Informační zpráva o kurzu české koruny - zničí Sobotka (Singer a následně Rusnok) ekonomiku ČR?

Abychom vnesli trochu více světla do diskuzí zde, dejme slovo expertům na kurzový výpočet. Jak na tom je koruna a jak by skutečně měla být bez intervencí?

A rázem každý pochopí, proč si Sobotka a Babiš výská!

Koruna je podhodnocená, ukazuje index. Euro a dolar by mohly stát mnohem méně

Koruna je prý výrazně podhodnocená. Ukazuje to index síly české měny, který sestavují analytici společnosti Roklen.Aktuální kurz české měny je 27 korun a 7 haléřů vůči euru a 24 koruny vůči dolaru.


 

Jestliže je dnes česká měna na kurzu lehce nad dvaceti sedmi korunami za euro, jaký by ten kurz měl podle indexu Roklen reálně být?

18 korun 43 haléře za euro a 11 korun 51 haléř za dolar.

A toto je ta zločinná pomoc Sobotkově vládě, o které taktně mlčí!

A důvod?

Mohlo by se ale stát, že by koruna čelila velkému tlaku na posílení - a to by velké fondy nebo velký počet menších investorů mohly způsobit. Pak by pravděpodobně centrální banka nemělu sílu korunu držet slabší, než by mohla být. Ostatně viděli jsme to loni ve Švýcarsku. Tamní centrální banka přes noc opustila intervenční režim, protože už to bylo příliš drahé a frank skokem posílil. 


Takže dovětek: a to je přesně důvod, před kterým varujeme i my. Stále dokola:

ČNB české ekonomice pomohla v rozjezdu a my to chválili.

ČNB pomáhala nadále, i když už Evropa a USA z důvodu rozhazování peněz z helikoptér (kvantitativní uvolňování) zdánlivě šlapaly, a my například auta vyvážíme jak diví.

Dnes je oslabování koruny zločin: za prvé dělá vládu skvělou, byť je neschopná a bez intervencí by to byla katastrofa, za druhé vydává obrovské sumy peněz, aniž ví, co se stane pak. Může to dopadnout přijatelně, ale v případě pohromy bude celá střední a chudá část obyvatel šíleně trpět. My nevíme, jak to dopadne. Nikdo neví, jak to dopadne, ale musíme se připravit i na horší variantu, zatímco zločince kolem Sobotky to nezajímá. Honí současné politické body a zítra? Zdroje jsou a byt z náhrad  mu už nikdo nevezme, je přesvědčen Sobotka.

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
gogo
před 4 měsíci

Plivanec do obličeje českým občanům: Dohoda s Tureckem o kšeftování s uprchlíky není v ČR ratifikována, ale Sobotkova vláda už rozhodla o přijetí 81 migrantů z Turecka!

http://aeronet.cz/news/plivanec-do-oblic...

Sobotka opět nezklamal, doufám, že je to jeho vstupenka do politického důchodu!.

novota
před 4 měsíci

A to jim má stát půjčit peníze ...co na to socan bande http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

gogo
před 4 měsíci

A tohle nás reprezentuje ... pokus premiéra o angličtinu:

Der Frenc, aj gryd ju on behalf of d soušl demokratyk of d ček rypablik, aftr sevn jirs in d opozišn, vy hev von d elekšn last jir. Vy ár trnink aur kantry tuvorc juropijen integrejšn. Vy nyd e juropijen junyon vyc vyl help as modernajs aur ekonomy en krejt džops...

https://www.youtube.com/watch?v=K13njP5R...

gogo
před 4 měsíci

Kudy chodil, tudy škodil. Ve dne škodi a v noci krad, sociální demokrat.
(Karel Čapek)

Z Evropské unie se stal klub sebevrahů :
před 4 měsíci

Patříme prý na Západ, ne na Východ. Dovoluji si řici, že na Východ nechci. Ale nechci ani na TENTO Západ.http://virtually.cz/journal/?q=z-evropsk...

