Ministře Němečku, podáte na velvyslance USA Eisena trestní oznámení?

 

 

Eisen - bývalý pracovník žodovské nátlakové organizase a vyškolený Ištvan
Eisen - bývalý pracovník židovské nátlakové organizase
a na žádost amerického lidu v USA vyškolený Ištvan

Odcházející velvyslanec Norman L. Eisen po sobě zanechal stopu, která je v příkrém rozporu nejen s dobrými mravy, ale laicky posuzováno – nemělo by ministerstvo zdravotnictví podat na odcházejícího velvyslance Normana L. Eisena trestní oznámení za vydírání ministrů České republiky?

 

 

Na Wikipedii je nenápadná větička:

V roce 2011 Eisen také tvrdě lobboval proti internetovým aukcím léků v Česku, které by ušetřily miliardy korun, ovšem na úkor amerických farmaceutických koncernů.

Jistě ne všemu se dá na internetu věřit, ne vše má opodstatněnou relevanci.


Proč musel skončit Pavel Horák, ředitel VZP?

Úředně se točil zájem kolem zdravotních knížek IZIP. Přesto jeho nečekaná rezignace mnohé překvapila. Co za tím vězelo?

10.6. 2011   „Rathova farmaceutická lobby, která tady samozřejmě je vystresovaná z toho, že se mají začít dělat internetové aukce, samozřejmě, že jsou tady farmaceutické společnosti vystresované z toho, že K9 stanovila jasné cíle na snižování nákladů ve zdravotnictví, ale v jiných položkách, než jsou platy zdravotnického personálu," řekl Vít Bárta za sněmovním pultíkem. (Později byl obviněn a politicky zlikvidován)

 

12. 7. 2011    ČRo 1 - Radiožurnálu ředitel VZP Pavel Horák

Těch změn konkrétně u nemocnic je celá řada, týkají se vlastně všech oblastí nákladů, třeba léků. My děláme elektronické aukce na ty léky, které se používají pouze v nemocnicích. Tam nastává vyjednávání o cenách, tam v některých případech ty ceny klesají o 80 %, to znamená, místo toho, aby ten lék příkladem stál 100, tak stojí 20 korun. Podobný potenciál je u řady léků, a kdybychom my dostali kompetence, které dneska se týkají jenom vlastně několika desítek preparátů v té nemocniční péči, třeba u zdravotnického materiálu, který v objemu stojí desítky miliard korun, tak tam by došlo k obrovským úsporám. Stejně se to týká i těch léků, které nejsou jenom pro nemocniční použití. Takže rezervy a možnosti tam jsou.

 

11. 8. 2011   ČT 24

Americký velvyslanec lobboval proti internetovým aukcím léků

Snahy amerického velvyslance odkrývají zákulisí propojení diplomacie a obchodních zájmů. Ministr zdravotnictví dostal kvůli vzniku zákona od významného diplomata nesouhlasný dopis vůbec poprvé. Americká strana ve vyjádření zaslaném České televizi připouští, že jednala na žádost amerických farmaceutických firem. A pak začalo vydírání (dle ČT 24 doslovně) Dopis na stejné téma dostal i šéf zdravotního výboru od Americké obchodní komory. Ta mu v něm doporučuje, aby poslanci schválení zákona odložili. Komora v něm varuje, že "novelizace bude podniky nutit stáhnout léky (AMERICKÉ) z trhu, který posléze ovládne několik výrobců generik." Podle Borise Šťastného se ale argumenty v dopise nezakládají na pravdě. Proč se americký velvyslanec pokusil osobně odvrátit klíčovou součást lékové reformy s odůvodněním, že zákon by poškodil americké firmy i český trh, vysvětluje ekonom Miroslav Zámečník: "Farmaceutický průmysl je jeden z těch pro USA z nejdůležitějších a diplomacie to měla vyloženě za úkol od ministerstva obchodu."

 

Následně byl zákon zavádějící aukce na sněmovně Senát s převahou sociálních demokratů zablokován. Nakonec prošel, ale jeho využití je viz níže 4. května 2014….

