Patria ONLINE: dramatický vzestup ekonomiky

 


V době internetu je nádherné jedním kliknutím zjistit, jak na tom jsme, jak bude zítra, pozítří, co nám předloží ekonomové a překladatelé ekonomů z češtiny do češtiny.


A tak se dočteme:

Americký průmysl se zvedá - v září předvedl nejrychlejší růst od února

Průmyslová výroba v zámoří za září velmi slušně vzrostla.
 

Varování z New Yorku - v říjnu průmyslová aktivita prudce zpomaluje

Realita v říjnu je podstatně horší a ukazuje na zhoršení vývoje v oblasti nových objednávek i dodávek...
 
A pak babo raď...

 
Ekonom sklízel roky výsměch. Pak přišla krize, kterou předpovídal
20. ledna 2010 
Od roku 2002  Peter Schiff předpovídal ekonomickou katastrofu, zatímco jeho odpůrci dělali přesně pravý opak. Artur Laffer, renomovaný odborník, po němž je pojmenována známá křivka vyjadřující závislost celkové hodnoty vybraných daní na míře zdanění pokaždé, když vstoupil Schiff na obrazovku, bylo blízko k hádkám a posměškům. Schiff nebyl jediný, kdo viděl budoucnost amerického trhu černě. Výsměchu musel čelit také americký ekonom Nouriel Roubini, přezdívaný Doktor Zhouba (Dr. Doom). "V následujících měsících a letech budou Spojené státy pravděpodobně čelit krachu realitní bubliny, ropnému šoku, prudkému poklesu spotřebitelské důvěry, a hlavně hluboké recesi," řekl v roce 2006.Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/ekonom-sklizel-roky-vysmech-pak-prisla-krize-kterou-predpovidal-phv-/eko-zahranicni.aspx?c=A100119_181653_eko-zahranicni_fih
 
A PAŘÁT - rok 2004

Ekonom Nouriel Roubini v britském deníku The Guardian varoval, že si  můžeme zopakovat finanční krizi, která svět postihla v roce 2008. Náznaky se prý již projevují.

Teď, pět let na to, se známky pěnění, pokud ne přímo bublin, znovu objevují na trhu s bydlením ve Švýcarsku, Švédsku, v Norsku, Finsku, ve Francii, v Německu, Kanadě, Austrálii, na Novém Zélandě a také opět v Británii. Na rozvíjejících se trzích se bubliny vynořují v Hongkongu, Singapuru, Číně a v Izraeli, a v hlavních městských centrech v Turecku, Indii, Indonésii a Brazílii.

- See more at: http://www.blisty.cz/art/71258.html#sthash.yXd2G9Dx.dpuf

Teď, pět let na to, se známky pěnění, pokud ne přímo bublin, znovu objevují na trhu s bydlením ve Švýcarsku, Švédsku, v Norsku, Finsku, ve Francii, v Německu, Kanadě, Austrálii, na Novém Zélandě a také opět v Británii. Na rozvíjejících se trzích se bubliny vynořují v Hongkongu, Singapuru, Číně a v Izraeli, a v hlavních městských centrech v Turecku, Indii, Indonésii a Brazílii.

- See more at: http://www.blisty.cz/art/71258.html#sthash.yXd2G9Dx.dpuf

Pět let poté se podobné náznaky bublin, hrozících spektakulárním prasknutím, objevují znovu. Ve Švýcarsku, Německu, Švédsku, Francii, mimo Evropu v Kanadě, Austrálii, Číně a dokonce opět v Anglii...


A na FORUM 2000 americký katolický filozof a spisovatel Michael Novak
Za Ronalda Reagana, který výrazně snížil daň z kapitálových příjmů, a najednou opět přišel ohromný příliv investic do nových technologií. Během osmi Reaganových let se objevily mobilní telefony, počítače, genetická medicína, optická vlákna a tak dále. A když v roce 1988 opouštěl úřad, byla americká ekonomika o polovinu větší. Bylo to, jako bychom k naší ekonomice přidali ještě celou ekonomiku Německa.
Dnešní mladá generace je v těžké situaci. Polovina mladých lidí, kteří opouštějí univerzity, nemůže najít zaměstnání, to se ještě nikdy předtím nestalo. Vyrostli v rodinách, které představovaly tu nejbohatší generaci americké historie, byli zvyklí na pohodlí, ale teď tvrdě narážejí na realitu a už je to jejich zodpovědnost, je to na nich samotných. Ale mohou vysledovat, že Obamovy sliby nefungují, jeho reformou zdravotní péče se nic nezlepšilo. Počet lidí bez pojištění se výrazně nesnížil a pro ty, kteří pojištění mají, je spíše dražší....

Takže když Babiš řekne, že bude líp a my to uděláme, říká všem: jste blbci, dělám si z vás legraci. Jediný lék je zastavit zadlužování, zaplatit dluhy a nevázat se na jedinou velmoc. Jsme uprostřed, rozdělme si trh, aby v případě úpadku jedné strany nás chránila druhá!

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...