Krym: krátký komentář k výrokům sněmovny a Babiše

Asi pochválíme sněmovnu za schválení všech bodů. Zvítězil rozum, nikoliv fanatismus.

Že obsazení Krymu není úplně čisté, asi tušíme všichni. Ale co je příčinou a co následkem necháme, až zchladnou hlavy. Už teď (přestože se to popíralo), radikální hnutí Pravý sektor po smrti Muzička bylo odhaleno jako součást Majdanu. A další překvapení (pro některé zanícené) určitě na sebe nedají čekat.

Takže se domnívám, že Rusko bylo správně upozorněno. Ale právě vůči tomu, že pravda teprve později výjde najevo a viník není jednoznačný, velmi chválím sněmovnu, že nepodporuje ani ekonomické sankce, ani navýšení vojenského rozpočtu. Myslím, že za dnešní den zaslouží pochvalu.

Nechápu, jak mohlo v klidu projít Babišovo vyjádření o ČEZu. Tyto výroky mění okamžitě ceny akcií a jsou z toho obrovské zisky. Janeček z "Nadace proti korupci" by o rychlosti a výdělku mohl vyprávět. Proto se žádný člen jak bankovních rad či vysoký činitel ministrů financí nevyjadřuje předem, co s cenami peněz, či podniků může zahýbat. A je to trestáno víc, než výhrůžka směrem k  echo.24.cz od ministra financí za dotěrné otázky novinářů.

A tak na závěr "Viditelný Macek"

Vrcholem sankcí EU proti Rusku je zmrazení západních kont několika desítkám ruských politických představitelů, což je pikantní zejména v kontextu informace, že ruský zákon těmto lidem už dva roky veškerá zahraniční konta zakazuje.

Není co dodat....

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...