Prosím, aby i ti, které otravuji svými odkazy, udělali pro jednou výjimku a tento článek od Tomáše Haase si přečetli.

novota
před 4 měsíci

Tady se práší...http://www.parlamentnilisty.cz/arena/roz... prostě normální zloděj...a spousta živnostníku začne..ha ha tak to řekne jen blbec z pod kopule,,a poctivé prostředí ..stačí co tady dělají socanské soudy ...tak to od 1.11. marxové lesbické ministerstvo klekne po tom až 600 000 osvč to položí ...a zastánce eet pod kopulí to bude platit..apropo kdy bude platit i eet pro marxovou , aby nevyužívala na ministerstvu scwarcz systém...mám pokračovat za kolik zde osvč pracují...???

bývalý OSVČ dle s. Mládka zloděj...bez dovolené
před 4 měsíci

Tak jsem si to zde pročetl a myslím podle vyjádření co zde bylo řečeno tak zdejší troll je ve skutečnosti člověk, který kdysi řekl, že osvč a živnostníci jsou největší zloději. Sedí na nábřeží vltavy a nad sebou má kopuli...a přemýšlí co se stane až k zahájení eet to najednou položí 500 000 osvč tak to bude nářez na marxové ministerstvo ...

novota
před 4 měsíci

A ještě doplnění osvč to eet by muselo být všude , kraje, radnice , ministerstva , socanské neziskovky, i u toho emerickýho ministra u sralbotky atd.včetně kasy v socanském liháči v hybernii..to by se bureš divil koho ti socánci platí...prostě kudy chodil tudy krad socan demokrat..

novota
před 4 měsíci

Hele osvč ten socanskéj brýlatý blbeček z pod kopule se chytil on tady sedí 24 hodin, ale máš pravdu až to osvč položí tak to se ta marxová prohne a stbák bureš dopadne jak eet v chorvatsku a na slováči ..jde údajně o desítky miliard , ale to rozkradou z rozpočtu..pelta co sobotovi kouří perko tak dostane 350 milionů a tak budu pokračovat..zn příště...

opus111
před 4 měsíci

Uvažujte zcela racionálně. Spousta živnostníků skončila proto, jelikož poctivý živnostník těžko může konkurovat živnostníkovi, který krade.

Je tedy logické, že pokud bude zavedena EET, tak na jedné straně nějací zloději skončí, protože to jinak neumí, někteří zloději se přizpůsobí a přestanou krást, protože přeci jenom svoboda podnikání je úplně jiné kafe, než chodit denně fachat do rachoty.

No a spousta živnostníků opět začne, protože v poctivém prostředí mají větší šanci uspět ve férové konkurenci.

A o tom je celá ta EET. Ten vyšší výběr daní já vnímám jen jako druhortný efekt. Důležité je, aby tady byla spravedlivá konkurence a ne aby zloděj lividoval poctivce.

Po zavedení EET tedy očekávám nějaké pohyby tak v řádu jednoho procenta z celku.

To znamená jestliže tady máme dnes kolem 600 tisíc živnostníků na hlavní poměr, tak pohyby budou v řádu max do jedné desítky tisíc, Což je pro trh práce naprosto zanedbatelná výchylka ať už plus nebo mínus.

AntiOpus
před 4 měsíci

Placenej trolle nelži tady zase!

Jana
před 4 měsíci

Až budete jako já dělat účetnictví a daně soukromníkům 25 let a uvidíte, co někteří vydělávají a kolik chtějí platit daní, jak na poslední chvíli čarují s doklady, tak radši nevidím, neslyším. A takových je nás víc neb živit se nějak musíme. Takže pánovi nahoře nenadávejte, má úplnou pravdu.

Dana
před 4 měsíci

No to jste si ale milá Jano spletla obor. Ja dělám učetni v restauračnich a pohostinských službách a tam je to o balancovani na hranici přežiti.

opus111
před 4 měsíci

Ale nikoliv. To je naprosto nesmyslná představa, aby skončilo 2/3 OSVČ.

Ti co kradli hodně, tak ti už to zavřeli nebo brzy zavřou a znovu to otevřou pod jinou formou, aby se nedalo zjistit, že kradli.

Hodně jich bude mít vyjímky, třeba teď ještě uvažují, že se to nebude týkat farmářských trhů. Já jen doufám, že na to Babiš nepřistoupí, protože tam okrádají stát naprosto giganticky. Na farmářích jsou lidé, kteří běžně vydělávají 100 litrů měsíčně a neplatí ani kačku daně.

A potom vycházím z toho, že když se podmínky sjednotí, tak se uživí všichni a bude to všem ku prospěchu. Přeci logicky, v rovném prostředí se musí všem dýchat lépe.

