Žádost o časový výpis brífinků jednotlivých stran

Vážená předsedkyně Rady Kalistová, vážená Rado   RRTV     

 

Věc – žádost o výpisy

 

Vzhledem ke stížnostem občanů, vzhledem ke stížnostem jednotlivých stran žádám o kompletní výpis za rok 2012 na jednotlivých brífincích na Čt24 včetně smyček toto opakující.

Vysvětlení a upřesnění

Podle zákona č. 231/2001 Sb. o provozování rozhlasového a televizního vysílání § 31 odst 2  a § 31 odst. 3 je objektivní samoreguleční rozhodování na samotném poskytovateli Čt 24 s přihlédnutím k jejich reálnému postavení v politickém a společenském životě. A že není právem provozovatele vybrat si, o kterých událostech či tiskových konferencích bude informovat právě z její veřejnoprávnosti.

Vzhledem k podezření jak mezi občany, tak mezi politickými stranami, že je v tom chaos a libovůle příznivců k některé z politických stran a že vzniká stále větší pochybnost mezi tím, jak si vedení televize vykládá objektivitu vůči reálnému postavení, žádám předložit vysílací časy formou, která by šla předložit veřejnosti přes tisk i soukromé televize a i  jednotlivým politickým subjektům. Včetně celodenních smyček a jaká pravidla samoregulace fungují a kdo je ten který na veřejnoprávní televizi za samoregulaci zodpovědný.

Jak funguje brífink z pohledu diváka

Každý den se některá strana rozhodne udělat brífink pro občany na veřejnoprávní Čt24. A nikdo neví, podle jakého klíče důležitosti štáby přijíždějí. Je to podle průzkumů? Takže podle kterých? Nebo podle posledních voleb? Tudíž jak se samoregulací naloží rozložení vládní strany VV na Lidem a VV? Čí je větší reálné postavení? Dále brífink přechází ve smyčku, kdy se stále dokola opakuje vstup této strany po půl hodině až do večera se stále stejným úvodním slovem moderátora. V podstatě každý všední den. Až do hlavních zpravodajských zpráv.

A právě o součet (v minutách či hodinách) těchto brífinků včetně smyček v poměru k jednotlivým stranám za rok 2012 jde. A jaký klíč byl použit.  (Zdůrazňuji, nikoliv sjezdy apod. stran, ale zaměření přímo na brífinky a smyčky)

Předem děkuji za jasné vysvětlení, které by se dalo v případě pochybností rozklíčovat na konkrétních výstupech ve veřejnoprávní Čt 24.

Vzhledem k tomu, že všichni občané platí koncesionářský poplatek, mají právo vědět, jak se s časem za jejich poplatky nakládá.

Vážená předsedkyně,vážená Rado,  věřím, že otázka a cílení pro tisk je srozumitelné. Že není problém tyto informace poskytnout a podezření rozptýlit. A že tyto informace potom mohu poskytnout všem relevantním subjektům. V případě nejasnosti otázky lze použít níže přiložený telefon.

 

Předem děkuji za vyváženou, objektivní a jasnou odpověď.

 

S přáním příjemného dne

 

Petr Pokorný

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...