 

2.04.2012    Po půl roce to vypadá, že aukce bude muset resort přesto "odpískat". "Je docela možné, že se úhradové soutěže vůbec nerozjedou," připouští prezident Svazu zdravotních pojišťoven Jaromír Gajdáček. Tři měsíce od startu aukcí.

29. listopadu 2012   VZP je pod politickým vlivem, tvrdí odstupující ředitel Pavel Horák Situace nakonec vyústila v odvolání Marka Šnajdra z čela správní rady a Pavla Horáka z funkce generálního ředitele.

16. září 2013 Generální ředitel VZP Kabátek

Velký díl úspor představuje snižování výdajů na nakupované služby, a to díky přesoutěžení rozhodujících zakázek formou elektronických aukcí. O lécích, které si drží USA, předseda VZP Kabátek už neříká ani slovo.

 

4. května 2014

Elektronické aukce nepřinesou takové snížení cen léků, jak se čekalo. A proč nepřinesou snížení? Čtěte pozorně! V České televizi to dnes řekl ředitel SÚKL Zdeněk Blahuta. Takzvané elektronické aukce jsou sice v zákoně zakotveny, ale nepoužívají se. NEPOUŽÍVAJÍ SE!!! Blahuta připustil, že o aukce prostě najednou není zájem

Při poslední revizi přinesly ale aukce úspory 2,5 až 2,75 miliardy….

 

Je to opět jenom náhoda?

7. 1. 2011 Do funkce opět instalován Ivo Ištvan.

Lenka Bradáčová absolvovala za pomoci amerického velvyslance "International Visitor Leadership Program of the United States Department of State Transparency and Ethics in Democracy" speciální výcvik.

Americký lid si vybral Iva Ištvana, dozvěděla se Renáta Vesecká, když žádala velvyslanectví USA o vysvětlení, proč si vybrali zrovna i tohoto tohoto státního zástupce na speciální výcvik a který se zabývá něčím jiným. (Kdo je to ten americký lid? Velvyslanec Norman L. Eisen? (Pak musela Vesecká odstoupit.)

. Pavel Zeman - nadřízený, který púrý má také speciální výcvik v USA je další z trojice, co udržují s americkou ambasádou nadstandardní vztahy

Předseda vlády Petr Nečas podal 17. června 2013 v 18.03 hod demisi, když Ištvan obvinil vládu ze zločinu korupce o výši 150 milionů a mnoho kil zlata!

Následuje:

Lenka Bradáčová, která se (jak ukázala její schůzka s Robertem Šlachtou a Václavem Moravcem na Zbraslavi), je čirou náhodou po pádu vlády aktivní účastnicí schůzky na Zbraslavi. …

Zlato a miliony jsou dodnes nedořešeny, puč na vládu mizí do ztracena, s vládou to nemělo nic společného a Ištvan se diví, jak si to národ a novináři mohli myslet.

Takže Horák, Šnajdr, Rath, Vesecká, Petr Nečas -  Ištvan, Bradáčová, Pavel Zeman a velvyslanec Norman L. Eisen. Není to příliš náhod? Kolik desítek miliard ušetřily USA? Tvrdilo se, že i okolní státy mají zájem o zákon internetových aukcí. Měly nás následovat!


Stále se tvrdí, že za korupcí stojí čeští politici. Internetové aukce tomu měly zabránit a zlevnit léky. Skutečnost je výše popsána. Není to postaveno na hlavu a demagogie médií udělána na zakázku? (opět)

Předcházející:

Střídání velvyslanců USA - z bláta do louže - poctivost sama




Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Jarolím
před 2 roky

Když si to přečtu a vypadá to logicky, pokládám si otázku, zda se dá ještě někomu věřit. K USA jsme měli úctu. Kam se ztratila?

Pavel
před 2 roky

subalterní úředník US ambasády dostal příkaz shodit vládu Česka a to se také stalo. Jen záleží na velikosti země a jaký kalibr se použije. U nás to dělal vrátný ambasády.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...