AntiOpus
před 4 měsíci

Placenej trolle nelži tady zase!

bývalý OSVČ
před 4 měsíci

Odkud má ty informace asi pod vedením socana jyrky šuplíka z prahy 5 co kouříl perko bývalému starostovi jančíkovi tak to vííííí

ÚSTAV BOHNICE
před 4 měsíci

Tento web je superkvalitní, když se zde přilepil takový expert, jako je opus111. Taková bedna se sklonila k nám. Sice ničemu nerozumí, ale popíše toho statisticky hodně. Ó velký Opusi, oroduj za nás u Bóži Sobotky, největšího poloprávníka všech dob!

ÚSTAV BOHNICE
před 4 měsíci

Sobotka s Babišem v letech 2014 a 2015 rozkradli "Kalouskovu rezervu" 360 miliard korun.
Zatímco opus vědecky vypočítal, že vliv to má 0,44% HDP přesně, Singer je primitiv, protože 1,5 % pouze odhaduje, ale vypočítat neumí. V Roklenu jsou hlupáci, neb opus a sobotka to vědí na miliontinu přesně. I ekonomka z IDNES je primitivní. Dokonce i na MPSV jsou debilní a ničemu nerozumí, pouze opus a Sobotka. I Klaus je debilní, všichni jsou debilní, pouze je geniální opus a Sobotka.
V Bohnicích začala kontrola ministra zdravotnictví za vraždu. Co když tam opuse nenajdou na lehátku? Kvantitativní uvolňování neexistuje, protože ekonomiky šlapaly a šlapou jak hodinky. Prý je dokonce málo likvidyty, pouze náhodně mají banky plné sejfy nekrytých peněz. Ví ten vůl vůbec, že naopak nikdo neví, do čeho balíky peněz investovat a řeší se, jak stáhnout likviditu z bank?

opus111
před 4 měsíci

No právě, tisknout peníze je jedna věc a dostat je do ekonomiky je druhá věc.

To musíte připravovat projekty a Sobotka to umí, proto mu šlape ekonomika.

Už jsem tady psal, že použítá rezerva zdaleka nebyla 360 miliard,a le pouze 97 miliard, nevím proč neustále opakuješ stejnou nepravdu.

Tyto peníze snížily náklady na dluhovou službu. Nechápu proč Kalousek vytvářel nesmyslně vysoké rezervy a toto samozřejmě zvyšovalo náklady na dluhovou službu. Jak jsem psal za to by měli Kalouska trestně stíhat.

20 miliard je z kurzového rozdílu, tedy do 0,5% HDP to víme přesně, ale těch 1,5% je pouze odhad, to neví nikdo přesně. Nevím proč se tomu divíš, Singer ani Rusnok by muj pohled na věc nikdy nerozporovali.

V Roklenu šíří nesmysly o tom není pochyb.

Líbí se mi, jak tě vytáčí mé nezavíslé myšlení, které je založeno na skutečné znalosti ekonomiky a nepotřebuji si cucat cizí názory od nějakých pochybných analytiků.

A co na ty tvoje sprosťárny ADMIN ???

Že by dvojí standardy ???

Pán z Bohnic je sprosták, ale je to náš sprosťák ???

AntiOpus
před 4 měsíci

Placenej trolle nelži tady!

ÚSTAV BOHNICE
před 4 měsíci

Víš vůbec, o čem píšeš? I kdyby to bylo 90 m iliard, tak je to loupež a sám to přiznáváš. Sám říkáš, že dluhy jsou správné a Sobotka je v tom nejúžasnější. Tak se vyblekotej konečně, co píšeš. A k pánovi se mají sklánět Rusnok a Singer a mají s ním jednat? S takovým hlupákem, co neví, co je kvantitativní uvolňování a proč to je se mají bavit o ekonomice? A 0,44 víš přesně, ale primitiv guvernér ti to neumí chudáčku vysvětlit. Tobě, s tvojí genialitou. Tak s čím ty mozečku zase vyrukuješ? Dochází ti dech že opakuješ hámoviny? Mimochodem, jak mají najít takového génie jako je Opus111, když je pouze srab anonymní, a nikde nepublikuje?

opus111
před 4 měsíci

Opět nám pan z Bohnic dokazuje, že neví o čem píše. Jaká loupež? To přeci nejsou peníze Kalouska, to jsou peníze občanů ČR. A také byly ve prospěch občanů využity.

