krize tě nezajímá, konjuktura tě nezajímá, zlodějny Bohouše tě nezajímají. Jsi korunovanej! A nalož si s tím kolečko hnoje na víkend. Nazdar a socialismu zvlášť! A debilní termíny které nevíš, kam připsat, si na ten hnůj odvez taky!

Doga Malor
před 5 měsíci

Gratuluji takhle jsem se dlouho nezasmál jen tak dál!!!

opus111
před 5 měsíci

Viditelně nedisponujete relevantními argumety, tak jste přešel na sprosťárny a urážky. Já se na vaši úroveň nesnížím.

Mne zajímají ekonomická fakta.

AntiOpus
před 5 měsíci

Trole zalez!

Neštěstí
před 5 měsíci

Vlez mi na hrb a vrať se do hrobu. S blbama se nepářu!

benda
před 5 měsíci

Supersprávně! Danzig ist deutsch, na to mají všichni historikové stejný názor. Ostatně mapky jasně ukazují, že vojska západních mocností jsou rozseta po celém světě, zatímco vojska říšská jsou pouze na své půdě. Navíc, Velká Británie rozpoutala téměř všechny války ve světové historii. Takže, kdo je tu agresor?

ještě štěstí, že dobří čeští vlastenci se jasně staví na stranu vůdce a proti západním židozednářským manipulátorům

Vosto
před 5 měsíci

Bendo nevotravuj a zalez

Martus
před 5 měsíci

No ano, Velká Británie má prsty v hodně svinstvech, co si o těch "demokratech" budeme vykládat, že? Nechat Hitlera pochodovat na Rusko a čekat, že za ně Adolf udělá špinavou práci a oni přijdou k hotovýmu a budou se pakovat na ruském nerostném bohatství... To se s americkými soudruhy nakonec těžce přepočítali. A holt to chtějí ještě dohnat, vždyť dolar není už to co býval, americký dluh je nesplatitelný a americký hospodářský krach může na chvíli odvrátit pouze zbrojeníčko, nějaká ta válka a pár humanitárních bombiček. A taky trochu vydrancovat cizí státy, za pomoci kolaborantských amerických přisluhovačů. Však to známe. Ale všeho do času.
Takže děkujeme, ale běžte tam odkud jste přišli a svou zvrácenou orwelovskou překrucovací propagandu si vemte s sebou, kluci američtí. A dejte si pozor, jestli vám do armádního jídla nedávají nějaké chemické "vychytávky". To ti hodní američtí politici a zároveň často spoluvlastníci farmakologických firem rádi dělají, že se "nezištně" starají o zdraví např. amrických školáků. Ono se tak třeba "pomáhá" autisům, kterých je sice čím dál víc (kdepak soudruzi z farmakofirem udělali chybu?), ale zase jim to tak nějak víc "pálí", někdy tedy žel i z automatických střelných zbraní ve školách. No ale to jsou jen taková americká specifika a amerika to s námi se všemi určitě myslí "demokraticky" dobře. Třeba taková smlouvička TTip, to je přece "skvost", "výhodný" pro evropské země, nebo gúglovské a jiné špehováníčko. Paráda. No né?
Děkuji, odmítám!

Doga Malor
před 5 měsíci

To jsou právě ty zajímavé věci za bárákem byl za komoušů lom šutr se tam drtí a vozí po okolí po bolševickém převratu jsem po čase zjistil že ho má nějaká Anglická parta . Ona jích měla nebo má více drbaly to dokut to bylo bez investic pak to prodaly další zahraniční partě jaký toto má přínos pro společnost ????

Dagmar
před 5 měsíci

Napsal jste to výborně, myslím že není co dodat.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...