Pád Evropské unie - den po té - nenechme zapadnout!

 

 

Rozpad EU již není o tom, zda, ale kdy a jak. A než se tak stane, musíme být připraveni na vyhrožování a vydírání těch, co jsou přisátí na penězovody do EU,

 na zoufalý boj těch, kteří za několikaletou nesmyslnou práci berou doživotní, neuvěřitelně drze vysokou rentu a o tu samozřejmě přijdou, protože projekt Evropská unie byl slepencem těch politiků, co spolu mluví a renty si odhlasovali sami sobě, aniž do toho mohli občané Evropy promluvit.

 

Destruktivní svoboda

 

Musíme se připravit na to, že začneme opět používat slova, která vyjadřují svým významem to, co skutečně znamenají. A to, co prožíváme  po vstupu do Evropské unie není svoboda, ale destruktivní svoboda. Z normální svobody je cítit nadšení, volnost, z této destruktivní svobody jsou deprese, sebevraždy, zabíjení a zločin. A jakoby Brusel byla jiná, velmi vzdálená planeta. To jsme vážně chtěli?

 

Rozpad Evropské unie není rozpad Evropy

 

To jenom přerozdělovači, přisátí na penězovody nám chtějí namluvit, že bude konec světa. To jenom USA vyhovuje, že se Evropa hroutí a možná zhroutí jako teserakt. To by však bylo v jediném případě: že nebudeme připraveni, že nebudou připraveny smlouvy a dohody, aby hned druhý den mohly fungovat. Jak jsme tratili se Slovenskem rozdělením? Nijak, pouze nostalgií. A pokud toto připraví ministři všech zemí, bude fungovat Evropa dál a rychleji.

Ale musíme si připravit odpovědi na otázky:

Kdo zaplatí demontáž eura a dluhy ECB? Které státy to zatíží?

Máme připravený scénář (fázování) jak dál?


 

Jak pomohlo euro jižnímu křídlu?

Přijetí eura je zvlášť komické. Vynechme marginálie, že se někam dočasně (možná nastálo) hnou ceny. Spojené státy jsou spojené už neuvěřitelně dlouho a mění se chudoba a bohatství úměrně k výši přerozdělování? A co Evropská unie? Bohatnou státy, které byly chudé a naopak? Ano, trochu se udává Slovensko – snad jediný stát. Ale všímá si někdo, jak je provázáno s Českou republikou, kolika nezaměstnaným se zde dala práce a odlehčilo se tím sociálnímu pnutí? A můžeme jít přes školství, průmysl, vzdělání…Každý druhý obchod v České republice zaměstnává Ukrajince, Slováky, Bulhary, stejně tak jako jiné pomocné práce. Jak je možné, že toto u nás alokujeme, byť jsme vně eurozony?

A kdo si pamatuje, že jsme během několika málo let totálně obrátili ekonomiku z východu na západ a navíc, i se starými stroji a technologiemi jsme prodejné výrobky dokázali na západě udat, takže jsme nepotřebovali mimořádné devizy na transformaci? A to bylo dokonce v době, kdy nejen náš stát byl mimo eurozonu, ale dokonce mimo Evropskou unii. Tak k čemu ji potřebujeme?

Rozlišme Evropskou unii institucionálně a evropské státy

Bez Evropské unie a manipulátorů z Bruselu za vysoké platy se obejdeme. A prosím, nezaměňovat za to, bez čeho se absolutně neobejdeme. Bez vzájemného propojení a obchodu se státy Evropy. Ale k tomu nepotřebujeme instituci Brusel, který nás stojí šíleně peněz. Chceme li prodávat či kupovat v Německu, nepotřebujeme velmi draze zaplacená razítka bruselských úředníků, ale co nejméně administrativy a to nejen my, ale přátelé z z Německa, Francie, Itálie… Neboli to, co je skutečný volný obchod, skutečný volný pohyb osob a skutečný trh. A to už není možné přes Brusel reformovat.

Evropská unie je nereformovatelná jako byl socialismus! Proto:

 Evropská unie se může rozpustit jako Československo a okamžitě druhý den musí fungovat smlouvy volného obchodu (bankovnictví apod.) mezi jednotlivými státy. I příhraniční policie musí mít okamžitě smlouvy následující den. Tato dvě vakua  nesmíme připustit.

Petr Pokorný

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
KKoza
před rokem

bez čeho se absolutně neobejdeme. Bez vzájemného propojení a obchodu se státy Evropy. = cílené vytváření vzájemných závislostí je věc která na první pohled nejde vidět, ale je to jeden z hlavních cílů na kterých EU pracuje. Obchodní závislosti totiž budou tím hlavním kamenem EU. Proto EU tak ráda likviduje výroby v různých , hlavně východních částech Eu, proto Eu tak ráda staví dálnice, i tam kde prakticky nejsou potřeba. Je to kvůli obchodu. Prostě budete obchodovat i kdyby jste nechtěli.
Největším příkladem je asi zemědělství. To že západ opravdu bude tak viditelně protěžovat svoje farmáře na úkor mnohem úrodnějšího jihovýchodu Eu, to asi nikdo nečekal.

benda
před rokem

zatím to ovšem není tak, že by Česká republika doplácela na Brusel, ale Brusel (respektive ostatní členské státy EU) doplácí na Českou republiku.

Vlado
před rokem

A ozaj, kde nahrabal ten Brusel peniaze? Na našich trhoch, na našej zle platenej pracovnej sile,na našom sprivatizovanom majetku....

benda
před rokem

Velice spravne! Cela bruselska administrativa zije z obycejneho ceskeho cloveka. Ucetni pomer mezi tim, kolik Cesko odvadi Bruselu a kolik dostava, je pouhy zidovsky svindl. Kazdorocni!

Petr Pokorný
před rokem

Víte, pane Bendo, máte pravdu, že tam zdánlivě posíláme méně. Pokud však chcete zjistit, jak to skutečně je, narazíte na hradbu mlčení. Dozvíte se pouze, že skutečné projekty mají jasná čísla. Vše kolem včetně lobingu je zahaleno tajemstvím. (Něco je nahoře v liště - Evropské dotace)

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...