Jak by dopadlo hlasování, kdyby zmíněná agentura (agentury) zadala otázky: chcete pivo zadarmo v každé restauraci? Má někdo dojem, že by hosté chtěli platit a majitelé restaurací ve výzkumu hlasovali, že žádají, aby pivo rozdávali zadarmo?

Jestliže se někomu zdá tato otázka jako pitomost (včetně mě), tak proč se ptají těch, co mají mít snížené platy, mají být propouštěni, zda s tím souhlasí?

Moravec a Zavadil s tímto průzkumem argumentují

Opět nám Čt ukazuje grafy a koláče, argumentuje, jak naši spoluobčané hlasují a s čím souhlasí a dělnický odborář Zavadil se chechtá, jak to těm z vlády nandali. Dokonce po vyhlášení Ústavního soudu k důchodům se tento odborář s chováním křováka vyjádří, že vláda má udělat další dluh 30 miliard, a ať to platí, kdo to platí. Já si myslím, že do odborů se opět dostala chátra, která se vůbec nestará, jak stát funguje, ale i kdyby byli mrtví, bude soukromý sektor vydírat.

Proč a na co tedy jsou výzkumy a průzkumy, když se s nimi dá manipulovat podle toho, jakým směrem si přejeme? Pokud se dívám na internet, pokud hovořím s lidmi, tak většina je pro tyto zásahy reforem státu: snížit stav učitelů, žáků je málo, tak proč je živit? Platíme zbytečně mnoho doktorů, kteří nic nedělají, dokonce ani nedodržují pracovní týden 42,5 hodin denně a v nemocnicích si uměle přidávají přesčasy. Úředníků je takové množství, že ani nevíme, co vlastně musíme absolvovat, abychom měli vše úředně ověřené a prověřené. A snižování počtu úředníků podporují všichni samozřejmě mimo nich samotných. Proto mě fascinuje výsledek výzkumu: 60% občanů je prý spokojeno s počtem úředníků a s jejich výkonem. Jsem blázen já, nebo oni vystupující v televizi v čele s odborářem Zavadilem a Václavem Moravcem?

Když bude výzkum ve státních institucích, tak výsledek může být jak za bolševika 99:1. Kdo platí tyto nesmyslné průzkumy, z kterých čerpá Čt?

Proto preferuji hlas soukromého lidu:

každý, kdo bude demonstrovat v Praze v pracovní době je přebytečný a nahraditelný a nadřízení pracovníci s těmito flákači musí vyrazit futra! Do týdne by těch X% lidí nemělo být v zaměstnání, učitelé by měli být na pracáku vedle doktorů a dalších vydírajících a mohou třeba odklízet sníh.