Co znamenají dohody Ruska, Turecka a Saudské Arábie?

 

Zvláštní pohyby na komoditních burzách: jednání, která vedl Putin se zástupci OPEC, těžby ropy, plynu a následného prodeje jakoby měnily své priority a Rusko měnilo strategii.

 

(Následné prosím vezměte jako částečnou spekulaci na reálných podkladech)

Je Rusko na horním limitu těžby ropy, nebude ji zvedat dál (i když může, ale po dohodách) a bude se soustředit na plyn, prodej, plynovody včetně stlačeného plynu a nových stanic?

Za prvé si asi mnozí všimli, že překlopením ceny ropy za 50 dolarů okamžitě nastává uvolnění ropných vrtů v USA a Kanadě a je tam pokus o restart. V témže okamžiku vždy zvedalo Rusko těžbu ropy, cena klesla na 45 dolarů a Rusko si hrálo s USA jak kočka s myší. Jenomže poslední skoro utajená jednání zástupců těžby a vývozu plynu jakoby vnesla do systému jinou strategii. Přenechání cenotvorby ropy Saudské Arábii (a možná OPEC) a Rusko se soustředí na South Stream II, současně na obnovu turecké cesty plynu směrem k jihovýchodu Evropy a spouštění stanic na stlačený plyn. Další jednání Bulharska s Ruskem, Putin jedná s Řeckem a Bulharsko odmítá americké válečné lodě u svého území v Černém moři, což může mnohé další napovídat.

 

Co by z toho Rusko mělo?

Obchod, změnu strategie, umožnění spolurozhodování na středním východě a nezapomínejme, že i Izrael se začíná odvracet od Spojených států. Strategie Ruska je excelentní – zabije několik much jednou ranou. Kdyby Rusko začalo válčit proti Evropě, svět se proti němu postaví. Jenomže tupost zahraniční politiky USA je, že z Ruska udělaly trpitele, Putin toho excelentně využívá, navazuje kontakty s jednotlivými státy, a skutečně tupá strategie USA obklíčit Rusko a tvrdit, že se brání, otevřela oči občanům Evropy, a ti se od USA odvrací stále rychleji. A zatímco Putin nyní opět otevírá zem Turecku, Ukrajina se třese, protože otevřením plynovodu jak do Německa, tak do Turecka, bude obejita a vydírací potenciál už bude nulový včetně dolarů či eur. A hned se otevírá jiný pohled, proč Ukrajina dělá provokace na Krymu a Porošenko zoufale volá o pomoc. Nejednou se snaží spojit se všemi státníky a žebroní o vojenskou pomoc. Možná by stálo za to připomenout, že Porošenko před pár dny vyhrožoval, že si vezme Krym vojensky zpátky, což naše masmédia raději nepřipomínají. Ale opět další výhrůžky z USA o dalších sankcích v těchto dnech najednou mají svá opodstatnění. USA nevědí kudy kam, navíc když výsledky maloobchodu v USA jsou katastrofální.

 

Všechno by zapadalo do sebe až na jednu záhadu

Je vážně americký lid tak tupý, že nic nevidí, a Hitlera Clintonovou a masového vraha Bushe nechá běhat po svobodě, a dokonce se může stát Clintonová fanatickou prezidentkou USA? Šílené! Vážně nevidí, že Pentagon a politici USA už nemají co ztratit a ženou vše na ostří nože, zatímco Rusko vždy vyklouzne ze špinavé hry a ještě pokaždé získá další sympatizanty po celém světě?

Mimochodem poslední zprávy vypuštěné americkou tajnou službou (FBI) jsou natolik přiblblé, že si z ní dělají nejen lidé v Rusku, ale po celé Evropě v diskuzích legraci: FBI rok tajně monitorovala servery Demokratické strany a zpráva byla tak tajná, že i sami před sebou ji utajovali. Prý že by se to ruští hackeři dozvěděli. Vážně žádní hackeři nevědí, že po nich po celém světě nejen Američané jdou? To je tak „blbá“ zpráva, která je jakoby opsaná z nějakého stupidního braku Hollywoodu. A Demokratická strana prý vytváří protiruský tým vedený Donnou Brazileovou pro kybernetickou bezpečnost zajišťující prvotřídní ochranu Demokratické strany. (Bude to ochrana před ruskými hackery, nebo ochrana před FBI, kdy je vyšetřována sama Clintonová?) Což úzce souvisí s další (prý uniklou) tajnou zprávou údajně britské armády po Brexitu, že Rusové zkouší na Ukrajině tak tajné zbraně, že se nedají ani objevit. A prý to uniklo z britské armády přes americké tajné služby do britských The Times, což musí automaticky znamenat, že USA a Britové mají zvýšit peníze pro své armády a my s nimi. A jaká je škoda, že zrovinka v dnešní době mají USA porouchány všechny satelity a tyto zbraně, vojska, tanky, raketomety a výkonnou armádu na Ukrajině nemohou nalézt, byť normálně vidí i krabičku od sirek. (A vtipné, když se to dozvíme zrovinka ve chvíli, kdy britská premiérka Mayová připravuje setkání s Putinem)