A s těmito penězi je třeba nakládat s péči řádného hospodáře. A Kalousek si na ty rezervy půjčil a nikam je neinvestoval, jen je strčil do šuplíku a platil za ně ještě navíc úroky. To není řádný hospodář, to je ekonomický zločinec.

A proto Babiš ty peníze použil na úhradi schodku, aby se žádné další dluhy nekupily.

Bylo to naprosto elegantní řešení s péčí řádného hospodáře.

V opačném případě, by si vláda musela 70 miliard půjčit a platili bychom dluhovou službu, jak za ty rozpočtové rezervy, tak za těch nových 70 miliard dluhu.

Dluhová služba dělá zhruba 2%, takže ze 70 miliard je to 1,4 miliardy ušetřeno. Takže k dnešnímu dni už to dělá za dva roky a něco ušetřené 3 miliardy korun.

Nikde jsem nepsal, že se má ke mně sklánět Rusnok nebo Singer, naopak jsme psal, že s jejichh názory souhlasím a že by s mým hodnocením neměli problémy, prtože oni do médií šíří stejné závěry.

Jak víš, že nikde nepublikuji ??? Ty znáš mé jméno ???

ÚSTAV BOHNICE
před 4 měsíci

Protože se zbaběle schováváš za opuse a nalepil jsi se sem. Ano tohle ti nedošlo? Ty jsi bedna.

opus111
před 4 měsíci

Stejně jako všichni ostatní, ty bedno.:)

AntiOpus
před 4 měsíci

Placenej trolle zalez do boudy!

ÚSTAV BOHNICE
před 4 měsíci

Prd víš, ale píšeš hodně. Jako celá ČSSD, co rozkrádá stát!

AntiOpus
před 4 měsíci

Placenej trolle nelži tady!

opus111
před 4 měsíci

Ještě k analytickým závěrům skupiny Roklen.

"Tento Index síly koruny pracuje s teorií parity kupní síly, podle které by mělo zboží stát v různých zemích stejnou cenu. V tomto případě se jedná o kategorii potravin, Roklen index by měl proto věrněji odrážet reálnou sílu tuzemské měny než například celosvětově známý Big Mac index. Ten pracuje pouze s cenami hamburgerů."

Je tedy jasné, že tento index není ekonomicky objektivní, jelikož ekonomika zdaleka není jen o potravinách, jejich ceny jsou v mnoha zemích značně deformované dotacemi, nebo jak už se tady probíralo v Chorvatsku turistickým ruchem.

A dokonce ani v Eurozóně nejsou ceny potravin jednotné.

Jak by chtěl autor článku kurzově podchytit tyto rozdíly v zemích se stejnou měnou??? :))

Je jasné, že s kurzem to nemá nic společného a takové indexy jsou prostě bláboly.

Když se podíváme na to, že v roce 1999 nastartovalo EUR na hodnotě 38Kč a deflátor k dnešnímu dni je kolem 5, tak vzhledem ke dnešní síle koruny, která si za posledních 16 let prošla výraznou inflací, by tehdejší kurz odpovídal dnešním 190Kč za EUR. Naprosto šílený Klausův zločin.

18Kč za EUR považuji za naprostý blábol. Dále je třeba vzít v úvahu, že koruna také podléhá inflaci a během 7 let pravicových vlád v letech 2007-2013 byla inflace v průměru 2,7% ročně a také, což je neméně důležité, výkonost ekonomiky v Eurozóně také nečeká až ji ČR dožene a také tato Euro ekonomika roste.

Autor článku tedy opět vyfabrikoal totální nesmysl, kdy si vybral chybnou premisu nějakých ROKLEN a navíc autor článku zcela vědomě zamlčel, na čem ta neobjektivní Roklen analýza stojí.

Problém totiž vůbec není v kurzu, problém je v podhodnocených platech, kdy výkonost ekonomiky ČR by rázem umožńovala zvýšit platy o 1/3. Samozřejmě to není možné udělat z roku na rok, mohla by z hodnoty začít ukrajovat zbytečně vysoká inflace. Ale je jisté, že v příštích letech Sobotkovy vlády reálné mzdy stále silně porostou, mírná inflace do 2% se objeví

a ČNB zcela elgantně a beze ztrát ukončí intervence.

Časování je téměř dokonalé. Eurozóna má nyní nastřádaný potenciál na silný ekonomický růst, bohužel tomu brání globální jevy, kdy USA úmyslně poškozují EU, že ji nutí do sankcí a jiných nesmyslů. Ale to už je jiný příběh.

