Politiky i občany šmíruje Agáta, BIS a policie odmítá prozradit zločince

Nad odposlechy konečně svítá!

Policie zachytila nelegální podezřelé odposlechy, BIS už o nich poznatky měla. Policie zatím pro Lidové noviny tvrdí, že zařízení vlastní dokonce dvě soukromé skupiny, ale majitele údajně nezná. Není těžké zjistit, kudy odposlechy na veřejnost měly kanály volné a zdroje otevřené. Stačí otevřít denní tisk! Dočkáme se konečně spravedlnosti?

Odposlouchávací zařízení - takzvaná Agáta, vypadá jako notebook, je ale vybavena programem v hodnotě až 20 milionů korun, díky němuž lze odposlechnout hovor či lokalizovat telefon.

"Víme zcela prokazatelně, že tu takto operuje jedna, možná dvě Agáty," řekl LN ředitel Útvaru zvláštních činností Tomáš Almer. Agátu používá v Česku legálně jen policie a Bezpečnostní informační služba. Důstojníci z tajné služby však nikdy její držení oficiálně nepotvrdili, stejně tak nechtějí říct, zda tuší, kdo všechno v Česku přístroj má. Nemá cenu dávat podnět dál. Nemáme v ruce důkaz, kterým bychom to mohli doložit. Navíc pokud není poškozený, tak nejde o trestný čin," uvedl Almer.

Jenomže náměstek ministra spravedlnosti František Korbel ostře protestuje

Agátu lze vlatsnit, nikoliv však používat, dokonce citovat z odposlechů. To je trestné už dnes  a kriminalisté by měli pachatele vypátrat okamžitě. Indicíí je dost a výmluvu, že se čeká na trestní oznámení, neberu. Policie má povinnost konat sama od sebe, řekl Korbel!

Agáta - tajná superzbraň. Odposlechy telefonů jsou technicky nenáročné

O agátě se vůbec poprvé psalo asi před rokem. Policie jen velmi nerada připustila, že tento systém vlastní.

Většinou ho totiž používá v boji proti vrahům, násilníkům, vyděračům, lupičům nebo korupčníkům. Nechce lidem z podsvětí odkrývat metody policejní práce.

Odposlechy mobilních telefonů a pevných sítí zajišťuje policejním jednotkám, ale i tajným službám útvar tzv. Zvláštních činností (ÚZČ).

Není těžké zjistit, kdo cituje z odposlechů, není těžké analyzovat, kdo tuto kriminální činnost provádí. Budou mít policejní špičky a ministr Kubice odvahu krimanálníky a celou síť nelegální činnosti odtajnit a poslat k soudu?

Ne náhodou se koordinují výhrůžky vládě a eskaluje davové šílenství!

Stihne se to včas, než začne české Řecko a vypalování aut, domů, či pouliční násilí?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 4 roky

Dlouhou dobu mně vrtá hlavou, že rovněž ve veřejném zájmu se policie nezajímá o zdroje informací, které Kmenta využívá. Unikají informace ze st. zastupitelství, policie, BIS atd. Nebo to vykecá Agáta v soukromých rukách?

Pepis
před 4 roky

V jiných článcí se píše až o deseti Agátách v Česku. Jejich majitelé nebudou jen "skupiny" ale asi i izraelská a americká rozvědka operující u nás.

Fanouš
před 4 roky

Zveřejněné odposlechy lobbisty Romana Janouška a bývalého primátora Pavla Béma a otištěné v Mf Dnes Kmentou údajně neunikly z Bezpečnostní informační služby.Uvedl to Jaromír Štětina.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...