Nenastal konečně čas, aby tyto dementní zprávy náš milý západ dementoval a ještě lepší by bylo, kdyby oznámila CIA a FBI, že tyto zprávy rozhazují sami Rusové, aby zesměšnily americké tajné služby, americkou armádu a Hillary Hitler Clintonovou? Jenomže, vážně jsme nyní součástí této imbecilní americké propagandy i my?

A mezitím se děje na trzích to, co je popsáno v první části textu. Co tedy s tím?

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
.
před 3 měsíci

Pepe Escobar - Hillary, královna války: mapa k velké válce

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/po...

Lomcovák
před 3 měsíci

Saúdská Arábie by se měla dohodnout hlavně s Trumpem! Co dělají
dříve pověstně rafinovaní arabští obchodníci a politici? Sponzorovat je třeba oba kandidáty, demokratického i republikánského.

"Clintonová se svým příklonem doleva již uvedla, že bude usilovat o výrazné snížení spotřeby energií až o 1/3, bude více usilovat o boj s klimatickými změnami a spekuluje se také o možnosti, že se v jejím programu objeví zákaz alternativní těžby ropy na státní půdě.

Trump se nechal zatím slyšet, že bude usilovat o výrazně lepší jadernou dohodu s Íránem a naznačil možnost zákazu dovozu ropy ze Saúdské Arábie a obecně z arabských zemí vůbec."

Zdroj:
Vladimír Urbánek (Kurzy.cz), Rozdíl mezi Trumpem a Clintonovou ohledně ropy = 1 mbd
http://www.kurzy.cz/zpravy/399574-rozdil...

.
před 3 měsíci

Difference between Trump and Clinton as president: One million barrels of oil a day

http://www.marketwatch.com/story/differe...

Lomcovák
před 3 měsíci

Osobně si myslím, že pád ceny ropy nebyl přirozený.

Tím mám na mysli pád z hodnot nad 100 USD od září 2014 (naposledy Brent 100.25 USD za barel 8.9.2014) až na třináctileté minimum letos v lednu (Brent 28.22 USD za barel 20.1.2016). Myslím, že rozmach těžby z břidlicových ložisek v USA byl už i před rokem 2014 a cena se pořád držela vysoko.

Když má někdo možnost spekulace, v tomto případě politické manipulace trhu s cílem poškodit zejména Rusko, proč by toho nevyužil...

Teď v červenci 2016 byli odsouzeni do vězení na 33 měsíců až 6,5 roku čtyři bývalí zaměstnanci britské banky Barclays. Ocituji:

"Potrestáni byli za manipulaci s klíčovou Londýnskou mezibankovní sazbou LIBOR v letech 2005 až 2007. Barclays se v červenci 2012 jako první z 11 vyšetřovaných bank k manipulaci přiznala a zaplatila za urovnání žaloby 450 miliónů dolarů (tehdy asi devět miliard Kč). Vesměs vyšší pokuty pak zaplatily úřadům v USA a Británii další mezinárodní banky, včetně UBS, amerických Citigroup a JPMorgan, německé Deutsche Bank a francouzské Société Générale. Ukázalo se, že velké banky v době finanční krize hlásily s tichým souhlasem vlád a centrálních bank nižší sazby, než za jaké si byly schopny půjčovat, aby je neohrozily existenční problémy."

Takže když dokázali zmanipulovat LIBOR, zkreslovat doširoka otevřený trh s ropou je pro obchodníky z těchto bank a hedgeových fondů určitě brnkačka.

Petr Pokorný
před 3 měsíci

Analýza se připravuje. Pád ropy byl připravený, ale jinak. není známo, že by z toho měl profit někdo nějakou manipulací osobní, ale s jistotou se dá říct, že toto připravovaly státy - tudíž politici, zatímco banky mají své akcionáře, kteří si kupují své politiky až do nejvyšších pater. Od USA po Evropu. Tudíž politik nemá přímý profit, zatímco akcionář ano. To neznamená, že politik neprofituje, ale zprostředkovaně přes neziskové organizace apod..

vostok
před 3 měsíci

Jo jo a komu ty banky patřej...

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...