.
před 4 měsíci

Nikdo tomu nerozumí mimo kreténa opuse a zloděje Sobotky. Kdy půjdeš zpět na samotku, když odůvodníš i Bohoušův - Sobotkův exkrement uprostřec silnice zaokrouhlenou paritou kupní ceny a statistickou rozpínavostí rozbředlého lejna?
Také bude elegantní a ozubené jak pleš Sobotky.

.
před 4 měsíci

Debile

AntiOpus
před 4 měsíci

Placenej trolle nelži tady!

pks
před 4 měsíci

1. Koruna je sice podhodnocená, ale zdaleka ne tolik. Kurz bez intervencí by byl někde kolem 25Kč/€. Musíme si uvědomit, že až intervence skončí (ČNB je může ukončit plynule postupným snižováním intervenčního kurzu), tak dojde k tlaku na útlum exportu. Současně se ale pod větší tlak (a boje o přežití) dostanou i další obory, jako např. zemědělství. Jak budou odolávat naši pěstitelé Polsku, pokud ještě o 10% zlevní?

2. Když bude ČNB chtít, tak intervence může držet neomezeně dlouho a intervenovat proti koruně v neomezené výši! Stamiliardová emise korun - to je jen počítačová operace proveditelná ve zlomku sekundy s prakticky nulovými náklady. Koruna se intervencemi jen více váže na € a $. Intervenovat na podporu koruny je mnohem těžší - musí se získat peníze prodejem cenných papírů a to se dá udělat rychle jen s výraznou ztrátou.

3. Kvantitativní uvolňování lze přirovnat k rozhazování peněz z helikoptér jen za podmínky, že pod helikoptérami mohou stát pouze banky. Banky potom zajistily, že se peníze do reálné ekonomiky nedostanou (musí být přece opatrné!).

4. Pokud bychom přijali € (v současnosti nefunkční měnu), tak bychom objemy v rozsahu intervencí ČNB proti koruně měli posílat do exportně slabších zemí eurozóny.

opus111
před 4 měsíci

Vůbec nechápu, proč autor článku tvrdí, že bez ČNB by se ukázalo, že je prý vláda neschopná.

Podle posledních údajů ČSÚ byl růst HDP v roce 2014 přes 5,2% a v roce 2015 přes 5,5%.

http://apl.czso.cz/pll/rocenka/rocenkavy...

Na kurzových rozdílech získává HDP kolem 20 miliard ročně, což je do 0,5% HDP (saldo je 10 miliard EUR x 2Kč), naprosto zanedbatelné.

I kdybychom započítali kumulativní a multilplikační efekt, kdy ČNB tvrdí, že pomohla vytvořit až 35 000 nových prac míst, tak by celkový přínos ČNB byl do 1,5% jak tvrdí ČNB, budiž.

Vidíme však, že růst HDP je ještě o další 4% body nad tím. Tam se promítají předvším investice a velmi kvalitní čerpání fodů EU, jen v roce 2015 čistá pozice přes 190 miliard.

Dále vláda realizovala pokles nezaměstnanosti o 240 000 prac. míst, takže i kdybochom odečetli těch 35 000, které si nějak nárokuje ČNB, tak vláda je pořád 6 x úspěšnější.

Shrnuto, co tady hlásá autor článku jsou ničím nepodložené smyšlenky.

Vše je psáno za jediným účelem, naprosto účelově a manipulativné pomlouvat a dehonestovat ČSSD.

AntiOpus
před 4 měsíci

Placenej trolle nelži tady!

opus111
před 4 měsíci

Autor článku opět píše nesmysly.

S podhodnocenou korunou začal Václav Klaus, jen ať asi autor článku vzpomene, za kolik se prodávala Marka nebou Dolar ještě za panování Klause. A to měla koruna násobně větší hodnotu než dnes.

V té době podhodnotit korunu to byl naprostý zločin, jelikož Klaus natolik zdevastoval hospodářství, že až do roku 2004 měla ČR zápornou obchodní bilanci. Tím pádem nás dovozy přišly velmi draho. Ale takové měl Klaus zadání od jeho amerických páníčku a beze slova vše plnil. Zahraniční kapitál za babku vykupoval české fabriky a pozemky.

Dobrou ekonomickou aktivitou nastarovala export vláda ČSSD v letech 2002-2006, kde pak byl menší pokles v roce v exportu v roce 2009, ale již ve 2010 byl export v číslech vyšších než v roce 2008 a Nečasova vláda si vedla v exportu celkem slušně a export stále rostl.

Nyní se Sobotkově vládě rovněž daří navyšovat export.

Shrnuto, největší ztráty podhodnocenou korunou způsobila pravicová vláda Václava Klause.

Od roku 2004 až doposud je oslabená koruna jen plusem pro růst ekonomiky ČR. A jak vidíme, tak už to trvá 12 let a právě v době krize v roce 2009 koruna oslabila až na 29Kč za EUR.

Tak proč se autor článku naváží do ČSSD? která profituje na kurzovém rozdílu 2Kč, což je na saldu směšných 20 milird ???

Autor článku opět zcela bezdůvodně vykresuluje nějaké virtuální černé scénáře, které se nikdy nebudou relalizovat.

ČNB je totiž nyní na běžném účtu v plusu. Navíc nikdy výrazně v mínusu ČNB nebyla. Nejnižší hranice byla kolem 70 miliard mínus, což je z makroekonomického hlediska naprosto bezvýznamná cifra.

Koruna si už nikdy nesáhne na 25Kč za EUR, bude dlouhodobě oscilovat kolem těch 27Kč za EUR. A pak zřejmě přijmeme EUR jako měnu a bude to vyřešeno jednou provždy.

Autor článku opět předvedl katastrofální neznalosti a ukázal, že ekonomice absolutně n e r o z u m í !!!

PS. Když nastartovalo Euro v únoru 1999, tak začalo na 38Kč !!!
A deflátor byl poloviční než dnes !!!.

Jen další z důkazů, že Klaus byl hrobařem české ekonomiky ještě na dlouhá léta poté co ho vyhnali od kormidla.

AntiOpus
před 4 měsíci

Placenej trolle nelži tady!

cloud
před 4 měsíci

Podle komentářů jakéhosi opuse111 nás po vládnutí této zločinecké vlastizrádné skupiny pod vedením Dobrosera vtíravého alias mluvčího vlády B.Sobotky,čekají zlaté časy.Advokát Altner odmítne svých 330 milionů ,horníci z OKD se omluví Bakalovi a po zbytek života budou rubat uhlí zcela zdarma,americký občan Diesnbier konečně dodá v klidu odebrané děti špatným rodičům rozuměj (otci a matce)které dodá párům složeným z buzerantů kteří po letech sexuálního styku do rekta přišli konečně na to že takto se děti nedají vyrobit a v naší rovnostářské společnosti se právem!!! dožadují dětí ze kterých úspěšně vychovají další teplouše,Čechie se konečně doprosí ke spuštění TTIP která nás konečně přivede k hospodářskému rozmachu,přijmeme alespoň půl milionů uprchlíků(pro začátek)zrušíme všechny opruzující proruské veby i s Pařátem atd.....opus111 bude jmenován vrchním vykladačem pravdy.

opus111
před 4 měsíci

Zbytečně abstrahujete mimo ekonomiku.

Uprchlíci tu žádní nejsou a kdoví, jak se situace vyvine po událostech ve Francii, v Německu, v Rakousku, v Turecku.

TTIP je také v podstatě odpískaná.

Horníci OKD vůbec nestojí za zmínku, to je z makroekonomického hlediska naprosto zanedbatelná záežitost pro ČR.

Je vidět, jak i tento web má na vás velmi špatný vliv a ztrácíte kontakt s realitou.

AntiOpus
před 4 měsíci

Placenej trolle nelži tady!

cloud
před 4 měsíci

V rozrušení jsem použil dvakrát konečně,tímto jedno konečně ruším a naopak přidám bič na zbývající milion zlodějských živnostníků- Registrační pokladny na které jsem zapomněl .

opus111
před 4 měsíci

EET je naprosto nutná. Ročně přichází ČR o desítky miliard korun na nevýběru daní, jelikož OSVČ podvádějí a parazitují na zbytku společnosti.

bývalý OSVČ na soc .dávkách od marxové
před 4 měsíci

Středula , který nikdy nepracoval a má blbé kydy...a až to ti osvč položí tak to bude nářez a z živnosťáku mi denně volají začněte opět podnikat nemáme pro Vás love a my říkamé má je boguš a eu tak plaťte ha ha..

AntiOpus
před 4 měsíci

Placenej trolle nelži tady!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...